icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

ivet51
21. aug 2013

Ahojte...a všetkým prajem pekny dník
Ja som teraz prišla z práce, tak trocha oddychujem
Dnes mi prišli výsledky pvotrimestralneho skriningu a vsetko OK... Tak dufame , že vsetko bude v poriadku. Z UZV doktor povedal, ze na 80 / to bude chlapec.... Uvidíme......čítam, ze ste dnes rozoberali chlapčenske mena...

cejara
21. aug 2013

@figurka1985 Ahoj, tak som ti mala napísať, ako dopadli výsledky z endokrinológie. Našťastie sa mi zvýšili, hodnoty mám 3,3, aj keď to ešte stále nie je v norme, som rada, že to išlo hore 🙂 Ty sa máš ako?

figurka1985
21. aug 2013

@cejara tak to je super! tesim sa s tebou 🙂 mne sa tiez mierne zvysili, a celkovo sa uz citim ovela lepsie. takze uz to je zrejme celkom v poriadku 🙂 a mam sa super- dovolenkujeme v chorvatsku, tak si uzivame slnko a more 🙂
Tak nech ti cele nasledne tehulenie prejde bez akychkolvek komplikacii 🙂 :-*

aplless
21. aug 2013

ahojte tak som bola na poradni vsetko ok babo ma 8cm , krv ok akurat mam zvyseny hemoglobin, inak ani neviem ze som tehu nic necitim ziadne zemny. babo sa hmirilo osto sest. pohlavie este nevidela aj 3d mi robila tak uvidime na buducej poradni hadam uz bude vidiet za mesieac.
ake berete vitaminy ja som douzivala kyslelinu listove neviem co teraz budem brat. a ani som nepribrala este a to som ani raz negracala pocas tehu. no keby nevidim sono tak faakt neverim ze som tehu

sussie259
21. aug 2013

@ivet51 jeej to tak skoro uy videl? to je super.. 😀

sussie259
21. aug 2013

@aplless ani mne vobec neni zle, ani pri malej mi vobec nebolo 😀 bud rada 🙂

ivet51
21. aug 2013

Robil mi 3D a tak sa mu to zdalo....ale to sa ešte uvidí...ešte je skoro....

bea00
21. aug 2013

@ivet51 Aj mne hovoril doky , že asi to bude chlapec, aj keď ja ešte dúfam že sa zmýlil ,že to bola iba pupočná šnúra. Pre chlapca nemám žiadne meno okrem takých čo má meniny alebo v štedrý večer, alebo pár dní pred pôrodom a nechcela by som vybabrať s bábom 😒 .

ivet51
21. aug 2013

Bea.....aj ja dúfam , ze sa zmylil....keby som si mohla vybrať tak ja radšej dievčatko ....ale ja to naozaj jedno, vsetko je dar, len nech je mimčo zdravučke.... 🙂

bea00
21. aug 2013

@ivet51 No veď aj ja to tak vnímam že je to v podstate jedno, len keby to s tým menom nebolo také ťažké

ejkapod
21. aug 2013

@jajuska22 , vitak aj ja mam taky termín 😀

ejkapod
21. aug 2013

tehulky, mate aj vy vytok niekedy husty biely, no na nohavičkach mam taky dohnetkasta, je to normalne?? pondelok na poradní som to zabbudla povedať dokimu...

kazunomiya
21. aug 2013

@ejkapod ejha to neviem ci je normalne... taky vacsinou znamena, ze v nom je krv. radsej sa na to opytaj.

ejkapod
21. aug 2013

@kazunomiya , myslíš ja som taky vytok mavala aj pred tehu..nieje ho vela ale mavam špinave nohavičky troška...

kazunomiya
21. aug 2013

@ejkapod tak ak myslis to co ja, tak ja som taky mavala okolo menstruacie a vynimocne cez ovulaciu... po tom co som otehotnela som si taky vsimla nejaky ten tyzden po otehotneni, asi to bolo ked sa babo zahniezdovalo. Inak mi lekar hovoril asi tak v 7tt ze keby som spinila/krvacala tak to je tym ze sa vtedy tvori placenta. Ale to obdobie je uz davno za nami 🙂
No ale ak je to len vytok a nevidis v nom ziadnu krv (cervenu) tak to asi nebude nijak vazne.

ejkapod
21. aug 2013

@kazunomiya , niek krv som si nikdy nevšimla to by som hned bežala dokimu, ale najblišiu poradnu ak sa to nezhorší mu to poviem nech my vezme vyter, ale na toaleťaku ma čistý biely vytok husty niekedy, to asi ked vyschne je hnedkastý neviem, teraz som ako sprsta kontrolovala špinave pradlo v koši aky je ten vytok 😀

ivet51
21. aug 2013

Ejkapod-aj ja mám čisto biely výrok, mne Dr. povedal, ze je to normálne, a ze je to z hormónov, čo produkuje placenta.

kazunomiya
21. aug 2013

@ejkapod jaaaj ak je normalne biely, tak to neries. vacsie mnozstvo hlienu je v tehotenstve normalne. Ma to nazov - leukorea. nenapadlo mi ze riesis ako vyzera ked zaschne 😀

os
22. aug 2013

zeny.. aj vy tak nemozete spavat??? dnes som si sla lahnut nieco po 12tej ale nevedela som zaspaaat.. mozno aj 2-3 hodiny... a rano som s muzom vstavala 5.30, a jasne ze odvtedy nespim... je to normalne??? vsak potrebujem spaaaaat... ale :D ... aspon som poriesila kadejake problemy :D ... napr. vyber mien :D .. uvidime co povie manzel na to 🙂 ... a vyrevala som sa riadne pri knizke... az v takej miere sa mi to nestavalo... zvalujem to na chobotnicku :D

kazunomiya
22. aug 2013

@os nie, ja som praveze velmi spava, vadi mi len to, ze sa budim na zachod (predtym som sa prakticky nikdy nebudila kvoli tomuto). Ale ja som bola spava aj predtym, teraz som este viac.
Tiez ma vsetko lahsie dojme, som si vsimla. Ale zatial ziadny extrem.

barcelona94901
22. aug 2013

@os ja mám problémy so spánkom,ťažko zaspávam,budím sa,skočím si na wecko,nad ránom sa zobudím a nie a nie zaspať,potom cez den som ako mucha

v strave zlepšenie,jediné čo neznesiem a ide stále von zo mna,je paprika,rajčinka,uhorka,čo ma strašne mrzí ,milujem šaláty,alebo len tak k chlebíku ,či čerstvé letné lečo aj s cukinkou,no čo narobím..ale už znesiem jablčko aj hrušky,bála som sa,že budem celý čas iba na hrozne..tak ale na buduce leto si zeleninku čerstvu aj ovocie užijem 🙂

chuť na sladké ,hrozienka,oriešky v čokoláde,jogurt.poleve,,kekse ,vianočka s džemom a medom ,na tom som závisla teraz ,zmrzka a nemusím slané
,každý den zbodnem kyslé uhorky ,po ktorých mi neni nič

a zniesla som už aj "kávu" na návšteve som mala niečo ako bielu kávu,neviem či si to pamatáte,ešte ako deti
a mala som aj nescu s mliekom ,čo ma šoklo ,no ostalo to vo mne 🙂

a konečne som okrem minerálky zniesla aj ovocný čaj,aj vodu ,tak sa teším ,že je všetko lepšie

v šatníku sa začínam cítiť ako slov v porceláne 🙂

lucul
22. aug 2013

@barcelona94901 jej to mas fajn, u mna zlepsenie zatial ziadne, ak si zabudnem dat vecer cipok tak druhy den prezvraciam cely 😒 zo mna tak isto rajciny idu hned von aj paprika, zo zeleniny zjem len ladovy salat a kalerab osoleny, z ovocia melon, broskyne, hrusky, uz aj hrozno znesiem ale len take to male priamo z vinohradu, cernice, maliny, z jedla pecene zemiaky a zeleninova polievka bez masa, maso neznesiem absolutne, jedalnicek mam presne ako pri prvom tehu, ale to som o tomto case uz mala aspon trosku zlepsenie, ale teraz nie ☹ ale aspon obleciem veci co som predtym neobliekla 😀

os
22. aug 2013

chcela som napisat len jednu poznamku.. a su z toho az 3-4 ... a este aj otazky :D... takze pls dajte vediet co si myslite.. dakujeeeeeeem 🙂
... ohladom jedla... fu.. ja jem vsetko :D ... nejak nic nevyberam 🙂 ... vcera som robila tekvicu (privarok) / prvy krat :D ... a celkom sa dalo 🙂 ... skor som na tom tak.. ze cumim do tej chladnicky a fest neviem na co mam chut.. takze papam z povinnosti... casto lekvar a to co potrebujem nejak spratat z chladnicky - co uvarim 🙂 {napr. tu tekvicu :D }
... a ohladom oblecenia.. fest som zvedava do coho vojdem po prazdninach.. od pondelka idem do prace... takze budem musiet skusat 🙂 .. viem ze jedny gate uz urcite nezapnem... tak uvidime :D ... jak ste na tom s tehu nohavicami, mate nejake na zimu??? neviete poradit kde zohnat "lacne a dlhe"??? mam vysku 183... taka... samarukasamanoha som :D ... takze predpokladam ze aj babatko bude take rukate a nohate 😅
... a v suvislosti s tym... jaku postielku mam kupit? asi sirsiu.. nie??? lebo sme pozerali v kike.. a taka uzssia sa nam pacila.. aj by vosla do spalne.. myslite ze by som babo moc obmedzovala v uzsej postielke??? poradteeeeeeeeee
... aaa.. chcem vam povedat, ze som si pred chvilkou urobila radooooost 🙂 ... som si doniesla od ocina jeho staaaru gitaru... a teraz som ju pred chvilinkou vytiahla :D ... po cca 3-4 rokoch nehrania sa tie akordy fest tazko chytaju... a feeeeeest pomali to ide... {a to som nikdy poriadne nevedela hrat... } ... ale potesiloooooooooooo feeeeeeeest 🙂

bambulka12
22. aug 2013

@barcelona94901 ja vobec ani neviem,ze som tehu,aj by som chcela mat uz konecne nejake tehotenske chute a stale to nejak neprichadza 🙂 ,ale zle mi nastastie nebyva,musi to byt velmi neprijemne,ked nic poriadne nemozes zjest ☹ .

@os a s tym spankom ja to mam celkom fajn,zaspim dost dobre,len kazdu chvilocku sa budim na vecko 😉 .Ja som mala pred tehu velke problemy so spankom,niekedy som zaspala az okolo druhej a rano o piatej som musela vstavat do prace,to bol des 🙂

lucul
22. aug 2013

@os ja som nosievala leginy pri malej a mala som jedny tehu rifle pozicane ale to bolo pre mna na nic lebo som si do nich musela davat opasok aby mi nepadli 😀 vsetci sa mi smiali, ze tehotna s tehu gatami s opaskom, no co uz ked som schudla a teraz to vidim tiez tak, leginy budem nosit
a postielka, my mame klasicku 60*120 tusim ci ako su, ale zavreta bola len chvilu kedze moja v nej nechcela spavat, tak sme to vyriesili tak, ze sme dali bocnicu prec a rost mala zarovno nasej postele a vtedy v nej spala, takze asi tak u nas s postielkou

ejkapod
22. aug 2013

@kazunomiya , od dnes som PN, bolelo ma podbruško tak som radčej šla, že bud nemocnica alebo pnka ako keby som mala na výreb...takže teraz budem mať tolko času že až...a to som chcela isť od oktobra...

kazunomiya
22. aug 2013

@ejkapod Vážne? 😲 A vedia, čo ti je?
Mňa manžel tiež posiela nech odídem z roboty čím skôr, ale myslím, že do toho decembra to dotiahnem...

ivet51
22. aug 2013

Ahojte...ejkapod.. Takze si na PN. A co hovoril Dr na výtok ...to preto marodka??? Bolesti prešli???

kazunomiya
22. aug 2013

@os robíš v škole? lebo ja hej.
Tiež som zvedavá s tým oblečením, teda, už viem, čo nezapnem, a už zháňam tehotenské a niečo aj mám... a dnes si príde pozrieť kamarátka veci, čo som vyradila, lebo ja to teraz nosiť ešte dlho nebudem a nemám to kde skladovať. Vôbec neviem, kam dám veci pre bábätko. Ešte ma čaká doma plno upratovania a reorganizácie.
K postielke: neplánujem postieľku. Bábo bude s nami, máme manželskú posteľ (teda dve vedľa seba) dokopy 2x2 metre a príde mi to tak praktickejšie. Postieľku budem riešiť určite až neskôr. Takisto iné veci... musím sa držať podľa možnosti minimalizmu, len teda toľko bábätkových vecí mi dala ešte len jedna kamoška, že uvidíme, ako sa to podarí ešte.

katinka84
22. aug 2013

Ahojte kocky 🙂 rada by som sa k vam pridala, tiez cakame babo vo februari 🙂 a doma uz mame jednu dvojrocnu slecnu
tehu knizku som dostala len min. tyzden, moja dr. ma taku teoriu ze dava az na konci 1.trimestra, takze uz je to oficialne 😉 uz mi to teda ozaj aj zacina dochadzat, ze to bude pravda 🙂 lebo s manzelom sme zostali pekne prekvapeni ked sme to zistili
tehotenstvo zatial prezivam uplne inak ako to prve, nie je cas velmi nad tym rozmyslat 😀 ale kedze som s malou doma na rodicaku tak mam aspon moznost vyspat sa dosytosti 🙂
prajem vsetkym prijemne a bezproblemove tehulkovanie