Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@emakiki ale to das dole jedna dve! a co sa tyka prs, nezalezi ake ich mas velke, ale ako casto budes babo prikladat. Kojenie je otazkou pnuky a dopytu. Cim viac bude prikladat a dietatko bude sat, tym viac mliecka sa ti bude tvorit. Urcite to zvladnes a pri kojeni schudnes. Moja svagrina rodila pre 4 mesiacmi a uz vyzeta ako predtym. A stale koji, nesportuje 😉
@azmuk no tak to dufam, uvidim ako to pojde... skoda ze sa pri kojeni neda sportovat...ja milujem in-line, aj som si kupila taky sportovejsi kocik, aby som mohla aj s malinkou... a prave som sa dozvedela skvelu spravu, kamartka dnes porodila synceka...ach, uz aj ja som to mohla mat za sebou... rano ju vyvolali a teraz uz su dvaja... 🙂
@hanka_april hodila som Ti to do posty 🙂
@delica tak konecne,uzivajte si domacu pohodicku.
Baby uz ste videli tabulecku? @delica @misza1 dopiste si babatka 🙂 Kolko junoviek uz porodilo
https://docs.google.com/spreadsheet/lv?pli=1&ke...
@kavaapalma ahoj a ty ako? nerodime? 😉
@azmuk no mojmu je u maminy v brusku vyborne... ale do tyzdna uz nebudem kinderko... termin mam aj tak 12.6 a kopu tehuliek,co malo termin po mne,respektive blizko mna uz porodilo... aj tak idem na sekciu,takze zajtra by som sa mala dozvediet datum...
@michaelamia1902 Ano mala som epi a vdaka za to, neviem si to bez toho predstavit. Natrafila som na doktora Jenca, za co som tiez velmi vdacna, pretoze on je super. Porod som stihla za necelych 7 hodin, a psychicky mi ale asi najvac pohohla anesteziologicka p. Macicakova, zlata to zena. No a samozrejme ucast manzela pri porode mi tiez pomohla.
@misza1 no presne aj my tak, aj ci sa tyka prdenia aj kojenia. Akurat som z toho velmi nestastna, lebo doobeda sme sa dva krat dobre nakojili a potom pekne buvali. Ale od druhej sme presne cucali chvilu a potom zaspala, ked som ju ulozila, zobudila sa a zaspala a takto dookola, teraz ani neviem, kedy mam kupat kedze sme sa dokojili len pred pol hodkou. 😒
@katkatara nie nepalila ma. 🙂
baby, neviete čo je s katuska54 ???? ona mala s tým tlakom problémy....možno už je aj mamina, ktovie sa dlho neozvala 🙂
@janka_k @will_wonka dakujem baby za infosky 🙂 hovorim ze nemala som dnes moznost sa vobec pytat, iba mi dali peciatky na papiere a to bolo vsetko 🙂 a ten cisarsky si potom mala iba v lokalnej anesteze? lebo som citala/pocula ze vacsinou ne-planovanych CS sa robi v celkovej :/ /zevraj je to rychlejsie na uspatie/
@silsil planovany CS sa robi tiez rozne, zalezi od nemocnice ako to robi, myslim ze v BA je to skor lokalne (spinal) ak tomu nic nebrani. v mestach, napr. viem ze Myjava tam robia iba v celkovej. kazde ma svoje vyhody a nevyhody, najvacsia nevyhoda celkovej anestezy je ze sa nemusis prebrat, dieta vsade tlaci a moze sa ti "vratit" zaludocna kyselina. tak mi to vysvetlovala anesteziologicka. pri spinali ti toto nehrozi ale zas to moze mat ine nevyhody. pri celkovej anesteze musia dieta vybrat do 2-3 minut, co je tiez nevyhoda ze nemaju cas sa tam s tym poriadne "pohrat"
Kristinka ( @willy_wonka ) mala najprv EPI kateter lebo rodila normalne a skoncila cisarskym, vtedy davaju iba anestetikum do EPI katetra a spravia ti cisarsky. ide vlastne o akoby 3. druh ako sa to robi. spinal sa zavadza inde ako ked najprv rodis normalne s EPI a skoncis cisarskym. mne toto popisala ta anesteziologicka, ked som bola na EPI pouceni. zaroven mi povedala ze mi to len tak skratene opisuje.
Ak by niekomu SPINAL nezabral, tak vtedy by presli k uplnej anesteze
@silsil ano, mne len dopichli viac pedy. kym ma previezli z boxu na sal som bola chroma :D dr mi hovori,"kristina citili ste co som spravil?. hovorim mu, ze pan dojtor,ja spim. a on, ze v poriadku,rodicka spi,mozeme zacat 🙂 to bol taky usmevny dialog. Fakt po tych skoro 8 hodinach som uz bola uuuplne vycerpana, tak som tam len lezala a kukala do blba, nakoplo ma az prve kviknutie maleho 🙂
baby je mi to trapne 🙂 ale chcem sa spytat...dnes som si trikrat nasla na toaletaku taku zelatinu,alebo take ako smrkanec :D neviem ako by som to opisala...alebo ako silikon,co sa dava na utesnenie :D ...a mala som este k tomu viac mokro... Nemoze to byt ta hlienova zatka? Bolo to ale bezfarebne.
@willy_wonka
no tak to ti teda zavidim, ja som sa triasla celu operaciu ako ratlik :D a nic som samozrejme nemohla citit, ani som necitila.
@willy_wonka
@janka_k jeej ďakujem za vysvetlenie..lebo trošku sa obávam CS..ako strááášne ho nechcem, ale jasne ze to neviem ovplyvniť..a teda hlavne ten akutny - neplanovany..ked uz by musel byt.t.ak by som ho ne-chcela v celkovej,ale iba lokalnej, pride mi to lepsie - hlavne kvoli dietatku, ze ho mozem hned uvidiet..a mozno aj zotavenie bude trošku rychlejsie..a Kika ty sa ako citis po CS? dokazes sa v pohode starat o seba a o maleho? : )
@silsil inac podla toho ako mi to ta anesteziologicka popisovala, to vyzeralo ze to anestetikup po EPI do toho isteho katetra je asi najlepsie, to myslim ze si aj skor nohy citis a tak v porovnani so spinalom, no ale pri planovanom sa robi spinal a nie tymto sposobom, ale to len mne tak prislo po tom strohom vysvetleni
Baby ja sa sem až teraz pridávam do skupiny.. pišem len do junoviek.. no máte niektorá skusenost, že ste boli naposledyu doktora v 32 tt na prietoky, objednal vas až v 37 tt.. ale sono už robit nebude a ani na pay do nemocky neposiela...
@ganesh a to chodis na poradnu kazdy den? 🙂
@delica ja viem ze mi nic neostane..proste ja som uz raz mala gyn. operaciu v celkvoej anesteze, takze viem co to je za "obmedzenie" seba samej.a. hlavne preto by som to nechcela este raz zazit + navyse sa starat o babo.a.le jasne ked sa musi tak asa musi a nie je na vyber...a ako je doma? urcite lepsie nez v nemocke..ze? zvladate to v pohode? 🙂

@silvianm Kristianko je nadherny, gratulujem 🙂 🙂 🙂