Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@cukrik580 Jani a dá sa aj výškovo nastaviť alebo len operadlo...a ked ju poskladáš takje úzka?celkom sa mi popačuje.Ja som kukala v brendone http://www.brendon.sk/Products/Details/57795 akurát nemajú inú farbu až koncom mesiaca majú dostať...
@biba ja pouzivam ten bledozlty johnsons 🙂 co sme dostali mixu v porodnici,to mu nesadlo 🙂
@bambulka12 a kedy idete cicky?
@sonulka81 ano aj vyskovo a aj operadieljo,ja som velmi spokojna aj nozicky sa polohuju 🙂 neviem ci je po zlozeni uzka,kuchynu s obyvackou mam 44m2 takze toto ma ozaj netrapi 😀 😀
@lucul ja som davala na mliecnu chrastu mandlovy olej,este ma trosicku akurat na fontanelke tak tam mu moc nechcem skrabkat ale nemokva mu to ani nic tak neriesime a este ma malinko za uskom a to nam tiez nejak nechce zmiznut 🙂
@biba leo je aky krasavec 😉 . my sme tiez davali aj rotavirusy, mala to vypustala so slinami von, ale dr. povedala, ze to vobec nevadi, ked to nevypije, ze tam staci len ten kontakt s tou vakcinou, tak hadam ste nevyhodili prachy len tak.
@cerimi77 teda tie simonkove spanky normalne nahlas zavidim 😉 , u nas to dnes nebolo bohvieco, nemala dnes klud na spanok, bol tu chlapik, co nam robi interierove dvere, nastastie uz predposledne, tak ju vyrusil, potom prisiel dalsi, co nam zameriaval pozemok, lebo ideme konecne robit ploty, no a ked sa jej konecne podarilo zaspat, tak sa dovalila svokra (nebola u nas asi od marca) a len co zamrnkala, uz sa za nou trepala do spalne a bolo po spanku. 😠
@vieraft ach boze tie svokry...my sme boli vcera u tej mojej,ale este neboli 4h,tak bola v "robote" ma autodiely a svagrik musel odbehnut tak tam bola ona a s tymi zadrbanymi rukami od autodielov si samkovu "deravu lopticku" strcila pod ten spoteny krk a potom mu to dala ze hraj sa a on samozrejme hned do ust ...wrrrrrrrrr a furt nanho susle a este sa cuduje ked jej mm povie milionkrat nech to nerobi,ze si to nezelane a ona aj tak fuuurt po svojom a uz som sa nezdrzala tak hovorim,ze nechcem aby suslal jak Matus-ten co si doteraz cmula prst...a ona hned ale matusko nesusle,no nie ale do 10 rokov suslal...a zas pozli sa kulatko moje ja som babinecka tvoja milasik moj,boze zabite maaaaa lebo sa nezdrzim...strasne ma vytaca ze ma,nas vooooobe nerespektuje...ja to stale dusim v sebe a len s mm sa hadame ale ja raz vybuchnem uplne a potom uz bude velice zle ☹
@cukrik580 prepacte ,ale svokra vam vychovala vasho muza ,otca vasho dietata a preto by ste k nej mali mat aspon uctu a vdaku za to co pre vasho syna urobila . asi ho dobre vychovala ,ked ste si ho zobrali za manzela . nepestujte v sebe negativnu energiu k nej, vas syn bude vacsima ked zacne vnimat budete ho aj potom proti nej stvat? ked sa vam nepacimjej spravanie , posielajte tam mm s malym sameho, pretoze babka ma pravomvidiet svojho vnuka. a suslanie je to posledne co by mi vadilo ..
@cukrik 580 omyl " co pre vasho muza , svojho syna urobila " , hoci toho moze este dost urobit aj pre vasho syna , ak jej k tomu date prilezitost ..
@malzeville ja si moju svokru vážim,pretože porodila toho mojho 😉 ale to, ako sa správa svokra k nám rodičom ,vnímaju deti tiež a aj to sa odzrkadluje na správaní detí 😉
šušlanie a nunkanie by malo vadiť,pretože deti to kopíruju,ak nechce chodiť k logopedom ,robí správne 😉
oni su tiež rodičia ,jedna vec je láska babky ,druhá vec je výchova dieťaťa,,na to su rodičia,nie babky a dedkovia
@malzeville ale aj svokra by mala respektovat ich, ked ju pekne poprosili ze si to nezelaju. Rodicia maju vychovavat a stary rodicia rozmaznavat ale maju dodrziavat hranice 😉
Baby ja som na vašej strane,čo sa týka "svokra"....stááále si hovorím, Bože nedaj mi silu,lebo ju zabijem 😀
@malzeville no ked uz si vykame tak zostanem pri vykani...nepoznate ani mna ani mojho muza a uz duplom moju svokru tak sa do toho nestarajte,ja sa potrebujem vyrozpravat a nie aby ma niekto poucoval...akoze ja mam vsetko dusit v sebe a ona ma ako MATKU jej vnuka nemusi vobec respektovat???tak to teda nie...
@cukrik580 badam ze so svokrami mame asi vsetky "mensie" problemy. u nas je to tak ze maleho kupeme tak okolo pol 7 a svokrovci pridu o 18:15 na navstevu, ved preco nie?a to ja si uz chcem tiez trosku oddychnut, maleho v pokoji okupat, nakrmit a ulozit spat, nie tu treba sa s nim blaznit v zrkadle a podobne ☹
@malzeville myslím si že tiež sa môžem vyjadriť : vôbec neviete ako som bol vychovávaný ja tak prosim pomlčte o mojej výchove .janka má úctu k mojej mame .negatívnu energiu mate asi vy ... ako mám ísť sám so synom ked je plne kojeny? aj mne vadia niektoré veci ktoré robia babky a dedko zato že si pred starými rodičmi poviem svoj nazor som nevďačný alebo bez úcty? tak to je potom 90% ľudí P.S. nepoznáte mňa ani moju rodinu tak neposudzujte tereba si všetko čítať poriadne a hlavne od 1 strany 🙂
@cukrik580 ty kokos normálne ma tu s tym príspevkom rozculila malzeville či kto to. Drzooost keď človeka nepoznáš. napr.ja čím som bola milsia k svokrovcom tým horšie,svokra začala slopat a namyslala si že mám dačo so svokrom (podotýkam vyzerá jak gargamel), a akože koniec odvtedy. Sme síce za dobre, ale ten problém ostal nevyrieseny,a ja pri pohľade na moju svokru mám stále pred očami ako mi to splechla do očí,aj keď teraz som jej dobrá lebo nemá s kym pokecat atď... Takže z mojej strany je to len úcta k starším,nie kvôli tomu že je to matka môjho muža,zato nech si ju váži on, neviem prečo by som mala ja,cudzia osoba...
@cukrik580 kokos a este ked si to vezmem z druhej strany,tak ani môj muž si nemá prečo vážiť moju mamu,vychovala ma síce,porodila atď,ale bitky na každodennom poriadku,krik,ponizovanie... Takže nechápem ako môže niekto také niečo napísať keď nepozná čo v tej rodine je,taká som nahnevaná. Skôr by ma sralo že by si muž moju mamu vážil zato že ma tak hrozne vychovavala...
Takže láskavo
@malzeville buďte ticho a do takých vecí sa NESTARAJTE, je vas do toho nič!
@cukrik580
@20erika07
@ina44
@malzeville vidim, ze tema "svokra" ma vzdy velku odozvu. tiez mi to neda nevyjadrit sa. ja moju svokru respektujem, lebo je to matka mm a babka mojich deti, uctu mam k nej tak ako bezne k starsim ludom, ale fakt neviem, preco jej mam byt vdacna za to, ze porodila a vychovala mojho muza 😕 😕 , ved ona to nerobila pre mna presne tak, ako ja som neporodila a nevychovavam moje deti pre niekoho, ale preto , ze ja som ich chcela a chcem ich mat vychovane. podotykam vychovane podla seba, lebo povedzme si uprimne, kazda najdeme na to svojom muzovi veci, crty, ktore sa nam nepacia, muz si ich priniesol z domu a my sa ho to snazime naucit podla seba. ja som sa so svokrou nikdy nepohadala, nevycitam, nekricim. kedze som uz druhykrat vydata, mam teda aj druhu svokru a mozem povedat, ze cim som starsia, tym som k urcitym veciam tolerantnejsia. moje deti vedia, ake su doma pravidla a ked su u svokry (bezo mna), a ona dovoli nieco, co ja doma nie, respektujem to, nech si potom dosledky znasa ona, decka si doma raz dva spacifikujem a oni v podstate aj sami vedia, ze to doma na mna potom skusat nemozu. takze ak ona napr. dovoli namiesto vecere sladkosti, nepoviem nic, chodia k nej malo, ona k nam este menej, takze ak raz za cca 2 mesiace sa nieco take stane, nic sa pre mna nedeje. tiez na deti hovori tym "debilnym babickovskym dialektom" (sorry za vyraz, ale nic vystiznejsie ma nenapadlo), ja dom a hovorim normalne a deti sa riadia podla mna, tiez mala zo zaciatku tendenciu zasahovat a starat sa do vselicoho, ale casom pochopila, ze u mna nepochodi a stiahla sa. opatrujem jej synacika najlepsie ako viem a hoci by si pre neho priala mozno inu zenu, vidi, ze je pri mne stastny a spokojny , tak naco si vyrabat problemy tam , kde nie su.a este nieco: o nase deti javi minimalny zaujem, nikdy nevarovala, nebola pokocikovat, nevadi jej , aj ked ich niekolko mesiacov nevidi, mna to trapilo , ale povedala som si, ze ked ona o nase deti nestoji, je to jej problem , pretoze ona si ochudobnuje svoj zivot, ja si svoje deti uzivam, len ma obcas mrzi, ze nemaju takych uzasnych starych rodicov, ako som mala ja. a stale si pripominam, ze ked ja raz budem babka a teda aj svokra, tak chcem byt taka, ako je moja babka, cize v mojich ociach idealna 😵 .
inak baby, som strasne stastna, ze sa konecne ochladilo, dnes Lejka potiahla 3,5hod. spanok, asi dospavala cely tyzden , ked bolo to otrasne horko. bodaj by uz cele leto bolo taketo.
Babyyy,mojej Misicke idu zuuubky,ja som taka dojata,skoro som sa rozplakala,ked som to zbadala,zachvilocku bude zajacik a to ju uz fakt zozeriem 🙂.Su tu uz nejake zubate deticky?Ja som jej to aj chcela odfotit,ale neda sa mi to,lebo sa jeduje a vyplazuje jazyk,ked sa jej tam vrtam 😀
ozaj, baby, tak nasa krpana sa naucila cuvat, normalne prejde celu postel, dnes som ju v poslednej sekunde zachytila, uz jej nohy viseli z postele. 😕
@bambulka12 my este ziadne zuby, ale teda slinta statocne, ked ma kratke rukavy, tak jej z laktov kvapkaju sliny 😀
@ina44 no ved tu pred nami "starymi" vpohode len nejaka mudra dusa ked sem zas zavita 😀 😀 😀 inak odporucam jej precitat si cele forum za ten rok a potom sa starat 😀 😀
@bambulka12 musim ju vidieeeeeeet!!! :-* :-* gratukujem,placem tu jak sa tesikam 🙂 :-* :-*
inak baby,takto pred rokom,presne o tomto case som osla poslednykrat z robotky domov a dnes ma moj pokladik 4 mesiace,milujeeeeem :-* a zajtra nas caka mrkvickaaaaaa 🙂🙂
@barcelona94901
@lucul
@strunka18
@ina44
@nrmajky
@vieraft lubim vas a dakujem za podporu...mna hlavne nasralo to ze tam nepisem nic take ze som neni vdacna ze tam nechcem chodit,ze som neuctiva...toto ma hrozne urazilo pretoze ja taka vobec nie som,nedokazem jej nic narovinu povedat lebo je starsia a ja si starsich ludi vazim a spravam sa s uctou,nech je aka je,je to moja svokra a ja to radsej v sebe dusim a pohadam sa s muzom ako by som ju mala urazit a dotknut sa jej niecim co by som neskor isto lutovala...nikdy som nepovedala ze tam Samka nepustim ani ze ho budem huckat proti nej,len sa mi proste iste veci nepacia a nechcem aby to robila mojmu synovi...ma dvoch vnukov,ktorych si podplaca mcdonaldom a darcekmi a ja to nechcem,chcem mat zdrave dieta skromne,vychovane,slusne...chcem tak vela? nemam rada ked ma niekto sudi,kto ma vobec nepozna,velmi sa ma to dotklo,boli a mrzi ma to zaroven... vsetkym partakom co sme tu uz dlho spolu dakujem ze vas tu mam,ze sa tu drzime jedna druhu,ze tu trpite aj mm ked obcas prispeje,dakujem za vsetko

@biba a pomaha ten samponik na drediky? Ja som malej uz musela poodstrihavat ich co ich mala plnu hlabku vzadu