icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

jankastubka
17. máj 2013

@anicka.be to som nemala ani ja predtym nikdy problem. Ale odkedy som tehotna,tak som sa tomu vyhybala a tvarila sa, ze mna sa to netyka. Ze raz sa zobudim a dieta bude tu 😀

katkatara
17. máj 2013

@pavuciatko Ja som porodila 12,5 hod po odtečení plodovej vody,takže nieje to vždy také rýchle

katkalubkova
17. máj 2013

@janka_k radsej by som si sekciu pozrela 😀 , ako klasicky porod! tych som uz par videla 😕

janka_k
17. máj 2013

@katkalubkova pozriet sekciu na to ja asi nemam zaludok, aj pri tom normalnom som bola cela v napati, asi to uz nejdem ziadne pozerat, proste nejako bude, a hotovo

katuska54
17. máj 2013

Dobre ranko 🙂 Dnes som ako mechom uderena. Nic sa mi nechce a len by som spala. vsetko ma boli a v noci som tiez toho moc nenaspala..
Je tu nieco nove? Uz je tu nejaka nova mamicka?

katkalubkova
17. máj 2013

@janka_k ja tiez som nazoru, ze som radsej myslou inde, ako mysliet na to, ze idem o par dni rodit. Len by ma zaujimalo, ako to miminko cele lezi v tom brusku, ten obal s plod. vodou ake je tam poskrucane... 🙂 , ale radsej mysliet na to, ze uz pojdeme pobaleni domov! 🙂

anicka.be
17. máj 2013

@katuska54 dobre ranko Katuska, zatial stav nezmeneny 😀

janka_k
17. máj 2013

@katuska54 nova mamicka zatial nie, ale vyzera ze to uz prislo na @aquatinka

katuska54
17. máj 2013

@anicka.be vidim,ze tu rozoberate porody...pozrela som si video co sem dala janka_k a v dnesnom mojom stave som povedala,ze nechcem rodit 😒 nech k nam prileti čáp 😀 dnes mi vsetko vadi 😠
a ako je natom Miska? a auquatinka je este doma?

katuska54
17. máj 2013

@janka_k prave som pisala anicke,ze som pozerala to tvoje video co si sem capla a povedala som ze radsej nech k nam prileti čáp 🙂 ja nechcem rodit...alebo aspon nechcem byt pri zmysloch

slavka_a_maros
17. máj 2013

@janka_k co siiiiii! To co ake videa?! 😲 ok, chcem epidural...

janka_k
17. máj 2013

@katuska54 @slavka_a_maros ja som si pozrela iba jedno z tych videi - prirodzeny vaginalny porod 3, tak nejako, nemala som chut na dalsie a este jedno na youtube nejake domace aj so zvukmi (ale musim povedat ta mamicka nekricala tak ako opisovala Miska ze pocla v porodnici) a EPI ja chcem urcite, za dva dni som precitala dva clanky kde to prave dve rodicky povychvalovali do nebies

katuska54
17. máj 2013

@janka_k aj ja som si pozrela iba to jedno aj to mi stacilo...doteraz som bola statocna a kazdemu som hovoril,ze to zvladnem...ale ked som to videla tak neviem,neviem 😒 a ja bez epiduralky rodit urcite nebudem...preco by som mala trpiet ked nemusim 😉 uz ju mam vybavenu 🙂

willy_wonka
17. máj 2013

Dnes sa idem otvarat do avionu, oplati sa mi navstivit tie detske obchody?

katuska54
17. máj 2013
katuska54
17. máj 2013

@willy_wonka podla toho co chces kupovat. a neotvaraj sa rychlo 😉

willy_wonka
17. máj 2013

@katuska54 ahoj Katka 🙂 chcem sa otvarat pomaly, tak si budem davat pauzy 🙂

katuska54
17. máj 2013

@willy_wonka to som chcela pocut 🙂 potom podaj info co maju 😅

anicka.be
17. máj 2013

@katuska54 @misza1 je doma, @aquatinka to asi este rozdychava 😎

pavuciatko
17. máj 2013

@janka_k tak mne sa tie videa nedaju spustit na mobile.chvalabohu...:)lebo ma to uz pokusalo.ale asi bude lepsie,ked to neuvidim.

delica
17. máj 2013

ja som si to zacala pozerat, ale bolo mi luto tej šušky, ako sa tam natahovala...tak som to vypla

erikasofiina
17. máj 2013

@janka_k ja som doma 🙂 ja som natom tak ako Miska 🙂 bolesti mam ale sa neotvaram tak ma nechali v nemocnici na pozorovanie a potom ma pustili :(

janka_k
17. máj 2013

@erikasofiina a prvy porod si mala aky?

erikasofiina
17. máj 2013

@janka_k prvy som prenasala 6dni ..na 6den si ma uz nechali v nemocke o 10hod.rano som prisla vysetrili ma..ani naznak tomu aby som mala tak skoro rodit,krcok zatvoreny🙂 tak ma dali na izbu no a potom este v ten den o pol1poobede som dostala kontrakcie take slabe ,o pol4 silnejsie a o 18:35 sa mala narodila...takze neviem co teraz drobec vymysla :D

delica
17. máj 2013

@erikasofiina fuuu, ty si doma? chúďa naše, dúfam, že sa nestahuješ alebo neplníš svoje smelé plány, čo si mala dva dni dozadu

erikasofiina
17. máj 2013

pomozte mi ako sa rychlo otvorim ??? uz ma ta bolest unavuje :(

erikasofiina
17. máj 2013

@delica mam kontrakcie aj som trochu otvorena...kontrakcie boli pekne na zazname vidiet ale sa neotvaram :((

janka_k
17. máj 2013

@erikasofiina hmm to je ako clanok od swarovski co som si dnes precitala, tiez kontrakcie mala pravidelne casto a otvaranie nikde, nakoniec sekcia
pozri tuto nejake rady, odporuca sa aj nejaka namaha na poriadne nastartovanie, pripadne chodenie po schodok, ale aj ine, pozri si to:
http://www.maminka.cz/clanek/tehotenstvi-a-poro...

janka_k
17. máj 2013

@erikasofiina
7 Horká koupel
Pokud chcete přivolat porod, koupejte se v hodně teplé vodě. Připravte si vanu s vodou teplou asi 40 °C, ta uvolňuje podbřišek, což může vyvolat kontrakce. Také může urychlit první dobu porodní.
Názor lékařky: Horká koupel je rozšířená a oblíbená metoda zejména při zmiňované první době porodní, kterou může zkrátit a rodičce ulevit. Co se týče samotného vyvolání porodu, i tak může skutečně účinkovat.

janka_k
17. máj 2013

@erikasofiina
4 Sedací parní lázeň z květů bylinky senny
Parní lázeň se používá od 38. týdne, změkčuje tkáně, uvolňuje pánevní dno. Připravuje se tak, že senné květy přelijete horkou vodou v hrnci, který postavíte na vhodné místo tak, abyste mohla nad nádobou sedět. Vytrváte tak dlouho, dokud se z hrnce kouří. Tuto lázeň lze použít i na počátku porodu, což by ho mělo urychlit. Je však třeba dát pozor na příliš horkou páru, aby nedošlo ke spálení.
Názor lékařky: Tato rada má dobré základy, příliš ji ale neznám.

len neviem co je to bylinka senny

@misza1 nevies nahodou co je to za bylinku v slovencine?