icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

gabuchah
28. feb 2016

@stanka2612 ale bez matky sa rodný list predsa nevybavi.. Kedysi to bolo do 7dní -nechápem... Čo máš z pôrodnice odbehnut?

stanka2612
28. feb 2016

@emilia25 tak ak je to zatka,mohla by si uz v najblizsich dnoch ist na to 😉

linulka555555
28. feb 2016

@emilia25 tiež to tak mám 🙂 moja dr povedala, že si z toho nemám nič robiť, že to je v tehotenstve bežné 🙂 Hoc je to dosť nepríjemne, musíme to nejako vydržať 🙂

gabuchah
28. feb 2016

@emilia25 zadka by mala odísť iba raz,nie?

stanka2612
28. feb 2016

@gabuchah no ze staci,ked to otec vybavi,ale radsej asi estesa zbehnem opytat u nas na obecny urad,snad mi poradia 🙂

gabuchah
28. feb 2016

@stanka2612 spýtam sa kamarátky tiež, ako a kedy to oni vybavovali.. Je to celé akési na hlavu postavené... Kto tie zákony vymýšľa???

stanka2612
28. feb 2016

@gabuchah niekto,kto sa zjavne nudi 😒

denca2d
28. feb 2016

@gabuchah ja viem ze ak ste zosobaseni tak moze manzel bez matky..ak nie ste musis si pred porodom vybavit opravnenie na urade ze to bude otec dietata vybavovat..to iste potrebujes aj do nemocnice vyhlasenie o otcovstve overene na urade..aspon tak som to citala..my sme sa po 11 rokoch preto zobrali..doteraz sme mali cas😊

mata0312
autor
28. feb 2016

@mnamkacik
@stanka2612 babulky moje dakujem , troska som sa skludnila ked som.na oddeleni, a dokonca som.hodinu spala, ze nikto nepoda info lebo je nedela.kokos , ze sen, pojdem tam.klopat a pride drahy tak aspon nachvilu bude dobre

mata0312
autor
28. feb 2016

@gabuchah vsak mlieko tecie aj samo , ale.nemozem.odsavat.lebo mi.davali atb pri.ktorych sa nesmie kojit.chapes? Niekto nerozmysla a mne to.povedali az dnes rano ked mi to dokvapkalo hrozne ☹ od zajtra poctivo.odsavam

mata0312
autor
28. feb 2016

@stanka2612 krasna si juuj a velmi ti tehotenstvo pristane :-*

gabuchah
28. feb 2016

@mata0312 mati, tak to mlieko stajne musí preč, odsaj a vylej... Žasnem čím tam myslia, pritom prvé mlieko je najvyzivnejsie, celkom smutne sa tam zachovali... Ale budelepsie 🙂 a druhému je už dobre?

gabuchah
28. feb 2016

@denca2d otcovstvo sa ale vybavuje iba keddieta bude mať otcove priezvisko, nie? Malá bude mať moje, bo toto je prvé spoločné dieťa a chalani majú moje priezvisko..
Preto som ani nič nevybavovala..
Asi ich okaslem a vybavím kedy nás pustia, veď rodný list nám musia vystaviť, či? 🙂

linulka555555
28. feb 2016

presne tak 🙂 rodný list drobca vybaví aj sám tatino 🙂 my budeme oddychovať a naši milovaný nás budú obskakovať a vybavovať to, čo bude potrebné 🙂 Na Obecnom úrade nahlásiš len nového člena na trvalý pobyt 🙂 Tak do 60 dní nahlásiť na zdravotku k tomu bude potrebné : prihláška poistenca, rodný list a OP rodiča 🙂 na sociálke nahlásiť rodné číslo a doručiť kópiu rodného listu. a na úrad práce všetky tie žiadostí
ako príspevok na dieťa, príspevok pri narodení dieťaťa .... také info mám ja 🙂

mata0312
autor
28. feb 2016

@gabuchah vybavis aj bez.matky ale staci ked budeme.doma a pojde drahy s obcanskym matky 😉 pytala som.sa na matrike

gabuchah
28. feb 2016

@linulka555555 mňa tento právny a zákonný systém vždy vytacal 😀 otras.. Čo máš byť za kľudom a užívať tak behas jak blb
Nehovorím ak je matka sama, bez otca a nemá ani auto, to je na porazenie

@mata0312 no aspoňze tak
Ibaže.. Kto to za mňa podpise?

mata0312
autor
28. feb 2016

@gabuchah aj ja som.sklamana strasne ☹ ze tu niekto nemysli ☹ zatial.mi odteka a prsa.su makke , davam.si.na.to pozor ..zajtra po.siestej.mozem.zacat odsavat malickej

mata0312
autor
28. feb 2016

@gabuchah neviem.ako to.je ked nebude mat tvoje priezvisko, mala.ma po otcovi takze.staci.on

linulka555555
28. feb 2016

@gabuchah ten stav bez auta poznám, je to vážne na porazenie ... a najlepšie, že úrady sa nachádzajú od seba xyz km .....

pahu
28. feb 2016

@mata0312 mati, a zajtra keby si ju prikladala priamo a na ústach mala rusku? Pytaj sa ich na rovinu, nenechaj sa odbiť. Veď ak uz bude môcť tvoje mliecko, môže ho piť priamo 🙂

stanka2612
28. feb 2016

@mata0312 mozte ist potom spolu pozriet malu 🙂

stanka2612
28. feb 2016

@mata0312 dakujem 😘

emilia25
28. feb 2016

@gabuchah no ja to tiez chcem mať uz zssebou hlavne kvoli tym oblicksm sa bojim ze sa mi to vráti ved január zápal február zápal a zas sa vcera ozvala oblicks.malá tlači na všetko.veru si to clovek nevie ani predstaviť toľko prenášať.ja sa tiez každú noc budim ci kolo 4 alebo 5.hruza.

gabuchah
28. feb 2016

@pahu
@mata0312
Tiež myslím, xenajviac by jej tvoja mliečko pomohlo a dodalo to čo potrebuje... Preto by som mlieko odsala, vyliala a pokiaľ ti dnes ATB nedali, bude už čisté a vhodné 🙂 ako píše pahu, nenechaj sa odbiť 🙂 hlavne ze ty si ako tak už v poriadku 🙂 moc na vás myslím 🙂

stanka2612
28. feb 2016

@denca2d aj my sme sa koli tomuto po osmich rokoch vzali,ked som bola vo stvrtom mesiaci

mata0312
autor
28. feb 2016

@stanka2612 nemozeme draheho.nepustia.na jisku,.je z toho hotovy ☹ vcera ked som mu poslala foto malej s.infuzkou mi pise ze mu.tecu slzy ☹

stanka2612
28. feb 2016

@linulka555555 hej ved toto vsetko vieme vybavit uz aj my s babatkom v ramci prechadzky ale mne islo hlavne o ten rodny list

mata0312
autor
28. feb 2016

@pahu este bude.na infuzke ☹ nikto sa.tu s.tebou o detoch nebavi je.to hrozne , ostatne.vsetko.ok aj sestricky aj lekary len to.novorodenecke.hroza ako.keby ani nebola moja ☹

gabuchah
28. feb 2016

@emilia25 veď práve aj preto nechápem na co by mali čakať, pokiaľ máš takýto zdravotný problém.. Proste zavolaj zajtra doktorovi, že sa necitis dobre a oblicka neposlucha.. Keby sa ti to zhorší, ťažko by sa ti rodila predsa
Zo mňa tiež teraz riadna masa odišla, aké mliečna, po ruzovkastom nádychu ani stopy...
Ach, človek sa len sleduje 🙂 ešteže doma je kľud 🙂 malí už relatívne zdraví, čipky som stihla dobrať,Michal je po nočnej a ja sa len motkampo dome 😀

mata0312
autor
28. feb 2016

@gabuchah ja.som totalne po.tejto.noci.chora, dostala.som atb pri.ktorych sa moze.kojit a.jasne ze budem s ruskou hne ako to bude mozne