icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

kazunomiya
11. sep 2013

@cukrik580 to moje stoji o dost viac lebo to je organizovane sukromne 😀 ale mala som priamo na nich odporucanie, ze tam sa mam prihlasit.
Zatial netusim ako vyzeraju predporodne pripravy v porodnici. Mam taky pocit, ze na tie je este cas, ak vobec budem chciet tam chodit.

cukrik580
11. sep 2013

@kazunomiya ja chcem toto hlavne kvoli tej porodnici, predsa, novy priestor pre mna 😀 tak nech tam nejdem prvykrat az rodit a aj chcem spoznat nejake nove maminky 🙂

eliska07
11. sep 2013

@kazunomiya Predpôrodná príprava v nemocnici je tuším povinná. A začína sa, keď už človek tam chodí priamo na tú poradňu alebo ako sa to volá - od 32. alebo 34. týždňa. Už si to nepamätám presne. To musí každá mamička povinne absolvovať (aspoň u nás), tam nám zapisovali, že koľkokrát sme boli (určitý počet sedení bol povinný). Všetko tam vysvetlili - priebeh pôrodu, dýchanie... ako to prebieha u nich a na čo sa máme pripraviť. Jedno zo sedení musel absolvovať aj otecko, ak chcel byť prítomný pri pôrode. Ja som rodila malého v Banskej Štiavnici a tam to bolo tak. Inde je to možno zase iné.

cukrik580
11. sep 2013

@eliska07 u nas co viem tak to nie je povinne, ale chcem na to ist 🙂 mam to vlastne vramci tohoto kurzu 🙂

kazunomiya
11. sep 2013

@cukrik580
@eliska07 kazda porodnica to ma asi inak, myslim, ze povinne to nie je, ale neviem, lebo je na to kolonka v tehotenskej knizke. Vcera nam na kurze hovorili, ze v BA jedna z porodnic vyzaduje, ak chce otec byt pri porode, tak aby bol na tejto priprave na jednom stretnuti, aby mal informacie. To si kazda porodnica asi stanovuje sama.
Ale ak to bude povinne, kludne tam budem chodit.

barrilla
11. sep 2013

Takze dnes som bola u gynekologa, a videla som na ultrazvuku pipik, takze mame SYNA

cukrik580
11. sep 2013

@barrilla gratulujem, ja som videla gulky 😀 ale doky nepovedal nic, tak ktovie co to v skutocnosti aj bolo, bolo to len na jednom zabere 😀

barrilla
11. sep 2013

@cukrik580 Dakujem

ejkapod
11. sep 2013

@nijka , neboj sa aj mna bolieva brucho preto som už na PNke, tiež my dal magnezium 500 2/1 mam brať, pri bolesti..ja mam pocit že ma ťaha spodok brucha ako keby chcelo ujsť von 😀 , niekedy som už aj rada že som doma lebo sa fakt ledva vlečie.. 😉

nijka
11. sep 2013

Máme dobrú genetiku 😉 😀 🙂 . Babulka je sikulka 🙂

nijka
11. sep 2013

@ejkapod ja beriem magnerot čo je 500mg tiez ale 4 denne. Teraz celkom dobre uz,budem dávať viac pozor. Ked tak som chcela priložiť ruku k dielu aby sme sa skôr presťahovali az som to asi prehnala.... Setri sa a davaj na seba pozor,určite bude všetko dobré 😉

ejkapod
11. sep 2013

@nijka , nas tiež čaka sťahovanie a to semtam chodím na dom upratať, ale musím povedať že nevladzem tolko ako volakedy, no kto to zamna urobí 😀 , naskladame krabice do domu a ja budem pomalinky vybalovať snad to do pôrodu stihnem 😀 , aj ty sa šetrí, a vela odychuj....

bambulka12
11. sep 2013

@ejkapod my sme sa stahovali pred tromi tyzdnami a nejake krabice este stale nemam vybalene,pekne pomalicky,postupne vybalujem 🙂

ejkapod
11. sep 2013

@bambulka12 , takže ty to stihaš do pôrodu 😀 my ešte nemame presný datum kedy ale dufame že začiatkom oktobra už snad hej 😉

bambulka12
11. sep 2013

@ejkapod 😀,no budem muset,buduci tyzden sa vydavam,takze dovtedy asi by som to mala upratat.Mam to v buducej spalni a zatial nemam este dvere tam,ze by som ich zavrela,aby nikto nevidel 😀.A budete sa z bytu do domu?

ejkapod
11. sep 2013

@bambulka12 , jaaaj tak gratulujem nech všetko dobre dopadne, my sme obydvaja z domu a aj do domu ideme, momentalne spolu nežijeme, len víkendy 🙂 hehe ale žili sme už v zahraniči spolu 😀 ,len po navrate domov nebolo akosi miesta pre samotu nas dvoch 🙂

os
11. sep 2013

@matabah no neviem.. ja som v tom 20tt a vytlacil to co tam mal... nejake merania.. prilozil to k tehu preukazu... ale netusim co su tam za hodnoty 🙂

edinka20
11. sep 2013

@danilee tak dufam, ze to coskoro pride 🙂)) Inac mne na zahu velmi pomaha homeopaticky liek. Dam si jednu tabletku a mam pokoj... s tym cikanim som na tom rovnako - v noci aj trikrat 😀 Zatial som pribrala iba kilo tak dufam ze sa to rozbehne, lebo idem v stredu ku lekarovi... uvidim co mi povie na to jedno kilo 😝

matabah
11. sep 2013

@kazunomiya
@cukrik580 ja som sa zas informovala o nejakých cvičeniach a dozvedela som sa,že v Bojniciach možem chodit....do 30 teho týždna cvicit tak hodinovo za 3,40 eura a že mne stačí potom po 30tom týždni a to už bude príprava a cvičenie na porod...tak potom skúsim,až po tom 30tom....
aa ja ked vela chodím ,aj po schodoch a tak,tak mi je lepšie a mám takú fajn kondičku,snažím sa hýbat,aspon tak prechádzkovo 🙂

matabah
11. sep 2013

@os
@os pozerala som v knižke a tam mám zas poloha placenty:vzadu... 🙂 no kto sa im v tom vyzná tým našim Dr. ...
hlavne,že je pohoda🙂...aj ked tento týžden mám nejaký plačkavý...dnes zase....tohto som sa bála,ja citlivka.. 😖

danilee
12. sep 2013

@kazunomiya Supco, dakujem za info, poskusam aj dalsie potraviny, ktore by mohli pomoct a uvidime 🙂
Vsak to, ze sa mi to zda dost skoro 😕 😕

kazunomiya
12. sep 2013

@danilee u mna to zatial vyzera, ze magnezium zabera (pripadne aj vapnik, pridala som si aj ten)

danilee
12. sep 2013

@edinka20 dakujem pekne 🙂 1 kg je asi naozaj malicko, no ale zasa mas rezervu do dalsich mesiacov, ja sa prave zacnem castejsie vazit a kontrolovat, nerada by som sa vysplhala na nejaku pre mna zavratnu vahu.. pred tehu to bolo 53, teraz 59, tak hadam okolo tych 65 by som sa mohla aj zmestit 😀 Ale tak samozrejme potreby baba su prvorade, dopriavam vsetko na co mam chut..az je z toho to neprijemne palenie zahy, neporadis mi nazov homeopatik?Jasne,ak je to povolene v ramci diskusie, neovladam pravidla 🙂

danilee
12. sep 2013

@kazunomiya Parada, tak skusim pridat vapnik aj ja, mozno zafunguje 🙂 a doplnas v tabletkach,ci v potravinach?

kazunomiya
12. sep 2013

@danilee no kupila som si tabletky, lebo sa mi dost tazko sustredi na to, aby som sa vhodne stravovala, ale aj potraviny sa snazim...
inak z potravin ma najviac horcika vraj kakao, len neviem, ci to je prave vhodne v tehotenstve konzumovat vo vacsom mnozstve.

danilee
12. sep 2013

@eliska07 Mam to iste - Magne B6 2x denne 😉 drzim palce k dobrym vysledkom 🙂

danilee
12. sep 2013

@kazunomiya Jasne, vyskusam najprv viac mlieka, mliecnych vyrobkov a orechov a ked nic, tak pojdem asi tiez do kalcia v tab.

danilee
12. sep 2013

Robim si malu inventuru vo vecickach, co sme zatial nakupili pre babo. Co sa tyka najmensieho oblecenia velkosti 50, mam 4 bodicka, jednu supravicku - vrsok a nohavice velkosti 56, 10 parov mini ponozticiek, 3 tenke ciapocky a fusak 🙂
Tie, co ste uz maminami, poradte prosim, kolko coho este by ste dokupili na ten uplne prvy mesiac. Nakolko to nevyzera, ze by som cokolvek podedila, tak to nechcem ani prehnat, ale ani podcenit a potom narychlo riesit 😨 dakujem vopred za rady!

eliska07
12. sep 2013

@danilee Ďakujem 🙂

eliska07
12. sep 2013

@danilee Ja som si 50 nekupovala pri prvom a nebudem ani teraz, to je až prehnane malé. Tá 56 je v pohode aj pre menšie bábätko. Ja si idem kúpiť nejaké 3-4 úpletové košieľky - kabátiky vo veľ. 56 aj 62 - také obyčajné biele, resp. potom doplním konkrétnou farbou podľa pohlavia. Potrebné sú aj rukavičky, aby sa bábätko neškriabalo, resp. aj také košielky bývajú, kde sa na rukáviku prehnú cez rúčku namiesto rukavičiek. Rátam aj s obyčajnými bavlnenými čiapočkami - dve už mám vo veľ. 56 a jednu vo veľ. 62. Dupačky vo veľ. 56 a 62 aspoň 3 ks - môže byť aj viac podľa toho, na čo ich budeš používať. Ja som používala aj na spinkanie, tak sa mi zišlo viacej. Niekto na spinkanie používa tie overalíky v celosti, mne prišli nepraktické a v noci som ich narýchlo po prebalení nevedela pozapínať, tak som prešla na dupačky. Nejaké kabátiky - také len úpletové sú tiež dobré. A tiež bodíky - aj s krátkym rukávom aj s dlhým - pod kabátik. Tie si asi kúpim v H&M, v Tescu alebo v C&A - také tie dvojpaky, alebo trojpaky, päťpaky. Také, kde bude výhodnejšia cena na balenie. Teplý overalík samozrejme, keďže bude malinké v zime a rovnako aj teplú zimnú čiapočku takú najmenšiu, šálik na prekrytie tváričky (pusinky a nošteka) pri prenose z pôrodnice, fusak, resp. deka do autosedačky. U mňa nesmú chýbať klasické bavlnené plienky - už mám kúpených 20 ks a ešte plánujem ďalších 20 ks - na balenie bábätka naširoko, do zavinovačky, do postieľky, do kočíka, na odrgnutie...
Každý má individuálnu výbavičku, ale priprav sa na to, že aj tak Ti niečo bude chýbať a niečoho budeš mať priveľa a drobcovi to možno ani neoblečieš 🙂
Z väčších veľkostí si pokúp len po pár kúskov, je možné, že návštevy Ti tiež niečo donesú, tak nech toho nemáš zbytočne veľa, resp. to čo dostaneš, nemusíš kupovať 🙂

Príjemné vyberanie a nakupovanie. Ja som tento týždeň po poradni nakúpila (resp. mamina mi kúpila) - košieľka s čiapočkou vo veľ. 56 aj 62, štvorkomplet (košieľka, dupačky, kabátik, čiapočka) vo veľ. 56 - na odchod z pôrodnice, jedny rukavičky, jedna čiapočka vo veľ. 56 - všetko síce biele, ale aj tak sa vytešujem. 🙂

Zajtra ideme do Nitry, tak dúfam, že mi niečo cinkne do nosa, aspoň nejaké maličkosti - ale tie ponožtičky sú dobrý nápad, tie využijem, keďže plánujem bábätko mať v zavinovačke. Tie už mám 3 klasické + 1 "modernú" na suchý zips. A dnes som si objednala ešte jednu klasickú odtiaľto z bazárika. Z tých 3 klasických budem totižto jednu mať vloženú v kočíku len ako podklad, aby malo bábätko za hlávkou peknú krajku - čipku, takže tú používať nebudem.