Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@willy_wonka ti poviem?to bude zasa zazitok
to som si mala kupit ten prasok den pred? Zajtra idem na cukor,mam tam byt pred 7.30 a lekaren otvaraju o 8.00
@willy_wonka tak uz kupujte vacsie 🙂
@kavaapalma ja som si nemusela nic kupovat, dali mi to. ved to preplacaju v poistovni.
@hobit tak to áno, viem teoreticky, kde je dostatok železa, len ja som v jedle dosť prieberčivá. Zjem tak brokolicu, strukoviny (od toho ale nafukuje), ovocie červenej farby všetko (čučoriedky, černice, atď.), celkovo jem veľa ovocia a zeleniny. Železo je aj v mäse (ja som mala spočiatku smolu, že mi na začiatku tehotenstva mäso prestalo chutiť, teraz je to už lepšie), odporúča sa jesť obzvlášť hovädzie mäso. Čo ale nemám rada a mala by som jesť je červená repa, špenát, restovaná pečeň :(
Ani mi nejak zvlášť nenapadá, kde je ešte tak veľa železa, podstatné je jesť, čo ti chutí 🙂
Čo je prekvapujúce, dosť dlhú dobu som bola darca krvi, robila som to aj kvôli sebe, lepšie som sa cítila, bola som pravidelne sledovaná a keď mi občas vyšli nízke hodnoty železa v krvi, tak som bola dočasne vyradená z darovania.
@zuzka444 ale baby pisu, ze budu mat velke deti.. tak 50tka bude asi mala, no ja neviem
@katkalubkova keby si si dobre citala tak som.im.radila 56 nie 50....a urcite sa im nenarodia deti co vypadaju ako 6 mesacne..56 uplne bude stacit...
@delica no to urcite,vies co mi povedala,ked som sa objednavala,ze si mam kupit 75gramovy roztok... to je rozdiel kurna tu si musis kupit a inde to dostanes,to ma fakt stve... nerozumiem tym rozdielom...
@kavaapalma roztok? Mne sestricka zarobila taky "koktejl" z prášku cukroveho. A nemate nejaku otvorenu lekaren pri tescu, kauflande?
No nic, ja som s handrickami kompletna....mam 56, 62, ale uz 68 a jedny farebne poludpace 72
@delica ze ti v lekarni daju ten prasok a plastovy poharik a sama si to rozpustis a vypijes,ked ti to sestri povie... a v tesku lekaren je,len neviem kedy otvaraju...
@delica ano, normalne pekne.na mna rozpraval🙂 ja som si povedala ze do 37tt budem lezat, potom to uz silit nebudem🙂 takze oblecko mas komplet,.a ostatna vybavicka? Ja teraz zhanam kolotoc nad postielku 🙂
@zuzka444 ja som , ale netvrdila, ze si im radila v. 50, len willy -wonka v predchadz. prispevku uviedla, ze ma len jeden kus v. 50, tak preto som na to reagovala
@kacoorka hlavne, ze budu miminka ok, s kilami sa da vzdy nieco robit. 🙂
@katkalubkova vsak.jasne ale 62 je moc velka podla mna..ja mam tiez par kusov 50 ale osobne som ich nekupovala to som dostala....a v takomto stadiu tehotenstva neni este iste ake velke babo sa narodi takze to mozu byt len spekulacie 🙂
@willy_wonka no a este v kancli v malackach mam igelitku do porodnice z lekarne, nocne kosele mi prisli v pondelok - takze aj taska do porodnici OK
nemame postielku, !!kocik!!, matrac do kolisky a zavinovacku
@delica a mas aspon vyhliadnute veci co ti chybaju, teda kocik,postielku atd 🙂ale si sikovna, ved uz skoro vsetko mas 🙂
@willy_wonka ale s tym kocikom neviem, co som si nakoniec vybrala, uz nevyrabaju :(
dievcata, mne sa narodila dcera 53cm, 3800g a mesiac nosila 56 velkost, takze ta 56 sa vam urcite zide. zuzka444 ma pravdu, 62 je velka pre novorodenca. 🙂
@delica neprijemne, skoda. Ale ponuka kocikov je sialene velka, urcite najdes nieco ine, ale.pohni si 🙂 mas nejake specialne kriteria?🙂
@willy_wonka aby bol pekny :D nejaka pekna farba - modra, zelena
velka vanicka a nie polsky
@delica hmm, nieco od jane si pozerala? Aky bol tvoj povodny favorit?
@marilliana Tak to Ti sikovne aspon ten krvny obraz urobili :o) A aj to je celkom rychlo, ked zajtra budu vysledky toho glukotestu... A inak sa Ti to neprotivilo to vypit? :o(
Ja som bola zase cely minuly tyzden totalne nepouzitelna - len spat, spat a spat.. :o) Dokonca som rano zaspala vo stvrtok, ked nasi odisli do skoly, roboty, isla som si este, ze na chvilku si len tak lahnem a o 9.tej pojdem do sprchy a na 10.tu na jogu..ha a zobudila som sa o 11:00 :o)))))
Mne zase naopak poobedny spanok robi velmi dobre :o) Bez neho som vecer uz uplne mimo.. :o) Ako dnes :o)
Staci pol hodka, ale poobede si musim na chvilku oddychnut :o)
@willy_wonka vcera som zas troska googlila a som nasla pekne farby pri jane muum. chcela som brevi ovo alebo emmaljungu :-/,
No nic ako ostanem doma, pojdem fyzicky nieco pozriet, manzel bol smutny, ked videl co mi dosiel balik a ja stastna, ze mame vsetky oblecky, ze si myslel, ze pojdeme spolu nakupovat.
@delica v jane mas istotu co sa kvality tyka 🙂 muum je pekny! len ak tam je vanicka.transporter, tak zial nebude splnat tvoju predstavu o velkosti...je z tych mensich.
Chudak tvoj mm, je od neho pekne, ze sa chce tak angazovat🙂.moj.je nadseny, lebo ho s nicim nezatazujem,len posielam udaje k platbe 🙂 bolo by to ine, keby sme mohli spolocne behat po obchodoch... :(
baby ako ste na tom s energiou, ja som bezne hyperaktivna, v prvom trimestri stale unavena som bola, potom od polky 4 do polky 6 to bolo ako tak fajn, konecne prival energie a dnes som uplne hotova zase, uz druhy den po sebe, vyzera to ze zas ma ta moja energia opusta ☹ spravila som jeden nakup par veci pre babo a uplne hotova

@willy_wonka rozpraval? to je sranda 🙂. Nic, pekne budes odpocivat ako doteraz a Samko vydrzi az do konca.
aj mne sa ta 62 od zaciatku zda strasne velka, akurat vybalujem veci, co mi dnes prisli...mam tam aj tie 62 a fakt je to velke. Ale zas ja nemam taku dobru predstavivost......