icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

lucul
23. máj 2014

@cukrik580 a mozno bude spat lepsie v noci 😉

cukrik580
23. máj 2014

@lucul dufam, ze mas pravdu, lenze ta noc zacina bezne cca o tristvrte na osem, tak neviem ako si to panko predstavuje, ked spinka, ani vonku sme neboli ani nic 😀 no katastrofa s nim, mam doma novorodencaaaa 😀 sice po vyse troch mesiacoch od narodenia, ale mam 😀

cukrik580
23. máj 2014

http://www.svetkocikov.sk/kociky-euro-cart/3195... co nan hovorite?ja som sa zalubila 🙂

20erika07
23. máj 2014

@cukrik580 kraaaasny a ani drahý nie je super

cukrik580
23. máj 2014

@20erika07 mbe sa strasne paci,ale mm povedal ze s nanoznikom vyzera jak smetak 😀

20erika07
23. máj 2014

@cukrik580 smetak? Preboha to by ma také prirovnanie ani nenapadlo hehe 😀 čo si,nádherný je,juj a mne sa ten fialový veľmi ľúbi 😀

cukrik580
23. máj 2014

@20erika07 lebo ze ked robil v baumaxe ci kdw tak tam mali rake smetaky 😀 😀 😀 ten je nadherny pre dievcatko 🙂 mne sa pre Samka paci ten sedy a este viac zeleny 😀 nejak som zatazena na zelenu co sa Samka tyka 😀 😀 😀 neviem preco 🙂

vieraft
23. máj 2014

@cukrik580 aj ja chcem aspon na 1 den takeho novorodenca, u nas sa zas posledne dni nejako nespi, dokonca ani v noci uz nespi tak, ako spavala, uz okolo 3 papa. mozno jej je teplo, ja nemam rada leto a ked mi je teplo v noci, tak to neznasam a mala je asi taka ista.
@biba ty davas na noc ciapocku? dobre som to pochopila?

cukrik580
23. máj 2014

@vieraft u nas sa taketo spanie stalo len raz aj to z noci pokracovalo do jednej,len s papanim a teraz toto. .Samko tiez nespava jak predtym...spinkaval od cca osmej pekne do stvrtej,a teraz vacsinou do jednej a potom do stvrtej...ja teplo nenavidim aj cez den a nie este v noci ☹

biba
24. máj 2014

@vieraft jj davam,neviem akosi som si na to zvykla a aspon malemu saje pot,mavame titiz v noci otvorene okno tak nechcem aby ho ofuklo,predsa len tie noci su este chladnejsie ci myslis,ze to je blbost?

ivmani
24. máj 2014

Ahojte maminy...dlho som tu nebola, tak som v skratke stihla precitat ze co a ako....s ockovanim sme ani mi nemai ziadny problem...po ockovani sa nas Nikolasko rehotal na vsetky strany, teplotu sme vobec nemali, ale prevenar sme nedavali...nakolko z okolia s tym dobre skusenosti neboli, tak som nechcela riskovat...prsteky cmulame aj my o sto sest, nam sa tie zubky uz budu drat...mame uz 7080kg ( mozno uz aj viac ) a 63 cm...doktorka nas pekne pochvalila a ked skusala tonus, tak sa jej maly posadil...a uz to skusa aj sam...ani za nic nechce lezat, len sa dviha a sedi...ako ma lezat tak spusti krik...ale v noci pekne spinka, zobudi sa max 2 krat..to sa napapa a spi dalej...von dnes tiez uz dame body KR, lebo ked mal dlhy a len nohavice, ponozky a ciapku ( hlavne kvoli uskam ) bol totalne mokry...doma davame len body KR a ked je moc teplo dame dolu aj ponozky....a teraz zacinam riesit...co s cajikom a s prikrmami....na nete som citala, ze ak je dieta na UM prve prikrmy sa davaju uz od 4 mes....len pytat sa na to dok. je zbytocne lebo ona by bola schopna povedat, staci za rok 😀 Krasny slnecny dnik prajem

biba
24. máj 2014

Babule,vie to som si vsimla?Ze maly od kedy je tak teplo tak maly akoby menej cikal,myslite,ze to proste viac vypoti?lekarka a ja na nete som citala,ze pokial je maly plne kojeni, nepotrebuje dodatocne davat vodu,ale aj tak,papa kazde tri hodiny takze aj pije raz za tri hodiny,snad mu to staci. Co myslite?

veronikapodolska
24. máj 2014

@biba inak toto som si aj ja všimla že menej má precikané plienky a dokonca aj ten moč je viac cítiť, tiež som včera rozmýšlala že jej dám trochu vodičky, len neviem ako lebo asi pred dvomi týždnami som jej dala na lyžičke trochu vody s vitamínom D a všeko mi vyplúvala 😀 opica.

lucul
24. máj 2014

@biba tak moja si pyta stale cucnut ale vsimla som si ze si da tak 2-3glgy a staci tak asi od smadu ako bolo to teplo. A vcera som jej skusila dat aj vodicku a napila sa

cerimi77
24. máj 2014

@biba hej, také podložky existujú, odvádzajú teplo, skúsim vyňúrať čo som ja kupovala a prihodím link, ja som ju mala celé leto v kočíku a len keĎ sme išli autom som ju prehodila do autosedačky a ponožky už len také tenšie, včera som mala nutkanie že nedám žiadne, ale fúkalo, tak som radšej dala, ale doma spinká už len v bodyčku s KR, holé nožky a zakrytý len plienkou, číslo topánok aj ponožiek určuje dĺžku chodidla.. ale ponožky kupujem podľa mesiacov zatiaľ.. a nedá sa orientovať podľa teploty ručičiek či nožičiek, treba skontrolovať bruško, alebo skôr zátylok a podľa toho zistiť či mu je zima a či teplo 😉

biba
24. máj 2014

@cerimi77 dakujem si zlata,taka podlozka sa nam asi zide,lebo Lejusko ma horuci chrbatik stale,ale stale mam strach,ze ho ofukne,tak sa bojim ho moc nalahko obliekat,tenke ponozticky som mu uz nakupila,ale to je asi ako so mnou,tiez po zime velmi tazko si zvykam na lahke obliekanie a stale si bravam bundu so sebou,pre istotu 🙂

biba
24. máj 2014

@lucul luci a kolko si jej dala vodicky,podla mna tak jedna,max. Dve lyzicky vodicky medzi papanim,ak budu tie horucavy tak to budem tak robit,aj ked mi lekarka tvrdi,ze netreba,pokial mam dost svojho mliecka je to tak strasne ked clovek nevie co ma robit a co je spravne

biba
24. máj 2014

@cerimi77 asi sa spolahnem na svoju intuiciu 🙂

aplless
24. máj 2014

@biba ja nosim malemu vonku prevarenu vodu a davam pit sice moc nepije ale par kvapiek mu ide do pusy on mi odmita vsetko umele cumel uz som tri druhy skusila a tie aven flase mam to moc nechce ale teraz som kupila taku obyc. sklenu je tam taky maksi ten cumlik tak troska potiahne

cerimi77
24. máj 2014

@veronikapodolska @biba skúste častejšie ponúknuť prso, napije sa iba predného mliečka od smädu, ja pokiaľ nezačnem s príkrmami v 6m, tak vodu dávať neplánujem, ale ak už chcete dávať skôr, tak skúste cez striekačku, ja tak dávam Simonovi tie home rozpustené vo vode a v pohode to takto vypije, a tým dostane aj trochu vodičky teda 😉
@biba čiapočku doma sme nikdy nemali, len v zime po kúpaní, keď som ho ešte kojila v obyvačke, kde bolo chladno, ale keď išiel spinkať už som mu ju dala dole, tiež nechávam pootvorené okno, ale len trochu, máme také podkrovné a spí len v body s KR

20erika07
24. máj 2014

@biba aj moja má pri týchto teplotách skoro suchú plienku,a to mi vodu pijeme normálne keďže nie je kojena... Neviem čím to je, lebo až tak moc sa nepoti...

20erika07
24. máj 2014

@cerimi77 a aj to funguje ta podložka? Nevyberas Simonka spoteneho z kočíka? A niečo do vajíčka nie je? To by išlo na dračku keby to vymysleli

ina44
24. máj 2014

@aplless my sme dali nasmu henovi takyto cumel (hlavne kvoli tomu ze sa viac najedol vzduchu ako mlieka) , cumel je ako bradavka
sice je draha ta flasa s cmulom ale mozem len odporucat
http://www.medela.sk/index.php?route=product/pr...

os
24. máj 2014

no.. ockovanie je za nami... mamina (ja) bola taka nervna na zopar dni pred.. nespanie a kadeco... a pocas ockovania joooooooooj... strasne som to prezivala...
... a reakciu mal taku, ze dalsi den po kazdom papani trocku grckol... ale inak nic... zopar desatin stupna mal vyssiu teplotu ako obycajne.. ale inak nic... takze som uz kludnejsia... mala som tu maminu... ze keby ze je zle atk mi pomoze... ale nebolo treba pomahat 🙂
... a dnes sme sa pustili do upratovania s mm ... a opravovania postele 😀 (vyrabaju smejdy)... som myslela ze bude vonku kraaaaaaasne.. ze mi poschnu postele.. atd... no a take burky mame ze "burky"... 🙂 ... takze uvidime kedy mi to poschne 🙂

os
24. máj 2014

este sa chcem spytat.. v tychto "horucavach" .. ked chodite vonku.. nechavate uz len jednu vrstvu? .. aj ked fuka?

os
24. máj 2014

@20erika07 ja som to videla u sesterky.. ze tak uspava malinku... tak som to tak zacala robit... ale staci mi len trosicku mu dat ruku na hlavku.. on sa potom aj sam otoci ze chce klud a mam ho nechat... zaspinka sam 😀

20erika07
24. máj 2014

@os chodíme von ale stranime sa priameho slnka keď sa dá, ale už to nie sú hodiny von,mala keď nespí tak nechce byť v kočíku, iba vrieska tak už pomenej chodíme. Dnes mala len body s kr.rukávom a ponožky tenké, ale teraz dáko začalo pofukovat tak bude lepsie von, ešte by som chcela dnes ísť

lucul
24. máj 2014

@biba ja som mala flasku vonku ale par kvapiek co sa jej podarilo vykusat z nej 😀

lucul
24. máj 2014

@20erika07 aj do autosedacky je taka podlozka, pojdem ju kupit asi aj ked v nasej sa nepoti ale uvidim ked budu vacsie tepla