Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@lucul ani nie ,všetky svojprávne nie sme ,moja švagrinka má o dva mesiace staršie dieťa ,ktoré už baští aj pribináčikov,uplne všetko ,tuším od tretieho mesiaca ,
dávaju sedieť do stoličky,opieraju o vankuše,v chodítku tuším od štvrteho mesiaca...😝 atd
@barcelona94901 tak česť tym nesvojpravnym vynimkam 😀 😀
@barcelona94901 je kazdeho osobna vec co da dietatu,ona mu zatazuje organizmus a pestuje obezitu do buducna, byvala mojho muza dala ich synovi v 3m gulas s knedlou lebo hladno na nich pozeral a nechci vediet ako chlapec vyzera ☹ ale oni vseobecne ziju nezdravo, nastastie som muza prevychovala v stravovani 😀
Jaaaj baby,aj tak si každá spravíme po svojom 😀 ja nestudujem nič,ani pri prvom som nič,riadila som sa doktorkou zo začiatku a potom ani nejdem písať lebo by ste ma tu niektoré ukamenovali,ale syn je zdravý,normálny chalan,takže u mňa žiadne knižky alebo tieto novodobé štúdie,keď doktorka povolí,sama na malej zistím čo áno čo nie,veď je to len jedlo,žiadna otrava 😀
idem pochváliť simonka, ako dnes krásne spinkal aj zaspával 🙂 v noci bol 1x hore o 4.30 a potom pospal do 9h a ja s ním, lebo Terezka spala u svokrovcov 😀 potom spal od 10.30 do 15h doma, nechcelo sa nám ísť von v tej zime, potom sme išli k svokrovcom za Terezkou a tam pospal od 17-20h, prišli sme domov, okupkali sme sa a o 21.30 pekne spinká zasa 😉 už mu nedávam rukavičky aby si necmúľal prstíky, som sa rozhodla, že ak mu nedám cumlík, nemôžem mu v tom brániť 😕 a pekne sa tak vie ukludniť a rýchlo zaspať... potom ho chodím kontrolovať, keď spí už si necmúľa, len potom keď sa už preberá, tak si začne cmúľať, tak to ho hneď beriem, aby sa napapal alebo vykakal a potom je v pohode zasa
@barcelona94901 bukovsky vo svojej knihe píše, že lepok je vhodné dávať počas 5-6m, najneskôr však v 7m, v tomto veku je riziko vzniku celiakie nižšie ako keď sa podáva lepok neskôr a že dieťa, ktoré je dojčené a súčasne začne prjímať malé množstvá lepku, má riziko vzniku celiakie ešte nižšie... čiže ak plne dojčím a plánujem dojčiť aj po 6m, tak lepok môžem zaradiť až pri tej hornej hranici, čiže môžem plne dojčiť prvých 6m, ako to ostatne radí aj WHO (svetová zdravotná organizácia), skoršie zaradenie lepku, v tom 5m by som radila tým mamičkám, ktoré už nedojčia mm 😉
@cukrik580 ale neboj sa a kľudne píš 😀 😀 😀 presne ako píšeš, každá mamička si robíme po svojom, ako najlepšie vieme, na mnohé veci budeme mať rozdielne názory možno, ale o tom je aj táto diskusia, možnosť sa podeliť so svojimi skúsenosťami a názormi a dozvedieť sa možno niečo nové, ako to robia iné mamičky a pod., ja som sa tu dozvedela plno vecí, o ktorých som nevedela 😉
@20erika07 dnešná niektorá "strava" by sa dala kľudne kvalifikovať ako otrava, bohužial 😕 a to čo jeme vie veľmi ovplyvniť náš zdravotný stav a tým aj úroveň nášho života ako takého, preto si myslím, že strava a to čo jeme je veľmi dôležité ... ale dnes je veľmi ťažké nájsť zdravé potraviny, biely cukor je vo všetkom skoro, zelenina nadopovaná pestícidami, chémia všade okolo nás, človek má pocit že bojuje vopred prehraný boj 😕 ale aspoň čo je v mojich silách a možnostiach, tak sa snažím z toho zla, vybrať to menšie zlo 😀 😀
@aplless a máte aj cumlík?... ja som mu ho tiež vyberala a dávala aj rukavičky, dávala som viac prso, aj to docela fungovalo, len teda zasa zaspával na prse, niečo si aj potiahol a keď som ho tak dala do postielky, tak sa niekedy zobudil kvôli odgrgnutiu, už nezaspal a bol nervozny z únavy, takže to bol tiež taký začarovaný kruh... dnes som skúšala o tom niečo čítať, psychológovia radia aby sa v cmúľaní nebránilo, je to vraj prirodzené a detičky to robia už v brušku, ale zubári zasa z toho majú hrôzu 😕 tiež nechcem aby si cmúľal palec, bojím sa ako sa toho potom zbavíme, ale cumlík tiež nechcem dávať a potom čo si chudák má počať? 😀
@cerimi77 no ale bohužiaľ hladný byť nemôžme,tak musíme jesť to čo nám ponúkajú keď nemáme k dispozícii vlastné zdroje alebo aspoň nablízku niečo bio, aj keď ja tomu ani neverím,všetko čo je v obchode je nejak upravované či je to bio či nie,verím len to čo vidím rásť a následne sa to ku mne dostane,cez žiadne továrne atď...
@20erika07 no veď práve, o tom som písala, že nemáme veľa možností v dnešnej dobe 😝 ale aspoň korigujem množstvo bieleho cukru, vyhýbať sa polotovarom a fast foodom, viac zeleniny a ovocia z vlastnej záhradky a pod. 😉 a s tým cumlaním máš pravdu, len som dúfala, že si simonko nájde iný spôsob samoukludnovania sa, lebo ten palec predsa len nie je najideálnejší, podobne ako cumlík, dcérka nemala cumlík a ani si palec nikdy necmúľala, ale simonko je hold iný a brániť mu v tom asi nemá cenu ...
@cerimi77 veru to nemá cenu, dieťa keď chce si ten palcek dá do pusy,tak to zariadila príroda, veď keď sme videli na sone každá ako si cmula palcek boli sme hotové 😀 moja si pcha ukazovák do pusy,má aj cumlík keď ide spať, ale pod ten si vždy ešte vopcha ukazovák,ona to musí mať dvojmo 😀
Tak veľmi by som chcela mať dom len kvôli tomu aby som si mohla pestovať svoje čo sa dá,dúfam sa nám čoskoro podarí. Svokrovci majú len jablká, ale od muzovej starej mamy máme aj zeleninu,takže také nekupujem v obchode keď je sezóna,a polotovary už vôbec nie,jednak sú drahé na naše pomery,a určite to nie je to čo si spravíš doma,a ešte bohvie ako to je spracované keď to má dlhú trvanlivosť. Ale aj ostatné veci sú škodlivé,to by sme si všetko museli doma vyrábať aby sme sa tomu vyhli,ale celkom by ma to bavilo,robiť si doma výrobky,masielko, syrik,chcela by som aj pekarnicku na chlebík,no snáď sa raz k tomu dopracujem 🙂
Baby poradte mi, co mam robit?Maly ma stale sopliky a pocujem ako prehlta hlieny,stale zvlhcujem ovzdusie,kvapkam do nosa,odsavam ale stale mu to v nosteku hrkoce a hlavne soplik mu netecie von z nosa ani ked je na brusku co mu mam este davat???? Uz to trva od utorka a ziadne zlepsenie ☹
@biba moja aj my stale už druhý týždeň,už je to na nervy najmä pre malu lebo sa jej zle spí a budí ju to a potom iba plače ☹ doktorka vraví že to môže byť počasím,tak neviem dokedy sa to bude s nami vliect, tiež stále len odsavam,kvapkam len 3x nasivin, keď je na rukách tak jej tečú,keď leží zapcha sa jej nostek, dýcha sa jej zle,ja už tiež neviem čo robiť,please poraďte dačo ☹
k tomu cmulaniu chcem napisat z vlastnej skusenosti,mam kolegynu,ma 20 rokov a cmula si palec,ked spi,nie ked zaspava,ale uz ked spi,tak si ho vzdy svacne do pusy.Ja som mala dudlik do 5 rokov (hanbim sa za to a hlavne poprosim nemoralizovat,moja mamicka vedelapreco),ale nenosila som ani strojcek a pamatam si,ako mikazdy chvalil,ake mam krasne rovne zuby 🙂.Podla mna je lepsie davat dudlik,od toho skor odnaucime dietatko,ako od prstekov.Jedno viem,co velmi poskodzuje zubky su sladke napoje,to som presvedcena,ze Miske budem davat len cistu vodu.Pisem z tabletu,tak to je vselijake 😉
@bambulka12 už som tu písala,aj mojej krstnej mame syn má 30rokov a dodnes spí s palcom v ústach 🙂 každý máme nejakú úchylku,ja si napr.celý môj biedny život obhryzam nechty a neviem s tym prestať. môj prvý syn mal cumlík ešte rok čo chodil do škôlky,potom ho stratil a bolo po. Moja svokra išla do školy do prvej a cumel v ústach,ale predavačka v obchode ju začala pokúšať že taká veľká a cumlík,tak sa hanbila,že cumel už nedala do úst. Ja si myslím že tie deti jednoducho musia mať dačo v pusinke,je to prirodzené, platí to storočia,cumlík či palec,to je jedno,keď je to pre to bábo upokojujúce tak nech,keď to nebude potrebovať, samo s tym prestane.
@cukrik580 ja sa tiež nechcem hádať a určite sem neprispievam kvôli tomu, aby som sa tu s niekým vadila 😀 chodím sa sem hlavne zrelaxovať, podeliť sa o novinky so Simonkom, počítať čo máte nové vy, niečo sa nové dozvedieť, vyjadriť svoj názor, len hold nie vždy je to správne pochopené, ale aj s tým treba počítať 😉
@20erika07 ak si cumle len ukazovák, to je ešte ten lepší prípad, tam je myslím väčšia šanca že nevznikne z toho dlhodobý zlozvyk, simonko zatiaľ ten palček cmúľa fakt len chvíľku kým zaspí a keď je hore a začne si cmúľať tak to už viem, že je unavený a je najvyšší čas ho uložiť, ale nie vždy si začne, zatiaľ je to myslím v pohode, a my našťastie máme záhradu, máme kúpený pozemok so starým domov, že budeme v budúcnosti niekedy stavať, zatiaľ to využívame ako chalupu so zahradou a detské ihrisko 😉 okrem zeleniny, tam máme veľkú čerešňu, orech, hrozno, egreše, ríbezle, jahody, zasadené sú aj jablká, hrušky a broskyna, ale tie nám ešte nerodia 😉
@biba myslím, že len morskú vodu dávať, aby sa hlieny rozpúšťali, vypolohovať posteľ, u doktorky ste boli?
@bambulka12 to vážne, 20r si cmúľa palec? akože nič proti tomu, len mne každý hovorí, že neboj, poznáš niekoho dospelého čo si cmúľa palec? 😀 😀 😀 ale ak si niekto cmúľa palec vo vyššom veku, tak už to vraj môže prameniť z nejakej psychickej poruchy, alebo nejakej nepohody, ja aj priateľ, obidvaja máme, ja tomu hovorím "prstové úchylky" 😀 ťahá sa to s nami od detstva a teda asi sa toho už nezbavíme 😝 ale sú to také úchylky, čo nemá vplyv na zdravie, takže ok, ale s tým cmúlaním palca je to horšie 😖 čítala som, že cumlík je lepší, lebo je poddajnejší a nehrozí až taká deformácia zubov a ľahšie sa od neho odúča, toto všetko viem, len cumlík nechcem dávať hlavne kvôli kojeniu, ktoré je pre mňa prioritné a tak radšej volím ten palec a som určite ovplyvnená jednou knižkou, kde psychologička radila radšej palec ako cumlík, s jej názormi som sa veľmi stotožnila o mám akúsi averziu voči cumlíku, ani to neviem dobre vysvetliť 😕 no čo už, si hovorím, že ak si detičky cmúľajú prstíky už v brušku, asi to tak má byť, že to tak nejako príroda zariadila 😕 asi blbosť, ale nejako sa musím obhájiť 😀 😀 😀 😀... a potom poznám veľa detičiek, ktoré majú cumlík a aj tak si cmúľajú aj palček ...
@cerimi77 aj Miska si cmula aj prsteky,ale len ked chce spinkat a ked neni dudka,tak cmula prsty,ale ona tak,ze prostrednik a prstennik z lavej rucicky si da spolu do papulky a pravou si zakryje,asi aby som nevidela 😀.Dudlik pouziva len ked ide spinkat,inak nie,nechce ho.Syn ,ten si cmulal aj palcek,ai dudlik a prestal,ked mal 2,5 roka,lebo sa mu uz skoro rozpadol,iny nechcel a bol chory a vtedy bol straaaasne dobry,tak som mu ho prestala davat,ale nezahodila som ho,pre pripad nudze a raz som ho nechala u nasich a dosla som tam a on dudel v puse,tak som ho chytila a vyhodila a tym padom sme skoncili uplne 😀
@20erika07
@bambulka12 a keď si syn cmúľal aj palček, ako sa odnaučil od neho? keď sa zahodil dudlík, tak prestal automaticky aj s cmúľaním palca? hej, sú prípady kedy detičky prestanú samé aj s cmúľaním palca, ale sú aj také, ktoré si cmúľajú dosť intenzívne aj v neskoršom veku a majú "vycmúľané" zuby 😕 tak ostáva mi dúfať, že simonko nebude až taký cmuľoš 😕 joj, pri Terezke som toto vôbec nemusela riešiť, ale tak nemôžem mať všetko, že ano 😀 😕 pritom Terezka bola viac plačlivá, horšie spávala ako simonko 😕
@cerimi77 ano,on jednoducho prestal,ale on bol celkovo take kludne babatko,ja som ani nevedela,ze ho mam,Miska je ina,ovela viac si vyzaduje pozornost a je taka nervna,tu neviem,ako odnaucim,aj od kojenia,syna som odstavila,ja som mala z toho depku a on to zvladol uplne perfektne 🙂,Misku by som chcela aspon rok,tak uvidime,ako sa nam to podari 🙂.Ja som tomu tiez neverila,ze to cmulanie si moze odniest az do dospelosti a ona mi povedala,ze ked zaspava,tak nie,to sa este ovlada,ale az ked spi 🙂

@barcelona94901 ano ano tie hnusne rozmocene zmolky ked to oslintala a vyplula 😀