Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
ja este sice skoro vsetko obleciem, ale uz pocitujem, ze to nie je ono, len sa mi zda skoro si kupovat tehotenske veci 🙂 a leginy sa mi celkom v pohode nosia, len mam iba dlhe a nechce sa mi vyhadzovat peniazky za par 3/4, a tie prestrihnute tricka, nastastie ich par doma mam, tak pohoda. . . v praci to chcem udrzat co najdlhsie v tajnosti, aspon budem mat dlhsie pokoj od blbych otazok, popr mudrovania inych 🙂
No ja nezapnem uz ani nahodou nic co ma gombík z pôvodných vecí. Tak som dnes cez obed zabehla na nákup nejakých letných voľných šiat a odišla som s prázdnou....s kolegyňou sme sa nasmiali,ze som vo všetkom vyzerala ako pojazdná mliekareň a to som nemala pocit,že az tak sa mi zväčšili prsia 😀 . Ako ste natom vy?
A mňa ešte čaká 24.8.sobáš, t.j. svadobné šaty... S módnou návrhárkou,mojou kamátkou som dohodnutá, že šaty mi bude šiť až posledný týždeň, tesne pred svadbou, aby ich nemusela opravovať. To ma ešte čaká 22 dní rastu bruška.
Baby mne cely tyzden je tak zle nic len blujem normalne vcera vecer som az plakala hotova som vystavena na vahe vobec nepriberam ale brusko uz vidno do veci sa zatial zmestim, ale aj tak nikde nechodim, lebo sa citim hrozne...
@cukrik580 chcela som sa ta opytat ty sa pn? Mas vychadzky, lebo mne moja nedala a teraz neviem ci mi nedala, lebo zabudla, alebo sa vobec nedavaju vychadzky??? Od septembra mi ide mala do skolky a bez vychadziek si to neviem ani predstavit...
@mrnousjana ahoj. ak mozem ja. ja som bola na umelom oplodneni som na pnke od dna oplodnenia a moj gynekolog mi dal vychadza aj doobeda dve hodiny aj poobede dve hodiny. cize asi ti ich tam zabudla len napisat.
@bimbo37 dik, tak pri kontrole budem musiet pytat 🙂 aspon si ma trochu potesila
@mrnousjana mas na to narok podla mna. daj vediet potom ci ti dala.😊
@mrnousjana ja som mala pn povodne od obvodnej...ale potom som si preniesla k dokymu a sestricka mi hovori, ze: noooo, nakolko ste tehotna, tak mozete mat vychadzky kedy chcete 😀 moj doky dava...keby som na rizikovom, tak mam narok len dve hodky doobeda a dve poobede...ale chcem sestricke o tyzden povedat, nech mi to tam laaaaskyplne aj napise, lebo viem, ze to pisu 😀 lebo chceme ist na vychod za rodinou a nechcem aby doslo k omylu...ale musim sa aj dokyho opytat, ci ma pusti 😀 ale viem, ze kazdy doky nedava vychadzky, takze sa musis spytat...
@barcelona94901 ja som tiez chvilu rozmyslala,ze by som si nedala zistit pohlavie,ale ked ja sa neviem dockat,velmi by som chcela dievcatko,take vlasate 🙂 .
Baby,snivalo sa mi tuto noc,ze som rodila a narodilo sa mi dievcatko,uplne taky zivy a nadherny sen 🙂
@cerimi77 ja vecer,odkedy som tehotna,nemam velmi problem zaspat,ale vcera som zaspala pred telkou a potom,ked som sa zobudila,tak sombola strasne nervna a potom som nemohla zaspat,tak som sa o pol noci sprchovala 😝 .Tak teba tiez budu posielat na amnio,pojdes?Uz si sa objednala na morfo sono?
@bambulka12 mne sa snivalo ze som mala tazky porod ale nepamatala som si...len mi vraveli ze bol a to sa mi snivalo ze som rodila 12.2 . 😀 a teraz sa mi snivalo, ze sme mali Samka a ze sa narodil v 24tt ale bolo vsetko vporiadku...ja uz nechcem aby sa mi snivalo...
@cukrik580 mala by som rodit sekciou a to sa mi aj snivalo,ale ze som zaspala pri tom a prebudila som sa az ked malinku niesli okolo mna ukazat priatelovi,tak som videla len jej chrbatik a ritusku malinku 🙂 .Ale zle sny nechcem ani ja 🙂 .
@nijka presne takyto problem som mala aj ja,ked som bola tehu prvy krat,nic obtiahnute,lebo som mala obrovske prsia,aj teraz mi rastu neskutocnou rychlostou ,pred dvomi tyzdnami som si kupovala podprdu a bola mi este velka a teraz mi uz je velmi tesna,tak neviem,co bude do porodu a veeeelmi ma bolia 🙂
@bimbo37 na kontrolu idem az 22.august ale normalne som teraz zvedava ci mi napise lebobudem musiet potom pn ukoncit
@stanka810 hej AFP testy sú triple testy a krv sa berie niekedy okolo 16-18tt, potom sa tuším aj 2t čaká na výsledky, neviem to ale presne, len si pamätám, že som sa pri prvom tehu, musela skôr objednávať na morfo utz v 20tt, leby keby som čakala až na výsledky AFP testov, tak by som už bola viac ako v 20tt, ja som vlastne mala výsledky morfo utz už, potvrdené že je všetko v najlepšom poriadku a až potom som išla k môjmu gyn a ten mi povedal že AFP testy dopadli dobre.... teraz to spravím tak isto, ak bude morfo utz v poriadku tak výsledky AFP testov ma v podstate nejako extra zaujímať už nebudú, či dopadnú dobre alebo zle, to je len štatistika 😉
@barrilla ja teraz nosím také veci, že do nich sa dám v pohode aj s bruškom a nič ma netlačí, väčšinou šaty alebo sukňa s pružným pásom, alebo legíny či kraťasy tiež s pružným pásom, takže zatiaľ ma nič netlačí, keby som si mala zapnúť nejaké klasické nohavice či rifle, to by bol asi problém 😀 pridávam foto môjho bruška 😉
@nijka ja som len pred 2t prestala kojiť, takže ja mám pocit, že prsia sa mi skôr zmenšili 😕 😀
@bambulka12 zatiaľ sme sa o amnio s mojím doktorom nebavili, na morfo som sa dnes objednala, ale len cez e-mail som zatiaľ písala, lebo teraz sa tam nedá telefonicky objednať 😝 tak čakám kedy mi sestrička odpíše a dá mi termín niekedy koncom septembra 😉 ak budú výsledky ok, tak na amnio nepôjdem, aj keby AFP testy dopadli zle 😉
@jessy212 Ahoj, mne dr. povedala, ze si mám priniesť mm keď sa chce pozrieť a tiež USB, že mi to tam uložia, ale možno preto, že to je platený screening- ten prvy veľký, tak som zvedavá, čo všetko tam bude, v utorok dám vedieť 😉. Inak fotky mi zatiaľ dala vždy, z prvého uzv 3 a z toho posledného 1 fotku a to som si ich ani nepýtala 🙂.
@cejara ahoooooj.takze uz mam vysledky z endokrino. Tsh stuplo na 0,14 (povodne bolo 0.073),ostatne hodnoty su uplne v norme.takze sa nemam bat.v prvom trimestri byva stitka rozhadzana.a le dolezite je,ze postupne sa dostavam do normalu. Kontrola staxi o pol roka.... tak jej budem verit. Vsetko bude ok🙂 drzim palcwky aj tebe.🙂
@jessy212 hovorí sa tomu 3D/4D ultrazvuk, 3D sú fotky a 4D krátke video, niektoré baby chodia k nejakému špeci doktorovi len za týmto účelom, niektorý gyn to robí štandardne v rámci morfo utz v 20tt, okolo 20tt je najlepšie toto robiť, lebo bábo je už pekne vidieť a ešte má v brušku dosť miesta aby sa aj hýbalo 😀 neskôr už je tam tak stlačené že to nemá význam, mne napr. 3D/4D urobili v rámci morfo utz ale objednávala som sa k špeci doktorovi, čo robí podrobnejšie morfo utz a bábo spolupracovalo, tak som dostala toto ako bonus... niektoré baby čo išli k nemu, tak museli prísť o týždeň či dva znovu, ak chceli aj 3D/4D, ono nie vždy sa to dá dobre spraviť, ja som mala šťastie, čiže som to mala v jednej cene 😉 a dostala som všetko napálené na CD

Baby, ja mam pocit, ze z noci do rana sa mi brusko tak zvacsilo, ze uz ho ani vtiahnut nedokazem 🙂, uz to bude horsie a horsie kamuflovat 😀, esteze je to leto a nosia sa volnejsie veci 🙂 asi si pojdem niekam kupit haremky nohavice, aby som zakamuflovala aj zvacsujuce sa moje pozadie 🙂