Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@janka_k no ja mam tiez tie SAMU ale dneska som si vsimla, ze mi dala mini tak ake si mam kupit este tie dlhsie ? tak ja malej pripravila cely balik plienok lebo u nas asi nedavaju jedine mi ju oblecu do ich veci . A co si vsetko zobrat do porodnice ? Mne este nikto nedal zoznam tak som si pobalila len nechcem nieco zabudnut 🙂 vzala som si take tie gatky co som si tiez kupila v zdravotnickych a obycajne neviem kolko mam zobrat a ci vobec ich brat
@lienockalenka tak radsej si hned kup tie z lekarne lebo fakt s kridielkami sa neodporuca lebo sa rany nehoja a aj podlozky som si kupila lebo u nas to vyzaduju aby si mala pod sebou aj podlozku
@lenka1989 obyc asi len na cestu domov, okrem toho sa neodporuca nosit nic alebo tie jednorazovky. a tie SAMU su kratsie, ja mam este naturrela BELLA z lekarne, tie su dlhokaaaaaaaaaanske (sa az zlaknes) ale napr. sestra mi vravela ze pouzivala iba tie SAMU, a co ine, tie podlozky co spominas, a drogeriu pre teba aj male a neviem ani, ja este nebalim, mam zoznam z netu vytlaceny, ale myslim ze tam je vela veci navyse. skus pozriet porodnicu kde budes rodit ci maju zoznam co treba a podla toho najlepsie, lebo niekde vyzaduju aj postolkove nohavicky pre babo, u nas v BA zevraj momentalne nie, takze sa to aj moze lisit
@lenka1989 aj ja si uz od bud.tyz zacnem chystat veci. Najlepsie je zbalit si 3 tasky 🙂 Jednu, ktoru si zoberes na prijem -veci pre teba. Druhu -veci pre babatko, to ti moze aj muz doniest na 2.den. A tretiu - ked pojdete s babenkom domov, veci pre babo. To tiez donesie muz 😉 Ja to tak urobim. Naco tam trepat naraz vsetko 😉
@janka_k ja tiez som chcela take velke vlozky pre mna 🙂 hoci by som sa zlakla 🙂 alebo dam viac tie SAMU 🙂 no vidis si mi tie postolky pripomenula 🙂 tak to si ich zbalim a aj obycajne plienky a ked tak ju zabalim nasiroko takto niekedy ani nevedeli co postolky su 🙂))) tak zajtra idem k svojmu porodnikovi tak sa ho opytam ci ma nejaky zoznam a to stale neviem este ako pojdem rodit 🙂 mam lekara ked pojdem rodit a druheho zase ked pojdem sekciou ale v sobotu uz budem vediet na 100% ako idem snad dovtedy sa este nic diat nebude 🙂
@lenka1989 tak po sekcii asi nepotrebujes tie iste veci, ale to clovek nevie, ved niekedy spravia sekciu kvoli komplikaciam, ale ak by si ju mala planovanu tak asi tie jednorazovky nepotrebujes. ja mam este taky vankus na sedenie, ale to len preto ze mi ho sestra dala, inac by som ho asi nekupovala.
@azmuk hej, byva to v tehotenstve, ja som to mala v prvom a teraz ma to na stastie obislo. Ale teda pred tymi 5timi rokmi v prvom teh. som to mala take silne, co som ani chodit nemohla aj mi to trosicku krvacalo! ☹ , mala som vtedy na to vodicku a len prikladat a potierat, ale stipalo to ako svina. ☹
a viete co ma napadlo ? tak som si teraz citala a niekde pisali ze na porod si mas zobrat kratku nocnu koselu tak o tom som nevedela vy ano ? 🙂
@azmuk a to je nad kolena? tak to potom budem musiet z tej svojej odstrihnut,kedze je pod kolena...
@delica
@azmuk
@kavaapalma tak to som o tom vobec nevedela tak to musim nieco popozerat alebo zoberiem manzelove dlhe tricko a bude alebo nejake stare ale zadok holy nechcem mat :D
@lenka1989 nie si sama,ja to tiez nevedela...len,ze treba koselu s gombikmi....... a moju som skusala tak,ze prilozila k sebe a bude dobra podla oka,no komu by sa chcelo v tej horucave v tej tesnej kabinke skusat?
@kavaapalma tak to ani mne by sa nechcelo cize este musi mat aj gombiky ? 🙂
@lenka1989 hej na kojenie,rozopnes gombiky a kojis je to lahsie ako dat celu koselu dole jak inak sa k nim dostanes... alebo potom len ostat v podprde
ahojte🙂 jste tu zas popsaly romany🙂 ja se cely den valim na zahrade na lehatku a ctu si knizku.... nadhera😀
ja si svou kosili na porod brat nechci, nemam nic takove co si chci zlikvidovat nabo nadruhou stranu v cem bych se tam nestydela...
@delica dakujem za povzbudenie..som uz psychicky labilna z toho vsetkeho...musime vydrzat este minimalne tri tyzdne..no brusko tak ked napriklad stojim..tak tak sa mi stiahne brusko a tak sa az prehnem dopredu akokeby mi koza mala puknut..aj chytim brucho je tvrde na dotyk a potom to prejde...no ale dnes som to len dvakrat mala..rano..a to si myslim, ze je normalne...ale dakedy ma boli dole podbrusko..sem tam aj krize.....neviem ci to sa roztahuje maternica alebo babo tlaci ..alebo su to poslickovia..neviem to absolutne rozlisit
spolubojovnice moje, dajte miery ake mate...
Ja mam 111cm cez brucho a + 10kil, aj som myslela, ze ta vaha bude vacsia, ze budem mat aspon +12kil, ako pri prvom, ale tak este do 11.6. cas mam 😉
Dnes som skoro dostala infarkt! Normalne sa na mna vsetci dohodli aj s mojim muzom a prisli mi kamosky aj so sestrou urobit baby shower party doobeda 🙂 take prekvapko, donesli si obcerstvenie, vyzdobu, darceky. Ja som vobec nic netusila, aj ked mohlo mi byt podozrive, ze mm sa vratil neskoro v noci a rano vstal a upratoval 😀

@lienockalenka nemali by sa pouzivat take tie nedychajuce vlozky, lebo sa nebudes dobre hojit dole, preto by sa mali tie najobycajnesie po normalnom porode pouzivat, ak si aj sita a pod.