Termín pôrodu jún 2017
🙂 ahojte baby.... čakateľky... pridá sa niekto ku mne?
@sophienuvea no ved toto... urobime rano a cakat ze ci nahodou cez den sama a ak nie tak pred spanim znova pomaham... to uz sa vecer zase kruti ale predtym skusame cvicit, masirovat a nic...
Dievcata citam, ze vas velmi nolia bruska. Ja len taku otazku ci vam to nerobi Vigantol. Kamoska ma na to upozornila. Ja by som si myslela, ze maly ma koliky. A bolo to z Vigantolu. Mal cely den krce a nebwdel sa vykakat. Zamenili sme ho za rakusky vitamin d a krce prestali, kaka len rano a brusko ho boli len niekedy. Dva dni po vysadeni Vigantolu sa to upravilo. Nie vsetky babatka stravia ten vigantol. Tak ja len tak, ci by aj toto nebol problem.
@kotatko201 my sa pomalicky tocime ale len na bok ked tak. A ako to mate s chytanim hraciek? My stale skor buchame do nich aj ked raz za cas sa podari chytit nieco 🙂
@sophienuvea no aj my asi tak nejako... ked sa nam podari drzime a buchame sa s nimi... :D potom placeme lebo sme sa buchli... :D :D :D skor ju bavia rucicky cucat... :D a tocit to vobec nejakosi sa nam nechce ale zase dosedu by sa vytahovala stale.... :D
@kotatko201 presne rovnako aj u nas... rucicky cumlat to je najvacsie psina ;) a tak myslim ze maju na otacanie este cas... dobre to padne pocut ze to je rovnako aj u niekoho ineho
@kotatko201 vy uz chytate hracky uplne cielene? Nasa chyti ale nejako ze by sa to malo nazvat hranim tak neviem neviem ;)
tieto malinké detičky sa ešte nevedia hrať, učia sa len vnímať veci, ľudí a všetko naokolo
@sophienuvea nas z vigantolu bolelo brusko a zapekalo. Dr povedala, ze mu ho nemam davat a ze mam skusit neskir jak bude starsi alebo nejaku nahradu za neho kupit
My z rakuska mame oleovit d3, prestali mu krce a bolesti bruska, kt. mal po vigantole.
Ahojte!
Chcem sa spytat ci toto robi niekomu dietatko?
Asi 2 dni ze vie udrzat hlavicku. 11 tyzdnov ma.
Odvtedy je nervoznejsia a robi to, ked ju dam na chrbatik ci do hojdacieho kresielka... ze sa otaca na bok a hlavicku naklana dozadu a mrnci.
A ked po papani davam ju odgrgnut tiez dava dozadu hlavicku a je nekludna.
Dufam ze jej neboli chrbatik ci krk 😏
Nazory?
@freya1111 v inej skupine spominali, ze to je len krocik k tomu aby sa babo pretocilo na brusko tak mozno to kazdu chvilku pride ;)
@sophienuvea
Dakujem. A je to normalne ze ke nervozna a mrnci? Tak sa bojim ze kpli tej dvyhania a drzania hlavicky ju boli nieco...
@freya1111 neviem ti presne povedat. Ale tak mozno ze sa jeduje ze jej nejde pretocit ;) kto vie. My mavame koliky, takze u nas vsetky jedy su bolest brucha. Podla mna ty sama vies asi najlepsie 🙂 ver instinktu, a ked sa ti o par dni prevrati tak povies ze jaj jasneeee... heh.
Dievcata bolesti bruska moze posobit aj kojenecky cajik ked kojite a aj feniklovy ked davate detom.
@freya1111 a nie je feniklovy caj praveze prospesny? Ja ho pijem kazdy den a aj malej davam
@sophienuvea
Niekomu je prospesny ale vela babetiek naopak ma problemy kôli tomu. Aj moja mala mala a preto som o nom vela citala a informovala od inych mamiciek.
Tak pisu ze moze sposobit dalsie krce a bolesti a ze robi tvorbu vetrov...
Moj maly ma 11tyzdnov a vobec sa nepretaca ani nic... kope a pedaluje nohami nonstop a ked sa nad neho nahnem v postielke tak dviha ruky ako keby chcel ist hore na mna... aj vnima veci ale nic nechyta, ked mu hrkalkujem pred nosom tak pozera sem-tam sa zasmeje a ruky natahuje len dovrchu a nie na hrkalku zeby do ruky bral... neviem, ci nechce ci co... ruka stale do pusy, to ho bavi, vecne hladny je... ked ho polozim na brucho ta furt reve a kope nohami ze by uz liezol len este sa nevie zapriet nohami, hlavu drzal pekne rovno uz v porodnici ked som ho dala na plece tak v pohode dvihol hlavicku... no kedy sa zacne pretacat a chytat hracky?
A ked je v perinke a lezi tak dviha hlavu z perinky akoby sa chcel posadit ale bez perinky sa vobec nepretaca... dokonca som ho parkrat dala bez perinky lezat na bok a zacal revat sa mu nepacilo tak som ho dala zas na chrbat tak prestal a kopal zas nohami a ruky natahoval...

@kotatko201 presne toto riesime aj my. Niekedy davame 2-3x a tiez sa bojime - no ja nemam srdce ju trapit a nechat plakat ked viem ze jej mozem ulavit.