V septembri/září 2009 už maminkami. Pridajte sa!
kedze sme uz maminkami vytvaram novu temu v novej teme pre septrembrovky/zarijovky 2009 kde sa mozeme podelit o nase skusenosti a rady uz s babatkami 🙂
ahoj, my se před hodinkou vrátili z kina, byli jsme na Avatarovi 🙂 mě se to moc líbilo, taková pohádka, no 😅
filkova - mě se Nela taky budila 1x za noc a ted už zase 2x, myslíš, že jí už moje mlíko nesstačí 😕 a zase potvora dělá to, že po kojení v 20h usne, chrupne si hodinku a od 21.h tady čumákuje nejmíň do 23h, někdy dýl 😠 přitom už byla naučená usínat sama a hned po večeři spinkat... a taky v noci občas si chce hrát... chjooo, kdo říkal, že se mimča na 3 měsících měněj, měl asi pravdu 😔 nebyla jsem to já 😅
nj něco na tom bude 😀
Co děláte s dárky pro mimčo, které jsou hrozné kýče a nelíbí se vám?
majo - k vánocům jsme naštěstí nic takového nedostali 😉 napřáli jsme si pro Nelu, co jsme chtěli 😀
maja: kýče jsme nedostali, jen opět 3 balíky těch šílených plínek z tesca 😀 😀 😀 a s těma fakt nevím co udělám 😀 😀
mauik teraz bol na tom kamos a povedal ze na to ist nemal pretoze sa mu uz vsetky filmy budu zdat o nicom 😀
mauik mě při při první dceři doktorka hned nechala dávat od 4.měsice rýžovou kaši na noc,jak to miminko po třetím měsíci hodně povyroste a zesílí tak pak už jen s matečřským mlíkem celou noc nevydrží a teď u Terky je to stejný,má 7kilek a přes den vpohodě ale vnoci už mívá častěji hlad než předtím,prostě má její tělíčko větší nároky,to není že bys měla málo mlíka jen má mimi větší hlad. 😉
Májo jak jsi přišla na ty zoubky?
Filkova taky přemýšlím od 4 měsíce o nějaké kaši, ale poradím se s doktorkou nejprv 😉
maja: Beca ještě nedorazila.
ad Vánoce: já si užívám. Od Štědrýho dne mě bolí zub. Mám polorozpadlou osmičku, který má rozbolela po rozbalování dárků a od té doby až na pár vyjímek mě bolí celé půlka čelisti. Snažim se jíst minimum prášků, ale už šílím. Dvě noci jsem skoro nespala. V noci na včerejšek už jsem byla tak zoufalá, že jsem se vydala na pohotovost. Dorazila jsem tam o půl jedné v noci s bxlo tam tak 10-15lidí. Jedna paní co tam bxla jako doprovod mi řekla, že už tam čekaj 6 hodin a jsou před nima ještě 4 lidi, tak jsem to vzdala. Ordinoval tam jeden doktor a bylo to pro celej jihomoravskej kraj. Paní přijela z Břeclavi. Na zítra mám domluvenou kamošku co dělá sestru na zubním vr špitále, že se tam mám stavit, tak mi tu 8 asi vytrhnou. Bojím, bokím. Chtěla jsem jít až dokojím, ale nevyšlo to. Snad tam nebudu dlouho a budu pak použitelná. Bude mi hlídat tchýně a pak půjdu asi k ní. Tolik k našim Vánocům. ☹
Posp 😔 to mě mrzí, ale neboj- mě trhali dvě polorozpadlé osmičky najednou a v poho a ta úleva potom 😵
acha: dík. Já se spíš bojím co mlíko a tak. Proto jsem to i odkládala. No a to trhání to bude taky šílený. Mám tam ten kořen nějak divně rostlej. 😒
Posp právě čim dřív tim líp a aspoň se nebudeš stresovat a o mlíko se neboj 😉 , mě rostou kořeny proti sobě, takže říkal doktor že to bude asi krapet bolet, ale prd, nejvíc bolela injekce 😀
acha: no po těch bolestech si říkám, že to snad horší být nebude. A co, zvládla jsem porod, tak toto dám snad taky. Maj mi trhat 3 osmičky, ale ted asi pujdu jen do té jedné.. 😅
acha: a jak dlouho se to hojí? 😅 Mě trhali naposled mlíčňáky a to si už nepamatuju. 😀
čoveče asi týden, pár hodin po tom jsem cítila že z toho krupe krev a pak to přišlo k sobě ale spravil to brufen a jen tak lehce to pak bolelo jak se stahovala dáseň a za týden už jsem o tom nevěděla 😉
posp - to je mi líto!!! 😔
přebalovat teď Nelu je děs běs - točí se mi úplně celá na bok, div se mi v těch ho.nech celá nevyválí, nemůžu jí pořádně namazat zadek ani oblíct plínu... 😠
a na Avatara bych šla znova 😎
fil - mě zatím dr. nic neříkala o příkrmech, nicméně se jí na to noční buzení může zeptat, jdem za týden na pneumokoky... 😢
a taky půjdem na náušničky (už teď brečim) - už jste někdo byl? nastřelit nebo píchnout? My půjdem asi nastřelovat...
acha: to´s mě teda nepotěšila, čekala jsem, že napíšeš tak dva dny. 😅 😅 😅 Pospec musí do práce a budu s malým sama. 😒 Na pondělí mám domluvenou tchýni, ale co pak? 😕
je pořád mrzutej, slintá a pořád musí mít něco v puse, pěst si kouše jak pominutej.
mauik: dík. Neboj, to očko bude v pohodě. A naušničky taky. Já jsem to teda neřešila, my je Zdeněčkovi dávat nebudeme, ale šetrnější je prý to nastřelení, ale nevím. Já mám naušnice od mala a nepamatuju si to, takže malá to určo taky zvládne. 😉
ad příkrmy: malýmu už mlíko co mám nestačí, tak rozmražujem zásoby z dřívějša a brzo nás taky čeká příkr. Řešíme jestli Nutrilon nebo raději už nějaký "jídlo" jako mrkvičku atd.
pospec já mám pryč všechny osmičky, trhali mi je po dvou. Cítila jsem to skoro 2 týdny ☹ chce to pořád ledovat, a já ani nemohla pořádně jíst, spíš jsem pořád pila shaky 😖
no já myslim že se jim začínaj prořezávat, to může ještě trvat než se jim objeví.
posp - no já si to taky nepamatuju, a to se tenkrát ani nenastřelovaly, ale když moji berušku někdo trápí (čímkoliv), je mi hrozně... jsem měkota, no... 😅
a neluša taky pořád cpe něco do papule a slintá... 😠 ale že by jí ve 3 měs. začínali růst zuby, to snad ne... 😒
no a já doufám, že ještě nějakou chvíli vydržíme s kojením... i kdybych měla kojit 3x, 4x za noc...

akte : http://www.medela.cz/informace-o-kojeni/?polohy...