Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
Dievcata kocik mám doma a nie jeden, k němu mi za par korun přidala super zienka aj starší na zahradu.
Babyyyy,drzte mi zajtra palce,idem na amniocentezu a straaaaasne sa bojim ☹ .
@bambulka12 neboj nič, nič to nieje .Ja som bola v prvom tehu na amniocentéze a našťastie všetko bolo ok . Držím palčeky 🙂
@anjelik0907 dakujem,ja sa len bojim,aby malinkej sa nic nestalo a tie vysledkyyy ☹
@bambulka12 bábätku sa určite nič nestane oni to krásne kontrolujú kde pichnú injekciu a pustia ti tlkot srdiečka aby si počula ako krásne bije 😉 a výsledky budú ok len treba veriť ....
Ahojte buduce mamicky 🙂 pridavam sa k vam.tiez mam termin vo february 🙂 toto je moje druhe tehotenstvo 🙂 ako zvladate tehu?
@nijka Ahoj. ja som mala v prvom trimestri TSH 0,073. v 13 tyzdni som mala zase odber, a TSH bolo 0,13... takze este menej ako ty. ale robili mi aj testy na protilatky, aj pozerali uzv stitku, a vsetko bolo v poriadku. vraj znizene TSH je priznakom zvysenej cinnosti st. zlazy. v tehu to babatko ohrozit nemoze (horsie je nizsia cinnost st. zlazy), akurat to trosku obmedzuje mamicku... co je pravda, lebo v 1.trimestri som sa citila ozaj pod psa... teraz je to lepsie. Doktorka ma usvedcila, ze hodnoty v tehpotenstve byvaju ine, ako pre ostatnych ludi, a to, ze sa mi zvysilo TSH v kratsom case je znamenie, ze sa opat dostavam do normalu....
tak som to zahodila za hlavu. Celkovo aj sco som si citala, tak normalna hodnota je 0,5... kto ma TSH od 0,1-0,4 tak sa neodporuca liecba, iba sledovanie....
Nemaj boja, vsetko bude ok 🙂
@figurka1985 ďakujem,upokojila si ma. Mne to nijak nevysvetlila endokrinologicka len ze čakáme...
uz nakupujete pre babo???? ja sa chystam po vianociach budu zlavy vsade zatial este nic neriesim okolo babatka mozno niekedy v okt. /nov zacnem vytahovat zo skrine co mam po malej a potom doplnim satnicek a ostatne veci, mne sa to zda teraz este skoro
@nijka ja som mám počas tehotenstva so štítnou žľazou presne to isté ako ty. V prvom trimestri som mala veľmi nízke hodnoty, ale teraz som bola na kontrolnom odbere a hodnoty sa zvýšili, aj keď ešte stále nie sú v norme. Lekárka mi povedala, že TSH máme nízke kvôli HCG hormónu a v tehotenstve je to normálne. Teraz po druhom odbere krvi mi ale napísala, že mám obmedziť jodovanú soľ a tehotenské vitamíny. Vitamíny som nevysadila, iba si ich dávam každý druhý deň. Ale určite sa ničoho neboj, hodnoty sa ti zvýšia. Prípadne, ak ti nerobila sono štítnej žľazy, tak sa naň vypýtaj.
babulky mam uz druhy den taku bolest v oblasti podbruska az triesla, na pravej strane, ma tam obcas pichne....myslite ze to sa zvacsuje ta maternica? vcera ma tam asi 6 krat za den pichlo, nie casto, aj kazde dve tri hodky, aj dnes rano raz
@stanka810 ja som mala podobné pichanie ako ty, a keď som sa lekára spýtala, či to je zlé, povedal, že je to v poriadku, že to súvisí s močovým mechúrom... najlepšie je ísť k lekárovi a keď ti bude pozerať bábätko, nech pozrie všetko 🙂 inak ja som túto stredu prvý krát cítila nášho drobca 🙂 prekrásny pocit 🙂
@stanka810 mne keď lekár povedal, že to pichanie je v poriadku a že to akosi súvisí s močovým mechúrom, tak som to ďalej neriešila a nepýtala som sa ho. Keď mi kontroloval drobca, tak mi prešiel celé bruško, vyšetril a ešte zo spodu a povedal, že všetko v poriadku. Neviem ti to vysvetliť, ako to s tým súvisí, keďže som sa ho ďalej nepýtala. Drobca som cítila ráno, keď som v kľude ležala, nahmatala som si ho a čakala. A potom to prišlo. Určite to neboli črevá, lebo to bolo také klopnutie na bruško 2 krát. Pýtala som sa aj kamarátky, ktorá má bábätko, či to bol malý a vravela, že určite áno. Inak keď som v pohybe, zatiaľ je absolútne nemožné ho cítiť 🙂 aspoň pre mňa.
@stanka810 mne ked robila sono min. tyzden tak najlepsie bolo vidno babo vpravo dole takze zatial je asi tam uhniezdene , ja zatial nestresujem aj ked ma picha alebo boli brucho keby bolo moc zle nastalo by aj krvacanie a vtedy by som to riesila, teraz to su bud vetry alebo babo ved rastie tak ho budeme citit cim dalej tym viac a nie sme na take pocity zvyknute tak tie prve kopanceky sa nam zdaju cudne.
@stanka810 ago
Mam tieto bolesti v podstate od zaciatku..cely prvy trimester,potom na chvilu prestali no a poslednych par tyzdnov znova.Ja to pocitujem ako krcovu,palivu bolest ako pred mesiacikmi po bokoch bruska,obcas to pichne a tak...nic prijemne.Tento tyzden to bolelo dost,cely pondelok a utorok,musela som vela oddychovat a na vecer si pomoct polkou paralenu ☹ ale dnes zasa v pohode.Lekarka mi pri kontrole povedala,ze je to normalne a predpisala Magne. Podla toho,co som sa docitala,malo by to byt naozaj ok a znamenat zvacsovanie maternice a babatka.Si prvorodicka?Pretoze ja si to vysvetlujem kombinaciou prve babo a vek.
fuha, ani sa mi čítať nič nechce, od 58. strany som tu nebola :D ako sa vám darí???
@aplless ja sa sem tam poteším...z hr sme si doniesli dupačky pre novorodenca a dnes som kúpila fajnu čiapočku...ale to len tak,ked natrafím náhodou....nevyhladávam velmi tieto obchody,lebo vela podedím,takže potom uvidíme,čo bude chýbat...
aj ja mávam pichanie trošku sem-tam okolo pupka...asi sú to už pohyby,len ešte to celkom neviem rozoznat 😉
@stanka810 aj ja mam podobne pichanie akoby praveho vajecnika... neviem, co to moze byt. ale pohyby urcite nie... tie by sme mali citit podstatne vyssie, nie az tak dole. a urcite nebudu bolestive,....
stanka810 aj ja mam take pichanie a mam dakedy pocit, ze mam plny zaludok, ze sa mi brusko roztahuje. Pripisujem to tomu, ze maly/a rastie. Ale upokojili ste ma tu viacere, ze to robi babatko a nie je to nic zle 🙂
Baby ja dnes spim ako zabita. ale ine som chcela. Zistila som ze od minuleho tyzdna vazim trochu menej, teda ze skor nepriberam ako priberam. Uz v zasade niekolko tyzdnov som na skoro rovnakej hmotnosti. Minuly tyzden som mala hrozne stresy v praci, mozno je to tym, ale neviem. Ani nevladzem dojest taku normalnu restauracnu obedovu porciu. Ako ste na tom vy? Ja som najprv nabrala v prvom trimestri a teraz akoby nic. Ani sa mi tolko nechce jest. Ako citam vselikde, nie je to celkom typicke. Ale ani to ze hned tolko pribrat zo zaciatku.
Druha vec, mate este nevolnosti? Mne sa totiz objavuju este ojedinele, napriklad aj dnes. Dnes mam fakt divny den...

@anjelik0907 tak ono som tam dva krát dýchla normalne a dva krát zhlboka tak myslím ze ublížiť to nemôže. Ked mas ťažkosti určite chod čím skôr