icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

qtinka77
14. mar 2013

@martoska No to je tak - clovek chce usetrit a potom ho to nakoniec vyjde 2x tak draho, lebo kupi aj to, co je zbytocne (tie z H&M) a nakoniec este aj to, co naozaj chce - M&S 🙂 To som sa aj ja velakrat takto oplachla 🙂

hobit
14. mar 2013

@danielle vtedy som ho nemala este, ale kupila som si novorodenecku vlozku donho tak uvidime...

marilliana
14. mar 2013

@qtinka77 no prosim Ta, teda!!! tak to este zablahozelam otom potom 🙂 wow. popis siat znie dobre 🙂 iste to bude vsetko pekne vratane ucesu, ono asi je vzdy o daco lepsie mat vlasov viac... a mate aj nejaky obedik alebo veceru a nejaky seans? ako dobre, ze tato zimisko teraz prehrmi, snad Vam vyjde lepsie pocasie 🙂 jarne slniecko, s par kvapkami dazda (pred odchodom z domu!) pre stasticko 🙂

kavaapalma
14. mar 2013

@qtinka77 ano presne tak,ved som to tu aj napisala... sak ked vypijes naraz tri deci sladkeho maglajzu,tak to dvihne ...
a podla vysledkov moje telo tvori dostatok inzulinu... a to hovori za vsetko... okrem toho ked sa ma pytala na priznaky,tak ja jej hovorim,ze veru ziadne nemam...ci som smadna-nie,snazim sa vypit 1,5l cistej vody denne... to je normal... ci chodim casto curat-jasne,v noci,ved som tehotna a maly si veselo kope do mechura... ci som pribrala-normal 8kg ...

hobit
14. mar 2013

@janka_k presne o tejto knizke mi dnes hovorila kamoska, ze je super a ze mi ju pozicia 🙂

qtinka77
14. mar 2013

@marilliana Nooo, sak uvidime ako dopadne uces a saty, ale snad uplne, ze zle nie 🙂 No ano, je lepsie mat radsej viac vlasov, lebo napriklad aj teraz - po porode cakam, ze mi zase polovica vypadne :o( Je to strasne nespravodlive, ze v tehotenstve mas take krasne vlasy, plet...aspon teda ja, tak som opeknela 🙂 Akoze nie, ze samochvala, ale ved vidim, ze som taka rozziarenejsia nejaka 🙂 A potom trt - aspon teda pri malej som to mala tak, ze ked mala cca 4-5 mesiacov, tak mi brutalne, ale fakt, ze brutalne vypadavali vlasy - keby som ich nemala tolko, tak neviem... Tak uz som zmierena s tym, ze asi aj teraz to tak bude :o(
Nooo, akurat som dnes mojej maminke hovorila do telefonu, ze este, ze to hnusne pocasie (a aj moje nachladnutie paradne, co som vcera niekde lapila) neprislo o tyzden - ze radsej teraz 🙂 a potom snad do buducej soboty bude lepsie 🙂
Hej, mame potom taky slavnostny obed, asi s tymi 16-17 ludmi, aj torticka a zakusky pekne su objednane, aj secko co k tomu patri, len to teda nebude taka velka veselka so 150 ludmi, to ja akosi nie som ochotna pochopit zmysel takych veselic 🙂 Akoze ked sa niekomu paci, kludne, nech ma, je to uplne kazdeho vec, ja to respektujem, ale mna by na to nikto nenahovoril 🙂

qtinka77
14. mar 2013

@kavaapalma No ved to presne - ze ani priznaky nie su - pijem ja vela aj inokedy...no akoze vela...take 3 litre urcite vypijem, ved len na ranajky vypijem pol litra Carro s mliekom - tak to mam odjakziva..a rovnomerne k tomu aj curam - ved logisch 🙂 a teraz ani nehovorim - ked male svahne do mechura, vidim vsetkych svatych, tak je jasne, ze ma to nuti...ale to ma prd spolocne s cukrovkou - to mas smad jak hovado, sucho v ustach - co ja nemam - len sa snazim zdravo pit... 🙂 a aceton v moci a to tiez mam negativne vsetko, tak nech ma uz neserkaju 🙂
Zdrave sme nastastie, vsetky vysledky si (3xklop) v poriadku, tak sa ko-nec-ne! niecoho mohli chytit a aplikovat na nas medicinu a diagnozy - asi by to bez toho nebolo mozne 🙂 Sak pockaj este pri porode ako sa budu chciet na nas vyvrsit a hned oxytocin pchat zhora, zdola, ale uz si nenecham - uz som informovana zena 🙂

kavaapalma
14. mar 2013

@qtinka77 ja tak isto si nenecham pichat ten oxy... neviem sice dopredu,co bude,ale som total za prirodzeny porod... a som tak aj vnutorne nastavena...uz od zaciatku...

katkalubkova
14. mar 2013

@hubenourova ja som im tam skoro odpadla ledva som sa doplazila, ze si otvorim okno, co som uz naozaj nemohla a este dobre, ze v tom vosla do cakarne cudzia sestricka s vysledkami, inak by som sa tam bola asi vyvalila, ale ked ma dali hned lahnut, tak mi to preslo, klesol mi tlak, ved hladna, smadna... des!!! Ale ja som mala take vykyvy aj v prvom tehotenstve.

katkalubkova
14. mar 2013

@janka_k svrbelo ta telo, ked Ti brali pecen. testy? Davaj si trosicku pozor na stravu, papaj co Ti chuti, aj zo vsetkeho, len sa vyhybaj prejedaniu a mastnym, tazsim jedlam... Viem to podla seba v prvom tehot. 2 zlcnikove zachvaty, nic - moc, ale ja som sa krrrrrrrrmila strasne, moc! a mala som aj alergiu, som este nevedela a mimi mi tlacilo, tak vsetko do kopy, hlavne rozumne so stravou, ale papat musis, to je dolezite 🙂, len viacej krat a po menej, zo vsetkeho. ( niekdy menej je viac ). Ja som uz teraz tiez pozorovana stale koli tym pecenovym, zatial to mam v norme a minule, ze tesne hned pod hranicou...

katkalubkova
14. mar 2013

Inak baby, ja som za tu glukozu platila 3,10e....

janka_k
14. mar 2013

@katkalubkova mna svrbi len okolo pupka, len brucho, nie cele telo ako baby so zlymi pecenovymi vysledkami. a mastne a tazke to ja ani neviem co je , take nejem vacsinou mojho zivota, a ani problemy so zaludkom a podobne to ja vobec nemavam. tak uvidime ake budu dalsie testy, ale to zvysenie v tych pecenovych to som mala len raz, na dalsi krat uz nie. a prejedat sa myslim neprejedam, v 1.trimestri som jedla viac aby mi zle nebyvalo, ale teraz uz som v pohode pri normalnych mnozstvach a klasika, nemusim kazdu hodinu ako prve tri mesiace

janka_k
14. mar 2013

@katkalubkova tak to je super, to ako u nas funguje, mne daju recept neplatim nic, a kazda pisete ze ste platili a pritom ocividne ste nemuseli kedze ja som to mala na recept. nechapem toto ze vam nedaju recept ked sa to preplaca

hubenourova
14. mar 2013

@katkalubkova na jednej strane je dobré, že nás takto sledujú,ale zvládnuť to je ťažké. Mne sa už uľavilo,ale sladké nechcem vidieť neviem ako dlho.

kavaapalma
14. mar 2013

@janka_k zeby iny kraj,iny mrav... ja niekedy nechapem,take male Slovensko a take vykyvy a ze vraj plati pre vsetkych rovnako... kde su tí kompetentní,nech si to precitaju... 😠

katkalubkova
14. mar 2013

@janka_k no jasne, ved to miminko, ked je hore , niekedy aj dost tlaci, napr. na pecen, alebo na zlcnik, tak aj to moze skreslit tie testy, niekedy. Ja mam aj alergiu na muku a vcera som trochu zhresila, asi po roku, tak dnes uz kapem ☹

kavaapalma
14. mar 2013

ja som uz z toho ´´salena´´,ze jake plienky kupit,ci latkove,bavlnene,flanelove...

delica
14. mar 2013

@willy_wonka robili ti kontrolu obliciek? utz? A ako na poradni? Co pán krčok, neskracuje sa?

willy_wonka
14. mar 2013

@delica ahoj pacientka, este lezis? noo, nerobili mi este nic, ale venoval cas presnej definicii ako ma to boli, na margotoho povedal, ze sa na to pozrie spolocne s velkym utz o tyzden. moc bol negat a sama som mu povedala, ze za tyzden ma to pichne 2-3x, tak sme sa zhodli, ze to staci pozriet o ten tyzden. Zmenil mi zelezo, podotkol, ze som zelena:D bodaj by nie, v cakarni mi doslo akosi zle-panika z bielych plastov :D krcok sa nezmenil(99x klop) a krpec je hlavickou dole. brali mi.aj krv na protilatky,som 0 -, mm B+ tak snad budu dobre vysledky,minule boli v poriadku. Ale sestricka sa ma divne veci pytala, ze ci mi pichali prevencne nejaku injekciu, a ci som bola na amnio!?wtf?

delica
14. mar 2013

@willy_wonka lezim, som ako mechom uderena. Stale mam teplotu, uz nizsiu, ale predsa uz je to 5. den, ani sa mi nechce notas zapinat

willy_wonka
14. mar 2013

@delica chuuda:(. snad ti to coskoro prejde, lekari sa k tomu ako vyjadruju?

delica
14. mar 2013

@willy_wonka no nic, ze musim lezat a odpocivat a brat tie atb. No len ze mi ich musia davat do zily to je blbe, ze to nemozem brat doma.

willy_wonka
14. mar 2013

@delica a tuto ostaru mas teda zo zapalu moc ciest? nemocnicna kuchyna ti chuti?🙂

katuska54
14. mar 2013

@delica ahoj moja..co to citam. este si v nemocke ☹ moc ti zelam rychle uzdravenie 😉

@willy_wonka a co ty? tiez mas tazkosti?
mna dnes boli hrozne hlava ☹ dnes som kupila malej svetrik,tak aspon nejaku radost som si urobila. a uz mame aj to lehatko 🙂
zajtra ma caka ten cukor 😠 a ja maaaam taku chut na sladke 😢

qtinka77
14. mar 2013

@kavaapalma No to Ti kvitujem, len z vlastnej skusenosti viem, ze ked uz bolesti trvali niekolko hodin, tak som sama hucala na muza, nech im ide povedat, ze nech mi urobia cisarsky rez :o) Bola by som suhlasila uz so vsetkym 🙂 Takze, Ty musis mat pri sebe aj niekoho, kto na to dohliadne, ked uz Ty budes mimo 🙂

willy_wonka
14. mar 2013

@katuska54 ahoj Katka, no tazkosti ako tazkosti, semtam ma pichne vlave v podbrusku a srandista lekar, ze to mozu byt nejake.sutre, ze to pozrie o tyzden na utz🙂 tak uvidime,no 🙂 mne dnes dosla ta jedna supravicka 50tka, to je hrozne krpate :D ja som pred tym gluk testom normalne jedla, teda vecer pred tym

kavaapalma
14. mar 2013

@qtinka77 bude bude mm

azalka22
14. mar 2013

baby, co poviete na hlivu? mozeme /nemozeme?

delica
14. mar 2013

@willy_wonka no dnes som zjedla prvy raz suchy rozok na ranajky - dali nam k tomu majku, biele pecivo nejem. Cez obed som mala teplotu, nejedla som a vecer som isla olizla kasu v prasku a naplo ma.

delica
14. mar 2013

@katuska54 dakujem katuška, nejak pomaly sa to zlepšuje :((( neviem, dokedy tu zatvrdnem