Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@baska09044
@misza1 uz aj na mna to prichadza...a to som bola hrdinka 😒
nejak ale musi ist von,tak sa stym musime popasovat 😉
@jankastubka mne sa to az tazko číta, čo píšeš o tom primárovi. Predsa svet nie je čiernobiely; tak ako je na hlavu padnuté dať si robiť cisárske na požiadanie, tak si myslím, že je choré nechať ženy trápiť za každú cenu a ohrozovať ich. Veď práve preto sa zaviedli do praxe rôzne pomocné medikamenty a metódy, aby rodičky a deti neumierali tak, ako 100-150 rokov dozadu. Blbé je, že sa to zneužíva. Úplne som z toho smutná.
A inak s tou masážou, to by ti mal asi manžel robiť :D
@katuska54
@misza1
@baska09044
no ja ako prvorodička mám veľký rešpekt k tomu, čo príde. No ale viem, že to príde, vyhnúť sa tomu nedá, tak presne ako @misza1 si poviem dúfam, že to bude dobré 🙂 aj ked by som chcela byt na tom leveli ako @kavaapalma, že som si 100% istá, že to bude OK :D.
inak dievky, tiez máte take napate bruská? nemyslim si, ze su to ti poslovia alebo tvrdnutie, len taky pocit, ze ta koža sa uz viac nenatiahne, nejde to od maternice ale skor koža ma bolí.
Inak nech sa mažem ako chcem, spravila sa mi prvá stria, ked sa mi maly natlacil do lavej strany, cez celu stranu brucha.
Kolko mate obvod brucha? Ja mam teraz 110 pri 172 cm
@jankastubka no a este ma aj dostalo to s tym primarom a jeho nazorom na epiduralku - akoby odrodil 10 deti .....mi to dojde ako vysmech materstvu. Ja mam preto velmi dobru lekarku - ženu, ktorá je empatická. Inak ked som bola na Antolskej, tak ma az oblievalo, ak som mala ist chlapovi na vysetrenie, ale nastastie som mala stastie na dvoch lekárov, ktorí tiez boli velmi OK, jeden mi utrel brucho po UTZ, druhy mi podal aspon ruku, ako som vstavala z kozy a odviedol ma na izbu, aby som neodpadla. Akoze malé somarinky, ale aspon sa žena necíti len ako pokazená vagína.
@misza1 veru musime si verit ze nic zlee sa nestane,ked tie bolesti zvladneme,budeme drzat svojho maleho drobceka v naruci,na to sa tesim a neviem sa toho uz dockat 😀
@jankastubka ja som to tiež skúšala a presne ako ty vôbec mi to nešlo
@delica Ahoj..ja mam vysku 173cm a 101cm
a co sa tyka strachu z porodu tak ten zatial nemam..ani pri prvom sa nebala,absolutne som nevedela do coho idem kedze som si o tom ani nic necitala na nete,len co mi kamoska hovorila a myslim ze to tak bolo lepsie,aspon som sa dopredu nevystresovala
@delica tak dufam,ze porodim skor jak ty,aby som ti mohla opisat aky uzasny zazitok to je. Ja mam 105cm pri 180vyske. Strie ziadna ani ma nic netaha. Ja to mam v bokoch. Musim k sporaku,vari sa mi polievka a robim rezne na svajciarsky sposob. Tak zatial.
@willy_wonka zase drazdis?!? 🙂
@misza1 miska neboj, uz.coskoro sa ku mne pridas... 🙂 nudes vyspavat do neskoreho obeda 🙂
@delica asi jsou kluci zapreni o pater🙂 kdyz jsem se koukala na obrazky jak by ted meli byt cca ulozeni, tak to tak vychazi ze pod zaludkem je akorad zadecek🙂 ja se radsi nemerim (a to nejen proto ze po te prerabce nemzu najit metr) 🙂 urco mam vic jako ty.
@willy_wonka kezby, uz se na to nemuzu dockat 🙂
@delica z petinbaby som objednavala toho vela: postielku, matrac, obliecky, plachty plienky, prebalovaciu podlozku, periny, lehatko vibracne, hraciu deku a nejake drobnosti, akurat to ideme kontrolovat.
Co sa tyka toho primara, tak zase neviem ci bola ta baba uz v ohrozeni zivota, to zase asi nie. Ale cakat fakt ze po tolkom case silnych kobtrakcii to pojde v pohode a samo, to bolo podla mna blbe a nakoniec jej ten cisarsky aj tak spravili.
@delica 109cm pri 160cm 😀 a + 9kg
tak ja som natom takto : 165cm a obvod bruska 102cm...a vaha: 10kg 😕 dufam,ze uz to nepojde tak rapidne hore 😕
a baby popiste mi tych poslickov...nech viem co mam cakat.
@katuska54 Poslíčci – tuhnutí břicha před porodem (kontrakce)
Falešné kontrakce označované jako nepravé kontrakce, tuhnutí břicha, tonizace, či tzv. poslíčci vedou často u mnohých těhotných žen k obavám, že jde o předčasný porod nebo jinou těhotenskou komplikaci. Falešné kontrakce nemají za úkol vypudit plod z dělohy, ale připravují dělohu k porodu.
Poslíčci jsou způsobeny ztuhnutím děložní svaloviny po dobu několika sekund (kontrakcemi), načež se bříško uvolní. Většinou se projevují mírnými bolestmi v podbřišku, nebo v dolní části zad. První kontrakce začínají okolo 20. týdne těhotenství, jsou však zpočátku velmi slabé. Většina žen si je začíná uvědomovat teprve ke konci druhého a v třetím trimestru gravidity. Jsou však i těhotné ženy, které poslíčky nevnímají vůbec.
Asi dva týdny před koncem těhotenství se již poslíčci začnou objevovat častěji a žena je nepřehlédne. Od porodních kontrakcí je lze odlišit podle toho, že se objevují a mizí nepravidelně, v různých časových intervalech, jsou méně bolestivé, jejich intenzita nemá vzrůstající charakter.
Tyto kontrakce se často objevují po zvýšené fyzické námaze (rychlá chůze, zvednutí těžšího břemene, pohlavní styk).
@katuska54 jesteze necteme nejaky lexikon chorob🙂 ja se dokazu prirovnat snad ke kazde😀
ale i ja jsem uz mela takovy dost neprijemny tlak od krizu do podbrisku...
ale pozitivni je ze to neprivolava predcasny porod
pripadam si jako opita 😅 dala jsem si sumive magnezko a tak se mi mota v hlave😀
@katuska54 fakt jen magnezko, schvalne jsem si to kupovala v lekarne, at to neni neco takove jako se prodava napr. v lidli u pokladny, ale ocividne cokoli sumive mi staci😀
jinak baby za pul hodky mame mesicni meeting, to je asi poprve co se na nej tesim🙂 dostaneme vetrniky, naaam, minuly mesic se splnilo na 150% sales🙂
Ahojte, momentálne dosť málo som na nete, tak ani neviem čo sa deje v tejto skupinke, ale verím, že všetky ste ešte 2v1 a zdravé vy aj Vaši drobci.
Prišla som sem nech sa posťažujem, nie je to žiadna katastrofa, klasické tehotenské trápenia až na jednu "maličkosť" v poslednej dobe mám problémy s chrbticou a bolesťami....túto noc sa to vystupňovalo ani neviem prečo :( 2x som sa zobudila na strašné tŕpnutie na celej ľavej strane a samozrejme spalo sa mi strašne, konečne som pokojne zaspala až keď som si dala preč obidva vankúše...trochu to povolilo....Mali ste aj vy takýto problém?
Pekný slnečný deň

@baska09044 ahoj, me ten strach postupne prechazi🙂 uz se tomu neda vyhnout a uz jen doufat ze budeme oba zdravi a nic zle se nestane🙂