Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@andrejecka Držím palce. 🙂
@andrejecka ja sa tiež pripájam, držím palčeky aby všetko dobre dopadlo.... 😉
@andrejecka Tiež sa pridávam, držím palce, nech to máš skoro za sebou a nech si s maličkým zdravá. 🙂
baby, ddržím palce, nech už máte za tým a všetko je v poriadku 🙂)
Ja idem zajtra na kotrolu do Štiavnice, dnes som si bola po výsledky steru - moja dr. mi ho opakovala, ale našťastie streptokok tam nie je, ale tie kvasinky sú tam stále, tak mi predpísala polyxynax, ale počkám do zajtra, čo mi povie primár.
Chcem ísť skôr, aby som to rýchle obehla, idem sama, mama mi príde k malej.
Dnes sa môjmu dieťaťu podarilo zavrieť ma na balkón. Mali sme tu riadnu búrku, tak som chcela upratať balkón a opäť vyvešať prádlo a ona cvak a zatvorila dvere, ale už ich nevedela otvoriť. Na šťastie som otvorila okno v kuchyni, lebo som varila a išiel sused, tak sa mu podarilo dostať cez okno do bytu (sme na 1p) a otvoril ma. Keby nie jeho, tak neviem....No proste šoky.
@monitas84 no uvidím aké to je mať zazmluvneného dr.niekde to nieje zvykom,ani v prvom tehu som nemala a bola som spokojná,lebo doktori boli dvaja pri pôrode a to fakt dobrí.Zato tu v Ba je to asi zvykom mať zazmluvneného a asi sa aj inak správajú potom k žene a nebudú sa okolo mňa obšmietať mladý medici a zaúčať sa na mne.Ale keby som rodila u nás v LM,tak určite nad niečim takým nerozmýšľam.Tu to stojí 250e a ak ti mám pravdu povedať,keby mi to priateľ nezaplatil,tak to neriešim.
Ako čítam,tak takú istú noc ako ja,si mala aj ty.Nuž už sa nám to blíži.Hlavne sa neboj,zvládneš to,my ženy sme silne 😉
baby musim sa vyrozpravat..dnesna poradna dopadla nasledovne...maly ma velkost na 40ty tyzden, takze na druhy tyzden bude velke meranie a rozhodne sa co dalej 😖 ja sa zatial neotvaram a ani ziadne skracovaniae krcka...ziadny naznak, ze by to mohlo prist skorej..ale dr. povedal ze maly ma uz teraz dobre cez 4kg! ja sa toho zacinam uplne desit...meriam 163cm, takze niesom nejaky drobcek , taky priemer, ale desim sa toho ze to nezvladnem... 😖 ale malicky je v poriadku, to je hlavne 🙂
@andrejecka držte sa 😉
ahojte....tak ja mam dnes tiez za sebou hroznu poradnu....doktorka sice mila ale sestricka neprijemna ako vzdy...bola som objednana na 12:00 a dnu som sa dostala o 15:00 takze hroza...strasne vela pacientiek, este tam nejaka arabka skolabovala no uzasny den...cestou domov aby nebolo malo prietrz mracien....
toto je tyranie uz, ledva som sa doplazila domov....
@lucia1981 nebuď na seba taká nahnevaná.Ja nie som už pomaly schopná ničoho.Ja by som len ležala.Ešte aj chudáčik Kubko mi lezie na nervy a som na neho zlá.Potom mám výčitky.Inak aj u nás na logopédii je to strašné.Ja tam hyc,tiež je to na prvom poschodí 😀 a vo štvrtok tam ideme.Mám už z toho des,lebo malý nechce spolupracovať.Doma nechce trénovať 😠
Inak nechápem ako,ale ja som po tom ako mi praskla voda,šla do pôrodnice pešo s mamou o pol 2 v noci-máme to od domu tak 500-700m.Medzi nohami som mala riadnu látkovú plienku,teraz mi je do smiechu keď si na to spomeniem.Našťastie som nemala silné kontrakcie.Ešte sme aj nejakých pubišov stretli ako šli z diskotéky
@kaara1980 Ďakujem Ti za milé slová. 🙂 Tak potom daj vedieť, ako si bola spokojná zo zazmluvneným doktorom, aký budú mať prístup, v čom bude rozdiel. 🙂 No veru zlá noc to bola, už sa bojím dnes čo bude maličký vystrájať. Ale dôležitý je on, nech je v poriadku aj ked to bolí niekedy. 🙂
@lencita Ahoj, ber to tak, že aspoň vieš koľko váži Tvoj malý. 🙂 Aj ja by som to rada vedela. ☹
Neboj doktori vedia čo robiť, ked to nepôjde normálne, tak budeš mať cisársky, už ani neviem čo by bolo pre nás lepšie a menej bolestivé. Tiež viem len toľko, že aj my budeme mať veľkého chlapčeka, no sme zvedaví.
No baby som tu od druhej poobede nebola mrknúť a tu 5 strán na čítanie. V prvom rade zajtra prajem všetkým, ktorých čaká pôrod normálny alebo cisársky veľa síl a nech všetko dobre dopadne. Podobnú noc ako píšete som mala aj ja. Nevedela som, či to už na mňa ide, iba som sa snažila zaspať, len čo keď každú hodinu mi treba na WC, s takými bolesťami som chodila, že hrôza, mňa tak všetko tlačí naspodu, že šok. Dnes na poradni sa ma doktorka pýta, že ako, tak sa už ani nesťažujem. Opuchnuté nohy a ruky však pri mojom nízkom tlaku by mi na to nič nepovedala, tvrdé brucho v 38 tt normálne, bolesti v podbrušku, nič sa nedá robiť, lebo s tých jej čmáranin viem, že som otvorená, krčok asi skrátený a hlavičku cití, pôrodné cesty už tiež pripravené, môže to prísť aj dnes alebo aj o týždeň, alebo na termín, čiže treba sa len ukľudniť a čakať. Tak som jej povedala, len že sa cítim dobre, hlavne asi je, že cítim pohyby a lepšie nech prídu bolesti samé, akoby mi ich mali vyvolávať.
@ivusik33 tak možno sa uvidíme... inak ten polygynax aj mne predpísali kvoli kvasinkám a tiež som s tým počkala a informovala sa ešte v štiavnici a doktor povedal, že si to mám dať normálne, že je to bežné... Sa mi to nezdalo, lebo tam vyslovene bolo, že neužívať v tehotenstve, ale tak asi je to bežné...
@andrejecka jej bude ďalšie bábo,veľa síl pri pôrode 😉
ako tak čítam tak veľa z nás malo včera strašnú noc... 😖 a s tou hnačkou tiež môj prípad som na wc-ku strávila skoro celú noc neviem či to bolo z toho že som sa prejedla alebo stoho že som už taká nervozna s toho čakania...ale vidím že som neni sama....no dúfam v to že dnes budem mať oveľa kľudnejšiu noc ako včera..
baby ja som už taká rada,že dnešok máme za sebou,uvidíme,čo to bude zajtra...
@monitas84
@mimiss ked ja som sa tak tesila na spontany porod, viem ze este to moze byt ale uz sa toho bojim..on tam musi byt tak natlaceny chudacik, ved mne uz tak dlho nenarastlo brucho, len on velmi rastie...ma byt po kom velky tak som to asi aj mohla cakat...uz vidim ako pomaly sa tento tyzden potiahne 😖
môj drahý sa ma včera vypytoval na to,že keď je chlap pri pôrode a žena rodí 10hodín,či tam musí byť chlap s ňou celý čas 😕 ....On asi začína normálne uvažovať nad tým,že bude pri pôrode 😀 ,no a ani som na neho tak veľmi netlačila.Len ja som sa už zmierila s tým,že tam nebude,tak normálne neviem či ho tam chcem 😠 .Vo mne sa nik nevyzná,ani ja sama
dobré ránko všetkým a krásny deň prajem...my sme v noci toho veľa nenaspali, ešte o druhej som sa pozerala na hodinky a nevedela som zaspať... ☹ a dnes to vyzerá na ďalší horúci deň, už teraz máme na teplomery 22 stupňov a to celú noc pršalo čo som si myslela, že sa aj trošku schladí.... 😒
@kaara1980 ja som mala mm pri prvom pôrode a bude aj pri druhom, rozhodol sa sám a ja som aj pokojnejšia že tam bude somnou, pri prvom ho síce večer poslali domov, že do rána to určite nebude a ráno o pol piatej som mu volala aby prišiel a stihol to len tak tak....už sme ozaj čakali len na neho, bežal rovno zamnou na sálu, ale stihol to 😀 a teraz by som chcela aby bol somnou celý čas tak uvidíme, ako to zase dopadne, ale je to ozaj taký lepši pocit, že je tam .... 🙂
@lucia1981 ja som síce spala v celku dobre,ale mali sme balkon dokorán celú noc a aj tak v izbe neklasla teplota pod 25stupnov.Teraz je tu 25,8 😠 .A to tu nepršalo už 4dni.Keď mi mama včera volala aké búrky mali v LM,tak som jej normálne závidela.Keby som dnes nemusela behať po dr so sebou a s malým,tak ani nos nevystrčím do tej rozpálenej džungle
Ahojte baby poradte mi svoj názor..
Dneska som bola na poradni a už som otvorená skoro na dva prsty...Termín mám presne o týždeň,ale,že môžem prísť v piatok na pôrod,že už som v termíne,dajú mi nejakú vyvolávaciu tabletku..
Alebo to môže prísť do piatku aj samé...
Ja som rozmýšľala pred poradňou tak,že keby to do toho termínu neprišlo,tak tam prídem ten deň a už nech mi ho aj vyvolajú...
Teraz nie som si istá,čo mám spraviť,čo si myslíte,čo by bolo najlepšie pre dieťa??...Vyvolať o nejaké dni skôr,alebo počkať kedy si to ono zmyslí??
Ešte mám takú možnosť,že prídem v piatok na vyšetrenie a podľa toho sa uvidí,či tam zostanem alebo nie...

@andrejecka držím prsty, a prajem rýchle zotavenie a zdravíčko...🙂 v dobrom ti závidím aj ja už chcem mať maličkú pri sebe...