icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

cerimi77
24. máj 2014

@20erika07 tú podložku som ešte nedávala do vaničky, to je podložka do športového kočíku, som ju používala pri Terezke, pri Simonkovi ešte nie, on spí iba na brušku, na tom by sa mu zle spinkalo, musela by som dať niečo navrch a to by nemalo asi potom veľký význam

20erika07
24. máj 2014

@lucul no ono tie materiály vo vajickach a celkovo vo väčšine autosedackach sú strašné, umelé,dieťa sa tam riadne pari...
Ešte som rozmýšľala že vložiť plienocku pod oblecko a keď sa z auta pôjde,vytiahnuť,aby bola spotena len tá plienka,oblečenie nie, kým nebudem mať podložku.

20erika07
24. máj 2014

@cerimi77 no a pri Terezke to fungovalo?

cerimi77
24. máj 2014

@20erika07 potila sa menej 😉

vieraft
24. máj 2014

@biba ja teda neviem, ja som nikdy doma nedavala ciapku ani novorodencovi. a to teda mame spalnu pomerne chladnu a teraz mame v noci aj okno pootvorene. nemusis sa stale bat, ze ho ofukne, hlavne zabezpec, aby nebol prievan. a ked spi v ulitke, ja by som mu dala pod nu len bodynko s KR, ved v tom mu musi byt dost teplo a este ked hovoris, ze je spoteny. nasa spi v tenkom body s DR a polodupkach, je prikryta po pas tenkou dekou, niekedy ma normalne ruky studene, ale telicko teple, tak neriesim. ked je v spalni chladnejsie, aj ona lepsie spi. teraz je uz teplo, tak sa v noci viac budi, asi je aj smädna. von obliekam body s DR tenke, tenke ponozky (hrube sme ani nemali) a leginky. ked je moc teplo, tak body s KR. prip. ked viac fuka, tak dam tielkove body a na to tricko s DR alebo len taky tenky kabatik na zapinanie a podla potreby rozopnem. ciapku väcsinou davam, najmä kvoli uskam. raz davno mi jedna dr. hovorila, ze dieta , kym nema uzatvorenu fontanelu na hlavicke, tak ma mat vzdy nejaku pokryvku hlavy, cize aspon nejaky klobucik, satku.

vieraft
24. máj 2014

@biba
@veronikapodolska nasa tiez teraz menej cika, len kojim, ani vodu zatial nedavam, radsej dam castejsie cucnut, ale teda ona sa ani nejako extra nepoti. este som ju neprezliekala, ze by bola spotena.

cerimi77
24. máj 2014

@20erika07 skúšala som nájsť niečo viac ohľadom tej bazálnej stimulácie, ale veľa som toho nenašla 😝

20erika07
25. máj 2014

@cerimi77 no ja som to len v správach zahliadla,doteraz som o takom názve nepočula,a vysvetľovala to tam sestrička na novorodeneckom

20erika07
25. máj 2014

Baby potrebujem vyčistiť športovú časť kocika,nedá sa to všetko hodiť do práčky,a starká má ten parný čistič, myslíte že by som s tym mohla vyčistiť?

lucul
25. máj 2014

@20erika07 mne sa starsia v romerke nepotila ale davala som plienku pod nu

Baby, nechcete niektora golfac chicco liteway glam? asi ho predam lebo chcem iny 😀

20erika07
25. máj 2014

@lucul za koľko ho dávaš? Kamoska niečo také hľadá, daj aj foto

cukrik580
25. máj 2014

@20erika07 ja davam do vajicka plienku a potom Samka a trosku menej sa poti
@vieraft ja som uz aj prezliekala co bol spoteny chudacik aj vodicku mi cucka trosku ale ozaj len trosku ,skor len jazyk omoci a potom cucka 🙂 a v noci tiez castejsie papa...smadi ho 🙂

Babyyyyyyy Samo sediiiiii 😀 😀 nechcem ho tak davat samozrejme ale ked sedim na gauci (viacmenej v pololahu) a Samko na mne tak lezi tak si normalne sadne...musim mu len dat ruky pred brusko aby sa neprekotil dopredu...sameho ho isto este sediet nedam...ale ked ho mam takto na sebe a posadi sa a naspat ho opriem tak sa štorcuje,napina nožky a jeduje sa 😀 jaky je chutny,chrustik moj 😀

cukrik580
25. máj 2014

@cerimi77 Samko ma 10cm nozku a ponozky 13-15 co mali cislo z HM su mu male 😀 tak to asi nebude cislo ponozky dlzka chodidla 🙂

vieraft
25. máj 2014

@20erika07
@cerimi77 baby, ja tu bazalnu stimulaciu vyuzivam uz davno, kedze mam tolko deti 😝 , len som netusila, ze sa to tak vola 😉 . zakladom je drzat alebo jemne hladit babo, ja to vyuzivam najmä vtedy, ked presvihnem idealny cas na spanie a potom je nepokojna a nevie sa ulozit. jemne ju drzim za hlavicku alebo za rucicku, takmer okamzite sa upokoji a aspon sa tak netrepe a ked este treba, tak ju hladkam druhou rukou po stehienku alebo po brusko. zakladom ale je , ze ked chcete premiestnit jednu ruku na ine miesto napr. z nozky na brusko, tak druha ruka musi zostat na mieste, cize nepretrzity kontakt s pokozkou babatka. u nas to zabera takmer na 100%.
@cukrik580 aj nasa Leusa takto sedi, aj ked ju napr. polozim na synovu postel a podlozim jej telicko trochu vankusom, tak normalne robi brusaky, co sa tak pokusa sadnut. a posledne dni ked som ju skusala potiahnut za ruky do sedu, tak uz krasne drzi hlavicku, nepada jej dozadu. a s tymi ponozkami to asi nebude ze cislo = dlzka chodidla, starsia dcerka nosi vel. 23 a teda urcite nema nohu 23cm, aj mala ma cca 10cm nozku a ponozky som teraz kupila 15-18 a su jej dobre.

cukrik580
25. máj 2014

@vieraft
@vieraft ja ked ho chcem za rucky zdvihnut,teda nech sa pritiahne,tak švacne hlavu dozadu,uvolni telo,šmyka sa po riti a naaaaramne sa rehoce 😀 😀 on len sam 🙂

vieraft
25. máj 2014

@cukrik580 to obcas robi aj mne, skor zviha prdel a hlavu zaklana 😀 . ale minuly tyzden jej este ta hlava padala dozadu a teraz sa uz pekne snazi 😵

jeessie
25. máj 2014

@vieraft @cukrik580 tak nasej tiez tak hlavicka dozadu pada, ale skor mam pocit, ze sa jej ju nechce drzat a teda sa vobec nesnazi pritiahnut. a kvoli tomu nas dr poslala na tu neurologiu, ze to uz by sa mala pritahovat :( tak som zvedava, ze co tam povedia, lebo este sme tam neboli, ale ked pisete, ze ani vasi to nechcu robit, prip.len teraz zacinaju, tak som trochu pokojnejsia.. vsak este skusim s nou trochu to pocvicit, kym pojdeme na tu neurologiu a mozno nas neposlu na cvicenia.. 🙂

vieraft
25. máj 2014

@jeessie vies co, ja si ju obcas davam na fitloptu hlavne na brusko, nech si posilnuje svaly, paci sa jej to, aj na chrbatik ju tam davam a snazi sa zdvihnut hlavicku, hoci nedavno jej to tiez este neislo. skuste doma trosku pocvicit a mozno to pojde aj same, ved kazde babo ma ine tempo.

cukrik580
26. máj 2014

@jeessie vobec sa nestresuj,ono vsetko chce svoj cas a na vsetko tie deticky pridu same 🙂 Samo to vie ale proste to robit odmieta a este sa mi vysmieva ze co chcem 🙂 paci sa mi napriklad ze nasa dr take ani neskusa kazde dietatko je ine,napriklad aj s prikrmami...kojene az od sest mes.no ale ked vidim ako ma uz teraz sleduje ked jem a zalizuje sa tak ho nenecham trapit sa a ked budem vidiet ze je na to pripraveny,dam aj skor 🙂 vo stvrtok ako som si robila zeleninku na pare tak po mne strasne pozeral tak som mu dala pooblizovat kusok mrkvicky,ja mam radsej taku tvrdsiu tak som sa nebala ze "odkusne" a taaaaaak ju cuckal,strasne bol chutny 🙂 vycuckal stavicku a bol spokojny 🙂

cukrik580
26. máj 2014

Baby,neobjednavate nahodou niektora z vas zo svetbedniciek.sk? rozmyslam,ze skusim,tak ze ci stoja za to 🙂

veronikapodolska
26. máj 2014

@jeessie moja tiež nepriťahuje ani nedvíha hlavičku ked ju skúsim potiahnuť za rúčky, ona sa rovno stavia na nohy. Tiež som sa obávala aby nás niekde neposlala aj som to doktorke povedala a ona to vyskúšala a ako malú potiahla tak sa postavila na nohy a ešte aj dva razy dupla nôžkou 😀 . A doktorka len povedala že sedieť sa jej nechce ale už by behala, tak som bola kludnejšia. Určite to bude u vás v pohode 😉

20erika07
26. máj 2014

@cukrik580 mala presne to isté,do sedu sa dáva z pololahu keď je na mne,šup rup a už sedí tiež len ruky rýchlo pred ňu dávam 😀 aj na rukách keď ju mám otocenu chrbtom ku mne tak hlavku už ani nepolozi na moju hruď,len sa spanuje dopredu 😀 dáko rýchlo tie dnešné deti napreduju, sice aj chlapec mi už polročný sedel na nocniku a papal tak, ale už si nepamätám či toto dokazoval čo malá 😀

cukrik580
26. máj 2014

@20erika07 sa tesim ake mame sikovne deturence 🙂

bea00
26. máj 2014

jaj baby, ja som už tak čakala aby bolo pekné počasie a teraz keď už je tak trčíme doma lebo je veľmi teplo a strašne páli slnko. nakoľko kojím nemôžem brať lieky na alergiu a už som poriadne vyhádzaná zo slnka aj na tvári kde som to v živote nemala. a ani malý mi nechce vonku spať v tejto horúčave, čo bude ešte v lete 😖

20erika07
26. máj 2014

@bea00 my tiež väčšinou dnu, malá je prechladnuta a v kočíku sa len spoti a nechce tam byť v takom teple, tak okolo piatej len chodíme

lucul
26. máj 2014

@20erika07 poslem len musim najst v pc alebo ho vytiahnut a odfotit

biba
26. máj 2014

@vieraft tak ja davam ciapocku iba na noc,hlavne po kupeli,kedze mame dlhe vlasky a nechcem ho s mokrou hlavickou nechat na noc 🙂

cukrik580
27. máj 2014

tak tety konikovske,dnes na nas myslite prosiiim,ideme ockovat 🙂 octanova mast sa chladi...este daco od horucky treba kupit ak by bola,co verim ze nebude ale myslim ze to zvladneme 🙂

bambulka12
27. máj 2014

@cukrik580 drzim palce,urcite to zvladnete 🙂.Ja som malej nic na to nedavala,ani studene obklady,lebo tie,ked som dala synovi po ockovani,tak straaasne vrieskal a Misicka,na to,ze je to mala hysterka,tak to krasne zvladla a na noc som jej dala Panadol sirup a druhy den skoro cely prespala 🙂 .Drzte sa

aplless
27. máj 2014

Tak som sa dockala spime uz tretiu noc od cca 21,30 do 7 dufam ze mu to vydrzi neverila som ze tak skoro to pride kedze mi nevydrzal nikdy viac ako tri h bez papania a dnes ockujeme som zvedava