icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

katkalubkova
22. jún 2013

@hobit gratulujem a vela zdravicka

slavka_a_maros
22. jún 2013

Dievcata, ked davate espumisan, kolko a ako casto? Zacali nas trapit koliky:(
A na potnicky co davate? Len umyvat alebo aj natierate?

misza1
22. jún 2013

@slavka_a_maros my davame pred kazdym kojenim 5kapek. a potnicky jsem si vsimla az ted ze ma...sakra

misza1
22. jún 2013

jsem takova nas... ja vim ze frcim na hormonech, ale svokra se porad nabizela ze chce kocikovat tak jsem ji to dnes rano dovolila... za tu chvili stihla stratit termoobal s flanderkou dpc obal jsem mela od segry ktera zrovna dnes dojede na navstevu... tak jsem se krotila at na ni nenahulakam:(

slavka_a_maros
22. jún 2013

@misza1 to davas ale ten espumisan comfort? Ja mam ten slabsi, tam pisu 25 kvapiek... Sa mi to zda vela a ani nemam pocit, ze funguje ☹ od osmej nam nadobro zaspala az teraz, inak to boli take 10 minutove spanky s vzdy ju to brusko zobudilo. Na potnicky som citala kadeco, ale najviac asi len, ze umyvat a vetrat. Zatial nebudem natierat

willy_wonka
22. jún 2013

@slavka_a_maros slavka, ja davam 5 kvapiek zo SAB SIMPLEX a prekakal mi plienku:D ale ja si niesom ista ci mame koliky, len som si chcela dat jablko, tak prevencne som dala kvapky

slavka_a_maros
22. jún 2013

@willy_wonka no ja som tu koliku tiez samodiagnostikovala 🙂 ale pucila sa strasne a aj ten plac bol taky, ze placem a zaroven tlacim. Najedena, prebalena, tak to asi nemalo co ine byt. Myslis, ze z tych kvapiek potom tak kaka? Lebo to su take cvachtave supy, co pusta, az sa zlaknem 🙂

slavka_a_maros
22. jún 2013

Jete nejake ovocie a zeleninu? Dajte inspiraciu, ja som mala zatial cuketu, korenovu zeleninu a broskynu... (Banany nemozem, na jablka mam alergiu)

delica
22. jún 2013

@slavka_a_maros este melony , zlte aj cerveny. Vcera som dala ceresne, nedopadlo to dobre.

anicka.be
22. jún 2013

@slavka_a_maros @delica @misza1 @willywonka a co hovorite na jahody? Cerstve asi nie, ale co tak zavarane?

delica
22. jún 2013

@anicka.be v porodnici hovorili, ze jahodovy dzem je v poriadku, takze asi aj zavarene budu OK. Surove vraj urcite nie.

delica
22. jún 2013

jaj zeny, dosiel aj na psa mraz....asi si budem musiet kupit nosic alebo šatku :(((, aj ked to neuznavam nejak. Ako moj chrbat zvladal tehotenstvo a aj porod, dennodenne nosenie dietata, ktore bude stale tazsie a tazsie nezvlada :(((((.

azmuk
22. jún 2013

@delica tak vitaj v klube, pozvem ta do skupiny 😉

janka_k
22. jún 2013

@delica Tani ja s tym este nie som uplne ok v tomto teple, nech sa len ochladi, lebo dlho sme v satke nevydrzali, strasne teplo nam bolo obom. inac moj maly je uplne dobry, ja to len preto ze to pisu ako to je dobre ked je babo nosene, ze pre potrebuje byt pri mame, a nech mu trochu vynahradim to nekojenie. ale momentalne je fakt strasne teplo na satku, ale tak hodinku zvladnem.

janka_k
22. jún 2013

@slavka_a_maros
@misza1
a potnicky su take biele bodky alebo cervene? Misko ma este z porodnice od prveho dna take biele, ale tam hovorili ze to je krupicka ze nie potnicky, ale furt to ma trochu okolo pusinky, aj teraz nove biele bodky som videla dnes. tak sa mi to nezda ze nieco este z brucha ked to pribuda

delica
22. jún 2013

@janka_k ja som ho dnes mala na rukach od 7,30 do 13.00 a chodila som po dome a terase, omg, moj chrbát plače.
Inak ja som spotena uz len z toho, ze kojim., ale ved uz sa ochladi, snad bude lepsie

janka_k
22. jún 2013

@delica tak ked sa chce nosit tak asi lepsie v niecom nez na rukach, aspon budes mat volne ruky 🙂 a mozno v satke ti to chrbat az tak zatazovat nebude, alebo v nosici. a to mas pravdu ci na rukach alebo v satke potime sa tak ci tak

kavaapalma
22. jún 2013

Veru potime sa aj my,hlavne pri kojeni. Spime len v body prikryty plienkou. Jaj nech sa ochladi.

delica
22. jún 2013

@kavaapalma no ahojte, tak ako sa máme doma? Vcera ste prišli?

slavka_a_maros
22. jún 2013

@janka_k potnicky su cervene a mozu mat aj bielu hnisavu hlavicku. To co hovoris asi nie su potnicky, alemazove zlazy, to sa ma nechat tak. No satkovanie je aj u nas chvilkove, podla mna aj jej to je neprijemne, cela je mokra z toho ☹ u nas v tomto teple satkuje tatko, ten to lepsie zvlada. Dnes sme ju nijak nemohli uspat. Od rana bola nonstop hore a plakala kvoli brusku ☹ az o pol stvrtej zalomila na prvy naozajstny denny spanok... A ze take dojca nema bdiet dlhsie ako 2 hodky 🙄

slavka_a_maros
22. jún 2013

@delica o chrbate ani nehovor ☹ kojim v predklone vychylena na stranu... V satke je to s chrbtom lepsie, ale to teplo! Buduci tyzden bude snad lepsi

delica
22. jún 2013

@slavka_a_maros my sme tiez s placom pochodovali od rana do poobedia, potom spal hodinu, to som si musela lahnut aj ja.....a potom zasa pochod dvojhodinovy a spal dve hodiny. No som zvedava, aka bude noc.....

kikuleenka
22. jún 2013

@janka_k cisto biele bodecky su tzv. milie (tukove vankusiky pod kozou), mozu sa vytvarat aj nove, postupne sa vsak budu vytracat (trva to dlhsie, aj niekolko tyzdnov), robia sa okolo pusinky, na nosteku, okolo ociek...

kikuleenka
22. jún 2013

@slavka_a_maros hehe, tak toto si pamatam, tiez tie mudrosti, ze novorodencek prespi 20 hodin a podobne :D nasa dokazala jacat aj 5 hodin v kuse (mozno sme nieco nerobili dobre, ale to uz nikto nezisti🙂)...ale neboj, ako som pisala, preslo to, uz nam mrnci iba ked ju chyta hlad a zajaci si, ked uz fakt je moc unavena a nevie sama zaspat (ale to zajaci tak zo 3x a potom nadobro odpadne) 🙂

misza1
22. jún 2013

@slavka_a_maros hmm nemam ho ted u sebe ale je tam espumisan L. 25kapek je za den.ono to.pomuze ale Osky aji tak proziva ty prdiky... ted mi segra dovezla granulovy fenyklovy caj sunarek tak mu to zkusim dat do vody co pije venku

@anicka.be ja jsem neodala a dala jsem si 1/4jahody.osypala se mi ruka a svrbi to jako hovado.jsem rada ze se neosypal Osky...
@delica aji nas Osky vycvicil na noseni.je to hruza... uz mame houpaci kresilko tak doufam ze mi to ulehci.v satce vrestel jako bych ho tyrala...:(

zkuste tu rektalni trubicku. byla jsem proti tomu ale uz jsme 2x museli jinak bychom se zblaznili.pomuze to vyprdet, event. vykadit a prcek si pospi.

slavka_a_maros
22. jún 2013

@misza1 za den? 😕 aha, tak znizime davku, ups. Ale tiez mam pocit, ze to nepomaha. No my sme dnes tiez pouzili rektalnu trubicku... To bola delovka, ale aj tak nezaspala 😔 musel tato klokan nalozit do satky a von na prechadzku, az potom zaspala

Poucenie dna: rektalnou trubickou nemierte na seba ani na stenu!!!!!!!

@kikuleenka no ja mam uplne vycitky ked je hore uz dve hodiny a oci dokoran 😒 no ale ked ona sa tak tazko uspava, ked aj pri dojceni odkvecne, pri odgrgnuti je zase hore, ked nedame odgrgnut, tak sa v postielke pogrcia a tiez je hore.., ako z toho von?
@delica no ja dufam, ze v noci budu vsetci nasi kojenci spat podlakniziek!!! A hore budu max na dojcenie

slavka_a_maros
22. jún 2013

Davate vodicku? Ak ano kolko a ako? (flasa, lyzicka...)

slavka_a_maros
22. jún 2013

@misza1 tiez som sa bala tej rektalnej trubicky, ze je navykova. Kamoska pouzivala pri malom pravidelne a akonahle sa zacal viac hybat (3 mesiace), tak mu to zacalo aj lepsie fungovat a uz nebolo treba, nema teraz ziadny problem.
Nikdy by som si nepomyslela, ze ma prd tak potesi 😅

delica
22. jún 2013

@slavka_a_maros no to je otazka, ze ako z toho von.....len treba verit, ze sa to raz zlepší ako píše @kikulienka
@misza1 pises, ze šatka nemusi fungovať? ach jo

slavka_a_maros
22. jún 2013

@delica nam satka dnes raz nezafungovala (na mne) a raz zafungovala (na tatkovi)... Asi viac kurim 😕