icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

sissika
10. jún 2011

@macaobuchova mam sa celkom fajn, večer mávam kontrakcie, také slabšie, ale cez deň som v pohode a neviem, či mám dole brucho, mne sa zdá, že ano, ale manžel hovorí, že je stále tam, kde bolo a bude chlapček

ivusik33
10. jún 2011

@kukujka
krásna je 🙂) Fakt je riadne vlasatá, ja som mala Simču bez vlasov, tak som zvedavá čo bude teraz 🙂)
Len nech je zdravá, držte sa.

andrea1977
10. jún 2011

@fleuerette vigantol ti nedala kvoli brusku, to sa dava babatkam vsetkym, je to vitamin D, tak mu ho davaj. Mne pri malej pomahala najprv rektalna rurka a neskor kamilkovy cajik, z toho sa krasne vykakala.

ivusik33
10. jún 2011

@kaara1980
keď ja musím, tak rada by som si poležala, pozrela telku, ale s ňou sa nedá. Tak radšej pôjdem s malou von, tam sa viac vyblázni, doma sa len rozčuľujem, čo sa nudí a vymýšľa hlúposti. A poriadiť mi nemá kto, ani navariť, tak to rýchle robím ráno, kým som plná energie 🙂)

andrea1977
10. jún 2011

baby tak okna umyte, teraz si dam oddych 😉 potom este ozehlim 1 zaclonu, v obyvacke mam taku co musim zehlit 😝 potom umyjem dlazky a koncim 😕 a budem cakat ci sa pohne 😀

macaobuchova
10. jún 2011

@sissika kontrakcie?ja ešte nemávam,len mi tlačí do krížou,krče mávam ale pripisujem to k stolici lebo stým mam problém,je to normálne mat už kontrakcie?co ti povedal doki?

sissika
10. jún 2011

@macaobuchova jasne, ze je to normalne, tym, ze mas tie kontrakcie, sa vlastne otvaras a v 38. tyzdni je aj porod normalny, nie to este kontrakcie

macaobuchova
10. jún 2011

@sissika som mudrejšia,mne lekár nehovorí nič,nič nevysvetlí,dík🙂

londa
10. jún 2011

@monitas84 vahu vypocitava USG, podla rozmerov a proporcii telicka. Pokial ti neerobili v ten den USG tak ti to nepovedal.
@andrea1977 no USG by ti mali robit aj v 36, tyzd. podla knizky. Mne moja doktorka tiez nerobila a v nemocnici sa cudovali, ze preco od 32 tyzd. neurobila. A na prve CTG som bola v 37. tyzd. aj to len vdaka znamosti.

kaara1980
10. jún 2011

@ivusik33 však práve,mať tak slúžku 😕 😵 .my sme akurát došli od logopédky,šli sme pešo,tak tie 3 km hádam dáko krpatého akože unavili.Ešte sme sa stavili na ihrisku,ale bolo mi tak treba cikať,že sme museli domov 😠 Ja tiež varím a upratujem hneď z rána,lebo potom už nevládzem.

kaara1980
10. jún 2011

@londa mne robili usg až teraz v 39tt a aj to asi preto,že som si zazmluvnila dr a ten si vtedy aj knižku preštudoval a zistil,že naposledy mi ho robili v 30tt.Na ctg som nebola

kaara1980
10. jún 2011

@fleuerette tlačiť a krčiť sa môže aj kôli vetrom.Vtedy je aj bruško na dotyk citlivejšie a tvrdšie.Dieťa ktoré je výlučne na materskom mlieku nemusí mať stolicu aj 4 dni.Umelé mlieka môžu zapekať a potom je aj problém s kakaním

londa
10. jún 2011

@kaara1980 no ja ked som dosla do nemocnice tento tyzden (37.tyzd), tak boli prekvapeni ze preco si ma Dr. tak dlho drzala. Hned som si mala ist vybavit aj EPI, lebo ze maternica na CTG uz vykazovala kontrakcie. Pritom ja sa rodit este nechystam, chcem racika 🙂

kaara1980
10. jún 2011

mňa kým som sa neopýtala na zazmluvnenie nejak dr neriešil.Evidentne bežný postup.Pri synovi som chodila na ctg každý týždeň ten posledný mesiac.Kde sa chystáš rodiť?

sissika
10. jún 2011

@kaara1980 chce znamenie raka 😀

sissika
10. jún 2011

@londa ale keď máš už kontrakcie, tak to asi nevydržíš dovtedy 🙂

kaara1980
10. jún 2011

@sissika rak a blíženec je ,prašť jak uhoď, 😉

sissika
10. jún 2011

@kaara1980 inak aj ja sa nejak bojím blíženca, hovoria, že sú dvojtvarny

kaara1980
10. jún 2011

@sissika môj starý je blíženec.On síce dvojtvárí nieje,zato je občas divný.Ale mám susedku blíženca a veru tá je dvojtvára.Ale toto už dáko neriešim,pretože je to vlastne koniec znamenia a už sa prakticky prelína s rakom.Inak vra je to aj tak všetko posunuté a má byť nejaké 13te znamenie.Ja vlastne ani neviem aké znamenie ja Jakub,narodil sa 23.8 a to je niekde písané ako lev,niekde ako panna.Ja len dúfam,že budú mať obaja len tie dobré vlastnosti 😀 ,lebo každé znamenie má dobré a aj tie zlé.Skôr verím numerologii

londa
10. jún 2011

@sissika @kaara1980 no zostava len dufat, stahy maternice zacali, ale nemusia sa rozvijat... krcek je na 1 cm, takze este je to v pohode. Mama mi spominala, ze bol taky pripad ze zena bola otvorena na 4 cm, aj dva tyzdne. Cize je to indi-vindi. 😀 a babulka sa mi zda v brusku kludna, ozve sa len ked ju ominam, alebo jej zavadzam 😀
a rodit budem na Kramaroch, mam to aj najblizsie.

monitas84
10. jún 2011

@lucia1981 Ahoj, pekne priberá maličký, len tak ďalej, ešte potrebuje trošku nabrať váhy. 🙂
Veru ľahko sa mu to hovorí, ale neboj o chvíľku Ti bude robiť radosť Tvj malý Lenny. 🙂

adrica
10. jún 2011

@fleuerette Tu pomoze len stale masirovanie a cvicenie s nozickami.
Ja som pri prvom synovi cvicila stale ked som ho prebalovala.
Ked kojis tak treba dat pozor co spapas. Problem moze byt kludne aj cerstve pecivo.
Ja som sa snazila vzdy jest to ktore bolo z predosleho dna a vela tekutin.
Skus si aj ty urobit rascovy caj,ono to vsetko prechadza do mlieka.
drzim palce.
P.S. U nas robil zle aj melon a to som poctivo vyberala vsetky jadierka. 😠

adrica
10. jún 2011

@kukujka Malu mas teda riadne vlasatu 😉
Inac mne jedna sestricka poradila homeo tabletky Traumell. Je dobry na hojenie ran, ja som ho pouzila pri operacii pruhu.
Teraz ho mam pribaleny uz v taske a dobre je ze nema ziadny vplyv na kojenie.
Vela sil. 😉

kaara1980
10. jún 2011

@londa však jasné,kontrakcie už má v podstate každá z nás.len niektoré sú také,že ich nevnímame.Suseda,keď čakala dcéru,tak ju vzali do nemocnice vo 8 mesiaci,lebo bola v poradni a niečo sa dr nezdalo,tak ju poslal na ,pásy, a tam jej vybehli sťahy pomaly každých 10minút a ona vôbec nič necítila.Bola v nemocnici 2 týždne,kým jej to neukľudnili

londa
10. jún 2011

@kaara1980 tak tak....presne tak. Je jasne ze to toho 28. nebude, tak snad to este tych 11 dni potiahnem. 😀 aj vahu uz mame ze sme kvazi ready (3350) ale mojich geneetickych 4000 to este neni.. 😵 No keby mi nerobili to CTG tak ja som v klude, ja som nevedela ze ten pocit, je tvrdnutie brucha. Citim sa stale v pohode, vitalna, pohybliva. 😀

monitas84
10. jún 2011

Ahojte kočky, čítam, že dnes upratujete a makáte doma. 🙂 Môj drahý manžel mi kúpil novú spáleň, tak sa z toho veľmi teším. 😀 Zatiaľ to je všetko len zabalené, musel ísť do roboty. Takže to zajtra začne skladať. Ja už mám svoju predstavu, čo ako chcem. 🙂 Drahý aj odpadne, keď sa dozvie, že by som chcela prekladať nábytok, toto sem toto tam. 😀 Uvidíme, možno ma aj veľmi rýchlo zruší. 😀 Takže mňa čaká upratovanie zajtra.
K vareniu som sa dostala len teraz, budeme mať vyprážaný karfiol s hranolkami. 🙂 Mňam. Neviem ako Vám, ale mne mäso nejako teraz nechutí, radšej si dám zeleninku. 🙂

kaara1980
10. jún 2011

@londa mne občas stvrdne brucho a cítim kontrakcie,ale stále je to málo ešte a pôrodné cesty ešte veru pripravené nemám.len skrátený krčok.Ale pri pôrode sa všetko mení z hodiny na hodinu 😉 Ja rátam,že takto o týždeň pôjdeme na vec 😀

lucire
10. jún 2011

@ekia Ahoj my sme doma od pondelka, ale ešte sme neboli vonku...chystáme sa až v sobotu. Už sa teším tak snáď nebude pršať to by sa mi moc nechcelo 😒

lucia1981
10. jún 2011

@monitas84 ..tak to verím, že Ťa manžel veľmi potešil, ale veď na to ich máme aby nás rozmaznávali.... 😀 ja som práve dokončila tiramisu, mm to zbožňuje, tak dúfam, že sa večer poteší keď príde domov.... 🙂 inak ja som tiež asi pred dvoma týždňami vymyslela maľovať spálňu a samozrejme že sme aj nábytok museli prekladať a už aj postieľku sme si tam dali, tak drahý mal tiež zo mňa radosť... 😉

kaara1980
10. jún 2011

@monitas84 ja bez mäsa veru prežijem,ale z karfiolu mi býva plano a pritom ho mám rada.Môj drahý ma zas zajtra pre zmenu bude ťahať po nábytkárstvach kupovať obývačku,gauč a spálňu ☹ .Akože za normálnych okolností by som sa vytešovala,ale je už naozaj nevládzem behať po obchodoch.A on musí všetko konzultovať so mnou.Ešte aj včera som si ani vlasy nemohla umyť,lebo on bol v hornbachu a vyberal vypínače a zásuvky.Ja musela byť na telefone a riešiť farbu. 😠