icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

matabah
17. sep 2013

@nijka to faakt??no paráda🙂a to pichnutie bolí moc??bojím sa že stiahnem ruku...nechcem,ale može sa stat🙂
@aplless na tie Bojnice stále počúvam len zle....kolegynina nevesta tam bola na zašívanie,je v 7 mes. a vraj sa na nu 3 dni nemal kto príst ani pozriet..detaily neviem,ale nadávajú....ja mám bližšie do ZH,no uvidím ved dovtredy..
@kika2710 aj mne sem-tam tvrdne brucho ,hlavne,ked nieo tažšie odnesiem...a dnes som mala také pichanie,krče sem-tam po celý den...aj kríže ubolené...pripisujem to tomu roztahovaniu atd,ale v podstate sa cítim fajn,ked nie je dobre,tak zalahnem a potom sa to popraví,ty si sa pýtala na PN,či si sa cítila tak zle,kerd ta vypísali?ja vždy poviem že sa mám fajn..sa mi to zdá ako drobnost,no neviem... 😕

matabah
17. sep 2013

@bea00 jasnačkaa,ved aj ja sa chystám,že pojdem na polročné prázdniny🙂,a gratulujeeem!!!k pohlaviu🙂

@biba moja,neboj saaa,moji rodičia majú 53 a 59 a priatelovi sú vo veku starých rodičov,t.j. 76 a 73 tuším...a tak si hrkuutajuuu 😉 😉 😉
@bambulka12
@cukrik580 to je čo za Dura doktora....typický chlap dokonalý...ej,ale mi zdvihol adrenalín....ja mám naštastie Dr.-ku,ktorá ma priviedla na svet...hi hi 😉 a ty kks,moj je tiež trpitel,ja si veru tiež ani nespomeniem🙂...ale máme trošku rešpekt,aby bolo všetko ok,no tak musia vydržat,ved výsledok toho posledného bude stát zato,no nie?!

matabah
17. sep 2013

@cukrik580 ja som dnes už začala triedit po synovcovi,aspon podla velkostí...ked ale mne sa to zdá také malé a pritom to drobcovi bude také velké ešte---🙂,kym si zvyknem na tie velkosti....ale bude to krásne🙂

@bambulka12 ale ma hneva ten doktor váš....vymen ho,alebo skus aj ty na neho trošku zhurta sem-tam...somár jeden,a to ešte ani nerodil 😎

barcelona94901
17. sep 2013

@bambulka12 mne moj ani raz,ani náznakom nedal nič pocítiť,ani váhu,ani vek,absolutne nič,vždy sa ma opýta ,vysvetlí,dokladne pozrie všetko,ja si musím v tomto zaklopať,aj to pohlavie,známa mi hovorila,že on kým nemá 100% že on do vetra netrepe,mne sa páči to,že sa ma aj opýta či nemám na neho žiadné otázky,také milé ,že sa tam aj teším,nikdy dlho nečakám ,dufam,že mi neodíde nikam,ako moja gynda predtým,tiež bola super

jessy212
17. sep 2013

Takže baby dali mi magnézium pretože mi tvrdne bruško. Ak to nepomôže budem musieť ísť ležať. Tak dúfam že mi to pomôže a nebudem musieť ísť ležať. Ale drobca mi pozeral a aspoň že ten je v poriadku. A iba dnes som sa dozvedela že to bude chlapček. Tak sa tešíme veeelmi( no my by sme sa rovnako tešili aj z dievčatka lebo nam to bolo jedno) hlavne nech je zdravé, no nie?

barcelona94901
17. sep 2013

@cukrik580 tento rok je veľmi plodný,silný ,aj sestrička hovorila ,kopec známych máme,čo maju vačšie deti,alebo sa dlho snažili o babatko a po potratoch.. teraz všetko termíny od novembra do marca 😀 kooopec detí

barcelona94901
17. sep 2013

jáj baby záha vás nepáli?
pri prvom som ani nevedela ,že som tehu a teraz toto bábo,prešli nevoľnosti,zeleninu a jablčka ešte nemožem ,teraz záha ,hlavne na večer ,máte skusenosti čo s tým? je to dosť nepríjemné

kazunomiya
18. sep 2013

@jessy212 dufam, ze to zvladnete bez hospitalizacie 🙂
Mne magnezium zatial velmi dobre pomaha aj na bolesti brucha aj na krce v nohach, takze snad uz to bude teraz dobre.
Uz si len pripadam coraz nesikovnejsia a nemotornejsia, a to este nie som ani v polovici tehotenstva...

kazunomiya
18. sep 2013

@barcelona94901 nam vraveli prave vcera na kurze (mali sme o porode, aj s manzelom som bola), ze uplne momentalne su porodnice totalne plne a ze na Slovensku to tak byva, vzdy okolo 17-18 septembra sa rodi strasne vela deti a porodnice su zufalo plne. Ale ze nam by sa to mohlo vyhnut. Vacsina bab co tam chodi, ma termin v decembri. Ja som jedina co tam chodi takto skoro 😀

biba
18. sep 2013

@matabah Tak mam pocit, ze maju rovnake, alebo aspon teda podobne povahy a mne hned sadli, takze nemam az taky strach, len som zvedava. . . snad bude sranda 🙂

barcelona94901
18. sep 2013

@biba jááj bibi dufam,že potom po porodoch nám nikam nezmizneš 😀
bože sme len v polovičke a cítim sa večer ako maco 😝

kazunomiya
18. sep 2013

@barcelona94901 to presne pisem vyssie aj ja 😀
a rano som sa taka dolamana zobudila ze este som sa stale nedostala do normalnej formy. Inak v poslednej dobe to mam takto: Stale mi nieco pada z ruk. V kancelarii aj doma vrazam do nabytku. A ked chodim po meste, furt sa mi zvrtne noha, nastastie sa mi este nic nestalo. Taka sikovna som byvala aj predtym, ale teraz omnoho castejsie. 😀

barcelona94901
18. sep 2013

@kazunomiya 😀 no ja si pripadám ako nemotorný maco 😝 večer som rozmýšľaľa nad tým,že či je to len prechodný stav?ved som len v polovičke,čo by bolo na konci? vorvaň ? 😀
to zvrtnutie nohy ,áno ,ja som prešla už na tenisky,pohodlnu obuv ,zimné si vyčihujem ,aby boli pohodlné,nespadla som v nich a aby som si ich vedela aj zapnuť 😀 ja neviem fakt či som teraz tak nafuknutá,nešikovná ,či až do konca takto budem ? prvé tehu bolo vo všetkom iné 😀

cukrik580
18. sep 2013

@kazunomiya ja som tiez taka sikovna cely zivot ale az take extremy... 😀 vcera som sa skoro vyrutila pred lidlom 😀 vankuse som nekupila lebo nemaju navlecku 😀 a muzovi sa zdal maly...ze ja mam vacsi a to neni fer tak on taky maly nechce 😀 tak dnes sme spali tak ze sme ho mali.obaja pod hlavou... 😀 ze nech sa podelim lebo jeho bolia zuby 😀

barcelona94901
18. sep 2013

@cukrik580 😀 ja som vankuš tiež nevidela,normálne si ma na to nalákala a nič nebolo,no ja by som si rada kupila ešte tie tehu tepláky z lídla ,dufam,že ich budu mať ,strašne dobre sa nosia,tak už pozerám či náhodou,nie vždy zachytím leták ,ale teda zatial nič

kazunomiya
18. sep 2013

@barcelona94901
tiež dúfam, že to je prechodný stav, resp. že sa na to adaptujem a budem to zvládať lepšie. Keď na tom kurze vidím baby v tak 30tt tak si hovorím, že veď ja ešte žiadne brucho nemám a nič (mám pocit, že to stále mnohí ľudia nevidia, aj keď ja ho vidím, hlavne večer 😀 ) a už som taká nemotorná? A ešte včera ako som sedela na kurze na stoličke, všetko ma bolelo, aj keď som mala za sebou vankúš... nabudúce si normálne sadnem na zem a hotovo. Ja som z rokov skupinovej psychoterapie zvyknutá, keď sedím v skupine v kruhu, tak si sadnem nakoniec ako sa mi chce. Len tu si všetky vykáme a necítim sa tak uvoľnene 😀
U mňa je toto prvé a je relatívne v pohode, nestraš, dúfam, že druhé nebude horšie 😀

jessy212
18. sep 2013

@kazunomiya no aj ja dúfam.... a tebe to magnézium hneď zabralo? Lebo ja som zobrala 2 tabletky. Vcera 1 na obed a 1 vecer. Do rana sa mi zdalo ze mi bolesti bruska ustupili ale dnes rano zas citim pobolievanie. Aj ked je slabsie ako bolo inokedy. Mohlo mi uz zabrat magnezium alebo si to len namyslam?

kazunomiya
18. sep 2013

@cukrik580 ja som ho včera už nenašla v tej predajni, kde som si myslela, že určite ešte bude... takže mi manžel kradne môj. Delíme sa oň, ja sa opieram z jednej strany a on z druhej 😀
Nejakú obliečku na to budem zháňať možno, lebo je to fakt také blbé že len obal a vnútri rovno výplň... ale zatiaľ je nám to jedno.

biba
18. sep 2013

@barcelona94901 Ako to myslis, ze nezmiznem, kam by som chodila, ved budem na "dovolenke" predsa 🙂 jedine, ze po fitkach pomali zacnem s Lili chodit 😀

kazunomiya
18. sep 2013

@jessy212 zabralo, len ho treba asi brať pár dní aby to bolo fakt cítiť. Keď začínam cítiť brucho, rovno si dám. Našla som také, ktoré je čisté Mg, bez umelých sladidiel (veľa tých prípravkov je so sladidlami, to som nechcela) a jedna tableta je 200mg. Beriem ich denne tak 2 alebo aj 3. Ale už som si zohnala aj Magne B6 lebo lekár mi povedal, že to mám brať, a tam je len 100mg, tak uvidíme, či bude stačiť nižšia dávka alebo ich budem musieť brať viac. Lebo teda, moc mi to nepripadá lacné.
V mojich tehotenských vitamínoch Mg je, ale len 100mg a to je zjavne primálo. Proste bábo si vezme koľko potrebuje a maminke to potom nestačí 😀 😀 tak som si prikúpila ešte zvlášť toto.

cukrik580
18. sep 2013

@barcelona94901 na klokocine ich bolo este ale sest cca o siestej 😀 len moj mm povedal ze je maly a bez obliecky 😀

barcelona94901
18. sep 2013

@kazunomiya mne pri prvom nebývalo zle,všetko som mohla,vládala ,pracovala som až do konca ,kopec energie,zbožnovala som dlhé prechádzky ,ako keby som ani tehotná nebola,až na to priberanie vtedy ,všetko bolo iné ,taká šikovnáááá 😀
a teraz si prídem fakt ako nemotorný maco 😝

tie brušká,no to je tak individuálne ,známa čo má termín november sa stresuje,že má malinké bruško..tá čo má december ,tá stresuje,že je ako slon,že už teraz sa nevie zohnuť a v noci sa prevaľuje na posteli ,čo si polohu hľadá ,čo máme januárčatá,v okolí tie tiež riešia brušká ,jedna malé,druhá veľké,každé je iné 😀
ja si musím zaobstarať nejaký nový krém na bruško ,ktorý by mi rýchlejšie vsiakol ,začína ma svrbieť pokožka ,pri prvom ma svrbela až posledné mesiace 🙂

barcelona94901
18. sep 2013

@cukrik580 na klokočku chcem skočiť do dm,tak by som mrkla aj tam ,ved to je hned cez cestu ,dakujem 🙂

barcelona94901
18. sep 2013

@biba no ved tak to myslím,akčná žena budeš vo fitku a nám nebude mať kto poradiť čo s kilami 😀

biba
18. sep 2013

@barcelona94901 Ale to sa neboooj, jasne,z e poradim, nenecham vas predsa v tom 🙂 . . . staci ked clovek naozaj chce a da sa vsetko, a babetko nie je vyhovorka 🙂

barcelona94901
18. sep 2013

@biba 🙂

bimbo37
18. sep 2013

@kazunomiya no ja som ho bola kúpiť u nás na dunajskej a brala som posledný jeden. a tiež som hned ako som ho vybalila premýšlala, že čo na neho natiahnem a ako ho operiem 🙂. dnes bola premierová noc 🙂. inak včera som ho hned ráno išla kúpiť a potom som išla na kontrolu a gyn mi povedal, že nech už nespávam na bruchu, haha dobre, že som si ho kúpila 🙂

lucul
18. sep 2013

@biba ja sa k tebe pridam ked mozem sice som s aniky dohodnuta ale ked budes chodit do fitka doobeda to mi bude viac vyhovovat 😀

kazunomiya
18. sep 2013

@bimbo37 kde na dunajskej, nebodaj v BA? tak to ty si mi ho vyfukla? 😀
Ja som si myslela, ze tam prave nepojdu velmi na odbyt, lebo je to uplne v meste. Do lidla pri nas kde byvam, som sa nestihla uz pozriet, lebo uz sme na cely vecer mali s manzelom program - predporodny kurz.

cukrik580
18. sep 2013

@barcelona94901 a kupila som si tam aj teple chlpatucke ponozky, to uz do porodnice si chystam 😀 dvoje stoja 2,49 a samozrejme pizzove tasticky boli este vrele, tak som mala veceru po ceste domov 😀 milujem ich 😀 a este som nakupila cistic mycky, vonu do mycky, moj dllllho ocakavany cistic truby a mali aj cistic na kupelky-sprchovy kut a tak, taku penu tak som vzala na skusku, lebo cilit bank mam na dva maximalne ked strasne setrim tak na trikrat a stoji cca 4e a to sa mi zda dost...toto bolo 1,79 tak rozdiel...najlepsia je fixinela a hubka na riad, ale som rada ze sa do sprchacu zatial zmestim na stojaka na osprchovanie a kde este zohynat sa pri drhnuti a kvoknut si...este zatial hej, ale co ked brusko podrastie, musim najst alternativu alebo sluzku 😀 a este citroooony na domacu citronadu 😀 skoro som na ne zabudla 😀