Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@jankastubka no ved jasne..ja nemam po kom dostat vecicky aj ked priatelova sestra ma 3 deti ale druha teraz tiez porodila tak vsetko ma ona no a nam nic neostalo :/.bohuzial tak si musime vsetko kupovat sami. ale tak nekupujem.toho nejako vela popripade potom dokupim ked sa mala narodi podla toho aj aka bude velka a tak 🙂.mam najviac 56 mam aj nejake 50 ale to len par kusov co sme dostali bo ja nekupovala 50.ale nevadilo by keby mala mala nejakych 2900 heh..laksie by sa mi rodilo 🙂.
@misza1 fajne hlavne hore schodmi,to fucim aj ja.
AHOJTE ja sa pripajam, citala som par stran dozadz ste riesili vybavicky, teraz mi doslo, ze ja este nemam nic nachystane do porodnice a pre babo, len par veci... do kelu nejak mi to v tomto tehotenstve nedochadza, stale mam pocit, ze mam cas, ale az tak vela ho nie je
@lulupopo ja som prave dnes objednala odtiaľto veci pre maleho takmer nenosene za skvelu cenu.
ahojte, skvele 3 dni na Inspired women za mnou, tam sa to hemzilo detickami a tehulkami, spoznala som uzasne zienky, vypocula si vela zaujimavych veci, aj o porode, mam dulu, dokonca som si dnes konecne pokupila nejake veci - plienky, podlozky, vlozky a tak a moji chlapi to paradne zvladli sami doma...uzasne 🙂
taaak dobre ranko babulky moje..uz som.u dokyho dnes mam glukozovy test tak mi drzte palceky :D nech dopadne super 🙂.najviac ma prekvapilo to ze som tu bola uz o 5:45 a bola som 4:(...dnes to tu bude veru na dlho.
@hobit to je super :D a ta dula s Tebou pojde aj k porodu alebo to je len na pripravu?
neni dnes nejaky divny tlak? cekam doma na zedniky a nejsem si jista ci nezaspim🙂 hrozne me lame a to jsem sla spat kolem 21:(
@misza1 ahoj, tak ja som na tom presne rovnako. doma tiež prerábka, bordel ako keby tam bomba vybuchla a ja nie som schopná nič spraviť. hneď mám tvrdé bruško a fučím ako lokomotíva....
@pavuciatko moje svrbenie brucha tiez neustupuje, ale ja som mala zvysene pecenove, a prave sedim na hepatologii a cakam na vacsie vysledky
@pavuciatko jsem rada ze nejsem sama, nejvice me stve ze to hnizdeni me uzira. silim z toho kolik prace tu je, kolik uklidu a neumim najit nejaky system...akorad chaozim🙂
babuľky čo chodite na predporodne sedenia čo vam tam hovoria som zvedava či nejake triky ked to na nas pride niesu čo trošku pomaha zmierniť tu bolest ....ja nemam možnosť lebo je to dost daleko od nas tak len ztej zvedavosti sa pytam
@zuzu3743 zmiernit bolest? 🙂 no nam na priprave povedala, ze pocas prvej doby mas len JEDNU ulohu: dychat. A to dychat zhlboka a do brucha 😀 a treba si najst polohu, aka ti je pohodlna. Ale ved ty to uz mas 2x za sebou, tak by si skor mohla dat nam nejake typy 🙂
@slavka_a_maros
@zuzu3743 kocky, ja som inak z toho fest sklamana, mne totiz sestricka zabudla povedat a pripomenut, ze prebieha profilaxia a ked som sa opytala doktorky, ze ci to nerobia, alebo kedy to bude, tak mi povedala, ze to uz prebehlo pred mesiacom, skoro ma urvalo ☹. Tak sa teraz snazim sa niekde " vtlacit" aj ku cudziemu lekarovi, ze si to v poho zaplatim, len az tam mozem sediet, pocuvat a kukat!!! lebo tiez som na tom bola pred cca 4-5timi rokmi, no dost som toho zabudla a rodila som sekciou, takze nejake tlacenie, dychanie a pod. veci, su pre mna pase.....
Ale mna to vtedy velmi zaujalo, bolo to super a vela veci mi pomohlo aj pri malom, aj ako ho chytit a podobne rady do zivota a vela veci, rad vyuzivam az doteraz!
@zuzu3743 ale aj ked je to daleko od vas, ja keby som mala moznost tam ist, tak tam idem... naozaj. Ja by som nevahala, skor ma stve, ze som tam mohla byt, stale som na to myslela a ona mi to nepovedala!!! 😠
@slavka_a_maros noo mam to dvakrat ale pri prvemu ideš jak "sprosta" doslova nevieš čo ťa čaka a druhe už vieš bala som sa najviac šitia a nakoniec ma nestihli narezať lebo mala už mala von hlavičku ked jedna zo sestričiek zbadala na mojej tvari že už tlačim tak odhrla plachtu a začalo sa rodenie začala malu tlačiť dnu lebo išla von aj čepcom a neodtiekla mi voda tak hladala ihlu s jednou rukou druhou tlačila malu ešte do mna aby som neporodila a cela sa umykala nabok aby ju ta voda neošpliechala tak des potrhala som sa na 1cm ale to ani nezašivali ale ta bolesť tie sťahy bola podla mna horšia ako pri prvom tak teraz neviem čo ma čaka preto som sa informujem či tamniečo neradia ako to trošku odlahčiť tu bolesť . predychavať to budeš a veeelmi silno mne kazali si lahnuť na bok že to pomôže ale mne leženie nepomohlo na fit lopte som vydržala asik minutu ale podla mna mi pichli vyvolavačku už v rozbehnutom pôrode kedze sa bližila noc tak preto som mala take siilne bolesti . ja som myslela že im tam tu železnu postel rozmliaždim ked som a jej držala ale to radšej nebudem pisať aby sa tu prvorodičky nezlakli 🙂) ja som si povedala ked to zvladli ine čo maju aj 9 deti prečo ja nie a to mi pomahalo ale každy sme ine a každy pôrod je iny OBa som rodila v noci to chodenie za setričkami že či to už nieje kedže som už citila aj tlaky tam dole akoby už chcelo vyliezť pripadala som si že ich otravujem aj ked som sa bola pytať len 2x a pritom ich samozrejme že zobudite(pri prvom lekar ani neprišiel odrodili ma sestri chudak nestihol sa zobudiť alebo ma ignoroval setričky boli na nho poriadne naštvane prišiel len na zašivanie a manžel prišiel skôr z 30km vzdialenosti ako lekar z poschodia nad pôrodou salou kde spal tak asik tak ) a ešte neviem čo je to odtieknutie plodovky obe sa udiali už pri samostatnom pôrode .
@katkalubkova nechcem sa vyhovarať ale mam fakt 30km od nas tie kurzi a tiež nemam kde stale nechať deti som rada že mi ich rodičia stražia ked idem do poradne a na same tie vyšetrenia ved nieje tyžden aby som nesedela u lekara
ja som na kurzy nechodila a prezila som, i ked mozno pred druhym porodom mam vacsi respekt ako pred tym prvym, ale zas mensi strach, pri prvom som bola uplne polepena zo vsetkeho, to je to, ze kazdy porod je iny, a clovek aj ked vie do coho ide, vlastne ani nevie.... lebo je to vzdy ine... o hniezdeni ani nehovorte, ked vidim co vsetko treba a bordel jak v tanku a ja som jak spomaleny slimak.... blleeeee
@zuzu3743 fuuuha, tak do tretice vsetko dobre 🙂 dufam, ze to budes mat uz teraz v "pohode" a budes uz len pekne spominat🙂 drzim silno palce. A jasne, ze je tazko chodit niekam daleko este aj ked su dve deti doma... Ja mam problem sa niekam vyteperit a to mame vsetko pod nosom a nemusim sa o nikoho starat 🙂
Inak neviem kto ten termin hniezdenie vymyslel 🙂 ak to znamena nakupovat somariny a minat peniaze, tak ano, hniezdim ako o dusu, ale upratovat? Nehroziiii
veci pre malu uz mam vytriedene podla velkosti 🙂 uz sa musim iba donutit ich oprat a ozehlit a uz sa moze balit taska do porodnice 😀
aaaaa od 10 v jednom kuse vrtajiiii uz me jebne z toho:(
@delica fuuu ty sledujes horory? ja ich nepozeram vobec,lebo potom sa bojim byt sama doma 🙂 ked som pozerala Saw tak mm musel tyzden chodit po mna do roboty,co som sa bala ist sama domov 🙂
ale mne staci,ked si dam na veceru nieco tazke a potom mam take sny o vrazdach...naposledy som mala chut na topinky,tak sme si dali na veceru a potom tie sny 😒 celu noc sa mi snivalo ako zavrazdili nejaku tehulu a ja som sa budila nato ako ma malinka kopka...ani jej sa to asi nepacilo

Ja som dneska nemala co tak som sa prekonala v kuchyni, spravila som slepaci vyvar, segedinsky gulas s domacou knedlou, a ako dezert som prvy krat skusala kysnute pudingove slimaky. Manzel sa zalizoval az za usami. Potom som pozrela dva filmy a nedela za nami.