Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@silsil A vies co? Pravdupovediac, mam aj svoj obdiv... Sa v podstate sama cudujem, ze som sa uplne nezosypala - ked si to tak zoberies - tehotna, bez prace, vyhodena na ulicu bez centa? Uf.... :o)
Ked som tyzden po tom isla druhykrat ku gynekologicke (lebo prvykrat som isla hned, s tym, ze este ani ona nevedela zistit, ale dala mi doporucenie na PN, lebo mi bolo zle, ved som 4 dni nespala, mala som bolesti v podbrusku a podobne...) a teda ked som prisla druhykrat, ked mi uz meskal menzes, tak sa ma ked uz citila vysetrenim aj na utz bola bodenka vidiet, pytala a ze "A teraz co? Nechas si to?" a ja som sa vystrela ako letecka strela na kresle, ze "Preboha, ved jasne, ved sme to planovali, ved sme to chceli, to by mi mali druhi ludia rozhodovat o mojom dalsom zivote?" tak ona na to, "Ved v poriadku, ja sa iba pytam, lebo su zeny, co sa po takych situaciach zrutia a uz ani to dieta nechcu a podobne"...no ja by som povedala, ze praveze to bol jeden z dovodov, ktore ma prave posilnili, ze to asi tak ma byt a ze to malo mat taky zmysel... a prijalo sa mi to tak lahsie :o) A potom som konecne aj spat zacala kludnejsie :o)
@zuzka444 Zuzka a aky monitor chcete kupovat - ked za 125€? Nechcete nahodou Angelcare? My sme kupili za super cenu na Amazon.co.uk - ak sa nemylim, do 70 libier, co je tak do 80€...aj Philips Avent odsavacku za 18 libier som tak kupila - no nech je to 20-22€... len si musis dat pozor na platbu kartou - treba tie udaje potom po platbe hend vymazat...
Babyyy vy ste tu dnes toho popiisali🙂 mam co citat 🙂 dnes bol dalsi krasny den, tiez ste mali tolko energie ako ja ? 😀 Inak chcem sa spytat, aj soferujete? a dokedy planujete? 🙂
@aquatinka ahoj, aj soferujem aj sa veziem kazdy den : ) akurat som si cez vikend kupila ten bez.pas pre tehotne, a je to s nim skvele, ooovle pohodlnejsie, nehovoriac o tom ze je to bezpecne : ) a planujem asi az do konca..resp. do kedy sa mi bude dat : ) aj na tu teh.poradnu do porodnice by som sa odviezla, ak zvladnem..ved mm bude chodit do prace.. a ako aj teraz ideso mnou, ale iba tam kde to nepoznam..aby som nestresovala :D ale ked si vyberiem porodnicu tak este by som tam zvladla chodit na tie poradne.. ale uvidime ake bude realita : )
@aquatinka No dnes bolo prekrasne - ked som prisla na gravidjogu, tak mi nasa cvicitelka povedala, ze cela ziarim :o) Strasne mi je dobre ked je konecne krasne slnieckovo :o)
Ja soferujem stale - aj pri prvej dcerke som soferovala do posledneho dna - sme sa smiali, ze aj do porodnice sa odveziem :o) A veru skoro - vecer sme prisli domov - som soferovala ja a okolo 1:30 v noci sme uz volali taxik :o)
Ale kupila som si aj taky ten vankusik na pas a je to fakt dobre - ten pas potom vobec nie je na brusku, ale drzi ti to taky patent medzi stehnami dole (no, medzi nohami proste...)
@silsil no jasne mame to dobre vymyslene a hlavne je ze s mojim priatelom zdielame taketo nazory co sa tyka penazi 🙂..no jasne ked ste zvyknuty mat taky pekny plat je to tazko ist dajme tomu z 800-900 eur na 200...to je velky skok ale ja som mala smiesnych 300 a pojdem.na 200 takze to neni az take hrozne si myslim..niekde ubereme a bude fajn 🙂..a zase rodinne danovy bonus uf tak to ani 100 eur nebude heh..no jasne ta druba robota je fajn uz ju robim 5 rokov aj ked som na strednu chodila som vlastne sekretarka v autoskole ocovi pomaham on je instruktor v autoskole 🙂..akurat nam to pokryje hypoteku a dake poplatky...takze urcite pomoze 🙂..ale tak.zvladli sme to ked som.bola bez roboty a este aj zdravotnu som.si musela platit 50 eur takze pohoda 🙂..staci vediet kam dat kazdu korunu 🙂...
@zuzka444 tak dokonca v rodinnej firme..to je urcite super : )) aj ja verim ze si nieco potom casom najdem tiez ked budem doma.. len co by to tak mohlo byt : )) ja robim ucto uz osmym rokom..takze teraz som chvilu rada ze si dam pokoj od tohoto, aspn na materskej, a budem sa venovat aj inym mojim zalubam : ) teda ta najvacsia bude asi nase dieta :D
@qtinka77 ahoj 🙂..nie nie ja si idem kupit snuza halo lebo potrebujem cestovny bo mame jednoizbak ale taky ze na chodbe mame obyvacku :D..no a pritel robi na smeny takze ked bude mat nocnu nechcem ho budit a malu stale brat zo spalne tak potrebujem tu na plienocku lebo mala vtedy bude spavat bud v kresielku alebo na gauci nie v postielke.tak a henta je snuza je draha ale ze je dobra...a z netu moc rada neobjednavam taketo veci neviem 🙂...a odsavacku mi predala kamoska za 8 ecok asi 3 krat pouzitu len ju strerilizujem a bude 🙂..
@silsil no to neno rodinna firma heh len oco je veduci tohto strediska a potreboval sekretarku tak si tam dal mna 🙂...no a vydrzala som uz 5 rokov heh..ja uz robim od 14 rokov xi ma to bavilo mat vlastne peniaze a kupit si vsetko co som chcela...mozno aj preto mam taky pristup k peniazom ze som si zarabala sama a aj kupovala 🙂..a hlavne ze ma to bavilo xi xi..
@zuzka444 hej hej, hlavne ze ta to bavi to je super 🙂 ja tiez inak robit som zacala od 15tich, a celu VS som stale pracovala..aj pocas denneho, ale potom som sla na externe, doslo mi to efektivnejsie a viac som stihala do tej prace chodidt..:D tak necudo ze teraz uz mam jej vyse hlavy :D
@silsil @qtinka77 Noo tak som aj ja chcela, kym sa mi bude fyzicky dat 🙂 Mm chodi do prace do BA kazdy den a ked dojde, uz sa mu nechce so mnou behat 😠 Tak si to obehavam ja sama cez den, je to volnost ked nemusim cakt na MHD 🙂 A hlavne je tam asi vela bakterii teraz 😀 takze bezpecnejsie mi to pride autom....len som nevedela, ci to nie je od nejakeho mesiaca zakazane.... 😉
@slavka_a_maros aaaa, procare, aj mne dvhaju tlak obcas 😀
@aquatinka zakazane urcite nie.. poznam vela bab, co soferovali aj faaakt ze s velkym bruskom..hlavne aby to bolo bezpecne pre to malicke 🙂 a ved to ze aj ked je mm v praci, tak vecer ho nechcem otravovat, a vybavim si pocas dna to co treba.. :D
@zuzka444 a ano presne tak ako pises.. kedysi som sa tejto zmeny obavala..ze vymenimakoby jeden prac. zivot za nieco ine, ale teraz sa neskutocne na to tesim 🙂 si robim srandu sama zo seba ze som uz konecne dostala rozum a dospela som : ))) a ano meno uz mame, kedze cakame chlapceka, tak to bude Liborko, aj mm sa tak vola, a zatial sme krajsie meno nenasli, a asi uz nenajdeme :.) a dievcenske sme mali Oliviu.. a vy ste ako na tom?
@zuzka444 Tak super potom :o) Ja som Snuza Halo zase kupila pouzitu tu - za 50€.. ten monitor platnovy by som pouzity nekupovala, tam je velke riziko, ze ta platna sa lahsie poskodi, ale tento maly prdik :o) na tom sa velmi nema co pokazit... :o) A nastastie zatial vyzera byt OK... ja som kupila aj taky aj taky, lebo ten platnovy chcem mat stale v postielke a Snuza ked sa cestuje a na balkone v kociku a tak :o)
no jasne ja som.vzdy mala vztah k detom cize ja som sa tohto ani neobavala to skor priatel mal stavy ale vlastne ako sme zacali pracovat na babu tak je neskutocne rad ze sa nam to podarilo a cakame malinku 🙂..a teraz si to uz nevie predstavit ze by ju necakame 🙂..strasne sa na nu tesime.....heh no my budeme mat dievcatko dufam bo na poslednej poradni dokky trepol ze to vypada na chlapca heh a uz ju volame ze sofia takze mame toto meno a ak by nahodou bol chlapec tak jurko po priatelovi nad inym sme ani nerozmyslali ja som strasne chcela jurka xi xi...🙂..
@qtinka77 moja tetaz ta moc nepotesim ale praveze tato snuza ze je moc hakliva a neodporuca sa kupovat pouzita lebo ze strasne straca citlivost ze to je tak max na 2 roky ako ma zaruku a potom.ze je uz nespolahliva velmi...nam povedal jeden co sa venuje tomu.takze ja si chcem kupit novu pouzitu by som sa bala kupit...hlavne ked ju budem pouzivat nonstop...a do tohoto sa mi oplati investovat.🙂..
@qtinka77 no ved jasne pokial mate zarucak.je to.v pohode ale malokedy ti da predavajuca zarucak k.niecomu takze nevies ake je to stare :/..ved jasne pokial pouzivte viac menej te podlozky tak toto neni az take moc potrebne iba fakt ak niekam idete...ale ja to.budem potrebovat stale bo bude somnou mala v obyvacke 🙂...a postielka.bude v spalni kde bude spat drahy pred nocnou 🙂..mozno si kupim aj ja te dosky este uvidim ako vydaju financie :D
@qtinka77 a nie je ten monitor z amazon.com len s jednou podlozkou?
@willy_wonka my mame s jednou a uplne v pohode
@willy_wonka Ano je, ale vsetky ine su tiez len s jednou - aj Babysense, aj Nany...to uplne staci... aspon mne :o) a je tam este taka specialitka, ze tym, ze je to z UK, treba si kupit adapter na elektrinu - lebo to ma anglicku zasuvku...ale taky adapter stoji 2-3€...
@qtinka77 pfuuu, a pojde to na nasich 220V?:D
@qtinka77 jaj, zUK ja ze z US..tak ok, som ticho🙂

@zuzka444 no vidim ze to mate krasne vymyslene s tvojim mm : )) ja mam z tej fin. stranky trosku "stress" ale hlavne preto ze teraz zarabam ovela viac.. a uz matersku budem mat z maxima a stale to bude menej nez mam teraz..ale je to o zvyku, neminat, a nepotrebovat vs. tie zbytocnosti.. a hovorim si zvladli ine zvladnem aj ja : )) a si aj hovorim ze doma tolko neminiem ked budem, ako teraz ked behame kade tade : )) a skvele ze mas este druhu pracu..urcite vam to pomaha : ))a inak co sa tyka monitora dychu, nasla som taky 2v1 ze aj s vysielackou, a vychadza to lacnejsie ako dve samostatne veci kupit : ) a sama som zvedava co si potom poviem ze bolo zbytocne a netrebalo nam.. zatial sa fakt snazim s rozumom nakupovat..aj tuto citam rozne rady a skusenosti co vyuzili a co nie..atd..