Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
ja som mala dve zavinovacky tie na suchy zips, no bolo to dost volne, mala si vytahovala rucky von a hned sa na to zobudila, tak som ju v tej zavinovacke zavazovala opaskom zo zupana, aby bola napevno uviazana 🙂 Vacsinou mi stacili tie dve zavinovacky, no mala som este aj klasicke perinky po mne a tie som tiez par krat vyuzila, ked sa mala nahodou pogrckala alebo precikala. Zavinovacky su super, babatka su podla mna spokojnejsie, akoby boli stale v brusku. Nasa takmer neplakala, bolo jej v tom asi fajn a aj mne sa s nou lepsie manipulovalo.
@eliska07 dakujem...ano,rozmyslam nad tym,ze nakupim odtialto z bazarika nejake veci,lebo ved vsetko je neskutocne drahe,samozrejme nakupim aj nove,ale urcite aj pouzite,ved tie veci po malickom babatinku nemozu byt nejako znicene. 🙂
@bambulka12 Ja tu veľa nakupujem a osobne s tým nemám žiadny problém. Aj pre toto malé čo bude, aj pre nášho drobca už 4 ročného tu veľa kupujem, ale občas aj pre seba, keď mi niečo padne do oka 🙂.
@eliska07 pozeram este nejake tehu oblecko,lebo aj ked nemam velke brusko,tak uz ma vsetko tlaci,tak nejake rifle 🙂
@ejkapod s tym pocasim mi hovor nieco... uz dva dni ma cely den boli hlava, to fakt neni normalne. Pekne sa vyspi. Ja sa tiez planujem 🙂 a to som prelezala cely vikend po narocnom tyzdni v robote.
@bambulka12 Ja som to tu už písala. Ja som si kúpila tu cez bazár dvoje tehu rifle, jedny ma stáli 8,- EUR a druhé 6,- EUR. Dala som si poslať kompletné miery a porovnala s domácimi riflami - aby sedeli dlžkovo a v páse boli širšie, ale nie veľa, pretože potom tam je ten tehu pás. Ja som s nimi maximálne spokojná, nie sú zničené, zodraté, nič. Vyzerajú úplne ako nové a nemám problém s oblečením. Ešte by som potrebobala nejaké elegantné nohavice, aby som do roboty stále nechodila v rifliach, ale ináč ostatné veci neriešim. Tričká, ktoré mi boli obtiahnuté alebo voľnejšie, sú mi teraz obtiahnuté úplne 🙂. Taký štýl sa mi páči, nepotrebujem mať na sebe veľké voľné veci. Na zimu mám vetrovku aj kabát, ktoré mi boli veľké, ale som si ich odložila, teraz ich len vytiahnem a budú mi v zime snáď akurát 🙂 Tie tehu vetrovky a kábaty mi prídu prehnane drahé.
Príjemné vyberanie 🙂 a dobré nákupy 🙂
@bambulka12 prve som tiez zhanala nohavice a sukne, lebo tie zacnu tlacit prve. Nohavice nosim uz len tehotenske. To mam od kamaratky. Rifle su super, lebo maju taky ten vysoky pas cez cele brucho, je to velmi pohodlne. Ale do roboty ich velmi nosit nemozem, tak sa idem popozerat po dacom "slusnejsom". Mozno, ze prvy raz v zivote budem nosit do prace kostymy ;) v bazariku tunajsom je par fakt peknych.
Z bazarika som si kupila zatial len kabat na jesen, lebo ten moj povodny zacina byt prilis tesny, aj ked ma zvyseny pas.
@kazunomiya A dávaš si niečo na bolesť hlavy? Mňa od včerajšku strašne bolí hlava, už som to nevydržala a dala som si polovicu panadolu, ale extrémne mi nezabral. Asi som si už mala dať celý, ale zase sa nechcem dopovať liekmi... Ale niekedy si myslím, že bolesť možno pre dieťatko aj horšia ako samotný liek od bolesti. Neviem.
@eliska07 sme na tom podobne, pozeram.
Kabatik ma stal bez postovneho 10 eur, ale je fakt, ze vacsinou su ceny vyssie. Ale kedze ho nutne potrebujem, tak by som dala aj viac, kedze origos v obchode su dost drahe. Teda vacsinou. Mozno pobeham este par lacnejsich obchodov, ked budem potrebovat aj na zimu kabat (zatial mam na jesen).
@eliska07 nedavam si nic, dnes som si dala kavu, pijem jedno espresso z mojho kancelarskeho stroja uz asi hodinu.. neni to moc dobre, ale co mam robit, ked som zdochnuta.
Mne lieky na bolest hlavy nezaberaju, iba pravy caj pripadne kava (mam to z nizkeho tlaku). Alebo velmi silne lieky a to ani nemam ani nechcem.
@kazunomiya To bola super cena 🙂 Ja som si za takú cenu minulý rok tu cez tento bazár kúpila elegantný čierny zimný kabát do práce 🙂 Ja rada nakupujem cez bazár, pokiaľ sú veci pekné a nezničené, tak v tom nevidím problém. Rada obmieňam šatník a kupovať všetko nové je predsa len drahá záležitosť... Ale aj malému tu veľa vecí nakúpim, hlavne rifle, nohavice, bundy...
@kazunomiya Aj ja mám nízky tlak, ale ja si naň zas dávam coca-colu 😉 Však nech si dieťa zvyká 🙂 aj pri malom som pila - nie veľa, ale tiež som si dala a nemal problém ani so spaním, ani s ničím. Len teraz chutí cola aj jemu 🙂 a keďže nechce veľmi papať, tak keď sa pekne napapá, tak dostane občas za odmenu na spodok pohára 🙂
@eliska07
@kazunomiya idem pozret a hned aj objednam,dufam,ze najdem nieco.Ja som nosila len obtiahnute tricka,no a teraz mi zacinaju byt troska kratke 😀 ,tak uz len cakam,kedy sa ochladi,aby som si pokupovala s dlhym rukavom take dlhsie,nechcem vela tehu veci,ale take,ktore budem nosit aj potom,samozrejme okrem nohavic. 🙂 .A dakujem baby za rady 😉
@bambulka12 co sa tyka triciek, tak skvele su so zvysenym pasom take tuniky, ale este krajsie vyzera nieco, co som teraz nedavno kupila v Lidli (mali jeden tyzden akciu), to je tricko k leginam a ma praveze znizeny pas a je take dlhe do pol stehien. Brusko v tom vyzera mimoriadne sexi ;) tak pozri ci nieco take nenajdes. Ja to nosim s nohavicami, lebo nas pracovny dress code by mi leginy asi nedovolil. Oba styly sa daju nosit aj ked nie si tehotna. Horsie je ze sa mi dost meni postava a nemam ponatia co z toho ostane resp. nakolko sa po porode zmestim do mojich povodnych veci. Takze som ich pomaly zacala rozdavat - aj tak ich nemam kde skladovat, a vzdy si mozem v sekaci kupit dalsie (moj najcastejsi zdroj oblecenia je nemenovana siet second handov kde su pravidelne akcie ze vsetko za euro, prip aj menej. mavaju tam aj tehotenske veci).
Na bazariku je kadeco, ja by som si vseeetko kupila, ale nemam peniazky momentalne. 🙂
@eliska07 colu som si davala v lete, mala som tu nejaku v chladnicke v praci. Okrem kofeinu je v nej kopa cukru, takze mi to pomahalo aj vdaka tomu. Ale taku so sladidlami by som nepila, lebo tie sa v tehotenstve neodporucaju.
baby hlásim príchod,mrkli sme aj Poľsko,konkrétne Jablonku,kámoška Targ,je rozhodnuté,nakupime všetko tam ,od ponožky ,cez postieľku ,až po kočík ,ceny krásne aj v normálnych obchodoch ,oplatí sa nám
my sme omrkli ceny aj na nábytok a neni o čom,aj ked zarátame cestu,..,tovar ten istý čo tu,len podstatne lacnejší
a dnes ráno som si šlápla na váhu a svietilo mi tam plus 5kg ! tak som si znova stupla,že možno váha zblbla! no po treťom stupnutí som pochopila,že váha neklame 😠
musím si pozhánať tehu nohavice ,nejak mi vyskočilo bruško
cez ebay si dražím svetrisko hunaté a ja neviem,ale mne prídu tehu veci nenormálne drahé,ako kusoček gumy tam daju a vec je o 200%drahšia než normálna bez gumičky..ani neviem kde som to už pozerala,
nohavice tehu guma a že akcia 40eur,materiál bežný ,nič extra,značka žiadná ..bundy,kabáty katastrofa,som myslela,že zle vidím,to radšej skysnem dva dni na nete hľadaním ,...
zajtra mám termín u dokiho,som moc zvedavá ,čo u nás nové 😀
Baby môžem sa k vám pridať? TP 28. 02. 2014 🙂
@kazunomiya no ved aj my sme s tymi peniazkami teraz dost mizerne,prerabame dom,uz tu aj byvame a vsetko ide do neho,tak teraz len tak poskromne 🙂
@eliska07 uz som napisala jednej babe,nasla som fajn rifle a bolo tam napisane,ze som 2.zaujemca a neviem,co to znamena,komu teda preda tie rifle,alebo ako to chodi?
@bambulka12 ak sa nedohodne s tou prvou tak ich ponukne tebe.
@kazunomiya aha,no do kelu,dufam,ze ta prva ich nebude chciet 😀 .
@bambulka12 nerob si z toho nic, urcite sa tam objavia este nejake krajsie/lepsie, ak ti to s tymito nevyjde 😉
@kazunomiya dakujem za povzbudenie,si zlata 🙂
@kazunomiya , no už som si podriemkala, asi namna niečo lezie, furt my je zima, a prieduky ma pobolievaju, asi aj z toho že mam alergie a teraz lieky neuživam tak si myslím že je to s tým...
@barcelona94901 , tak držím palčeky..a kedy sa chystaš na nakup do polska??, ja ti poradím nechod v zime , my sme raz boli a nokdy viac skoro som zamrzla nohy omrznuté, nie a nie sa zohriať a z trhov som nič nemala...
@ejkapod drz sa 🙂 teraz sa dako ochladilo, ja som uz vytiahla radsej paplon (doteraz som spala pod dekou) lebo sa mi tiez zdalo ze ma cosi obchadza.
@kazunomiya , budem dnes už pod paplon lenoším, nie pod dekou ako včera 😀 , už by som aj kurila ale musím to ešte vydržať čo budem v zime robiť potom 🙂
@ejkapod 😀 zimu som zažila pri prvom tehu,cca asi 7mesiac som bola,boli sme na chate a len tak sme si odskočili,kupila som vtedy maškrtky pre rodinu,ale pamatám si,že vtedy bol taký záclonovo-garnížový buuum..všetci sa tam s tým pachtili,člapkanica,zima,brrr 😀

@bambulka12 ved ja viem, ale tak clovek sa boji 😀 ja citim ze je vsetko ok, ale tak cert nikdy nespi...bojim sa a hrozne sa tesim zaroven, ze uvidim nasu malu piskotku ako sa ma 🙂 ja viem ze este nepovie, ale mohol by sa pomylit 😀