icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

delica
8. máj 2013

@azmuk
@kavaapalma
proste som šiši - presne pregnancy brain. Večer došiel brat, vysvetlil mi, čo potrebuju muži, pustil mi spev velryb a vorvanov, som spala od polnoci do 9.00 a rano som sa zobudila bez migreny. Tak sa aspon z toho tesim.

inak s tou kandidozou, tiez to trosku citim od dnes ranai, zajtra idem doktorke. Normalne by som si spravila sedaci kupel s odvarom z repika s par kvapkami cajovniku, ale teraz to necham asi na doktorke.

katuska54
8. máj 2013

dobre ranko 🙂 tak ja uz periem pradlo a hicujem tu iba v nohavickach a podprde 😎 aj ked slnko nesvieti ale je tak dusno,ze fuuuuuj 😠

kavaapalma
8. máj 2013

@azmuk mne tiez ked robila vyter este davnejsie tak nieco zistila,no dala mi tbl. a zabrali,lebo potom mi robila kontrolny vyter... ze v tehu je to bezne,lebo bacterie 😀 su doslova ako mi to povedala hnojene tymi nasimi tehu hormonmi

katuska54
8. máj 2013

@delica a co je to ta kandidoza? asi blba otazka,ale ja neviem co to je 😒

hexina
8. máj 2013

caute baby, som v 34 tt, vcera som bola u lekarky a ma vystrasila, ze mam hrdlo skratene pre spic prsta a ze hlavicka distinduje dol. segment ...ze navrhuje hospitalizaciu..tak som isla za vybavenym porodnikom a ten urobil utlrazvuk krcka a zistil, ze je 31mm a bez funelingu..ze sa neotvaram a poslal ma domov...teraz sa pozorujem a neviem ci si nenahovaram ze mam tvrdnutie..joj tak sa bojim aby sa nic vazne nestalo..vy nemate take daco?

ps migreny som mala aj ja trojdnove...ale pocas tehu nic..a pred tehu mi na to zaberali energeticke napoje 🙂 tak potom skuste 🙂

janka_k
8. máj 2013

@katuska54 jaj no presne mne je stale taky hic, a vonku chodim snad jedina v letnych kratkych satoch, vsetci naobliekani a mne vecne hic 🙂 🙂 🙂

janka_k
8. máj 2013

@delica tak super ze ti presla uz, hlavne teraz je to asi tazke aj bez tabletiek a podobne, no vidis a druhy den uz je a mm ti zachvilu pride 🙂 ale mile od neho ze ti brata poslal 🙂

kavaapalma
8. máj 2013

aha ho uz len 35 dni ale to letiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 😀 tesim,tesim,velice tesim 😀

tuti_sk
Odpoveď bola odstránená
delica
8. máj 2013

@hexina a ako citis to tvrdnutie bruška? Neboj sa, ked ta lekar v nemocke poslal domov, tak to bude OK.

delica
8. máj 2013

@katuska54 kandidoza je kvasinkova infekcia, a ako pise @kavaapalma je to bezné v tehotenstve, lebo teraz vytvarame pre kvasinky idealne podmienky na mnozenie. No a svrbi to.
Inak ja som to nevydrzala, kvapla som si na intimku kvapku cajovnikoveho oleja a uz mam pokoj. Snad ta kvapka nespravi, ze porodim :D, ale snad nie, to by potom davali cajovnikovy olej v porodniciach len taky fukot.
@janka_k no uz som kludna, si tu varim - mne staci malo dat mi do ruk noz a varechu a som upokojim :D:D:D.

katuska54
8. máj 2013

@delica uz som si to vygooglila 🙂 tak ja to nemam ale vcera mi dr hovorila,ze mam nejake vyrastky,ze to v tehu je bezne..ze ma skontroluje po sestonedeli ci to zmizlo..ak nie,tak som zvedava co sa stym bude robit.
@kavaapalma aj ja to mam za 35 dni 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

katuska54
8. máj 2013

tak a my ideme na pizzu a smer mesto 😀 dam si zmrzku a budem spokojna 😀
pekny den Vam prajem 😎

delica
8. máj 2013

@katuska54 aj Vam Katuš 🙂

janka_k
8. máj 2013

@delica 🙂 ale to je aj tymi hormonmi teraz, ja som mala tak dva mesiace dozadu ze za kazdu blbost by som revala, fakt za upln blbosti, zda sa ze uz mi to nastastie trochu preslo 🙂

janka_k
8. máj 2013

ze zastera na kojenie, tak to fakt nechapem co za blbosti ludia nevymyslia

janka_k
8. máj 2013

@katuska54 dobru chut 🙂 sa mas ze na zmrzku 🙂 , ja mam sice kupenu, ale nie je moc dobra, ta cartedor sa nejako zhorsila, je nejaka taka penova a vobec mi nechuti

janka_k
8. máj 2013

no idem ja ten rebarborovy kolac spravit, ktory som vcera nakoniec uz nezvladla

lenka1989
8. máj 2013

ahojte tak mne od dneska rana boli strasne na lavej strane vzadu ako su oblicky ale to je taka bolest ze ani lahnut ani nic a vystreluje to az do nohy :( este nakoniec mi mala platnicky posuva alebo ja uz neviem co :( tak idem na zachod a najdem take ako soplik a na tom trosku krvi , ja asi fakt dlho nevydrzim s tym porodom

pavuciatko
8. máj 2013

@lenka1989 nebude to tá hlienová zátka? ale tá sa môže uvoľniť oveľa skôr pred pôrodom, to nie je žiadne znamenie, že by bol čas panikáriť 🙂 alebo sa nemusí vôbec. a tie bolesti, no neviem. asi drobček niekde pritlačil. kamoška napr. niekoľko mesiacov pred pôrodom krívala, tak jej tlačilo na nejaký nerv. ja sa už tiež nejako viac sledujem.
najhoršie je to v noci, neviem si nájsť polohu na spanie, každú chvíľu chodím na wc, fakt dnes to bolo asi 10x nepreháňam. a bolí ma podbruško, keď sa chcem otočiť na posteli, sú to riadne bolesti. už neviem ako spať, žiaden bok mi nie je dobrý, ani na chrbte - to sa zase dusím, ani v sede to nejde.... neviem sa dočkať rána.

bebuska1
8. máj 2013

@janka_k Jani,ono to nie je úplne zlá vec.Kamoška mala niečo podobné a keď sme niekde sedeli - v reštike napr.,tak malého nakojila v pohode pri nás,nemusela odbiehať a nikto ju neočumoval.Ja som nad tým aj rozmýšľala.Ono je to fajn,keď vieš,že sa niekde zdržíš dlhšie a budeš určite kojiť.Ale tak zase dá sa bez toho existovať 😀 Ale pomôcka to nie je zlá 😉

janka_k
8. máj 2013

@lenka1989 leni ved uz si v 9. tak to uz moze prist a budete v poriadku. a v 9. uz mozes mat aj ruzovkasty vytok kedze sa uz mozes otvarat. ale tak kym nemas pravidelne kontrakcie a lekar ta pustil domov je to v poriadku urcite.

lenka1989
8. máj 2013

@pavuciatko neviem ci to bola ta hlienova zatka lebo to bolo uplne malicke mozno sa zbytocne strachujem 🙂 vies manzel pride az v pondelok tak chcem aby mala este pockala nech sa neponahla 🙂 prave si idem aspon tasku zbalit do nemocnice nech uz ju mam 🙂 o bolestiach v podbrusku ani pisat nemusis viem ake je to strasne :( to su neskutocne bolesti toto clovek sa uz zlakne ze co ale vraj je to normalne . Fakt uz len vydrzat nic ine nam neostava

lenka1989
8. máj 2013

@janka_k tak minuly tyzden som sa este neotvarala 🙂 zo spodu ma picha castejsie tak neviem ci to je to otvaranie alebo mala uz tlaci riadne dole ale mohla by este vydrzat 🙂

janka_k
8. máj 2013

@bebuska1 ja si myslim ze kojit bez toho aby to nebolo vidno sa da aj bez zastery. a hlavne spajat slovo zastera a kojenie mi fakt nejde dokopy a este to vyzera straaaaaaaaaaaasne neesteticky, nemozem si pomoct, to je moj nazor

bebuska1
8. máj 2013

@janka_k :D no to pomenovanie je fakt blbé.To čo mala kamoška vyzeralo o dosť lepšie.Toto vyzerá ako kuchynská zástera s kratším uväzovaním 🙂 Ale jasné.Niektoré kočky sa len prikryjú plienkou a je to.Ja len,že som sa s tým už stretla a prišlo mi to v tej situácii praktické.

hobit
8. máj 2013

@delica tak to by bol krasny zazrak 🙂

lenka1989
8. máj 2013

ahojte tak si balim tasku a ma napadlo 🙂 chcem sa vas opytat ake vlozky ste si kupili do nemocnice a ked to na vas pride tak beriete uz rovno aj plienky pre babatko ? proste komplet ? 🙂

janka_k
8. máj 2013

@lenka1989 ja asi plienky na 2 dni, zevraj u nas v nemocnici davaju 4 na den, ale ze mam ratat tak 8 na den, tak si zoberem na dva dni a potom mi donesu, sak kazdy den tam niekto pride.
a vlozky pre mna planujem zobrat jeden balik ja mam dvoje kratsie aj dlhsie, tie kratsie to je znacka SAMU, kupovane v lekarni

lienockalenka
8. máj 2013

@lenka1989 Lenka, ja som si kúpila Naturelly nočné, síce som ich doteraz vôbec nepoužívala, ale prišli mi ako najhrubšie a dosť veľké, okrem toho s krídelkami, aby som na ne nemusela dávať až taký pozor, takže dúfam, že mi poslúžia ako by mali... prípadne potom vyšlem niekoho, najskôr maminu do lekárne, ktorá je v každej nemocnici, aby mi kúpila prípadne iné, ak by sa tieto neosvedčili...