icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

leni831
3. jún 2011

@kaara1980 ano tomu som sa zasmiala...inak tato poloha je klasika ale pri tejo jedinej zevraj hrozi natrhnutie...

andrea1977
3. jún 2011

@adrika214 no ju uz asi nekopka, ma to uz za sebou 😀

kaara1980
3. jún 2011

viete čo ma napadlo?Keď som čakala Kubka,tak pred termínom mi mama vraví,či mi neurobí čokoládový puding,nech idem už rodiť 😉 .Ja že ,čo?prečo?,...že jej kolegyňa si uvarila čokoládový puding a keď ho dojedla,odtiekla jej voda 😕 .Tak reku uvar.Večer navarila,zjedli sme a nič 😀 -sa dalo čakať.A v noci mi odtiekla voda 😅 .Tak normálne rozmýšľam,že v pondelok varím 😀

sissika
3. jún 2011

@adrika214 čo by som mala vyskúšať? akosi nie som v obraze ... 😀

janka830
3. jún 2011

@kaara1980 no toto, vyskúšaj a keď ti to víde tak varím v útorok aj ja 😀

janina7911
3. jún 2011

Baby, normálne jeden deň sem neprídem a tu už zjavne ďalší pôrod a kopec príspevkov... 🙂

@kaara1980 K tomu pudingu... moja svokra porodila zase po bryndzových haluškách... za hodinu a pol od začiatku bolestí bol švagor na svete. My sme ich mali cez týždeň a som stále dva v jednom... na mňa to zjavne "nebaví"😀

ingemor
3. jún 2011

..baby sa chcem opytat, ci kazdej z vas vyteka z prsnikov teraz pred porodom kolostrum..lebo mne pri prvom tehu vytekalo uz neviem od kt.mesiaca, ale teraz nic, ani kvapka..dufam, ze to nema vplyv na tvorbu mlieka po porode.. 😒

janka830
3. jún 2011

@ingemor ahoj mne nevyteká nič...ale mám na bradavkách také biele alebo žltkasté...

sissika
3. jún 2011

@ingemor ani mne nič nevyteká a ani na bradavkách nemám nič, tak nebudem mať mlieko????

marya
3. jún 2011

@sissika
@ingemor baby nestresujte, to vobec s tvorbou mlieka po porode nesuvisi 🙂 Mne teraz este ani kvapka nevytiekla, pri prvom tiez vobec nic, mlieko sa mi zacalo tvorit az po porode a mala som ho dost, kojila som vyse roka, takze u kzadej je to inak 😉

andrea1977
3. jún 2011

@ingemor
@sissika urcite to neznamena, ze by si mlieko nemala. Mne tecie teraz a pri 1.tehu mi tiez vela tieklo, a praveze som ja mlieko nemala a kojila som 2 tyzdne ☹

janina7911
3. jún 2011

Baby, chcem sa spýtať... už vám podochádzali rozhodnutia a priznaní materského? Resp. po akom čase od podania žiadosti vám došli? Na môjho zamestnávateľa v tomto smere spoľah nie je (poučila som sa už v zdravotnej poisťovni), tak dúfam, že aspoň tieto papiere poslal.

mimca20
3. jún 2011

@janina7911 Ahojky. Ja som minule po tvojom prispevku (ze zamestnavatel neoznamil tvojej poistovni nastup na MD) rozhodla a bola si osobne ziadost na matersku odniest. V soc. poistovni mi vraveli, ze staci, ked mi to potvrdi zamestnavatel a ked este vladzem tak si to mozem priniest. Tak som tak aj spravila tento utorok, lebo ako ty pises, na zamestnavatelov sa v niektorych pripadoch neda spolahnut. Aj ukoncenie PN mi potvrdil zamestnavatel a odniesla som to osobne, lebo stalo sa ze zamestnavatel odoslal moje papier cca 3 tyzdne po mojej PN (predchadzajuca skusenost). Tak uvidim kedy mne dojdu papiere. A este tesne pred porodom zavolam do svojej poistovni, ci nahlasil zamestnavatel moj nastup na MD. Takze takuto mam ja skusenost.

andrea1977
3. jún 2011

@janina7911 fuha, ja uz ani nepamatam, som na MD od 26.4. a papiere mam doma velmi davno 😲

ingemor
3. jún 2011

..pytala som sa to preto, lebo pri prvom tehu sa mi mliecko zacalo tvorit az na 4 den po porode, ale aspon dovtedy som mala kolostrum a kojila som rok-bolo to v poho..tak skoda, ze nemam aj teraz kolostrum 🙂 viem, ze je velmi vyzivne pre babo..dufam, ze sa mi podari kojit malu aspon tak dlho ako som kojila prvu dcerku 😉

janina7911
3. jún 2011

@mimca20 Ja som PN-ku aj materské chcela tiež riešiť tak, že v robote mi len potvrdia papiere a ja ich osobne odnesiem, ale to mi na personálnom odmietli, že to musia urobiť oni. 😖 Tak keď už odmietli moju dobrú vôľu, že za nich vybavím ja, tak si mali splniť svoju povinnosť. Ale to by som asi veľa chcela. 🙄

andrea1977
3. jún 2011

@ingemor ak si kojila pri 1., budes aj teraz, uvidis 😉

kaara1980
3. jún 2011

@janina7911 moja teta porodila sesternicu aj bratranca po segedíne 😀

ajjkas
3. jún 2011

ahojte,zasa tu pribudlo 5 strán,tak som sa konečne dočítala až sem,no tak ako? ste už zbalené do porodnice,ja ešte stále nie,neviem či to nie je skoro,je to asi v podstate jedno,či mám tie veci v taške ,ale ešte nejakých 18 dní,tak snad to ma cas, 🙂

kaara1980
3. jún 2011

@ingemor ja mala pri prvom veľa kolostra hádam od 7 mesiaca a teraz nič.Som sa aj pýtala na predpríprave,či to teraz akože mlieka nebudem mať,ale mi povedala tá pani,že to nemá na to vôbec vplyv.že to všetko záleží od hormonov.

kaara1980
3. jún 2011

@ingemor kolostrum budeš mať hneď po pôrode,mlieko sa tvorí až za pár dní.Je to v pohode,neboj.Na tvorbu mlieka vplýva oxytocín a ten sa vylučuje počas pôrodu,takže tým sa aj spustí samotná tvorba kolostra

monitas84
3. jún 2011

@ajjkas Ahoj, no práve dnes som sa začala baliť, už tam mám skoro všetko okrem osobnej kozmetiky, tú ešte potrebujem v kúpelke. 😉 Už by si sa mala začať baliť pomaly aj Ty. 🙂 Predsa nech to máš pokope, nech Ťa potom nebalí napríklad manžel a zabudne na niečo. 🙂

sissika
3. jún 2011

@ajjkas ja som už pobalená asi týždeň 😀 sprchové potreby, a také, to sa potom doloží, keď bude treba ...

ajjkas
3. jún 2011

@monitas84 no ved ten by ma zbalil to ti poviem 🙂 ked ja si ešte stale poviem,že mám čas,ved ešte ani postielku nemám pripravenú 🙂

9lea
3. jún 2011

Tak neviem, akurát v stredu som si k modrému z neba uvarila čokoládový puding a stále nič, som doma. To asi závisí. Ja mám ale iný recept, ževraj pohár šampanského spúšťa pôrod, tak rovnako ako sex. Môjho partnera kamarátka tak porodila vo 8 mesiaci a lekári v nemocnici jej povedali, že to spôsobil ten pohár šampanského, že sa to už stalo aj iným ženám. Tak ja mám teraz akože v izbe fľašu šampusu a pripravujem sa na ňu, keď ma to už asi všetko omrzí, dám si jeden pohárik a uvidíme 🙂

ajjkas
3. jún 2011

no ten puding nezabral ani mne,skoro kazdy vecer varim cokoladovy a nic,ale s tym sampusom to moze byt zaujmave,minule som vravela tomu mojmu,ze si este musime spravit romantiku pri sampanskom,ale neviem aka by to bola romantika ked by som sla hned po tom rodit,ale treba vyskusat 😀

janina7911
3. jún 2011

Baby, možno by pomohlo všetko dokopy - puding, halušky, segedíň a zaliať šampusom... a ak človek stihne, tak aj ten sex. 😀

andrea1977
3. jún 2011

@janina7911 a ani klystir by nemuseli davat, islo by to samo 😀

sissika
3. jún 2011

@janina7911 sex nepomáha, viem z vlastnej skúsenosti, aj mne lekár hovoril, že sex spustí pôrod, takže máme povinne sex každý deň, a stále nič ... hovorila som manželovi, že keď neporodím do budúceho týždňa, tak potom sex povinne 2x denne 😀

monitas84
3. jún 2011

@ajjkas No veď Ťa už zbalil. 😀 Maximálne Ťa zbalí ešte raz. 🙂