Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@cejara vyššie som dala link môjho kočíka, tak môžeš kuk 🙂 dcérka sa narodila v auguste, čiže celú zimu sme boli vo vaničke, vo vaničke bola ešte ako 6mesačná a miesta sme mali stále dosť, ja som však nemala vaničku ale takú tú vložnú tašku a takú budem mať aj v tomto novom kočíku 😉 a teraz ak sa nám deti narodia vo februári, to už vlastne končí zima, takže vo fusaku budú možno max 2mesiac, takže malej vaničky by som sa nebála, ale ako som písala, vaničku ja až tak neriešim, lebo tú využiješ fakt chvíľku 😉
@katty137 k akému gyn chodíš? .. a mne sa zdá, že nejaké dvojičky tu máme 🙂
@os ja som tiež kočík takto zdedila a bola som tomu aj veľmi rada, lebo som jednak ušetrila peniaze a jednak som nemusela študovať a vyberať v tom nekonečnom množstve typov a značiek..... kočík nebol podľa mojich predstáv ale využívala som ho 1,5r a potom som si povedala dosť, ja chcem nový kočík, taký aký ja chcem - už som vedela presne čo chcem 😀 takže som si vybrala kočík, s ktorým som teraz max spokojná 😉 ... v 10tt sa robí prvý väčší utz, myslím, že sa meria hlavne tá nosová kostička.. a v 20tt sa robí morfo utz, urobí ti ho aj tvoj gyn, ale na toto sú potom aj špeci odborníci, ktorí vedia odhaliť nejaké skryté vady, ja som na tom bola u odborníka aj pri prvom tehu a pôjdem aj teraz, lebo sa chcem vyhnúť amniocentéze a aj keby vyšli AFP testy dobre, tak človek aspoň má všetko dobre skontrolované a už som nemusela ísť niekam zvlášť na 3D/4D ako zvyknú baby chodievať, pri morfo som mala aj toto už urobené 😉
@ivka_marek držím palce, aby bolo všetko v poriadku 😉
@katty137 aspoň listovku berieš? ... a fajn, že je všetko v poriadku, ja mám tiež teraz väčšie brucho ako pri prvom tehu, ale na váhe zatiaľ nič.. ani pri prvom tehu som prvé mesiace veľa nepriberala, až neskôr sa to rozbeho, tuším v 5-6m, za 2m som nabrala 8kg 😝 celkovo tuším 16-18kg som pribrala 😕
baby od štvrtka v lidl tehu legíny,tepláky a nejaké rifle v akcii ,
tepláky okolo 8 € cena 😉
@ivka_marek pozostatok z očkovania?no pekne 😖
držím palce a ja som tiež zvedavá ,
už len 10 dní 😝 a konečne krv,tk ,sono 😀
@cerimi77 listovku beriem, to beriem od začiatku, ale rozmýšľam nad magnéziom a ferum, magnezium som mala brať tak či onak, nakoľko mám tetániu, ale nebrala som, cítila som sa dobre, teraz je to však iné, tak rozmýšľam, že by som aj mala... pri prvej som brala celé tehotenstvo vitamínky 🙂 teraz som akási iná 🙂 všetko je iné... ja som pri malej prvé mesiace schudla a teraz? mám na sebe už skoro 4 kilá :( ale dúfam, že to vštko na chvíľu prejde aj to jedenie, teraz som jesť musela a ešte stále musím, už však nie toľko, nakoľko mi bývalo strašne zle, je to jediný účinný liek, ktorý zaberie, keď na mňa vystúpi pot, zlbednem horšie ako stena a začnem sa triasť, ako pred zvracaním... teraz viem, že sa najem a je dobre... ja len dúfam, že sa to aspoň na chvíľu skľudní a nebudem sa toľko prejdedať, lebo sa neunesiem... pri malej som mala prežieračky až 7-9 mesiac a tiež som dohromady pribrala tuším 17 kg... teraz som zvedavá, ako to bude 🙂 no priberiem, budem musieť potom, keď sa bude dať, opäť zhodiť, ale ak to bude ako pri malej, tak to pôjde aj samo 🙂 aj keď tomu moc neverím, teraz je všetko úplne iné, sedavá robota, vtedy som veľa chodila, robila som len 4 hodiny, teraz 8-9 hodín denne, no proste uvidíme... ale pri malej som "vďaka" kojeniu o mesiac bola o 3 kg ešte chudšia ako pred otehotnením :( to som bola ako živá mrtvola 🙂 ) uvidíme, necháme sa všetkým prekvapiť a unášať, ja akosi nič neriešim, nemám na to čas 🙂
čaute babule 😉 tak ako tehulkujete ? ja zatiaľ ok , občas nevoľnosti ,ale dá sa vydržať 😉 včera som bola na ultrazvuku a zatiaľ je všetko v poriadku ,tak sa veeeľmi teším 🙂 dostala som aj obrázok ,neviem sa naň vynadívať 🙂 za 2 týždne mám prísť vraj na podrobnejší ultrazvuk, tak už teraz sa teším 🙂
@amanda683 gratulujem ,tak ty máš okolo svadby plllno roboty 😉 oznamka sú prekrásne 🙂 a šatičky už máš vybraté , idete mať veľkú svadbu ?
@barcelona94901 vies, len ja uz mam za sebou dve tehotenstva a ockovana som bola v detstve.. A predtym boli asi vysledky dobre
Ahojte, no ja som pred par dnami zistila ze som sa zle objednala k doktorovi pred dovolenkou, lebo 24.-ho uz o tom case budem v Atenach 😀 Mala som dostat knizku a kuk ci je vsetko OK. No a ako na potvoru, doktor ma teraz dovolenku az do pondelka.. ale podarilo sa mi dnes dohodnut so sestrickou ze knizku mi da v utorok nez odidem (vtedy sice doktor neordinuje ale knizku mi daju)... tak som rada, lebo som sa bala, ze pojdem na dovolenku celkom bez akychkolvek potvrdeni... Uz sa neviem knizky dockat 🙂
@kazunomiya pribaľ si ma 😀 milujem Grécko
Atény ,och a tie ich mnamky ,šťastnu dovču 😉
@barcelona94901 ja som tam v zivote nebola, toto naplanovala kamoska co tam je studijne a nechce tam byt s priatelom sama tak zavolala aj mna s manzelom 😀 Aj daki ini ludia tam nakoniec chvilu budu, mozno by si sa zmestila aj ty 😉
Pri mori som bola ked som mala 4 v Bulharsku, 14 v Taliansku a teraz ked mam 29 idem druhy raz v zivote lietadlom (prvy raz to bolo do toho bulharska a z toho si malo pamatam)... takze sa velmi tesim!
Od manzelovej mamy mame nakazane ze musime priniest chalvu. Je grecka chalva nejaka ina nez izraelska (tu nam nosil bratranec, co tam studoval)?
Babulkyyyyyy, aj vam sa to stava?
rano ked spim na boku, a potom sa pretocim na chrbat, vzdy si osaham brusko, a citim taku gulocku velkosti citrona na tej strane bruska, na ktorej som spala... 😀 po chvilke sa presunie do stredu..... 🙂 a ked si zas lahnem na druhu stranu, a zas na chrbat, zase je tam "gulocka" 🙂))) to je take mileeeeeee 😵 😵 😵 😵 😵 😵
mate uz bruska? mne uz zacina vykukat..... 🙂
ahojte tehulky. dnes som bola u dokiho bral mi krv a robil aj utz, moja fazuľka má už 5,3 cm srdiečko bilo ako zvon a hýbala sa o 106. cez víkend máme oslavu tam to oznámim celej rodine že sa rozrastáme. majte sa krásne a príjemné tehu prajem každej z Vás. 😉
@figurka1985 jej no na toto sa tesim ale u mna je este asi skoro. Mne uz brucho zacina, lebo ja som normalne velmi stihla... ale zatial to nie je moc napadne. Kto ma dobre pozna, mohol by si to vsimnut. Ale ked pridem po prazdninach do prace (skola), teda, ked sa kolegyne vratia, tak uz vsetci budu vidiet (ak nebudu slepi)
@bea00 tiez tento vikend mame oslavu, takisto to planujem. Vlastne je to stretko tych z rodiny co mi nemohli prist na svadbu, lebo su vselikde v zahranici, tak to je uplne najlepsia prilezitost 🙂 Tesiiim sa!
Baby.takze sa hlasime.vcera na sone bolo vsetko supis.mame 26,65 mm a zodpovedame 9+4 aj ked podla ms 10+6 😀 doky Jonas dal iny termin.co uz s nim 😀 a mame fotecku.len sa mi nejak neda pridat cez mobul ani do albumu :-/
@kazunomiya aj ja som stihlucka, ale aj malicka 😀 schudla som este 4 kg. mam biednych 46 kg... :-/ ale brusko vidiet 🙂 ale je take, ako by som sa pooooriadne najedla 🙂
to "prehadzovanie gulky" som si vsimla az tento tyzden 🙂 Takze chvilocku pockaj, aj ty sa pohras 🙂
Muzik kazde rano hlada "bublinku" 😀 on ju hladka, a ja stucham 😀
Dievcataaaaaaa- ked pozerate KOCIKY, vyberate aj s velkou vanickou? ked budeme mat februarove deticky, dlho v tej vanicke nepobudnu, nie? Myslite, ze staci sportiak- polohovatelny, s takym dielom, ktory sa zazipsuje, a vyzera to ako velka vanicka... s fusakom by sa to dalo par mesiacov vyuzit... od akeho veku je pre dietatko vhodny sportiak?
alebo mam kazdopadne vyberat aj velku vanicku?
Nevyznam sa v tom... dakujem 🙂
@figurka1985 ja mam normalne 48 kg pri 162cm, ale uz som pribrala tak 3-4kg 🙂 Teda ja som sa moc poriadne nevazila pred otehotnenim, takze neviem kolko presne. Sak uz mi aj kadeco narastlo, tak sa nedivim ze kila pribudli 😀
Moj manzel tiez uz babatko vzdy zdravi a hladka. Ale minule to spravila kamoska a to sa mi vobec nepacilo. Od "cudzich" je to take dost blbe.
@anjelik0907 saty uz mam doma tiez 🙂 Svadba nebude velka iba priatelia 🙂
@kazunomiya mame podobny termin 🙂 ja mam len 1 kilo nahor, a brusko nikde, vlastne trosku jak by bolo nafuknute, ale snad je vsetko ok, zatial bez krvacania, takze klop klop,
@kazunomiya moji kamosi v kuse zdravia "brusko" 🙂
jeeej, to si taka "vysokaaanska" ako ja 🙂 162 🙂 takze teraz mas 48? ci predtym si mala?
ja mam 46-47.. a to som bola aka rada, ze som predtym konecne stupla na 50 🙂 ale tak este priberieeeeeeeeeem 🙂
@petruska1212 u mna tiez vsetko OK, este uvidime ci aj odbery dobre dopadli. a to 1kg je vraj normalne, ja som asi pribrala viac, ale vobec sa nehnevam, u mna je normalne pribrat velky problem, tak aspon ked som tehotna je fajn ze priberam 😀
@figurka1985 pred svadbou a teda aj pred otehotnenim (podarilo sa hned po svadbe ;) ) som mala 47 kg lebo stresy urobili svoje (aj cyklus sa mi posunul, aj toto, lebo som moc nejedla).. ale normalne mavam okolo 48.. potom som sa vazila az ked uz bol test pozitivny (asi 10 dni po otehotneni) a to som mala 49kg a netusim, kedy som tie dve kila pribrala 🙂 no ale pri nas stihlejsich je myslim normalne ze hmotnost trochu kolisa.
@kazunomiya kedy ides na odbery? ja idem 25teho, a ze vraj sa mam pripravit ze 5 skumaviek budu brat... a netreba nalacno.
@kazunomiya jeeeeeeeeej, to je krasne, ze sa vam podarilo hned po svadbe 🙂 😵 my sme museli dlhsie cakat... ale aspon sme medzitym stihli kupit bytik, zariadit.. a ked sme ho zariadili pre dvoch, prislo babo 😀
tak si to uzivajte 🙂
@petruska1212 bola som minuly tyzden vo stvrtok teda v 8tt, ano brali toho strasne moc a poobede mi hned volali ci este zijem, lebo som mala nenormalne nizku glykemiu (zodpovedala diabetickej kome 😀 ). sice moc dobre mi naozaj nebolo. Ostatne vysledky este neviem, popytam sa na ne ked dostanem knizku. Tam su testy aj na take veci ako pohlavne choroby alebo toxoplazmoza, potom krvna skupina, krvny obraz... a uvidim co este vsetko dalsie zistovali, ved to bude v knizke a hadam mi to aj povedia.
Nalacno netreba, len mne povedali ze nesmiem jest velmi sladke, lebo v ramci tych odberov meraju aj cukor v krvi. Normalne je v tehotenstve mat skor vyssi, to len ja som taka vynimka asi 😀 A to som tiez pred tymi odbermi jedla.
Inak ja som bola na odberoch naposledy este ako decko, mozno 15 rokov dozadu, takze teraz som bola prekvapena, ako techniky pokrocili a ako sikovne to teraz robia, rovno do skumaviek. Mali to sup sup hotove.
Najblizsie mi budu brat krv v ramci prveho screeningu a to je ked sa vratim z dovolenky.. robi sa ultrazvuk a odber na nejake faktory v krvi a potom z toho vysledku odhaduju nejake rizika. Som zvedava...

@os tak ta je v pohode