Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
Baby,neviete mi poradit,co s bezpecnostnym pasom v aute?Strasne ma tlaci a zle sa mi potom soferuje,lebo si ho stale len potahujem.Mozem jazdit aj bez neho,ked som tehotna,alebo neexistuje taka vynimka?
@bambulka12 ja som si v autodoplnkoch v avione kupila take brzdy na pas. je to super vec. skus nieco take.
kocky ja som asi prave citila prve kopanceky...sedim si kludne v kostole a zrazu to prislo....zo zaciatku som to nevnimala nejak ale ked sa to zopakovalo nikolko raz tak sa mi na tvari objavil blazeny usmev a manzel sa len nechapavo na mna pozeral 🙂 no zda sa mi to nejak skoro ved este len zacnem 17tt hoci tu mi pise o tyzden viac...ale bolo to take krasne... 😀
@danilee ja som sa tiež takto sústreďovala na veľ.56 a veru dlho som nemohla nič z toho používať, čo nám bolo všetko veľmi veľké a musela som dokupovať menšie, ale určite z tých menších vecí stačí málo vecí, možno len bodynka vynosíš asi všetky, ale inak radím nekupovať toho veľa a nie popredu, ľahko potom dokúpiš čo ti bude chýbať 😉
Ahojte dievčatá prosím o radu.....Dnes som sa zobudila a mám dosť veľkú bolesť v podbrušku ako keď mi pred tým mala prísť MS....Kríže ma bolia a aj nohy mám nejaké slabé...Neviete čo to môže byť....Bolieva vás v podbrušku ako pred MS? Niektoré žienky tvrdia, že je to normálne, že sa maternica rozťahuje a niekoho to bolí a niekoho nie....
@jessy212 zavolaj pre istotu doktorovi, nechcem ti radit aby som ti neporadila zle.. Drz sa a daj vediet co doktor na to.
@bambulka12 nemusis sa priputavat, niekto mi to teraz prave hovoril, je to vynimka v zakone. Kamos ma viezol domov lebo sme sa stretli a hovori ze nech sa nepriputavam, lebo sa potom boji jazdit, aby mi neublizil pri brzdeni alebo tak. Su aj specialne pasy pre tehotne, aj ked netusim ako vyzeraju (tipujem, ze su asi cez hrudnik). Ale vraj ked narazis na "blbeho" policajta, tak ti moze robit problemy aj keby to bolo v situacii ze ta manzel vezie s kontrakciami do nemocnice. Urcite treba mat pri sebe tehotensku knizku 🙂
@jessy212 tak ako pred MS ma nebolieva, mavam iba take ine napatie, tiez je to bolest, ale celkom ina ako menstruacne krce. Pomaha mi na to magnezium. Urcite to treba skonzultovat s lekarom. Keby som mala vyslovene krce ako pri MS, rovno volam lekarovi.
@barrilla k tym bolestivym prsnikom, nemam s tym teraz taky strasny problem (v prvom trimestri to bolo horsie). Ale este ked som nebola tehotna, overila som si, ze je to lepsie, ak beries vitamin E. Len asi by bolo lepsie skonzultovat s lekarom aku davku by ti dovolil (hoci citala som ze maximalne pripustne davky su u tohto vitaminu dost vysoke). Alebo skusit nejak doplnit zo stravy.
Este mam info, ze prsnikom v tomto smere vadi kofein, ale nepredpokladam ze ako tehotna pijes vela kavy.
@ania4 mne sa tiez zdalo ze prve som citila v 16tt ale nie som si tym celkom ista, lebo teraz uz som si to dlhsie nevsimla. Pockam, kym to bude vyraznejsie a zistim ci to boli pohyby alebo nie 🙂
prsníky teraz aj ja ,sem tam sa nafuknu ,asi sa pripravuju dievčence 😀
a dnes ma napínalo ,no už dobre,nemožem ešte stále zeleninu a jablčka ,hoci jablčka by som zjedla aj kilo ,tak rozmýšľam ,že skusim aspon jablč.koláčik
zajtra konečne sono,som zvedavá
mne pas v aute ešte neprekáža
@kazunomiya zapasat sa nemusis ale musis mat od dr papier, kamarat je policajt som si to zistovala priamo. inak toto som riesila minule s muzom ze nech sa nezapne ale mu vravim v pripade nehody ci chce prist aj o mna alebo len o dieta. Ked sa nezapnem mozem vyletiet von a zabit sa ked sa zapnem ohrozujem len dieta.
@aplless no zas ten kamoš mi hovoril, že pri pomalej jazde v meste, ak nie som pripútaná, udriem si možno tak hlavu alebo čo, ale keď som pripútaná, tak si pomliaždim brucho a poškodím bábo. Preto vravel, nech si pás nedávam. No.. ja sa zatiaľ pripásavam, nemám s tým problém, nijak mi to ešte neprekáža, len sa snažím ten spodný pás mať pod bruchom.
Ahojte, ja som sa na pás pýtala policajta minulý týždeň keď mi dával pokutu za odbočenie do zákazu vjazdu :( A vravel že pás mať nemusím ale odporúča sa a stačí sa preukázať tehotenskou knižkou.
Ale ja mám napr. pás zapnutý poza seba, mám len ten šikmí a ten cez brucho mám za chrbtom. Mňa to pri náraze udrží a melého neohrozí.
A predávajú aj tie pásy pre tehotné ale čo som pozerala ceny tak 50€ a viac.
Baby ja som si tu cez bazar kupila taky podsedak, ktory ma na bokoch pasy, ktore pripnem okolo spodneho pasu v aute a tym stiahnem ten spodny pas pod brusko, respektive na stehna, tak v pripade narazu by to malo ist na kosti a nie na dieta, ja dost jazdim, tak som si povedala,z e nebduem nic riskovat. Ak idem s prartnerom mimo ba prehodim ten pas, ak je to len trocha, idem na bezny, nechcem sa nepriputavat, lebo nikdy neviete co sa moze stat . . .
@biba jéééj to ti gratulujem 🙂
@barcelona94901 dakujem, stihla so to len tak,tak, lebo uz pomali zacina byt na mne vidiet dake brusko a nemohla by som to uz schovat, takto vela ludi na kurze ani netusilo, ze som tehotna. . .
Ahojte baby, som dnes po morfo ultrazvuku, vsetko je nastastie v poriadku 🙂 aj prstiky sme s doktorkou poratali a sedi to 😵 potvrdil sa mi chlapcek z predchadzajuceho utz, bolo vidiet pipika aj "prislusenstvo" 😉 tak sa definitivne lucim s predstavou dievcatka a tesim sa na maleho anjelika, ktory ma k dnesnemu dnu 342 g. Myslela som si povodne, ze moja doktorka ma na morfo utz posle inam a spojim vysetrenie s 3D, ale dnes mi v stredisku, kde 3D utz vykonavaju povedali, ze ten sa robi az od 24 t - 28 t 😕 Tak sa chcem poradit, tiez ste absolvovali 2 oddelene ultrazvuky - morfo a 3D/4D? Je to v poriadku, nemoze uskodit tak rychlo po sebe babatku? Este som sa dozvedala, ze placentu mam vzadu, malo by to byt teda ok (rovnako ako placenta vpredu), dokonca by miminkovske pohyby mali byt o nieco zretelnejsie, ale zial, zatial necitim nic. Doktorka ma vsak ukludnila, ze je to uplne ok, mysli si, ze pridu cca v 23.tyzdni. Tak si asi este chvilku pockam, hlavne, ze som sa dnes ukludnila, ked som videla ako pekne lezkal, hladkal si brusko, hybal nozickami a videla som aj ako otvoril pusinu a prehltol. Ale ze by nejaka extra aktivita - kotrmelce a pod., to teda nie, zjavne bude po tatovi - pohodickar 😅 Skrz krce v lytkach sa mi zvysuje davka Magne B6 na 3x/den a dalsiu kontrolu mam o mesiac, to bude na lacno rano - glukozovy test, tu som si vyzdvihla v lekarni a vraj to trva cca 2 hodiny 😨 Neviete niektora viac? Naozaj je dobre si vziat so sebou citron? 😅
Ozaj baby a riesite uz aj porodnice, mate vybrate, ci chystate sa niektore osobne ponavstevovat?
Baby dnešna poradna suoer, všetko je oki, zajtra mame sono tak som strašne zvedava a hlavne sa teším že zas uvidím babo a snad sa zadarí a aj pohlavie uvidíme 😀 A viete čo dnes som mala už aj kontrolu zo socky a to marodím len 2 týž.no bohužial doma som nebola nenašli ma 😀 , no bola som na poradní tak sa teším že ma určite navštívia opať 🙂

@matabah , mne tak vybehne ked sa najem ale už aj ked bez toho je gulaté 🙂, trapia ma tie kopančeky že som ich citila pondelok troška potom utorok a teraz nič...dufam že už konečne pôjdem na sono 😉