icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

lubica1979
16. aug 2013

@lucul a kedy ideš na morfologický utz?

lucul
16. aug 2013

@lubica1979 neviem este 5.9. mam poradnu a tam mi povie kedy sa mam objednat u nich, ale zda sa mi ze to bolo v 20tt a potom sa ide aj na glukozovy test tak zas krv brrrr

bea00
16. aug 2013

Ja som dnes ráno bola na poradni, zobrali mi krv na AFP testy, tie PAPP testy mi dopadli chvalabohu dobre, dúfam že aj tieto budú v poriadku. Bábo bolo úžasné, mrvilo sa, škrabkalo si hlavu a otáčalo sa z bruška na chrbátik a späť. A doki nám povedal že to asi bude chlapček, takže môžem hľadať mená lebo som mala zatiaľ iba pre dievčatko. Majte sa krásne a pekný víkend prajem.

nijka
16. aug 2013

Nikdy by som neverila aké zázračne účinky na bolesť hlavy po dlhom obdobi bez akýchkoľvek liekov môže mat polka paralenu.... A to som sa zbytočne trápila celý den aj noc 😒

nijka
16. aug 2013

@lucul horší je ten glukozovy nápoj ako odber krvi z prsta 😎

lucul
16. aug 2013

@nijka ja osobne sa na ten test tesim 😀 to bolo minule tehu jedine co som v sebe udrzala a toto tehu to vyzera rovnako az horsie ako minule tehu

nijka
16. aug 2013

@lucul aha,chápem tak ja radšej tu krv 😎

cejara
16. aug 2013

Baby, absolvovali ste už skríningové vyšetrenie? Mne vyšli katastrofálne výsledky na dawnov syndróm 1.19 a ešte mi vyšli zle výsledky na trizomia 13. Absolvovali ste amniocentézu?

cerimi77
16. aug 2013

ahojte, dnes som bola na utz -presvecovanie šije, tak sme docela ukážkoví.. NT 1,5mm a dĺžka 7,4cm, utz sedí s termínom podľa MS, a podľa ms som teraz 13+4.. inak som nebola u svojho gyn, lebo má dovolenku, tak drobca som nevidela, to je nevýhoda ak idem ku klasickému gyn, ktorý má monitor len pre seba 😝 a ja môžem pozerať akurát tak do steny a čakať čo mi povie... veľmi dlho bola ticho, stále tam niečo robila, potom sa ma opýtala na vek... už som začínala mať strach.....a potom mi povedala, že to pre istotu meria viac x, lebo krpec tam tak skáče, že jej to nejde dobre zmerať .. na poradňu k svojmu idem o 2t, to mi bude robiť AFP testy a drobca uvidím aj ja... a už som objednaná na morfo do BA, tak zatiaľ ide všetko podľa "plánu" 😀

@barcelona94901 ty ale narobíš tajnosti s tým vaším menom 😀 ale nie, srandujem...... dnes ako som sedela u doktora som si znova prešla zoznam chlapčenských mien čo sú vypísané v tehu knižke a teda ani jedno sa mi nepáči 😕

barcelona94901
16. aug 2013

@cerimi77 no ved to naše sa ti tiež nemusí páčiť 😀 ja som ešte nepozerala mená,budeme zas tak vyberať aby neboli meniny s narodkami,v jednej,druhej rodine ,hodilo sa k priezvisku
a volala som na gyndu ,preložila som si termín kvoli tej dovči,konečne a 3 septembra mám teda kontrolu ,som zvedavá aj ja ,čo výsledky,aj vek všetko..

barcelona94901
16. aug 2013

@cejara čo to znamená baby ja mám z toho tiež strach ☹

cejara
16. aug 2013

@barcelona94901 skríningové vyšetrenie znamená, že ti odoberú vzorku krvi, z ktorej ti zistia pravdepodobnosť downovho syndrómu, trizomia 13, rázštep chrbtice... A v prípade, že ti vyšli zlé výsledky, pošlú ťa na genetiku a potom prípadne na amniocentézu... Mňa čaká genetika budúci týždeň, a potom podľa toho ako sa vyjadril lekár, aj amniocentéza...

hammy
16. aug 2013

ahojte dievčatá, trochu oneskorene, ale pridávam sa k vám :D termín mám podľa sona 14teho a podľa MS(ktorú som nevedela presne) 10teho, tak uvidíme..... prajem vám všetkým krásne tehuľkovanie a už bez nevoľností 😉

@cejara v októbrovkách vyšli zlé výsledky tiež niektorým dievčatám a majú zdravé babätká, takže verím že aj v tvojom prípade to tak bude

barcelona94901
16. aug 2013

@cejara to ja viem,ale čo to znamená pre maminku,vieš tak som to myslela,že to neviem,ja mám tiež strach z výsledkov,ale neviem ako by som znášala keby ma čakali zlé výsledky,fakt neviem a teraz si tak nejak všetko pripušťam ,som precitlivená a držím palce

ejkapod
16. aug 2013

@cerimi77 , toto bola moja najbrutaônešia noc, bolesť hlavy neprešla ani počas noci, celú som ju prevracala a nezažmurila ani očka od bolesti, v robote som bolaa ako skapata ryba..poobede ked som prišla som to šla dospať a konečne my je lepšie ale žaludok mam stale daky dokrutený..

bambulka12
16. aug 2013

@cejara
@barcelona94901 mne vysli tiez zle vysledky,dnes som sa to dozvedela a od lekara som isla s takym placom,ze urcite si vsetci mysleli,ze mi niekto zomrel .Mala som vysledok 1:110,ale ostatne v poriadku,v utorok idem na genetiku a potom na amniocentezu,aj ked som vobec nechcela ist,ale nebudem to riskovat a verim,ze cakam zdravu a silnu bojovnicku 🙂-Dnes som bola aj na sono,rastie krasne,aj srdiecko som pocula a kazala som dokimu,nech pozrie pohlavie a branil sa,ze to neni iste a tak,ale pipika nevidel,tak si myslim,ze je to uuuurcite mala Miska 🙂

csabinka
16. aug 2013

Ahojte tehulky, asi sa spytam trosku odveci, ale nemate problem s osami? Ja ako som otehotnela, tak tie potvory sa ma snazia ustipnut na kazdom kroku. 27 rokov ma nepichla ziadna, a za posledny tyzden uz tretia. Nepouzivam uz ani parfem, nic vonave, aby som ich nedrazdila....A kedze nechcem kvoli babu brat ziadne lieky, dost si musim pretrpiet...Ozaj, niektora ste tu pisali o bolesti hlavy, neviem, ci to pomoze, ale mne ju islo roztrhnut tri dni po sebe a nakoniec som zistila, ze proste neznesiem ziadne nausnice (pritom nemam ziadne alergie a nemala som problem ani s bizuteriou) 🙂

pacna
17. aug 2013

@bambulka12 drzkajte sa. Ja musím este raz do Žiliny na genetiku s vysledkami.

cejara
17. aug 2013

@bambulka12 no ja som v rovankom týždni ako ty. Ja idem v utorok na genetiku, kde mi urobia aj sono a okrem toho, idem ešte raz na genetiku vo štvrtok, ale inému lekárovi. Som pevne rozhodnutá ísť na amniocentézu (povedala mi to aj sestrička od gynekológa, že lekár si bude vyžadovať aj amniocentézu). Môžme si potom napísať do IP (nechcem to tu dopodrobna rozmazávať) ako si skončila, ja ti napíšem určite. Držím palce!!! Dúfam, že naši drobci budú v poriadku!!!

pacna
17. aug 2013

Ozaj chcela som sa opytat riesite už kocik? Kedze ja už mám vacsie deti a po nich mi nedostal tak rozmyslam kupit nějaký zachovaly z bazaru.

cejara
17. aug 2013

@pacna už sme nejaké pozerali. Aj cez internet, aj sme boli pozerať v obchodoch. Napríklad na nete sa mi páčil PegPerego, ale v skutočnosti mi prišla vanička veľmi úzka a malá, ale inak bol krásny. A ešte jedna vec, ktorá sa mi tam nepáčila, že vanička bola po bokoch vystlaná polystyrénom (nie je náhodou polystyrén škodlivý???). Zatiaľ sa mi páči kočík Camarelo malaga a Euro cart passo 2013, ale nevidela som ich na živo, tak si ich pôjdem poobzerať 🙂

cejara
17. aug 2013

@pacna a skús pozrieť tento: http://www.svetkocikov.sk/kociky-camarello/3665...
je nádherný, hodí sa pre babu aj pre chalana 🙂

pacna
17. aug 2013

@cejara Ja nechce dráhy kocik na co ked viac děti už mat nebudem.

amanda683
17. aug 2013

@cejara je nadherny 🙂 ten mam vybrany ja,v tej cyklamenovej 😀

cerimi77
17. aug 2013

@ejkapod tak toto teda fakt nezávidím, hlavne ak pracuješ ešte
@bambulka12 je mi to ľúto s tými výsledkami, držím palce aby to dobre dopadlo 😉

cejara
18. aug 2013

@amanda683 len ja som ho nevidela ešte naživo 🙂 tak snáď sa nám bude páčiť. Kočík budeme kupovať až niekedy v novembri, tak možno nájdeme aj krajšie. Len škoda, že neexistuje taký obchod, kde sú vystavené všetky kočíky 😀 ale to by som už ozaj chcela veľa 😀

cukrik580
18. aug 2013

@cejara http://www.svetkocikov.sk/kociky-camarello/3665... ja som rozhodnuta pre tento 😀 vcera sme ho boli piozriet a som nesmierne spokojna a este ak nam vyjde dievcatko tak urcite fialovy, mali ho aj vystaveny a bol nadherny 😀

cejara
18. aug 2013

@cukrik580 sú veľmi pekné, len ešte vidieť káričku, ako v skutočnosti vyzerá, pretože tieto z Camarela sa mi nepáčia - sú nejaké čudné 😀

pacna
18. aug 2013

Mne sa pacia značky Joy ale o Kunert.

cukrik580
18. aug 2013

@cejara ja som sa z neho vcera vytesovala, je velky priestranny, takze ak nenajdem lepsi, tak urcite bude tento 🙂