icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

andrea1977
7. jún 2011

@katinka71 gratulujem, prajem vela zdravicka, stasticka, lasky a mliecka aby sa darilo s tym kojenim 🙂

janina7911
7. jún 2011

@katinka71 Gratulujem k synčekovi, prajem obom hlavne kopec zdravia. 🙂

monitas84
7. jún 2011

@katinka71 Ahoj gratulujem, prajem len to najlepšie, veľa zdravíčka a mliečka. 🙂

monitas84
7. jún 2011

@kaara1980
@marcela99
@andrea1977
@ingemor

Ahojte kočky, tak už to za chvíľku budete mať za sebou. Ostanem tu skoro sama čakať na náš deň D. ☹
Hlavne nech Vám to dopadne čo najlepšie a prajem Vám bezbolestný pôrod. Potom dajte vedieť ako Vám to prebiehalo. Bude Vám super, o chvíľu sa Vám uľaví. 🙂 🙂 🙂 🙂

ingemor
7. jún 2011

@monitas84 ..dakujem pekne 🙂

monitas84
7. jún 2011

@sissika Ahoj to máš super, že ste tak dohodnutí s doktorom, takže bude pri Tebe Tvoj gynekolog pôrodník???
Kedy ideš do poradne najbližšie? Potom mi daj prosím vedieť aké si to mala s tou vyvolávacou tabletkou. Znie to zaujímavo, aspoň nemusíš tak dlho čakať, kedy sa to rozbehne samo. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

monitas84
7. jún 2011

Ahojte kočky, tak dnešnú poradňu mám za sebou. Načakala som sa pekne dlho, kým som sa dostala dnu. Krvné testy a aj stery dopadli dobre, všetko v poriadku, nemám ani streptokoka, čo som veľmi rada. 🙂 🙂 🙂
Lenže môj doktor sa so mnou dnes len rozprával, nevyšetril ma ani len zo spodu, aj keď som sa mu sťažovala na bolesti atď. Povedal, že je to normálne a pýtal sa či mi neodišla zátka, tak som mu povedala, že neviem o tom nič som si nevšimla. Povedal, že keďže mi stojí váha, môže to prísť na mňa už hocikedy. vo štvrtok sa stretneme na CTG a prietokoch, to bolo všetko.

sissika
7. jún 2011

@monitas84 na poradňu idem vo štvrtok, potom ti poviem, či už bude vyvolávačka, alebo nie, lebo minulý týždeň som bola otvorená stále len na jeden prst 😒 , nejak sa to nechce pohnúť, dúfam, že teraz to už bude viac ... a máš pravdu, môj gynekológ bude aj pri pôrode, tak sme sa dohodli, nechcela som tam lekára, ktorého nepoznám a takisto nepozná on mňa, tento lekár bol pri mne počas 9 mesiacov, tak je lepšie to dotiahnuť s ním ...

monitas84
7. jún 2011

@sissika To máš super, že bude pri Tebe doktor na koho si už zvyknutá. Ja len dúfam, že budem mať šťastie a dostanem k pôrodu nejakého normálneho, toho sa bojím najviac, predsa mám rizikovú graviditu, nechcem aby niečo zanedbali. Vo štvrtok idem aj ja na CTG a prietoky, tak si potom napíšeme ako sme dopadli. 🙂 🙂 🙂 🙂

marcela99
7. jún 2011

@monitas84 Ahoj,ďakujem pekne 🙂
Ty to máš s tým svojím doktorom stále zaujímavé,takže zase si musela dlhšie čakať..
To je super,že výsledky dopadli ok 😉
To je prístup,že sa opýta len teba,či ti odišla zátka a neskontroluje to on sám...Ale možno ten štvrtok ťa vyšetrí 😉

sissika
7. jún 2011

@monitas84 aj ja mám rizikové ... ☹ ale teraz je to už celkom fajn, teda aspoň dúfam ... budem čakať, ako dopadneš 🙂

katinka71
7. jún 2011

@monitas84 @ janina7911@marcela99 @andrea 1977 @sissika @ingemor ,@janka830,@lucia1981
dakujem vam za priania,rodila som len s porodnou asistentkou ,dr som videla len ked mi zaviedol kanylu do zily a urobil sono povedal ze plod,vody je dost to bolo 5 hod pred porodom a hodinu po porode ked ma prisiel zasit,celu starostlivost o mna a o dieta este, to mala na starosti jedna osoba PA ,sama som sa cudovala ako to stihala,maleho mi hned polozili neumyteho na hrudnik boli sme tam na sale aj s manzelom 2 hodiny medzitym za asistencie manzela ho poutierali a odvazili a potom vsetci na izbeu,to je tu standart nic som neplatila,od bolesti som dostala len homeopatika,ziadne lieky ani epidural,
prajem vam vsetkym hladky priebeh porodu avela stastia

ivusik33
7. jún 2011

@katinka71
gratulujem k synčekovi a prajem veľa zdravia, radosti a mliečka 🙂

ivusik33
7. jún 2011

@monitas84
to je vraj normálne, vždy sa nevyšetruje odspodu.. ja som z toho bola vždy v šoku, keď som chodila pred 3rokmi do poradne a aj 2týždne ma nepozeral ... Je to vraj lepšie, ako keď sa v tebe špárajú každú chvíľu. Zbytočne nechce rozdráždiť a rozkrvácať krčok. Hlavne,že je všetko v poriadku.
Ja som tiež dnes bola v poradni, všetko OK, termín sekcie mám 22.6. Deň predtým máme prísť na príjem, budem mať poučenie o anest. Je to taký divný pocit, že viem kedy to bude. Samozrejme, ak sa malej niečo neznepáči a nebude chcieť ísť von skôr. Ale oco jej dohováral, keď odchádzal a povedal, že musí vydržať 😀
Primár síce pozeral už dátum 17.6., ale som povedala, že radšej neskôr, lebo drahý príde až 18.6.

ivusik33
7. jún 2011

@zufzufmeister
bola si dnes??? Ja som tam bola už o 9.00, prvá som bola v poradni, ale záznam trval dlho, lebo malá driemala, tak neboli pohyby, musela ju budiť 🙂)

monitas84
7. jún 2011

@marcela99 No neviem, či ma vo štvrtok zo spodu vyšetrí, minule na CTG a prietokoch ma tiež nevyšetril, veľmi rýchlo ho nebolo. Dnes mi hovoril, že už môžem mávať kontrakcie, možno preto tie bolesti, aj dnes som ich mala, malý vystrájal a zase to nepríjemné bolestivé pichanie. ☹ No uvidím vo štvrtok ako dopadnem. 🙂

monitas84
7. jún 2011

@sissika Prečo máš rizikové ak sa smiem spýtať? Ja mám vrodenú trombofíliu tak preto som na rizikovom.

monitas84
7. jún 2011

@ivusik33 Ahoj, no pekne, už sa Vám to blíži tiež. Ja už neviem kedy to bude u nás, ale doktor mi hovoril, že už okolo 20.6 to môže byť. Tak sme veru zvedaví. 🙂 🙂 🙂 Prajem Ti teda, aby si vydržala a počkala na manžela. 🙂
To si ma ukludnila, ďakujem. Tak je to asi normálne, že ma nepozerá každý týždeň zo spodu. 🙂 🙂 🙂 🙂

sissika
7. jún 2011

@monitas84 ja mám myopatiu a jak som otehotnela, musela som prestať s liekmi, takže sa mi to strašne zhoršuje, aj preto sme sa dohodli s lekárom, že radšej vyvolávačka

lucia1981
7. jún 2011

....baby ja mám už hodinu dosť intenzívne "falošné kontrakcie" dúfam, že to prejde, ešte máme čas.... 😉

sissika
7. jún 2011

@lucia1981 ako to vlastne bolí, alebo skôr čo presne bolí???

lucia1981
7. jún 2011

@sissika ..ono sú to ako menštruačné bolesti, aspoň u mňa a dosť silné, ja to mávam už nejaký týždeň väčšinou večer ale vždy to prejde, teraz sa mi to zdá už dosť dlho a aj brucho mám ako kameň, no dúfam, že to nič nie je, my musíme v brušku ešte vydržať aspoň dva týždne ako nám povedal môj doktor aby sme trošku pribrali....

monitas84
7. jún 2011

@lucia1981 Ahoj, tie isté pocity alebo bolesti mávam aj ja, pozerám sme v rovnakom týždni tehotenstva, tak to bude asi normálne. Tiež to mávam najčastejšie len večer, ale dnes ma to chytilo poobede, keď som práve varila, nie je to veru nič príjemné. ☹

monitas84
7. jún 2011

@sissika Ďakujem, tak už rozumiem, neboj všetko nám dopadne dobre, musíme to mu veriť. Tiež sa bojím,u mňa to nie je sranda s krvou. ☹

lucia1981
7. jún 2011

@monitas84 veď to, že aj ja to mávam večer a teraz som z toho dosť prekvapená a zatiaľ bolesť neustupuje, môj drobec sa ma už pýtal, že či idem do nemocnice pre bračeka....dúfam, že ešte nie..... 😉

monitas84
7. jún 2011

Práve som úspešne vysterilizovala cumlíky a chrániče na bradavky. 🙂 Ale len tak obyčajne vo vriacej vode 5 minút. Zatiaľ sme ten sterilizátor do mikrovlnky nekúpili. Hoci sme ho s manželom pozerali v Tescu.
Ozaj kúpili ste si aj fľašky pre bábätká??? Aké značky??? My sme ešte nekúpili snáď nám to nebude treba a budem vedieť kojiť a hlavne mať dostatok mliečka.

monitas84
7. jún 2011

@lucia1981 To je milé, no ešte by sme asi mali vydržať, aspoň týždeň max dva. 🙂
Tí naši chlapci sa už ponáhlajú von za nami. 🙂 😉

9lea
7. jún 2011

@katinka71 gratulujem aj ja k synčekovi a hlavne veľa zdravíčka, to je to najhlavnejšie.

9lea
7. jún 2011

@monitas84 s tým, že tu asi zostaneš sama sa netráp, ja ako tu čítam, tak každá už niečo rieši, cisársky, vyvolávačky a ja nič. Termín mám až 19. júna a myslím si, že to bude ešte neskôr, preto som nepobalila ešte ani tašku, neviem, mám taký pocit, že skôr to naozaj nebude. Ale doktor mi povedal, že ak to do termínu nepríde, tak potom, že ma pošle možno dva, tri dni po termíne do nemocky a tam sa uvidí, aj keď takýto scenár sa mi vôbec nepáči.Ak to ma prísť nech to radšej príde úplne samo a spontánne. Bolesti mám večer aj ja, presne typické na menštruáciu, aj hocikedy cez deň, a to tiež už tak dobrý týždeň. Boli ma v krížoch, potom mi to prejde do nôh, ale najhoršie momentálne je chodenie, taká bolesť zospodu, to je tlak, tiež mam niekedy pocit, že sa celá rospadnem.

monitas84
7. jún 2011

@9lea Tak tu budeme čakať spolu. 😉 No presne tie bolesti mávam tiež. Máš pravdu, ani ja nechcem ísť ležať do nemocnice, radšej nech to na nás príde samo. Súhlasím. 🙂