Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@pavuciatko Ja som porodila 12,5 hod po odtečení plodovej vody,takže nieje to vždy také rýchle
@janka_k radsej by som si sekciu pozrela 😀 , ako klasicky porod! tych som uz par videla 😕
@katkalubkova pozriet sekciu na to ja asi nemam zaludok, aj pri tom normalnom som bola cela v napati, asi to uz nejdem ziadne pozerat, proste nejako bude, a hotovo
Dobre ranko 🙂 Dnes som ako mechom uderena. Nic sa mi nechce a len by som spala. vsetko ma boli a v noci som tiez toho moc nenaspala..
Je tu nieco nove? Uz je tu nejaka nova mamicka?
@janka_k ja tiez som nazoru, ze som radsej myslou inde, ako mysliet na to, ze idem o par dni rodit. Len by ma zaujimalo, ako to miminko cele lezi v tom brusku, ten obal s plod. vodou ake je tam poskrucane... 🙂 , ale radsej mysliet na to, ze uz pojdeme pobaleni domov! 🙂
@katuska54 @slavka_a_maros ja som si pozrela iba jedno z tych videi - prirodzeny vaginalny porod 3, tak nejako, nemala som chut na dalsie a este jedno na youtube nejake domace aj so zvukmi (ale musim povedat ta mamicka nekricala tak ako opisovala Miska ze pocla v porodnici) a EPI ja chcem urcite, za dva dni som precitala dva clanky kde to prave dve rodicky povychvalovali do nebies
@janka_k tak mne sa tie videa nedaju spustit na mobile.chvalabohu...:)lebo ma to uz pokusalo.ale asi bude lepsie,ked to neuvidim.
ja som si to zacala pozerat, ale bolo mi luto tej šušky, ako sa tam natahovala...tak som to vypla
@janka_k ja som doma 🙂 ja som natom tak ako Miska 🙂 bolesti mam ale sa neotvaram tak ma nechali v nemocnici na pozorovanie a potom ma pustili :(
@janka_k prvy som prenasala 6dni ..na 6den si ma uz nechali v nemocke o 10hod.rano som prisla vysetrili ma..ani naznak tomu aby som mala tak skoro rodit,krcok zatvoreny🙂 tak ma dali na izbu no a potom este v ten den o pol1poobede som dostala kontrakcie take slabe ,o pol4 silnejsie a o 18:35 sa mala narodila...takze neviem co teraz drobec vymysla :D
@erikasofiina fuuu, ty si doma? chúďa naše, dúfam, že sa nestahuješ alebo neplníš svoje smelé plány, čo si mala dva dni dozadu
@delica mam kontrakcie aj som trochu otvorena...kontrakcie boli pekne na zazname vidiet ale sa neotvaram :((
@erikasofiina hmm to je ako clanok od swarovski co som si dnes precitala, tiez kontrakcie mala pravidelne casto a otvaranie nikde, nakoniec sekcia
pozri tuto nejake rady, odporuca sa aj nejaka namaha na poriadne nastartovanie, pripadne chodenie po schodok, ale aj ine, pozri si to:
http://www.maminka.cz/clanek/tehotenstvi-a-poro...
@erikasofiina
7 Horká koupel
Pokud chcete přivolat porod, koupejte se v hodně teplé vodě. Připravte si vanu s vodou teplou asi 40 °C, ta uvolňuje podbřišek, což může vyvolat kontrakce. Také může urychlit první dobu porodní.
Názor lékařky: Horká koupel je rozšířená a oblíbená metoda zejména při zmiňované první době porodní, kterou může zkrátit a rodičce ulevit. Co se týče samotného vyvolání porodu, i tak může skutečně účinkovat.
@erikasofiina
4 Sedací parní lázeň z květů bylinky senny
Parní lázeň se používá od 38. týdne, změkčuje tkáně, uvolňuje pánevní dno. Připravuje se tak, že senné květy přelijete horkou vodou v hrnci, který postavíte na vhodné místo tak, abyste mohla nad nádobou sedět. Vytrváte tak dlouho, dokud se z hrnce kouří. Tuto lázeň lze použít i na počátku porodu, což by ho mělo urychlit. Je však třeba dát pozor na příliš horkou páru, aby nedošlo ke spálení.
Názor lékařky: Tato rada má dobré základy, příliš ji ale neznám.
len neviem co je to bylinka senny
@misza1 nevies nahodou co je to za bylinku v slovencine?

@anicka.be to som nemala ani ja predtym nikdy problem. Ale odkedy som tehotna,tak som sa tomu vyhybala a tvarila sa, ze mna sa to netyka. Ze raz sa zobudim a dieta bude tu 😀