icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

katty137
16. júl 2013

@katulienocka11 no, tak mne malá vyšla presne podľa tohto a teraz mi podľa tohto opäť vychádza babulka, tak som zvedavá, ale ja vydržím, ten zážitok z prekvapenia je neopísateľný...

@figurka1985 gratulujem - ja len dúfam, že zažijeme to isté 🙂 veľmi sa teším a veľmi sa s tebou teším... držkajte sa

katulienocka11
16. júl 2013

@katty137 tak ale nakoniec to aj tak je v rukach osudu 😉 ale v mojom okoli to vyslo kazdemu 🙂

figurka1985
16. júl 2013

@katty137 dakujeme 🙂 urcite to zazijes aj ty znovu 🙂 prajem to kazdej zene! 🙂 😵 😵 😵

janeita
16. júl 2013

@katty137 pisala si ze vacsina zien ktore xcakaju prve dietatko by chceli dievcatko ja som vynimka, ja by som radsej prveho chlapca 😉 a druhe dievcatko, predsa len vacsi chlap tu mensiu ochrani trosku viac. ale tak vseobecne je to jedno ako sa vravi hlavne nech je babo zdrave 😉

bea00
16. júl 2013

@katty137 prvý deň PM 30.apríla a zajtra začínam 12tt 🙂

katty137
16. júl 2013

@janeita jo jo, si výnimka, ale krásna výnimka... nie je čo riešiť, takto by to malo byť, ak je prvý chlapec a ja dúfam, že vám to tak presne vyjde :D

@katulienocka11 no som zvedavá, lebo zase mne baby robili s prstienkom raz a prvá mi vyšla správne babula, čo aj v tom čínskom tak vyšlo a teraz mi na prstienku vychádza stále chlapček a podľa čínskeho baba, ale ak by bolo všetko ešte o mesiac skôr a mala som len "falošný" menzes, nedajbože, tak v čínskom sedí chlapček, no zasmiala by som sa, keby mi povedal doki ešte že som už v úplne inom týždni, ešte viac tehu :D xixi :D lebo ja tentokrát fakt neviem vôbec nič... uvidíme v ten štvrtok, aký termín dá a uvidíme pri pôrode, čo sa nám ukáže :D som strašne zvedavá, ale musíme vydržať :D

nijka
16. júl 2013

@katulienocka11 podľa toho kalendára som ja chlap 😀

matabah
16. júl 2013

@cerimi77 noo,ved presne,ja mám takú predstavu,aby nebol ani najlacnejší,ani drahý,tie nafuk.kolešá by som zrejme brala,vaničku poriadnu,bezpečný aby bol,musí sa nám vpratat do auta🙂...máme len peugeot 206,no tak uvidím🙂...
taška a tie doplnky to je nič,to sa dokúpi,ale základ,aby som trafila...ale ja som taký praktik,takže myslím,že si poradím v každej situácii..🙂
sestra má Quinny dovezený z UK..no nie je najhorší,ale nie je to moj typ,aký by som brala...
diky zatial🙂

cerimi77
16. júl 2013

@cejara rodila som na kramaroch a rozmýšľam že tam pôjdem asi zasa, nakoľko tu nepoznám žiadneho pôrodníka, aj keď kramare ako nemocnica - prostredie a jej možnosti, nič moc, ale myslím, že sa tam môžem spoľahnúť aspoň na dobrých doktorov, že je vlastne jedno koho "vyfasuješ" každý z nich je super, ja som si minule nestihla zazmluvniť lekára, s ktorým som bola dohodnutná len ústne a nakoniec ma odrodila taká mladá doktorka a veľmi super.. a novoredenecké je tam ešte fakt super, ostatné nič moc 😔
@mrnousjana tiež si myslím, že ak to nie je termálna-horúca voda, tak do normálneho bazénu môžeš, kúpanie v tehu sa odporúča, len by som si pre istotu kúpila rosalgin, alebo niečo podobné a potom si spravila výplach, pre istsotu 😉

cerimi77
16. júl 2013

@katty137 pri určovaní v ktorom týždni tehotenstva si, resp. pri určovaní termínu pôrodu sa riadi práve poslednou menštruáciou, resp. prvým dňom poslednej ms, tehu kalkulačiek je na nete neúrekom, tak si tam hoď dátum a budeš presne vedieť kde patríš 🙂 ... čo ja viem, tak aj pôrodník sa riadi len podľa ms, sono ho až tak veľmi nezaujíma, +/-2t pri určovaní dátumu pôrodu je v norme 🙂 ... a už čítam, že teda patríš k nám 😀 tak vitaj 😉
@katulienocka11 podľa toho kalendáru, som ja mala mať chalana namiesto terezky 😀
@figurka1985 gratulka, teším sa 😉

cerimi77
16. júl 2013

@matabah medzi moje priority pri kočíku bolo, aby nemal korýtko, čiže aby sa dieťa dalo vypolohovať do vodorovnej polohy, my sme veľmi dlho spávali vonku v kočíku, hlavne cez zimu, aby sme boli čo najviac na čerstvom vzduchu 😉 potom dobrá strieška, taká čo ide čo najviac dole, skoro až po madlo, aj keď je v polohe ležmo, niektoré kočíky majú také striešky, že je celá buginka vlastne odokrytá a musíš to potom riešiť rôznymi clonami, či plienkami, ak fúka vietor, alebo svieti slnko... na starom kočíku som preto nosila slnečnú clonu, ktorú som vždy sklopila úplne dole, takže krpcovi tam nefúakalo, nesnežilo, nesvietilo slnko, teraz mám taký kočík, kde už slnečnú clonu nepotrebujem, má fakt dobre riešený striešku, samoztrejme že kočík musí byť veľmi dobre ovládateľný, mať dobré kolesá, ľahký a skladný do kufra, veľmi oceňujem aj veľký košík a prístup k nemu, to keď porovnám čo som mala na starom kočíku a teraz, tak jedna báseň, veľký košík, kde dám úplne všetko a pri väčšom dieťati, je toho dosť čo nosím, okrem veľkej kabele, nákupu, pláštenky, náhradného oblečenie pre mňa aj dcérku, tak kýblik s lopatičkami, loptu, nočník.... 😀 a všetko sa mi to tam pekne zmestí 😉 a potom ešte, veľa báb, hlavne pri prvom dieťati, si vyberajú kočík hlavne podľa vaničky, nepozerajú až tak na športovú verziu daného kočíka, ale vaničku budeš používať len prvých 6m a športovú časť potom možno aj 2-3roky, pokiaľ si nebudeš teda kupovať nový kočík, čisto športiak 🙂 čo poznám, veľa báb, nakoniec prvý kočík predávali a kupovali druhý športiak, nakoľko im ten prvý kočík už ako športiak veľmi nevyhovoval, takže radím pozerať hlavne po dobrom športiaku 😉 ... ja som prvé mesiace veľmi často šatkovala, vaničku som využívala tuším len 4-5m, ako už v 6m vedela sama sedieť, už bola v športiaku 😉

aplless
17. júl 2013

ahojte tak dnes som bola nak ontrole a podla sona smo len v nejakom 8tt podla ms som mala byt 10+4tt ale som po HAK vravela ze ovulka bola posunuta aj podla testov mi to tak vyslo ale aspon mam pekny termin 22,2,2013.
a este nemam ani knizku 31 idem na odbery ze potom mi uz da

aplless
17. júl 2013

@cerimi77 jaaj ja stale pozeram kociky stale a tiez viac ratam so sportakom mam doma po malej golfac polohovatelny so strieskou tak chcem velky sportiak a zatial mi najviac vyhovuje peg perego book babo bude mat v zime cca 10 mesiacov zacne sediet a potrebuje byt zabalene vo fusaku v decembri

katty137
17. júl 2013

@cerimi77 úplne so všetkým, čo si napísala o kočíku a vaničke a pod. súhlasím... ja som presne rovnako na všetkom... kupovala som starší a toto boli základy, ktoré som pozerala... teraz má malá 5,5 roka a ja som si stále nechala jej "starý" kočiar... nevymenila som ani nevymením, vyhovoval vtedy, bude aj teraz 🙂 takže pozerajte presne tými očami ako "cerimi" 🙂 naozaj 🙂

biba
17. júl 2013

Ahojte tehulky, musim sa priznat ze som nervozna a nedoskava ako pes, 22.7. idem na druhu kontrolu k lekarovi, ale uz taku vacsiu a neviem sa dockat. . . podla toho by som mala byt v 10tt a zacnu mi robit vsetky vysetrenia a kontroly, aj na cervika v brusku sa tesim ked ho uvidim. A co sa tyka kocika, v tom mam trochu chaos zatial u mna vyhravaju modely :Quinny Speedy SX (mame to otestovane na synovcovi), Jane ProFormula ( len tam som podla testov zistila, ze vajicko, nie je dost bezpecne) a Causplay S4 . . . no budem si ich musiet este poriadne otestovat na vahu, obratnost a skladnost 🙂. . . baby neviem ako vy, ale ja som priiiserne nedockava, ja asi do toho februara aj puknem 🙂 a termin mam zatial iba podla netu vyratany niekedy na 19.2.2014 no dufam, ze sa podari na 14.2. to by bol krasny valentinsky darcek 🙂

barcelona94901
17. júl 2013

😝 dnes blé den ,v noci na weco aj tri krát 😝 a na pitie znesiem iba bublinky ,ktoré som predtým nemohla
vodu,čaj ,mlieko vyvrátim von a to som si myslela,že už je lepšie 🙂

barcelona94901
17. júl 2013

@biba ja až 29.7 🙂

biba
17. júl 2013

@barcelona94901 Bozeee to y som sa asi zblaznila, uz teraz tlacim datum 🙂 a tesim sa ako na dalsi den to oznamim priamemu nadriadenemu a budem mat pokoj 🙂 uz len s usmevom sledovat ako sa budu diat veci, no uz mimo mna 😀

barcelona94901
17. júl 2013

@biba čas dovoleniek 🙂

barbora84
17. júl 2013

@cerimi77
@katty137 cerimi ma uplnu pravdu, co sa kocika tyka. Teraz je na trhu taky nespocetny pocet znaciek a modelov kocikov, ze clovek nevie co si od radosti vybrat. Ja ked som ako neskusena prvomamicka-cakatelka vyberala kocik, tak mi dal bratranec, kt. uz mal dieta niekolko tipov co by mal dobry kocik mat ;)
U mna boli dolezite: aby bol lahky a lahko spratny do auta, aby sa dala vanicka a sport. cast nakliknut v oboch smeroch jazdy, velky nakupny kosik, priestranna sport. cast, aby sa do nej v pohode zmestilo aj starsie dieta vi fusaku, otacave pred. kolesa, nafukovacie kolesa... Nas kocik splna vsetko okrem nafukov. kolies, ale kedze byvame v meste, je super, bo mam vyslovene mestsky kocik, jasne, ze keby byvam na lazoch alebo v zlom terene, tak tam by nevyhovoval... Na tie male kolecka som nadavala v zime, ked bola kopa snehu 😞 mame Peg Perego Pliko Switch Easy Drive ;) vy mate ake kociky?

ejkapod
17. júl 2013

@katulienocka11 , bruško je normalne ked boli aj do 15 tt, tiež som mala obavy babenky skusene a od doktorov poučene, my napisali že sa není čoho obavať, aj mna pobolieva aj dnes skoro každy den, baby ved sa nam stale rozťahuje panva a maternica 😀 , že pokial nekrvacame je dobre a všetko oki..tak sa držte

lucia795423
17. júl 2013

Ahojte mamicky...pridavam sa k vam...termin mam 14 februara, mam za sebou uz aj 1. usg, srdiecko bije statocne...babo vyzera v poriadku, len mne nasli cystu velku ako tenisova lopticka...8.8. Idem na velky usg, dufam ze ta cysta dovtedy praskne sama a ja nebudem musiet do nemocnice...kocik budem riesit az tesne pred porodom kedze mam este okrem ineho aj 11 mesacneho drobca...tak sa uvidi ci to bude double buggi abo obycajny...🙂

kucanka
17. júl 2013

Tak bola som dneska u doktorky. HCG 6000. Maternica od pondelka trocha podrástla. Takže znova krv a zase čakanie 😒 aaaale ešte nič nie je stratené. Aj keď to bude veľký zázrak, keďže to podľa výpočtov a tehu testov vôbec nesedí...

janeita
17. júl 2013

@kucanka nevzdavaj sa bude vsetko dobre 😉 o kolko ti stuplo hcg?

kucanka
17. júl 2013

@janeita práve že mi brala krv 1. krát tak uvidíme čo bude v piatok. Že či stúplo alebo čo

janeita
17. júl 2013

@kucanka drzim palce nech pekne stupa 🙂

silvapokorna
Odpoveď bola odstránená
kucanka
17. júl 2013

@janeita ďakujem

e.l.i
17. júl 2013

Ahojte tak ja som sa tešila že mi je uz lepšie čo sa týka nevoľnosti dva dni len sem tam z hladu ma ponatahovalo a dnes že 2x som sa delila o stravu s porcelanom..ach chcem február nech mám uz minčo v rukách a môžem sa spokojne najesť bez tychto nevolnostiach.
A čo sa týka kocikov nemám ani potuchy aký ani ziadne skúsenosti.

barcelona94901
17. júl 2013

@e.l.i nápodobne,tiež som sa vytešovala,že už lepšie a bum 😝 a kočíky a iné veci,vobec som nad tým ešte ani nepremýšľaľa 😀