Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
baby, ja neviem, mne sa s BKM nejako nedari. za 2 dni sa mi ani raz nepodarilo chytit cikanicu, tak som sa spoliehala, ze aspon stolicu mu odchytim, ze urcite bude predtym nekludny, ako vzdy doteraz. lenze boli sme dnes v kostole, on si tam pospal v kociku, zobudil sa, zacal mrncat, tak ho manzel okamzite zobral na ruky a on uz bol pokakany. takze zase nic ☹ Zajtra odchadzame na par dni do Bojnic, tak tam tiez nejake velke uspechy necakam, no uvidime.
@cerimi77 este vcera som pozerala Smile na nete a ano, ta strieska musi byt fajn. a tiez, ze je sedacka vyssie ako u brio. nasla som na nete taku fotku, kde je vedla seba Smile a Brio, tak som videla rozdiely. ale zase spominas, ze ti nejde celkom do lahu.
Filipko bude mat 6.mesiacov v sobotu a tiez sa mi do prikrmov moc nechce.
@cerimi77 tak ja som vcera skusala dat mrkvicku, lebo tiez mala, ked ma vidi s lyzickou, tak by mi ju vytrhla a zuzlala. to iste s poharom alebo flaskou. tak bola taka natesena, ze konecne ide lyzicka jej do pusy aj s materialom, ale teda, ked zacitila tu chut, tak sa riadne kyslo tvarila... 😀 ale ustocka otvarala statocne...
a baby, dnes sme mali prvu noc bez papania. nechapem. este dva dni dozadu bola 4x hore a dnes nic. no som zvedava, ci to bol len omyl alebo to uz takto bude...🙂 ja by som brala. zaspala vecer s takym hryzatkom v ruke, tak ma napadlo, ci si nim aj v noci nepomohla zaspat, ked sa zobudila, ale myslim, ze by som ju aj tak pocula... a manzel mi vravi, ze ci by sme jej to hryzatko nemali na noc zobrat, aby sa v noci budila na papanie... no vtipny... 😎
@cukrik580 ja som jej narocky kupila aj chlapcenske, nech nie je vkuse v ruzovej 🙂 tak tie cele zelene nohavice nie su vobec nosene a tie pasikave mala raz, ale ten vrch mala az niekde pod pazuchami 😀 a este mam aj chlapenske bodycka, je to velkost 86, tie su uplne nenosene, neviem ako velky je Samko, ci by mu to bolo.
no cavte... zacali sme uz s ochutnavkou papania... aby sa "naucil" prehltat... ale neviem ci by som to nazvala prikrmy 🙂 .. je to len taky zdibok co spapa... 1-2 lyzicky... zacala som kvoli tomu, ze 4teho ideme na ockovanie a 6teho mame hned tych 6mesiacov... som nechcela hned po ockovani skusat aj papanie, nevedela by som od coho su rozne reakcie... takto budeme mat aspon mrkvickovy zaklad.. mozno aj zemiacik dame.. uvidime 🙂
... a vooobec mi nechce byt na bruchu... obcas sa tak ocitne. .ked sa zo sedu hodi za dajakou hrackou a zisti ze je na bruchu... no a to je potom krikuuuuuu... my asi lozenie preskocime.. a zacneme rovno chodit.. lebo to "brucho" fakt neznasa...
... a chcem sa spytat... o chvilku konci materska.. co vsetko treba vybavovat na tu rodicovsku? uz som to aj hladala... ale mam v tom chaos.. nestudovala som to az tak poctivo... nebolo casu...
Caute @cukrik580, @bea00, @jeessie, @cerimi77, @os, @vieraft (vyberam aktivne diskutujuce z poslednych stran, uvitam reakcie aj ostatnych), chcem sa vas spytat ako to mate so zaspavanim. Nasa v poslednom case strasne proti spaniu bojuje, v postielke kope nozickami, pretaca sa, snazi sa posuvat, eventualne sa nastve, ze jej to nejde, pripadne si buchne hlavicku a rozplace sa, je to cca posledne dva tyzdne dost velky boj, nie vzdy to takto vyzera ale 90% casu ano. Takze az na vynimky praktizujem uspavanie na rukach alebo prsniku, len ked sa rozbesni potrebuje cca pol hodinu na to aby si vybila baterky a mozem robit co chcem. Spytala by som sa aj Dr. ale on na taketo veci reaguje dost divne (ked mala presla na 30 minutove denne spanky, tak som sa ho na to spytala a on nieco v tom style, ze mam decko a nie masinu a ze za rok to bude vsetko uplne inak; problem je, ze to je prve dieta, ktore vidim zblizka a nemam s cim porovnat), takze minimalne by som rada vedela, ako to maju ini.
@ohlala ked myslíš nočný spánok, tak môj zaspáva pri papaní niekedy na cicíku niekedy len tak vedľa mňa zaspí a potom ho preložím do postielky. Boli aj také časy že som ho ešte polo bdelého dala do postielky a tam sám zaspal ale posledný mesiac nám to nejak nejde. a cez deň spí v kočíku. keď už vidím že je ospalý , začne si šúchať očká alebo ich má trocha červené tak ho dám do kočíka, priložím k tváričke plienku , trocha pokočíkujem a zaspí. No ale keď zmeškám ten okamih , tak je to boj na dlhé trate.
@bea00 No, na noc to isty cas byvalo na prse, to teraz nefunguje, mam nejak rozhasene krmenie, papa skoro kazde dve hodiny a kratsie, furt sa vrti, nesmie byt nikto v miestnosti aby ju nerozptyloval. Takze nepapa dostatocne dlho na to, aby pri tom zaspinkala.
Takze teraz ak nie je moc rozbesnena, tak ju ponosim trochu na rukach a ked zacne byt ospala, tak do postielky, ona si da palcek, ja jej dam dudel, potom sa par krat prehodi zo strany na stranu a spinka. Ale posledny tyzden alebo tak je to o tom, ze sa pretaca aj v postielke, vandruje, ryje nosom do matraca, lebo este nevie, ze sa ma plazit s rucickami, unavi sa, rozplace od jedu, no proste uspavam na x-krat.
No a den zacal byt o tom istom, rozbesni sa a potom uz len vybit baterky. Ked uz nevladzem, dam ju do manducy a ideme na prechadzku, tam sa skludni a zaspi (ale musi to byt vonku, chodenie po byte ju nezaujima). Pripadne ju dam na brusko do kocika a pospi si, toto ale funguje len poslednych par dni.
Otvorila som tuto temu lebo posledny tyzden-dva je to fakt o tom, ze je vecer jak na baterky a neviem ako ju skludnit, skusala som v klbku ju mat v hupacom kresle ale asi som sa nehojdala dost dlho, lebo tam sice bola kludna ale v postielke znova rozblbnuta.
@ohlala no nasa vecer zaspava v postielke. niekedy sama, niekedy, ked je uz moc unavena, tak je mrnkava, plackava, tak musim byt pri nej a hladkam ju po hlavke, drzim za hrudnik a tak. ale to sa vtedy nevrti. ked ma taku naladu, ze este by sa krutila, tak ju necham aj v postielke, nech sa sama pozabava, popretaca, ak sa jej podari. nam este moc nelozi a aj obratit sa jej v postielke moc neda, len sa tak na bok prevali a uz ju vlastne zastavi postielka, tak sa len tak natahuje, za seba pozera, potom si rucky obzera. zvyknem jej dat podbradnik alebo hryzatko do ruky, nech si zuzle. no a po chvilke sa bud sama skludni a zacne zaspavat, alebo zacne mrnkat od unavy a to musim potom byt pri nej a hladkat ju, aby zaspinkala.
a cez den bud spi v kociku alebo uspavam na prse, ale niekedy to trva aj polhodku, asi neviem dobre odhadnut ten spravny okamih...
@ohlala u nas sa zaspava v nasej posteli, cize si s nou lahnem, nakojim a podla toho ,ako je unaevena, bud sa hned ulozi a zaspi (drzi ma za ruku alebo este vymysla, lozi po celej posteli, pretaca sa, na 4 sa hojda, na mna vylieza a pod. , tak ju chvilu necham a zas skusim ulozit, dam dudlik a pomaly sa upokoji a zaspi. zaspava tak cez den aj vecer, na rukach nehrozi, to reve, v kociku si ani za svet nelahne, aby jej nieco neuslo, prso je u nas iba na papanie, na zaspavanie nie, tak moc na vyber nemam. aj vcera som potrebovala ist poobede do obchodu, tak som si ju doma uspala v posteli, prehodila do kocika a az potom som mohla ist, lebo vonku by mi nezaspala a urcite by od unavy plakala. teraz sa jej este aj prerezava druhy zubok, tak je to uspavanie narocnejsie, aj doma dost place, hoci prvy zub vysiel uplne bez problemov.
@vieraft @jeessie @bea00 dakujem baby, ja toto spanie riesim furt, uz som z toho na prasky, podla mna som dlho sama doma, potom googlim a lezie mi to na mozog.
Ona priamo od unavy neplace (aj ked tento vikend bola hore 5 hodin v kuse a to spustila tak, ako este nikdy predtym), len sa furt musi hybat, co ponovom znamena pretacat sa a posuvat a mrncat zacne az potom, co jej to nejde (teda aspon tak to vyzera). Dnes sa mi podarilo skludnit ju v manduce na vychadzke, takze doma som ju potom uz len dala do postielky a pospala si hodinku, potom som ju nakojila a dala este jednu. Len holt take to, ze dat do postielky, pohladkat, podat dudel a ist prec uz nefunguje. Skusim dnes vecer nechat ju u nas v posteli, kym nezacne zaspavat a prelozit ju az potom, tam ma predsa len vacsi vybeh.
Ahojte dievčatá, my sme boli včera na očkovaní. Ako zvládali očkovanie Vaše detičky? Neviete mi niečo poradiť na upchatý slzný kanálik? Laurinke stále slzí očko. ☹
chcela by som sa opytat, ako su na tom vase deti s tzv chodzovym reflexom, alebo chodzovym automatizmom. je to reflex ktory mal byt vyhasnuty davno, ale u nas pretrvaval, ale pomaly uz mizne, ale este stale sa sponuje na nohy ked ju podrzim nad svojim bruchom, odraza sa, proste uz by mali byt nohy volne a pri napr polozeni chodidiel na podlozku, by dieta uz malo padnut do drepu a my to mame naopak, stale sa len sponuje, nohy napate... nemate to niekto tiez? myslim v prevahe, nie obcasne. a ci nieco neviete viac po neuro stranke o tomto. neurolog sa vyjadril, ze dieta je celkovo v poriadku, len toto pretrvava a ze mozgove drahy nie su este dost zrele. neviete nieco viac o tom niekto? dakujem.
@gabinka79 ahoj, aj my sme boli vcera a uplne v pohode, ako keby nic. Pospal si 2 hod!! co u nas je bezne 30 min. a manzel hovori : parada, odteraz bude hadam lepsie spavat. No a dnes 10 min. na porazenie. Teraz je na ciciku a spi, tak uvidime kolko potiahne. Vysku mame 66,5 cm a vazime 6760 g. Prikrmy este nedavame, ale hadam bud. tyzden aspon mrkvu skusime. Ked on ani vodu nechce, ani z flasky, ani z lyzicky, ale zas ked som jedla broskynu tak mi lapol po ruke a cuckal, to mu chutilo 😃
@gabinka79 my sme po ockovani a vsetko ok, mozno trocha viac podrazdenie, jeden nocny des, ale to mozno ani s tym nesuvisi... ten kanalik, ma zaslzene oci? vytlacaj z kutikov oci vzdy, nech sa to tam nekumuluje.my to mame tiez, slzi s obomi ocami, vytlacam to, to je odporucane a klasicke kvapky do oci, jednu a jednu.

@blondi2 neviem či je smile odpružený, toto sa ja neriešila, skús počítať o tom viac, ale sedacia časť sa dá otáčať.. mňa smile najviac oslovil práve tou strieškou, už nemusím používať iné clony či dávať rôzne deky aby nefúkalo a nesvietilo slnko 😉 a na BKM používam obyčajnú misku kuchynskú, doma mám takú väčšiu so zašikmeným krajom, takže okraj misky netlačí a u svokrovcov mám tiež obyčajnú misku, len svokra mi ušila k tomu taký návlek, ktorý sa navlieka na kraj misky, aby netlačila, lebo ja používam misku počas celého kojenia, takže ja krpca tak držím, že sa opiera o kraj misky 😉 a ja rozmýšľam, či nezačnem s príkrmami aj neskôr, simonko bude mať teraz v piatok 6m, ale moc sa mi do toho veru nechce, zatiaľ mu mliečko stačí myslím, ale keď mu dávam cez striekačku atb teraz, tak div že mi ju nevytrhne z ruky ako to hltá, tak chudák asi by si už aj dal niečo iné ako mliečko 😀 😀 😀
@jeessie ja teraz nosím moč na kontrolu ak na hodiny klavíru, tiež som používala sáčik, ten dám ako prvý, ak by sa nám nezadarilo odobrať priamo do skúmavky, potom to zo sáčika preleješ do skúmavky a nesieš tak, ale tým že používame BKM, tak sa darí odobrať aj priamo do skúmavky a to je najlepšie 😉
@cukrik580 dnes ráno som tak simonka našala na chrbátiku spinkať, on sa teraz otáča hore dole už podľa potreby, veľmi šikovne, ale som bola dnes prekvapená, keď som ho videla spať na chrbátiku, to sa nám v postieľke veru veľmi dávno nestalo 😀
@jeessie inak, nám sa už stáva, že aj v noci je plienka suchá a to v nej spinká 5-6h
@vieraft včera mi simonko zasa tak strašne doma plakal a nemohla som ho uložiť spať, plakal aj na rukách a odmietal prso, 2h sme bojovali, skúšali sme všetko možné ale nič nezaberalo, len plakal a nervačil sa, tak som ho skúsila zobrať do kočíka, aby som si bola istá, či to je fakt len veľkou únavou, alebo ho niečo bolí a bola to len únava, ako sa kočík pohol, v momente spal... takže doma ho ukladám radšej skôr ako neskôr, ideálne je tie 2h, a simonko tiež rád čumákuje z kočíka von, ale on si popozerá a keď sa mu chce spinkať, tak sa sám uloží a spí, takže v tomto našťastie nie je problém 😉 len stále neviem ako bude spať v kočíku, ak vyberiem vaničku, keďže športiak nejde úplne do roviny 😝