Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@sasavi ahoj, snaz sa vela oddychovat a predychavat. Do nemocnice chod az ked budes mat kontrakcie kazdych 7-5 min, lebo aj tak by ta tam len umiestnili alebo poslali domov. Ja som tiez prvorodicka, ale takto nas to ucili na kurze. Ked mas nemocnicu daleko od domu, tak samozrejme vyraz skor. 😉 Neboj to zvladnes!!! 🙂 Drzim palce, tipujem ze dnes uz budes mat babo pri sebe 😎
Ahojte tehulky-maminky. Chcem sa opýtať, či ste už niektorá zažili niečo také ako ja. Som v 37tt a moja mala v brušku stále ešte mení polohy. Raz je hlavičkou dolu a na ďalši krát ked idem na kontrolu tak je zasa hlavičkou hore. Mám také divné pocity či sa ešte otočí alebo už nie. Najradšej by som sa vyhla cisárskemu rezu ale ak si moja malá vybrala túto možnosť tak nič iné mi neostáva :D
@jankaorava nas je dole hlavkou uz pekne dlho, ale polohy uz nastastie nemeni 😎 aspon dufam, zajtra ideme na kontrolu 😉 Neboj sa malicka si sama vyberie sposob akym chce prist na svet 🙂 ale je urcite vela sposob ako babatko "presvedcit" aby sa otocilo. kamoske sa to podarilo.
moja doktorka povedala že má už niečo cez 3kg. Len nechápem kde má ešte toľko miesta ked moje bruško nie je bohvie ako veľké a ono sa dokáže skrútiť zo dňa na deň. Ked som bola minulý štvrtok na kontoli tak doktorka vraví že super otočilo sa nám dolu hlavičkou :D a teraz v pondelok som musela isť znova a bábo už zasa hore hlavičkou :D s manželom sme sa smiali že ju prihlásime na tanečnú :D
@jankaorava myslim ze akrobaticky rocknroll by jej sedel 🙂
@slavka_a_maros ahoj ja tak odveci nemam tu co robit viem ale chcem ta len podporit nadabila som z eje tu uz jun akurat som citala tvoj prispevok ze si isl an aakutnu SC ja tiez mala som nepostupujci porod amly neklesal tak pre zle ozvy SC al 4100 g a 54cm bola so nestastna ze so to nedala z ekde sa stal problem aj epi som mala no tak som sa tesila ze druhe vyjde spontanne a ba prd 😒 ta isla o 19 dn skor ahu mala 3300 tak a nechal nech to zacne sao a po par hodinach ten isty scenar mala vysoko 😒 ak mozes nekoj s klobučikmi podla svojej skusenosti pisem bez toho ma potom nechytil
@jankaorava Ahojky, takze ja mam rovnaky problem: 32.tt otocene ritkou, 36.tt otocene hlavickou, 38.tt zasa ritkou - navsteva nemocnice ohladom dalsieho postupu pri porode - tam, ze kontrola 10.6. (vcera) - babo otocene hlavkou dole, takze planovana sekcia padla, (minuly tyzden na poradni malo polohu napriec bruskom 🙂 ) no a od vcera poobedia (teda hned ako sme sa vratili z nemocnice domov) a celu noc zasa kotrmelce, hore v brusku mi nezostalo nic - cele spadlo dole, takze dam ruku do ohna, ze je otocene KP, pretoze sa citim rovnako ako v tom 38. tt (nemozem sa skrcit a citim tlaky po celej ploche bruska dole, naopak, hore citim prazdno, ziadne kopanceky do rebier a tiez sa mi lahsie dycha)... A to dnes zacinam 40.tt.. Ale malicky ma odhadovanu vahu 3000 gr a asi ma miesta a miesta.. Takze tie nase male zlaticka si uz teraz s nami robia co chcu... Ale hlavne, nech su zdravucke a treba dufat, ze vsetko ostatne dobre dopadne.. A babatko asi vie, co robi a ako chce prist na tento svet... Len aby sa tam velmi nezamotali do tej pupocnej snury, co je v tomto obdobi dost bezne a dost nebezpecne...
To je trapenie:( vraj mam blbe bradavky, tak sa nechyta. Kazali kupit klobuciky, s tymi taha, ale nic jej nejde:( tak potom umele a po nom spi, ze ju neviem zobudit na dalsie prilozenie...
@hobit ako nic sa nezmenilo,este si kinder?
@slavka_a_maros nevzdavaj to,skusaj,skusaj,skusaj.
Je tu este okrem mna niekto, ktory tyzden po tyzdni pribera? Podla dr. by som uz ani nemusela. Mam 20 na sebe ☹
skavka_a_maros pozri IP
@slavka_a_maros len skusaja nevzdávajú to ja som pri prvej mala jednu vtiahnutu a druhú takú maličký že aj klobucik mi bol veľký a prsnik vacsi ako malej hlavička doma sme si nasli spôsob a mojimi sme sa dva roky teraz sa tiež horsiechyta trochu sa vvytrapim kým jej ho dám do pusinky ale potom krásne ťahá mne radila priložiť babetko zozadu akokabelku košický a telicko pod pazuchou tie klobuciky aspoň unasjedna sestrička odporúča druhá naopak zavrhuje ked prídete domov nájdete si spôsob ako vám obom to budevyhovovat
@slavka_a_maros mna v nemocnici stale buzerovali, ze ma mala viacej jest, ze ju mam budit, ze treba prikrmovat a nakoniec doma v klude sme si nasli svoj system a mala za tyzden pribrala 330 g.
V nemocnici som tiez kojila s klobucikmi, ale hned ako sa mi zahojli prve rany na bradavkach, tak som ich zahodila. Jednak je to bez nich pohodlnejsie a a pre dieta vraj lepsie. Ale na zaciatku mi pomohli
@slavka_a_maros nechej si pomoct od vicero sestricek/laktacnich poradkyn. kdyz jsem chodila kojit na osvit tak jsem tam zazila 2 maminy co meli "zle bradavky". a nektere sesricky na to sraly rekly zle bradvky nebo nemate mliko sup umele a pak dosla jedna sestricka co rekla fuj ani vam by nechutnal ten plast chytla mimco chytla bradavku sup u prisalo se.hlavne se nevzdavej a mysli pozitivne!!!
@slavka_a_maros ahoj, neexistuju zle prsia, ani zle bradavky ani nic podobne. kazda zena moze kojit. len im sa nechce ti to ukazovat a je im lepsie ked malu nandundaju mliekom z flase, lebo je to rychle 😠 skusaj, urcite to pojde! a mysli pozitivne, poslala som ti na IP kontakt na laktacnu. pa
@ganesh
@bambina18
@azmuk No, ja som priberala, potom som prestala, par krat mi do dr podotkol, ze troska rychlo idu na mna tie kila, ale ze co uz, ajtak som bola velmi chuda predtym. Dneska po 3 tyzdnoch zas som pribrala, tak povedal, ze by som uz nemusela, a teraz mam z toho zly pocit - aj tak sa citim, ako delfin. Zeny vonku hovorili, ze aka som tenka, a vobec nemam ani zadok ani nic, a ze brucho veeelke, ze to urcite bude velmi velke babo. Takze zaver: zla nalada, lebo som ako prasiatko, a este sa aj bojim, ako porodim to velmi velke babo. Dr mi babo nemera, darmo sa ho pytam, ze aky je. Aby ste mali predstavu o mne: 176/56 som mala, teraz som 176/76, ale mozno som aj narastla, len to nikto okrem manzela neriesi 😀
kathy21 no ja mam isť na budúci pondelok do poradne a povedala mi že ma pošle do nemocnice na pozorovanie lebo je to dosť nebezpúečné. Kázala mi aby som si sledovala pohyby či sú pravidelné aby nevznikli nejaké komplikácie, omotanie šnúrou alebo tak. Ja ked sa nemôžem zohnút tak viem že je hore hlavičkou a ak mi zasa veľmi tláči na mechur :D a cítim ťahanie dolu tak viem že je dolu hlavičkou takže troška sa viem v tom zorientovať. 🙂
@bambina18 no fasa :-/ u nas zatial nepadlo nic o utz,ale tiez by som bola rada,keby som vedela,co ocakavat... u mna to mozno aj bez toho hrozi cisarakom...ale radsej,nech su mimi bez problemov na svete akoby sme sa mali trapit.
@zia84 ja som tiez bol pred tehu chuda vraj moc...predstava o mne 169cm/54kg a teraz 78kg 🙂
urcite nemaj zlu naladu...to sa vsetko spravi potom 🙂
ahojte zienky, hlasim sa po 12 dnovom pobyte vo welness 🙂
dnes sme prisli domov s krasnou Barborkou s mierami 48cm a 2720g 🙂
idem Vam napisat moj pribeh 😉
v piatok som isla na pohotovost s tym tlakom a uz si ma tam nechali. v stredu ma mali pustit domov a kym som cakala na prepustaciu spravu,od samej radosti ze idem domov mi zacala odtekat plodova voda. tak hned som isla z 5 posch. z rizikovky na 3 posch. na porodnicu a tam som vo stvrtok dostala rano vyvolavacku a cakala,ze porodim..ale nestalo sa. tak v piatok druha vyvolavacka rano o 6:00 a kontrakcie asi minutove uz 6:30 a ked som to povedala sestricke tak ma odbyla,ze to nieje mozne...tak ma zobrali na vysetrovnu a tam dr povedal,ze som len na 2 prsty otvorena,ze este nerodim. ale na moje doliehanie,ze uz to bude coskoro tak mi urobili klystir a pocas behania na wc som uz mala take tlaky,ze som trochu potlacila a uz bola hlavicka vonku. tak som zakricala na sestricku,ze rodim a potom sa zacali diat veci 😀 rychlo ma posadili na vozik a sup na porodnu kozu. a rodila ma dr co ma mala nastarosti na riziovom 😉 pozrela na mna,ze ved mi sa pozname 🙂 tak som mala super zazitok. inak na 3 zatlacenie a Barborka bola na svete a bez epi 😵
takze ja som mala ten najkrajsi porod aky som len mohla mat 🙂
toto bol moj porodny pribeh 😀

@sasavi som prvorodička, neviem ti povedať, to môže byť ešte nadlho, ale aj nemusí....každá sme iná, ale čakaj kým to bude tak v intervaloch okolo 10 až 7 min., potom už choď do nemocnice......ale každopádne držím palce nech to máš čo najrýchlejšie za sebou 🙂 potom daj info, keď už budeš mať drobčeka pri sebe 😉