Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@kazunomiya , verim že nie, ja aj ked som sa snažila v robote nerobiť nič ťažke sa to niekedy nedalo, robim v obchode tak vieš si predstaviť, niektorým ludom nevysvetliš že si tehu, nechapavy 😀 , no tie krče su hnusne, kmotra my poradila že jej vždy pomahalo, ked dostala krč tak si prsty na tej nihe tlačila k sebe a že to pomaha, ešte som to neodskušala tk uvidím...
@ejkapod ja som takpovediac kancelárska krysa, našťastie ma relatívne šetria, to ja sa hrniem občas aj do vecí, čo by som nemala a potom ma tu kolegyne upozorňujú, že nemám behať, stresovať sa a dvíhať ťažké veci.
Ešte musím zamestnávateľovi dať oficiálne oznámenie o tehotenstve... ale našťastie už to berú všetci na vedomie.
@kazunomiya , ty si to nedala ešte vedieť?? ja som to hned veducej povedala, kedže som zastupca aby si zamna našli nahradu, no tu si našli ale doteraz ju nezaučili tak fakt neviem ako budu robiť, ale vedeli to 3 mesiace mali dosť času, ale na podnik som to nedala oficialne vedieť, ani neviem či to musím, ked svojej veducej som to povedala a ta im o tom vravela..
@ejkapod ale ano, sefka to vie uplne od zaciatku a uz to vie tak polka kolegyn, len oficialny papier som im este nedala. Dava sa take pisomne oznamenie, na zaklade ktoreho sa k tebe maju spravat ako k tehotnej zamestnankyni (vyplyvaju tam nejake veci zo zakona a tak...)
@kazunomiya , jaj ja som nič take nedavala a teraz asi už nemusím ked som pn, viem že sa to malo oznamiť šefom, ale snad to už nemusím riešiť 😀, ja fakt neviem čo budem robiť tak dlho doma som zvaknuta stale makať, hybať sa a už to že som na dome nemohla robiť ma zabijalo a teraz ešte doma ach, no musím to dako vydržať kôli babatku...
@bimbo37 jaj,ako ti závidím🙂mne bolo málo v Hr...ešte by som bola zostala🙂len dobre pooddychuj🙂
@cerimi77 baby,som taká zneistená...cítim sqa velmi dobre....okrem únavy(neviem sa spamatat z toho návratu z dovolenky...)
len moja tetka mi dnes vyprávala,že už by som mala mat pohyby a neni nič ešte vidno....tak ma zneistila,ale vravím si,ja sa cítim dobre,že neni vidno,no mám aj nadváhu a postavu hrušky,tak sa to aj má kde stratit...navyše,raz som bola v čakárni s jednou babou,čo bola chudučká ako lata,a absolutne nič nebolo vidno,viem,že bola ešte viac tehotná,ako som teraz ja....
všetky výsledky mám super...k Dr. idem až 6.9.....ako to je s tými pohybmi???cerimi ty už máš jedno dietatko,sem s radou🙂🙂🙂
@barcelona94901
@eliska07 je aj nejaký obchod v Pl,kde je všetko pod jednou strechou..viete kde??tiež mám v pláne spravit si tam výlet na jesen🙂
@ejkapod ano mám hustý biely,niekedy viac,niekedy menej...a stále mi príde,že si smrdím...aj hodinku po sprche☹
veru,opýtaj sa dokiho radsej...ale mala som aj ja dva týždne 2krát,ked som sa utrela takú ako zrazeninku viacmenej hnedej farby....išla som k Dr. a všetko ok bolo...nebojkaj..🙂
a máš už nejaké pohyby atd....bruško???mna tu strašia,že už by som mala mat,ale mne sa to nezdá...ani neviem vlastne,že som tehu....niekedy únava,nič viac....trošku prsia bolia...
@os ja tiež nechávam všetko na jesen...pretriedit vecičky po sestre,dokupit,čo ešte bude chýbat,upratat a na vianoce už lehnit pripravení pomaličky...tiež robím v škole a chcela by som vydržat do vianoc,,,potom už doma...a ked tak na to pomyslím,tak mám riadny chaos,čo ešte potrebujem,budem potrebovat,či všetko stihnem atd....šiši mi asi🙂
@os ahojky, čo sa týka oblečenia, ja som si kúpila tu na modrom koníku dvoje nosené rifle - vyšli ma dokopy aj s poštou 16,50 EUR - sú úplne ako nové, nezničené. Skús si pozrieť. Ja som mala problém si vybrať, pretože všetky mi boli príšerne dlhé. Skús si pozrieť značku C&A - priamo si ju navoľ, tá má dlhé rifle. Moja sestra má 178 cm a v tehotenstve nosila rifle len od nich a boli jej krásne dlhé.
@os Je dobré si vecičky pomaly postupne kupovať, pretože je toho dosť veľa čo musíš mať aspoň v základnej výbave:
- postieľka, matrac, plachta - perinky bábätko nepotrebuje, je dobré, ak má aspoň dokola tú zábranu
- kočík
- autosedačka
- vanička na kúpanie + podložka do nej, ak nie je vanička tvarovaná, teplomer do vody, detská osuška
- plienky (jednorázové, ale aj klasické bavlnené na dvojité balenie bábätiek, ale aj na odrgnutie, do postieľky, do kočíka, do zavinovačky...)
- poštolky (na dvojité balenie bábätka kvôli nôžkam)
- dupačky, košieľky, tričká, čiapočky,....
- zavinovačka
- detská kozmetika (na kúpanie, na prebaľovanie, nožničky....)
- čo môžeš ale nemusíš - monitor dychu pre bábätká (my sme mali Angel Care AC 401 a teraz ho ideme kupovať znovu, vynikajúca vec)
- prebaľovací pult
- komoda na vecičky pre bábätko (my sme pri prvom kupovali samostatnú pre neho, aby mal svoje veci vo svojom) - teraz už máme urobenú na mieru, ale určite nebudeme dávať do skrine ku nám
- polohovateľné lehátko
- kolotoč nad postieľku
- sterilizátor na fľašky a cumlíky (ak budeš používať)
Pre Teba
- odsávačka mlieka
- veci do pôrodnice - a tých je dosť 🙂
- a už ma asi ani nič nenapadá
Tá prvotná príprava pre bábätko je dosť finančne náročná, aj keď kúpiš len minimum, aj tak to dosť stojí, preto si myslím, že je lepšie kupovať postupne - každý mesiac niečo, aby to rozpočet až tak výrazne nepocítil...
@aplless Nápodobne, my máme po malom len detskú postieľku - celú výbavičku do nej, vaničku na kúpanie a pár vecičiek (asi 10 ks), 2 zavinovačky - také klasické - jednu sme používali stále, druhú sme mali na krst, a potom som ju mala na spodu kočíka - mne sa to páčilo, keď mal malinký za sebou krásnu krajku - bol taký dieťatkovský 🙂
Teraz som už kúpila ďalšie 3 zavinovačky - jednu modernú, jednu klasickú a jednu teplú, keďže toto bude zimné dieťatko 🙂. Po minulej poradni som si kúpila dve farebné plienky do kočíka 🙂 a na dovolenke sme mu kúpili teplomer do vody 🙂
Postupne sa chystáme 🙂 Kočík sme predbežne vybrali a teraz pozerám iné vecičky - nekupujem, len si vyberám, čo by sa mi páčilo, hodilo a čo budeme potrebovať 🙂
@eliska07 o tom oblečení a výbave, nemalo to byť (aj) mne? ja som sa tu na to vypytovala tuším najviac...
@barcelona94901 Ja som zatiaľ pribrala len 0,5 kg od začiatku tehotenstva - čo je super a veľmi sa teším 🙂, ale žiadne nohavice ani sukne z predtým už neoblečiem... Už som písala vyššie - kúpila som si tu na bazáre dvoje tehotenské rifle - sú úplne super a za vynikajúcu cenu. Dala som si poslať rozmery, porovnala som s nohavicami, čo mám doma a keď som videla, že dĺžkovo sedia, aj na bokoch a v páse sú širšie, tak som si ich kúpila. A sadli mi úplne presne 🙂
@kazunomiya Je to možné 🙂 Ja som si len teraz sadla k PC a čítala som a zaujalo ma to, tak som odpísala 🙂
@eliska07 v poho, potom som pozerala, že os sa na to vypytovala tiež.. v každom prípade aj ja využijem.
Mám otázku: na čo je teplomer do vody? Neodhadnem teplotu aj rukou? Či?
Inak to lehátko mi kamoška radila, že keď jej bábo malo reflux, bolo to nenahraditeľné. Úplne také jednoduché má, vraj to stojí len pár eur.
@aplless Ale do tých jednorázových nohavičiek musíš si dať aj tak vložku, to je len, aby Ti to držalo a nezničila si si svoje nohavičky a hlavne sú priedušné - akoby dierkované 🙂
Ale nám aj tak v pôrodnici odporúčali, keď sme boli na izbe, aby sme mali pod sebou len podložky, čo najviac byť naholo, bez vložiek, bez nohavičiek, aby to z nás vyšlo čím skôr (samozrejme zakrytá paplónom) - ja som tak bola - častejšie som si menila tie podložky pod sebou a vložku som si zakladala, len keď som išla na kontrolu, resp. na wécko.
Ja som rodila v Banskej Štiavnici - tam mali aj biolampu, tak som sa každý večer a niekedy aj poobede chodila "vyhrievať" - hojiť na ňu. Ľahla som si na kozu, oni mi ju nastavili a liečili ma odspodu, aby som sa skôr zahojila a rovnako som si nasvecovala aj bradavky, aby sa mi nepopraskali pri kojení (ale používala som aj avent krém na bradavky, ale taký, aby som ho pred kojením nemusela umývať).
Ja som ináč popôrodné nohavičky využila aj pred pôrodom, kedže môj celý pôrod od prasknutia plodovej vody až po narodenie drobca trval 22 hodín a stále mi odtekala plodová voda, tak som si ich zakladala aj vtedy a aj tie popôrodné vložky...
@kazunomiya My sme mali teplomer do vody aj pri malom - jednoducho keď sme napúšťali vodu, tak sme si merali teplotu, aby nebola studená alebo horúca. Je presne nejaká teplota, ktorá sa odporúča pri bábätkách a ja by som to rukou, keď bol malinký neodhadla. Takže len preto - je to len taká prkotina - kúpiš v drogérii alebo lekárni 🙂. My sme pri malom mali kačičku - aj sa s ním potom hrával vo vaničke a teraz sme kúpili korytnačku 🙂
Lehátko sme mali - náš drobec našťastie reflux nemal - bol v ňom len párkrát, keď som bola v kuchyni a niečo som si robila, aby bol pri mne. Ale väčšinou som ho mala v spálni v postieľke, čo bolo blízko kuchyne alebo v obývačke, kde som na neho z kuchyne tiež videla v ohrádke (teraz sa chystám mať v obývačke cestovnú postieľku, len si chcem do nej kúpiť normálny matrac - aby mohlo byť s nami čo najviac) - vymieňali sme si spáleň s detskou izbou pre drobca, tak teraz je už spáleň ďalej a blízko kuchyne a obývačky má drobec detskú izbu.
@kazunomiya Ja som teraz kúpila tri zavinovačky tu cez bazár - jedna klasická bola úplne nová, ešte ani nevybalená a pani ju predávala za 5,50 eur - čo je parádna cena, pretože v obchode dáš za ne minimálne 15-20,- EUR. A tie modernejšie - ak môžem odporučiť - mne sa osvedčili tie, ktoré mali vzadu za chrbátikom výstuž z kokosového vlákna - boli pevné (ja som sa bála malého nosiť "namäkko", resp. len tak voľne, tak som mala túto rada, pretože bola pevná). A takú som tu kúpila za 8,- EUR a teplučkú, chlpatučkú za 10,- EUR - všetko sú tu ceny nižšie aj viac ako o polovicu ako nové z obchodu... Na tie 2-3 mesiace, čo to budeme potrebovať to podľa mňa v pohode stačí 🙂
@ejkapod Kŕče do nôh môžeš mať z chýbajúceho magnézia. Mne doktor už pri minulej kontrole kázal jesť raz denne MagneB6. Pri prvom drobcovi som začala jesť, až keď som mala presne takého kŕče do nôh, teraz mi to kázal už teraz, ale som veľmi spokojná. Mám viacej energie, nie som unavená a aj menej podráždená 🙂
@matabah Ešte som v takom obchode v PL nebola, ale čítala som, že v Novom Targu je obchod Baby Boo (našla som si aj adresu - Harcerska 7) a tam je vraj všetko pod jednou strechou. Ja by som tam chcela pozrieť najmä fusak Lodger Bunker - celoročný. Nový stojí v obchodoch 99,- EUR - čo je dosť - používané predávajú po 70,- EUR - čo je síce menej, ale bojím sa, že ak sa oň zle starali alebo ich zle prali, tak ten fusak stratil termo vlastnosti. Tak by som ho chcela pozrieť tam... a možno aj nejaké plienky do základnej výbavy, pár kúskov oblečenia... Kočík určite nie - máme vybratý tu a nechcem riskovať, že ak by sa pokazil alebo sa s ním niečo stalo ako by som ho tam chodila reklamovať...
@kazunomiya Na ukážku, ako sme mali prvého drobčeka v zanivačke 🙂 a fotka ako sme ju potom využili v kočíku 🙂 a pridávam Ti jednu fotku aj v lehátku 🙂 (nie je síce pripútaný a nemá ani pred sebou hrazdičku, len pre ilustráciu) 🙂
@eliska07 dakujem,tiež si myslím s tými pohybmi,a cítim sa dobre,preto som to aj zahodila za hlavu..ale musela som a vás opýtat🙂
v tom Pl aj ja sa chcem ít aspon pokochat,taký výletík a dokúpit možno,čo mi bude chýbat...ostatné veci budem triedit od sestry,mám 18-mes. synovca,takže ak bude chlapec využijem skoro všetko,ak dievča,tak tiež skoro všetko🙂
ved vaničku napr.nebudem kupovat ružovú ,ked bude dievčatko...to sú detaily,,hlavne,že poslúži🙂
postielku mám ešte z čias,ked moja mamuša robila v jasliach a rušili ich,madrac nebude problém kupit....
a krásne detičky máš,,,juj tak sa tešíííím 😉 😉 😉 😉 😉 😉
@matabah Ďakujem 🙂 ale ja mám len to jedno - chlapčeka - to druhé je naša neterka Sophie 🙂
Ja by som si ešte v Poľsku asi kúpila aj kojenecké nočné košele, resp. aj pyžamo, ak by bolo. Kamoška si teraz kupovala u nás v normálnom obchode so spodným prádlom a stála ju nočná košeľa 9,- EUR, tak ak tam budú lacnejšie tak kúpim, ak nie, kúpim si tu.
My máme vaničku neutrálnu - bielo-žltú, takže s tým tiež neriešime. A nejaké vecičky mi tiež dá sestra - keďže má dcérku aj syna, vždy niečo odkladala, tak potom zvolím tú kôpku vecí, ktorá sa nám bude hodiť 😉
A hlavne netreba zabudnúť na deky pre bábätko - ja som ich využila neskutočne veľa - do kočíka na prikrytie, do kočíka na doma na spodok aj na vrch, do vajíčka, do auta /rezervnú/, do postieľky a ešte kade tade... Stále som mala pocit, že diek nie je nikdy dosť 🙂
@aplless Teraz pozerám, že už máte predbežne vybraté aj mená 🙂 Ak budete mať chlapčeka, tak sa vám asi neskôr "poďakuje" rovnako ako naša dcérka (ak budeme mať) nám 🙂 Timotej má meniny v januári a vo februári narodky 🙂 Deti sa z toho vždy tešia 🙂 Ale ste na tom o čosi lepšie ako my - my sme vybrali dievčenské meno Agátka, ktorá oslavuje meniny 6. februára, takže ak bude baba, tak v jeden mesiac bude mať aj aj 🙂
Ale veľmi pekné mená máte 🙂 My máme synovca, ale ten je Timothy, ale tiež oslavuje meniny naraz s Timotejom.
To priberanie aj mňa zatiaľ teší, len dúfam, že je všetko ok a bábätko pekne rastie a je zdravé. To je aj tak to najdôležitejšie.
Ináč budete mať pekný rozdiel, ale zase si užijete aj druhé rovnako ako prvé a ešte budeš mať aj pomocníčku 🙂

@ejkapod fuha, mne sa to nastastie stalo len raz zatial, v noci. spolu s tym napatim v bruchu som to zhodila na nedostatok magnezia, uvidime ci som to zhodnotila spravne. dufam, ze zhorsovat sa to nebude.