Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
Ahojte, baby mate niektora tolko mlieka ako ja? Akoze stale je to total brutal. Od kojenia po kojenie, v noci naliate ako balony, ale vsak neodsavam, len mam hruzu z toho ze uz treba zacat s prikrmami, v nedelu mame 6 mesiacov, tak hadam aspon mrkvicku by to uz chcelo. Keby bolo na mne, tak ho len kojim este aspon mesiac. Co s tym mliekom, dufam ze ked preskocim jedno kojenie, tak nevybuchnem, vidite, ja mam takyto "problem", na jednej strane som rada, ze je mliecka dost, na druhej strane leby bolo menej, neurazim sa. Som tu len ja s takymi plnymi balonmi? 😉
@adka31
ja to mam ako som pisala,tak trosku striedavo,raz sa mi zda ze sa tak nenalievaju a inokedy co je ale vacsinu casu,mi pri kojeni z druheho prsa mlieko strieka aj 50
cm,a v noci hej tazke plne prsia,pretekajuce...ja som rada🙂
ja uz davam obedik ,zeleninku a obilniny...ale vzdy malu dokojim pred spinkanim...okolo 11:30 davame prikrm a o 12 kojim a ukladame na spanok
u nas spanie vyzera akokedy,raz na prsku,inokedy vedla mna,alebo sama
v postielke..zaspi mi aj v kociku...tiez som chcela ako @cerimi77 pise naucit samu hajat,ale poviem vam,mne by bolo luto nechat ju tak v postielke ...tak rychlo radtie ze si uzivam aj jej zaspavanie na prsniku ,pri tuleni...viem ze mamky co uz maju dieta tak sa to tak neda asi,no ja sa nestazujem...vecerne spanie je jedine zahadne,zaspi ,prelozim do postielky,ale kym zapsi napevno na noc tak si este pyta prsnik aj dvakrat,ale nie na dudlovanie,ale vyslovene este pekne pije..takze toto je zdlhavejsie ...v ncli som rada ze sa budi na papanie,aspon sa mi udrzi dobra laktacia;)..
Ahojte maminy,prosim vas je normálne,že si moj Šimon furt chytá pipika a vajka? Vždy pri prebalovani aj kúpaní...Robia to aj vaši chlapci? 🙂
@cukrik580 tak nemyslela som tak, že by si mu dala len cucnuť a zobrať prso 😀 normálne ho nechať napapať koľko chce a príkrm dať potom, nemusí to byť hneď ale po hodinke, záleží ak deti často papajú a koľko vydržia byť bez papania.. simonko ak sa dobre napapá, tak vydrží dlho, nepotrebuje jesť než ide zasa spať, hlavne teraz, keď sa pýta spať po 2h 😀 .. inak dnešnú noc simonko prespal na boku a poobede zaspal doma na chrbátiku, cmúľajúc si palček, neskôr sa prehodil na bruško 😉 .. teraz zasa zaspinkal na chrbátku, tak ho pôjdem za chvíľu pozrieť, či sa pretočil, lebo bude určite odokrytý, by sa zišiel spací vak, ale zdá sa mi stále veľmi teplo aj na ten najtenší čo mám doma, tak ho musím kontrolovať, ale ak sa v noci otáča, tak spí s holými nožkami 😀
@adka31 až takýto problém s veľkým množstvom mliečka nemáme, prsia naprasknutie mám len vtedy, ak dlhšie pospí, prespí celú noc, čo nebolo predtým zvykom, tak chvíľu trvá kým sa tvorba upraví, ale potom zasa príde deň, kedy je nesvoj a je viac na prse a potom mám zasa pocit, že prsia sú prázdne, ale teda, vždy tam je našťastie dostatok 😀 simonko má dnes 6m a na večeru sme skúsil pšenovú kašu, netváril sa 3x nadšene, tie atb mu chutia oveľa viac 😀 .. ale bol už chudák unavený a mrnčal, kým som mu išla dať príkrm, a po pár lyžičkách čo ako tak zjedol, sa ukludnil 😉
@aplless ja kupujem inštantné obilninové kaše v jednom bio obchode, majú pohánkovú, pšenovú, ryžová, ovsenú, viaczrnnú a potom ich kombínácie, napr. ryžovo-pšenovú a pod., potom majú aj pohánkovú, špaldovú, kukuričnú a pod. krupice, rozdiel je len v tom, že krupicu musíš variť, inštantné kaše nemusíš, stačí zarobiť do teplej vody, alebo mlieka, čiže je to veľmi rýchlo spravené, neskôr do nich potom len pridávam rôzne druhy zeleniny a ovocia, kašu s ovocím som dávala na raňajky a a kašu so zeleninou na obed, večery som striedala, zo začiatku som kaše zarábala s vodou, pridávala trošku svojho mliečka, neskôr som kaše čo som robila s ovocím zarábala s ovseným/ryžovým/sojovým mliekom, už to mlieko to trochu ako keby osladilo, do toho uvarené sušené slivky a bolo to dostatočne sladké.. neskôr som dosládzala napr. melasou, slivkovým lekvárom bez cukru, alebo domácim džemom, príp.sirupom z agáve, alebo ryžovým sirupom 😉 .. inak do zeleninových kaší som neskôr pridávala sušené lahôdkové droždie, je to zdravé a dalo to jedlu lepšiu chuť 😉
@cerimi77 to som teda aj ja zvedava, ako bude papat svoj prvy prikrm, ked ho natahuje aj z vody. On je cisto na mm, skusame vodicku uz davno, aj caj som skusala ked nechce vodu, ale vobec nechce, ani z flasky, ani lyzickou, nijako. Filip ma 6 mes. v nedelu, aj ja mam dcerku 1.ho, ale augusta, teda dnes oslavuje 9 rokov
@cerimi77 to som teda aj ja zvedava, ako bude papat svoj prvy prikrm, ked ho natahuje aj z vody. On je cisto na mm, skusame vodicku uz davno, aj caj som skusala ked nechce vodu, ale vobec nechce, ani z flasky, ani lyzickou, nijako. Filip ma 6 mes. v nedelu, aj ja mam dcerku 1.ho, ale augusta, teda dnes oslavuje 9 rokov 🙂
@majaon ja ti poviem moju skusenost 😀 😀 pytam sa dr ci nevadi ze si Samko chyta usko,ale neboliho a ona ze keby ste ho rozbalili,chyta si cikulu 😀 😀 😀
@cerimi77 no vies ze u nas je to bujare s tym papanim 😀 😀 ja mam od kojenia tak cca hodinku na pripravu prikrmu 😀 😀 a ak nestiham,tak mam dalsiu cca hodinku 😀 😀 😀 😀
Inak dnes som videla babo co sa uspavalo palcekom,to bolo taaaake zlate,Evicka je o 4 dni starsia od Samina,tak sme sa boli "porovnat" troska 🙂
@adka31 aj ja gratulujeeeem slecne 🙂
@cukrik580 ak dám simonka na bruško a hneď zaspí, že sa už nemrví a nepretáča, tak si ani palček nestihne dať do pusy, zoberie si do ručky len toho mamaska, a hlavičkou si ľahne spola na toho mamaska a spola na ručku, v kočíku zaspáva, že čelovka na ruku, alebo čelovka priamo do kočíka, nos zaborený 😀 ak sa nemôže dlhšie uspať, tak jasné, že palček v ústach a každý kto ho tak vidí spinkať, tak že aké to je zlaté 😀 😀 no ano, zlaté to možno je na takom malom bábu, ale čo potom až vyrastie? 😕 😝 😀 a ak zaspáva na chrbte, tak chudák palec, to dostáva inak zabrať, je strašne nervozny, ako keby nemohol v tejto polohe zaspať, ešte keď sa nepretáčal veľmi, tak som ho vždy radšej pretočila na bruško a potom rýchlejšie zaspal, dnes cez deň sa tiež nemohol dlho uložiť, vždy sa hodil na chrbát a mrnčal, cucal palec, som ho pretočila a to ho úplne prebralo a spustil rev, tak som to už potom 2x radšej ani neskúšala a nechala ho tak, zaspal a potom sa sám pretočil na bruško.. aj teraz v noci, zaspal na chrbátku a čo som ho bola pozrieť asi za 30min, tak už bol pretočený na brušku, tak som musela vyťahovať druhú plienku aby som ho zakryla, lebo tú ktorou som ho zakryla predtým, mal jasné že pod sebou 😀 na jeseň asi budeme musieť vytiahnuť spací vak, lebo on bude stále odokrytý, dúfam, že si naň zvykne, keďže ho doteraz nemal.. s Terezkou nebol v tomto problém, ako som ju položila na chrbát, tak spala celú noc 😀
@cerimi77 neboj toho palceka,on si odvykne 😉
Jak som si myslela ze to moje dieta prestalo bavit pretacanie tak ho znova zacalo 😀 😀 😀 dnes spal so mnou v manzelskej,dokopal ma jak zahradku 😀 😀 o pol 7 sa zobudil a pretocil na chrbat a este aj vselijak pocestoval po posteli a odvtedy sa hra,tusim aj kakal 😀 😀 podla cuchu 😀 😀 ani jest nepotrebuje zatial 😀 😀
Vcera sme prisli z vyletu, tak pomaly citam, co ste zatial preberali, ale este som vsetko nestihla.
dnes mame presne 6.mesiacov a teda zacneme s prikrmami. Chcem sa, ale opytat, mozem dat ako prve cukinu? pri starsom Samkovi som zacinala tusim so zemiakom a postupne som pridavala inu zeleninu. ale cukinu mam domacu, preto by som chcela zacat s nou. uz sa mi nechce vsetko studovat ako pri prvom dietati a vlastne na to nemam ani cas
@cukrik580 no vidíš, ak sa zabaví, ani jesť nepýta 😀 a treba ho dať na zahradku, aby z toho kopania bol aspoň nejaký úžitok 😀 ja som mala dnes sen, že simonko chodí, že ráno vstal a chodil 😀 😀 😀
@blondi2 jasné, že môžeš začať s cukinou, ja osobne by som so zemiakom radšej počkala, to je škrob, sacharid, ani nie zelenina, takže radšej začni so zeleninkou, mrkvička, cuketa je fajn, a jasné, hlavne teraz dávať to, čo máme doma zo zahradky a vieme aspoň trochu, že čo v tom je... ja som začala včera, dala som pšenovú kašu, aby sme potom mohli prejsť na lepok, a ako druhé dám asi mrkvu a potom cuketu tiež, pri Terezke som tiež dala cuketu ako tretiu v poradí 😉
@blondi2 pred zavedením lepku ako príkrmu sa odporúča aspoň 2t podávať bezlepkovú obilninu, napr. pšenovú alebo ryžovú kašu, kým začneš dávať obilninu s obsahom lepku, napr. ovsenú kašu (ovos obsahuje najmenej lepku) a takto postupne pridávaš obilniny s vyšším a vyšším obsahom lepku, niektoré baby zaviedli lepok už skôr, tak teraz sa s tým už nemusia nejako ponáhľať, lepok sa odporúča zaviesť najneskôr do toho 7m, tak preto som ako prvú potravinu dala práve bezlepkovú obilninu, aby som stihla behom mesiaca dať tie 2t bezlepkovú obilninu a potom lepok, aj keď som Simonkovi už dala ožužlať rožtek, ale veľa toho nezjedol 🙂 po tejto kaše (4dni) dám nejakú zeleninu, napr. mrkvu, najskôr samotnú a po 4dňoch ju budem už primiešavať do pšenovej kaši, potom zmením pšenovú kašu za ryžovú, pridám zasa ďalší druh zeleniny, napr. cuketu a po tých 2t môžem zaviesť ovsenú kašu a máme lepok zavedený (dúfam, že bez problémov) a potom už budem pridávať len ďalšie druhy zeleniny, ovocie (to budú zasa kaše nasladko), strukoviny, zemiak, mäsko, olej, vňate, žltko, a pod. ... a hej, nepamätala by som si to, ale mám ten zošit, kde som si to pri Terezke všetko písala poctivo až do 1r 😉 a medzi prvými potravinami bolo aj avokádo, ktoré som pridávala do kaše namiesto oleja zo začiatku, neskôr som začala pridávať aj rôzne druhy oleja, repkový, ľanový, tekvicový a pod.
jejda baby, vy ste tu toho zasa popísali, my sme boli na dovolenke, inak vám musím povedať ako som sa tu pýtala na to kúpanie vo verejnom bazene, tak sme boli, malú som nekúpala len sme jej na okraji bazéna namočili nožičky,ale keby mohla hned by išla do vody tak sa tešila. No a boli tam aj maminy čo kúpali takých drobcov a dokonca ešte menšie, na to jedno by som typla tak 2mesiace ani hlavičku poriadne nedržalo 😖 . Tak postupne vás budem čítať 🙂
Ahojte, a kto vas ma citat? 😀 my sme vymoreckovane a uz zarezavame doma. Kto mi zhrnie co sa tu dialo?
@cerimi77 nechcem to zakryknut ale dnes som si moje velke babo uzila naplno 🙂 prvykrat sme mali vonku nosic,Samko bol uzasny,trikrat na mne zaspal,dokonca som nad nim jedla 😀 😀 to bola sranda 😀 😀 rano jedol po tom zobudeni o pol 7 az o 9!!! chapes tooo? ja nie 😀 😀 a takto cely den,uplne bol uzasny,na vsetkych sa len usmieval,no ja som hotova 😀 😀 od dnes bez nosica ani na krok 🙂🙂 uz ho doma len tak nenecham,odteraz chodi vsade s nami 🙂 a dokonca ani nebol taky spoteny a samozrejme mal studene nohy,ako inac,ze ano 😀 😀

@cerimi77 Hej, za nejaky cas tu budem vyplakavat, ze neviem dostat decko z rodicovskej postele 🙂 Beriem ju k nam ked je uplne hore, inak pohladkat, dat dudlik ale nechavam ju v postielke. Zatial este nebola noc bez jedla; tym, ze v podstate nema rezim, tak to vychadza s papanim tak rozne a nie vzdy sa poriadne nadlabne na noc, takze ma ani neprekvapuje, ze je hladna.