icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

cerimi77
25. aug 2013

@os teoreticky, ak si kúpiš do cestovnej postielky normálny matrac, tak by si možno vydržala len s ňou, ale cestovná postielka sa nedá polohovať, nedá sa zdvihnúť rošť vyššie (možno existujú cestovné postielky, kde to ide, to neviem 😕 ) a budeš sa musieť pre bábo veľmi hlboko skláňať pri jeho vkladaní aj vykladaní z postielky, čo v prvých mesiacoch bude určite dosť často.. ja si to s mojimi krížami teda neviem predstaviť, aj preto som ja kupovala klasický prebalovací pult, aby som sa nemusela skláňať a krčiť sa nad prenosným prebalovacím pultom na poseli, či na gauči 😕
@matabah sú fasaki, ktoré dáš aj do autosedačky a aj do kočíka, čiže by ti stačil len jeden, ja mám do autosedačky od emitexu fusak čo je priamo do autosedačky a ten som používala aj do kočíka v pohode, neskôr som kúpila lodger fusak, tak do kočíka potom už len ten.. ak by som teraz kupovala, tak kupujem len jeden a ten lodger 😉
@barbora84 hovorí sa, že pri druhom môžeš cítiť skôr, ale nemusí to byť pravidlom, ja som pri prvom cítila tuším až v 21tt 😉

martuskag
26. aug 2013

@cukrik580
mne pri prvom tehotenstve sóda nešumela a aj podľa čínskeho kalendára to vychádzalo na dievčatko a máme doma krásneho chlapčeka. Teraz som sódu ešte neskúšala, podľa kalendára znova dievčatko, uvidíme, čo povie sono za dva týždne

bea00
26. aug 2013

@martuskag no zatiaľ to vyzerá tak, že to tak bude aj u nás 🙂

sussie259
26. aug 2013

ajojky kocky, dnes som bola v premamane na zlatych pieskoch a maju tak super 30-50% zlavy skoro na vsetko pre tehulky aj deticky, co sa urcite oplati 🙂

matabah
26. aug 2013

@cerimi77 ved snažila som sa nebrat si to,nejaké kecy kednej tetky🙂....také kravinky mi vyprávala,asi sa necíti....ja som si povedala,že sa cítim dobre a hotovo! 😉 😉 😉

matabah
26. aug 2013

@cerimi77 tá lodger zavinovačka sa mi páči..vyzerá super...trošku drahšia,ale kedže skoro všetko zdedím,tak ušetrím a buidem moct vyskakovat🙂..dik za super tip!!!to je dobre,že si taká všestranná,dobre poradíš vždy 😉 😉 😉

pacna
27. aug 2013

Baby opytam sa včera mi dr.povedala ze mám placentu na brusnej stene, je to zle?

zuzanka2302
27. aug 2013

dievcata nepoznate nejaku stranku, blog, skupinu cokolvek kde su inspiracie ako sa stylovo obliect ako tehulka? dakujem

cejara
27. aug 2013

@zuzanka2302 tak to by pomohlo aj mne 🙂

cejara
27. aug 2013

Baby, idete niektorá 4.9.2013 na amniocentézu do Ružinova? Hľadám nejakú spriaznenú dušu!!!

os
27. aug 2013

@cerimi77 hej, niektore sa daju polohovat.. pri vyske 182 by som urcite nesla do "nepolohovatelnej" postielky 🙂 .. dosla by som fest o krize... 🙂 svagrina ma taku.. a tam sa ten matrac trosku hojda ak je hore... a tamara (7mes) sa v nej zevraj sama hojda 🙂

a este... svagrina rodila v januari.. zevraj mi vseeeetko posunie 🙂 ze nemam zatim nic zhanat... ak budem nieco potrebovat neskor, tak si dokupim.. ale posunie mi kadeco.. ani neviem co vsetko 🙂 .. takze fajn 🙂

kazunomiya
27. aug 2013

@pacna myslím, že je to OK. Problém je, ak je placenta vcestná, čiže prekrýva vchod do maternice, potom je nutný cisársky. Ale inak môže byť na vrchole maternice, vzadu (tam ju mám ja) alebo vpredu, kde ju máš ty. Ale možno to má nejaké nevýhody, keď je vpredu, spýtaj sa lekárky.

kazunomiya
27. aug 2013

@os ja som práve tiež našla niekoho, kto mi kadečo posunie, tak pri troche šťastia budem nakupovať úplne minimum vecí.

pacna
27. aug 2013

@kazunomiya dakujem

os
27. aug 2013

jak sa mate??? 🙂 nejak nepisete.. nemam co citat :D ... ja som odvcera nejaka zrava... ako keby som staaale musela nieco v zaludku mat... alebo to je pracou a stresmi??? :D

matabah
27. aug 2013

@os ja od včera pracujem...dovbolenka fuč🙂....ale už teraz sa neviem dočkat vianoc🙂🙂🙂

aplless
27. aug 2013

už mate bruško??? nejak si neviem zvyknut ze mi pomaly rastie

pacna
28. aug 2013

@aplless Ja už veru mám brusko nepamatam si ani pri tych dvoch kedy vybehlo.

aplless
28. aug 2013

@pacna noa aj mne uz nabieha ale stale mam pocit ze som tucna a nie tehotna.

ejkapod
28. aug 2013

Tehulky mna dnes akosi pobolieva spodok bruška, ako keby som mala dostať MS je to normalne??

cerimi77
28. aug 2013

@matabah ja som sa vtedy rozhodovala či mám kúpiť tú lodger zavinovačku alebo ten fusak, ale ten je ešte drahší, tak som kupovala tú zavinovačku, akože využili sme ju celú prvú zimu (dcérka je augustová), nosila ju do kočíka a neskôr sme ju mali doma v postielke, lebo doma máme v zime chladno, ale ak by som sa teraz rozhodovala, tak by som kúpila radšej ten fusak, ten je úplne super, ten sme ešte túto zimu nosili a aj nasledujúcu odnosíme určite.... tak záleží či máš zimnú fusak alebo nie, ak áno, tak zavinovačka je fajn 😉

kazunomiya
28. aug 2013

@ejkapod mna niekedy tiez boli, ale nie je to ako pred MS, je to take.. ako keby sa mi brucho stiahlo, vacsinou ked som unavena alebo hladna a vsimla som si ze na to pomaha magnezium. Budem sa na to pytat lekara, lebo dnes v noci som navyse dostala brutalny krc do nohy.

ejkapod
28. aug 2013

@kazunomiya , mne magnezium predpisal už ,lebo som bola minuly týžden z bolestou brucha ale dnes my akosi nezabera to magnezium

os
28. aug 2013

som si vsimla ze mi trci brusko troskuuuu... asi sa uz neda povedat ze som nafuknuta 😀
... min. sobotu ma fest zabolelo brusko... ale dufam ze je vsetko v poriadku...
a tu zravku mam staaaaaaale.. ako keby som musela stale nieco mat v zaludku... akonahle sa to posunie do criev, tak mi je viac zle.. a musim ist jest... aboco 🙂 este si to odsledujem 🙂

aplless
28. aug 2013

no dneska aj mna picha v bruchu tam kde je babo neviem ci su to uz prve pohyby alebo sa malemu nieco nepaci. sem tam ma pichne a zabuble. a tiez mam krce v nohach musim spomenut dr. ked tam pojdem

nijka
28. aug 2013

@anjelik0907 ahoj, no praveze som nebrala nic a pred otehotnenim nejaku dobu tiez uz nie. Ale teraz ma to tak draplo, ze som musela znovu k lekarke a okrem ventolinu, co som mala ako zachranu mi dala Pulmicort inhalator a Avamys do nosa. Ale zatial som si to nedala, lebo sa bojim aby to neuskodilo 😒 . Ale vytrapila ma tato alergicka sezona poriadne a to budem mat koniec tak niekedy v oktobri. Preto som rada, ze porod vychadza na februar- to hadam bude lepsie, v lete by som to neudychala ustotne. To dychanie sa mi zda, ze mam stale zhorsene, ale robila mi spirometriu a bola v norme, tak to moze byt aj tehotenstvom. Ty mas tiez astmu?

nijka
28. aug 2013

@aplless ja mam presne tento isty pocit, ze ako keby ked ho nieco tlaci alebo sa mu nepaci, ma tam tak zaboli alebo pichne

nijka
28. aug 2013

inak ste tu este niektora so znizenym TSH? Vcera som bola na kontrolnom odbere lebo v prvom trimestri som ho mala dost nizke a endokrinologicka mi tvrdila, ze v prvom je to normalne, ale objednala ma na kontrolny odber. Ten mi robili v 17tom tyzdni a TSH mam 0,29.Povedala, ze stale nizke ale lieky mi neda, ze este o mesiac znova odber 😒 . Neviete, ci je v poriadku, ze takto caka? Neviem, aka presne ma byt hodnota v druhom trimestri ale v prvom mala byt od 0,5 a v druhom este viac, len neviem kolko presne- vysledky, kde boly normy som jej tam nechala ☹ ☹ ☹ . Nechcem aby to ohrozilo babatko, tak neviem, ci neist radsej k inemu endokrinologovi....

cukrik580
29. aug 2013

Baby tak sa tumajte krasne.ja idem na vychod.tak dufam ze cesta bude ok a v nedelu sa stastne vidime opat :-*

anjelik0907
29. aug 2013

@nijka no ja som chodila na alergo ako dieťa a výsledky neboli zlé. Prvé tehu bolo super ukážkové nič mi nebolo ,ale teraz mám problém s dýchaním. To som len v 16. týždni a dýcham ako 80 ročná starenka ☹ Ja som si myslela ,že spirometriu nemôžu robiť v tehu. Uvidím mám ísť na pľúcne a podľa výsledkov potom možno alergo ....Potvrdenú astmu ešte nemám ,ale cítim ,že to je astma 😒