Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
ahojte dievcata tak po niekolkych mesiacoch som sa tu konecne zas raz ukazala...ja sa nestacim divit ako to stihate...ja dakedy ani pc nezapnem 🙂 a to je u nas ako v tanku...dve izby neobyvatelne bo sa komin preraba....
Ale o inom...my sme mali 5 mesiacov min.tyzden vazime 7400g zatial sa este kojime aj ked je to velky boj a uz som s tym chcela niekolkokrat skoncit ale potom si poviem ze mozem byt rada ze este mam mliecko lebo neviem co by pil ale uz sme museli zacat prikrmovat no nie UM lebo to mi jakub nechce ani citit normalne ho davi z UM...ale kasicky zeleninku banan jablcko to miluje ale zemiak nula bodov
@cerimi77 zacala som drzat macingovu ked mal 3 mesiace zo zaciatku vsetko ok ale mi to prislo ako keby mu mliecko nestacilo a zacal strasne casto pytat jest cez den mi to ani nevadilo ale v noci co mi predtym vstaval len raz okolo pol3-3 tak mi pytal kazde 2-3hodiny...som dakedy bola aj 5-6x hore no asi po tyzdni sme mali stasne problemy zaspavat vecer to mi pravidelne hodinu a pol vkuse reval tak som po necelom mesiaci usudila ze bol hladny...no umele mi nechcel ani vidiet co som mu davala striekackou tak som zacala davat ryzovu kasu a sa to polepsilo 🙂
A baby vraj chlapcov do troch mesiacov bolievaju bruska...starsieho toho hej ten bol taky urevany ze som s nim ani von nemohla ist ked mal krce tak rucal ale jakuba toho prve 3 mesiace brusko skoro vobec netrapilo tak max.raz za tyzden ale po tych troch mesiacoch sa to riadne zmenilo....pri kojeni sa mi furt vrti spina cervenie reve ako ked sa mu neda prdnut ale poprdkava furt takze ja si to kojenie ani moc vychutnavat nemozem kedze ho musim cely cas trepat po zadocku alebo cvicit s nozickami....inac mi sme nekakavali az 7-10 dni som z toho mavala az hrozu ze kde to v sebe schovava ale uz sa to teraz upravilo tak raz za dva dni
A este vobec nie sme zaockovani...nasa dr. to furt odklada...raz ked nebudu take horucavy potom bol simon chory aby sa jakub nenakazil potom bol jakub chory aj s antibiotikami teraz zas horucavy tak neviem kedy pojdeme...
Dobru noc prajem idem spat konecne 🙂
@nadanka fuha....inak s tym nocnym spankom...to nemusi byt ani tou papanicou...mne Samik prespal od 8-4 a teraz sa budi prvykrat uz o pol noci a potom kazde dve hodky,kamoska ma malu,kojenu,od dvoch mesiacov prespala celu noc,v 5 sa zacala budit aj 6-7x za noc a to spavala vkuse 12 hodin 🙂
@lucul navleky nech zuzle pre mna za mna,dam dolu a operiem,nemusim cely nosic 🙂
Peknu slnecnu nedelu prajem vsetkym...
aj my sa radi nosíme v nosiči 🙂 dokonca sme prespali takmer celú prehliadku na oravskom hrade 🙂 a tiež strašne žužle tie popruhy ale ja som kúpila tie návleky a je to lepšie, operiem iba návlek 😉
@nadanka ja si tiež nemyslím že to nočné budenie je hladom, mne sa malá budila len 2x od narodenia do 3mesiaca a teraz sa budí 4 niekedy aj 5krát za noc a medzitým sa stále prehadzuje a niekedy aj mrnčí a ked ma nahmatá alebo zacíti moju ruku tak sa ukludní a zaspí 🙂 to bude ako staršia dcéra (8rokov) tá pri zaspávaní a niekedy aj pri spánku stále musí cítiť maminku 🙂
baby aj ja sa chystam na Macingovu, len sa nejako neviem vychystat. potrebujem zhodit hlavne z brucha, ostalo mi strasne velke.
@nadanka kolko si zhodila za ten mesiac s Macingovou?
@cerimi77 kde je dostat taka psenova a ryzova kasa a ako sa to presne vola? preco bolo dobre dat babu ozuzlavat rohlik alebo chlieb, ked pred lepkom je dobre zaviest tieto kase s nizsim obsahom lepku? my sme s prikrmami stale nezacali a to sme v sobotu mali 6.mesiacov, ale dnes sme dostali otcove bio cukety, tak zajtra zaciname. mozem to spravit aj tak, ze zacnem napr s cuketou 3 dni a potom pridam psenovu kasu? ci potom musim najprv samotnu psenovu, kvoli reakcii?
@blondi2 ahoj nedrzala som to cely mesiac ale podla rozpisu 3 tyzdne a posledny tyzden viacmenej co sa rychlo uvarilo z tych jej receptov lebo sme mali doma fofry a nemala som cas vyvarat sebe 3 chody na obed aj na veceru a este aj chlapovi a malemu nieco
odislo mi asi 6-7kg za co som moc vdacna a to som sa posledne dva tyzdne nalievala vineou a ciernym pivom co sa v tej detox.kure nesmie ale sa mi zdalo ze prichadzam o mlieko
@blondi2 inac teraz som sa za posledne 3 tyzdne zas pekne rozozrala kazdy den musi byt nejaka sladkost a to mi vtedy vobec nechybalo a tak sa na seba za to hnevam ze som sa mohla doteraz pekne drzat a slo by to pomaly dolu .....alenie....akasi som nesvoja....ale chvalabohu zatial mam iba kilo navyse tak sa chystam ze zas zacnem...no ale musim niekde zohnat vlazske orechy
ahojte, my sme mali včera docela hektickú nedeľu, najskôr sme museli letieť do nemocnice na chirurgickú pohotovosť s Terezkou, ktorá si buchla hlavu a rozrazila čelo, dosť hlboká rana, museli jej to zašívať, ale našťastie rontgen v poriadku, tak sme išli do dráčika kúpiť bolestné, tak má kolobežku teraz 😀 ja som raňajkovala až o 16h keď sme prišli na domček 😕 a aby toho nebolo málo, tak mne večer ešte simon zletel z postele, som sa len na sekundu otočila, že si zoberiem krém pre neho a už bol dole, tak plač veľký, chudáčik môj 😕
@cukrik580 fajnová premiéra nosiča 😉 mne simonko vždy zalomil v šatke, tiež jem aj pijem ak ho mám v šatke a ak mi treba 😀 aj teraz mi niekedy zaspí, ak je dlhšie v šatke ak ho tam dám unaveného, ale najskôr musí počumákovať a potom ho to unaví, oprie si hlavičku a drieme, minule mi tak driemal v šatke, keď sme sedeli na kávičke 😉 inak mi simonko posledné dni zasa krásne zaspáva, už si dávam väčší pozor na to kedy je unavený a zatiaľ to funguje parádne, pekne zaspáva sám a bez problémov, večer keď nie je ešte veľmi unavený, tak si v postielke rozpráva, gúla sa tam, hraje s mamasom a potom zaspí 😉
@nadanka tak neviem, nemyslím si že macingová by mala mať takýto vplyv na tvorbu mliečka, lebo to nie je diéta, len zdravé stravovanie, čiže podľa mňa to skôr pomáha, ale možno mu vadili tie nadúvacie veci, že ho viac bruško potom bolelo? niektoré detičky sú viac háklivé, ja som sa pri Terezke ani teraz pri Simonkovi v ničom neobmedzovala, jedla som všetko a nemali sme žiadne problémy, simonka som čisto kojila do jeho 6m, teraz 3 dni čo mu dávam pšenovú kašu, ale to spapal zatiaľ tak 2-3 lyžičky a mliečka mám stále dosť, on priberá aj za dvoch, každý kto ho vidí, tak obdivuje tie jeho "špekáčiky" a nechcú mi veriť, že je čisto kojený len 😀 a tie spánky sa menia, simon tiež už prespával celé noci, potom sa začal budievať, teraz zasa mi prespal celú noc, to je ako kedy, ako sa možno napapá pred spaním, či sa mu nechcel kakať počas noci, lebo to ho zobudí a tak...a pri macingovej práve nemáš menej jesť, jesť máš do sýtosti... ak chceš aj do prasknutia, len si dávaš pozor čo ješ, ak sú to zdravé veci a jedálniček je vyvážený, nemalo by ti nič chýbať a mliečko by malo byť v pohode... možno to bola len náhoda, že ti malý začal častejšie sa budiť, alebo sa znížila tvorba mliečka z niečoho iného 😕
@blondi2 tie kaše sa volajú tak ako píšem, pšenová (jáhlová) inštantná kaša, alebo ryžová inštantná kaša, robia aj ich kombinácie, napr. pšenovo-ryžová kaša, zväčša to mávajú v tých obchodoch so zdravými vecami, tu v Senici máme také 3 obchody, tých výrobcov je viac, ja mám doma teraz napr. tieto:
http://www.dia-potraviny.cz/kase-nominal.html
Terezke doteraz kupujem tú viaczrnnú a tú jej robím na raňajky na sladko 😉 pridám ovocie, med, orechy 😉
to je taký starý zvyk, že dať dieťaťu ožužlať kôrku z chleba, Terezke som to nedávala, teraz Simonkovi som to skúsila mu dať, asi 2x som mu dala.. je pravda, že možno pri ňom už nemusím postupovať takto pozvoľna so zavádzaním lepku, ale zasa mu to ani neuškodí, takže postupujem s príkrmami zhruba ako pri Terezke.. ak začneš teraz s cukinou, a po 3dňoch bude všetko ok, môžeš k tej cukine pšenovú kašu len pridať, potom do nej pridáš zasa iný druh zeleniny, alebo dáš 3 dni samotnú zeleninu novú, aby zasa poznali aj pravú chuť tej ktorej zeleniny 😉
@nadanka inak s vlašskými orechmi mám aj ja problém, zjem ich strašne veľa a je ich nedostatok, už sa čaká až na novú úrodu, mám kamošku v zelovoci a ak majú, tak mi odloží zväčša im ich všetky vykúpim, beriem naraz 5kg, to máme tak možno na 2m, ale to musím šetriť a jem ich vlastne len ja 😕 inak máme aj my na zahrade orech, minulý rok veľmi neurodil, uvidíme teraz, kvetov mal dosť, ale asi bolo málo včiel či čo, nie je ich tam veľa 😕 .. inak ja drahému a ani Terezke nevyváram zvlášť, jemu tie veci našťastie chutia, takže rád si to dal so mnou, ak mal chuť na niečo iné, tak si uvaril sám a Terezka tak isto jedla to čo ja, veď to sú zdravé veci, čo je len dobre aby také jedla 😉
@cerimi77 no nosenie sa mu naramne paci,som rada ze som sa odhodlala vziat nosic von aj napriek mojej visiacej slaninke :-P hlavne ze mam spokojne dieta 🙂
baby Samko ma choreho pipika ☹ ma totalne cervenu a popraskanu kozu...co s tym? aj ked nevyzera ze by ho to bolelo,ale chcem aby to mal ok...prestala som mu cistit to biele a takto to dopadlo ☹
@cukrik580 ohľadom pipíka veľmi neporadím, to je aj pre mňa stále nová neznáma 😀 zavolaj pedine... ale nemyslím si že by to bolo tým, že si mu to prestala čistiť, popraskaná koža by z toho asi nebola, či? no každopádne, ja ak mám akýkoľvek problém, hneď volám doktorke.. tá inak musí mať z nás radosť, som jej volala v piatok poobede a v nedeľu doobeda, kvôli Terezke.. včera kvôli tej rozbitej hlave, som chcela vedieť, či máme ísť rovno do nemocnice alebo do senice na pohotovosť a v piatok mi zasa strašne revala, že ju bolí riťka 😕
@cerimi77 no ta z vas veru musi mat radost 🙂
este to moze byt bielymi pamperskami...stvorky uz nie su biele ale fialove a podivne "vonaju" vacsinou davam pampersku na noc a cez den na doma hocijaku,lidl tesco,z rakuska take obyc hocico ale ked sme dakde cely den,eriem pampersky a takto mal dva dni ... ale ani neni vyhadzany ani nic len ten pindo ☹
@cerimi77 ten sa na teba ale podoba! 🙂
@vieraft to aj mne napadlo, kupit redukciu na WC, ale este som si netrufla.. zatial pouzivame umyvadlo, ale musime pomaly prejst na zachod, lebo ked bude mat 6 mesiacov, zacneme s prikrmami 😉
@cerimi77 ja som to asi zle napisla...nemyslela som ze koli macingovej stravovaniu som mala malo mliecka ale jednoducho malemu nestacilo mal vtedy 3 mesiace mozno slo o ten rastovy spurt on cez den malo co pocuckal a na vecer bol uz hladny a nevytvorilo sa tolko mliecka kolko by potreboval tak preto bol nervozny a tak dlho mi plakaval...tak som sa zacala odsavat aj odsavacku som uz dopsula ale nikdy som neodsala viac ako 20-30ml teraz s nim mozem polievat co mi tak strieka :D ale uz vobec neodsavam iba ked chcem pridat do mrkvy alebo jablcka tak rucne odstriekam

@cukrik580 aj my mame nosic stale so sebou, uz mi v nom aj Lejkine grcky stekali po bruchu 😀 , ale tiez sa rada nosi, uz sme spolu aj travu kosili.