icon

Aprílovky 2016

reni1512
14. aug 2015

🙂 všetkyyyyy sem 🙂 nech sa spoločne radujeme!

Aprílovky 2016
lusswinki
14. dec 2015

@tarniah hmm... Ale Adelka je krásne meno... aj ja som rozmýšľala nad Adelkom ale priatelovi sa veľmi nevidí, tak sme vybrali Emmku, pristane k priezvisku a ešte ju nemáme v rodine :D a pre chlapčeka máme vybraté meno Matej

lusswinki
15. dec 2015

@tarniah no naše bábatko sa tiež schovávalo, očividne mu to bolo nepríjemné a tiež mi Dr vravel, že ak chcem môžem ísť na 3D, ale Keďže je všetko vporiadnu na 3D nepôjdem. Veď v minulosti poniektoré vôbec na žiadnom utz neboli a prežili to že vedeli pohlavie až po narodení babatka. a tak si vravím, že keď sa tak snažilo schovať pred tým utz lúčom moje mimi, tak ho trápiť nebudem, veď keď našej Emmke narastie pipik (inak veľmi vtipne si to napisala) tak bude Matej a tiež sa budem naňho rovnako tešiť, len už by som chcela niečo pekné objednať z Aliexpress http://www.aliexpress.com/item/2014-New-cotton-... ,veď kým mi to dôjde domov, ale kým neviem pohlavie na 100% tak asi zbytočne 😉

tarniah
15. dec 2015

@lusswinki my sme sa tiez zhodli na eme ako na prvom mene ale ked som si pozrela statistiky kolko ich teraz je a potom som si uvedomovala ze je to naozaj tak ze ked som zastupovala na detskom tak kazda druha ema a kazda prva sofia a este nina a vaneska tak sme sa rozhodli hladat dalej kedze pre nas je ema taka ocarujuca mozno aj tym ze sa v nasej generacii moc nevyskytuju ale v jej to bude ako anicka majka zuzka janka u nas :D ale to nemusi kazdemu vadit to len my sme mozno divni :D
A s tym pohlavim to ti ani 4D utz nezaisti ze naozaj bude to co ti povedia kolk uz ostali prekvapeni :D ja akurat z vlastnej skusenosti viem ze to na dieta moze mat dopad ked si myslis ze je jedno a nakoniec je druhe :D moja mamka samozrejme na utz nebola a uz mali dve dcery tak som bola palko cele tehotenstvo predkoncom ich este vyplasili ze mozno som dvojicky :D no a nakoniec jedna baba ale poznacena palkovanim a asi omielanim ze kopem ze to isto furtbalista bude tak som ten futbal veru aj dost dlho hrala a po stromoch liezla a kadeco chlapcenske bolo zaujimavejsie ako babske srandy :D a tie vecicky co si poslala su mile ;) ja som sa dnes pocas vychadzky dostala do mesta ze popozeram nejake darceky na vianoce a bolo mi z toho samej smiesne lebo som sa najviac zdrziavala v obchodikoch s detskymi vecickami :D neda sa to obist :D

lusswinki
15. dec 2015

@tarniah no to aj moja sestra (26 rokov dozadu) mala byť chlapec a volali ju Šimonko (kým bola ešte v brušku) no a ano aj ona bola taka, že mamka jej musela kopačky kupiť, lebo revala v obchode, že v sandálkoch sa jej zle škriabe po stromoch, teraz normálne mám chrobáka v hlave, či nezačnem kopajuci batôštek volať Matej, veď dievča hrajúce futbal sa ešte dá zniesť, ale chlapec chodiaci v lodičkách to už nie xixi :D
A to s tými menami je ťažke, vybrať to správne, aby ho/ju nikto nejako neprezýval a tak, a veď uvidíme, moja sestra napr mala byť Lena, ale Keďže sa narodila veľmi maličká, tak dostala meno Barborka a to sa mamka rozhodla na poslednu chvíľu po pôrode, keď ju videla

Ja už čoto darčekov mám nakúpených, dokonca aj zabalených s menovkou, a ano aj ja som viac pozerala po babatkovských vecičkách, ale nekúpila ešte žiadne oblečenie, veď je ešte čas 😀

tarniah
15. dec 2015

@lusswinki to si teda dobre napisala v dnesnej dobe je to este riskantnejsie kedze sa hlasa taka benevolentnost vo vsetkom lebo v detstve je normalne ze chlapec ak je medzi babami chce tiez suknicku a opacne ale potom z toho zvykli vyrast dnes by som sa uz viac bala nasledkov :D ja uz sa prihovaram Adelke tak snad bude vsetko v poriadku :D a kopacky to sa aj mne kupovalo dokonca som mala dvoje ci troje bo som poctivo zodrala stuple :D
A meno je veru tazka volba my sme sa o menach bavili este skor ako som bola tehotna a ked sme sa dozvedeli co cakame tak aj tak este cez tyzden nam trvalo kym sme to naozaj rozhodli
Sestru pozdravujem kedze mala nedavno meniny ja som narodena na barborku babka aj chcela nech sa tak volam ale nakoniec mali nasi dost zdraveho rozumu a dopriali mi sviatok dvakrat v rok :D
no a darceky to ti zavidim ja to tento rok akosi nevykryvam ale hovorim si hlavne ze budeme spolu ved uz sme velki :D :D :D ale tak snad este daco stihnem :D

lusswinki
16. dec 2015

@tarniah ja tiež darčeky len kvôli malým deťom, čo máme v rodine, ak by som kupovala niečo sebe, tak počkám do výpredajov, veď hneď po vianociach budú...

tarniah
16. dec 2015

@lusswinki ja budem v tomto navzdy male dieta ja chcem darceky kazde vianoce :D ja si to neviem predtavit ked niekde citam ze my si uz nedavame darceky..podla mna je kazdy dusou trosku dieta a neverim ze by bol niekto koho by aspon nejaka drobnost nepotesila ved to nemusia byt drahe ani neviem ake velke veci len nejaka drobnost to predsa musi byt :D ja uz sa neviem dockat co mne jezisko donesie ved som bola cely rok dobra :D :D :D

lusswinki
16. dec 2015

@tarniah my sme raz vyskúšali ake to je nemať darčeky a bolo to také kľudnejšie, lebo nikto sa nehádal, že prečo dostal toto a prečo nie toto (som z osmich deti) , ale to boli len jedne vianoce bez darcekov... vpodstate sme sa zhodli v tom, že treba obdarovať svojich blízkych, či už počuvali 🙂 alebo nie 😀 😀 😀
Jasné, že ani u nás nepomíňame tisice na darčeky, a ano niekedy aj obyčajná vtipná drobnosť poteší viac ako nvm čo drahé. Aj tak najkrajšie na vianociach sú detské rozziarené očká, a priznám sa, že ja sa niekedy viac teším tomu, ako detom svietia očka, aj keď viem, čo dostanu 😵

tarniah
16. dec 2015

@lusswinki no ja som u nas najmladsia takze tie oci musia mne ziarit :D ale jasne ze s detickami ktore tomu vsetkemu este tak krasne veria to musi byt milion a jedna preto sa tesim na nase babo ze vsetko zas dostane novy rozmer 🙂 ale urcite nikdy nezabudnem nieco kupit aj sebe a manzelovi :D :D ved by si potom mohla adelka mysliet ze maminka s tatinom neposluchaju ked nic nedostali :D :D :D nemozem si podkopavat nohy vo vychove :D :D :D

lusswinki
18. dec 2015

@tarniah no to je celkom zaujimavý nápad... my trávime vienoce u našich, tak stále niečo dostanem a nemusím si nič kupovať :D ale určite, až budeme vianoce tráviť buduci rok už vo vlastnom, tak musím myslieť a kupiť niečo aj sebe (priatelovi stale niečo kupim , len on sem tam zabudne či už narodeniny, )

tarniah
18. dec 2015

@lusswinki ja este aj tieto vianoce stravim u nasich ako kazdy rok a tiez som si doteraz nemusela nikdy kupovat aby som mala no ked vidim ako ide nakupovanie darcekov tatkovi mamke velke iluzie si nerobim tak si pre istotu casom asi nieco kupovat zacnem ked uz budeme sami :D ale tak zatial nemozem ani pol kriveho slova povedat na partnera lebo som mala narodky a nenechal sa zahanbit ani som necakala ze to tak paradne vykryje :D mam dokonca pocit ze mu ide vyberanie darcekov este lepsie ako mne :D tak mozno bude nakoniec on kupovat celej rodine :D :D :D

lusswinki
20. dec 2015

@tarniah jeej, tak to ti trošku zavidim.. v našom prípade som tuto rolu prevzala ja, je sice pravda, že on pracuje a tak má malo času, ale vpodstate sa doplname.. Juj, ja sa už nemožem dočkať Vianoc.. normálne už odpočítavam , že "koľko dní sa ešte musím vyspať", aby bol majonézový šalát atď... 😀 😝 😀

tarniah
20. dec 2015

@lusswinki ja mam tiez moc rada vianoce a ten salaaaat :D ale aj na vsetko ostatne sa tesim my mavame oblatky opekance smakom hrachovu kasu kapustnicu a rybku so salatom ;) a potom uz tie darceky juchuuu ;)

lusswinki
21. dec 2015

@tarniah no u nás sa podavaju oblatky a salát s pekinkskými plackami, to už tak rodinne máme zauživané.. pamatam, že ked sme boli ešte malé deti, tak sme mali aj za naberačku šošovicovej, hrachovej, fazulovej, bobaľky s makom, ale veľa sa z toho nepojedlo, tak sme si jedalnicek upravili, lebo čakať za kažsým, kedy konečne doje... o nervy 😀 lebo tie darčeky spod stromčeka na nas nakúkali :D

tarniah
21. dec 2015

No jo ja mam aj teraz problem vydrzat lebo sedim vzdy tvarou k stromceku a darcekom :D a ocko si vzdy just vyberie ten kusok ryby co ma najviac kosti a potom zdrziava a mna mrle zeru :D

lusswinki
21. dec 2015

@tarniah no to poznam a moj brat mi zasa náročky robí to, že si ešte dá duplu a my musíme za ním čakať, kým dopapá 😀

tarniah
21. dec 2015

@lusswinki ale aj to ma svoje caro :D ja uz si vianoce bez toho neviem ani predstavit :D

reni1512
autor
21. dec 2015

@lusswinki ake su tie pekinske placky? daj recept 🙂

tarniah
24. dec 2015

Stastne a vesele ;)

lusswinki
4. jan 2016

@reni1512 no u nás to vraj volajú Solamilove placky... hovori ti to niečo?

lusswinki
4. jan 2016

@tarniah no vĎaka Bohu sviatky su už skoro zanami :D inak uspešný nový rok 2016 ti prajem aj všetkym mamičkám na MK

tarniah
4. jan 2016

@lusswinki Aj tebe vsetko dobre v novom roku hlavne nech to vsetko hladko ide :D uz si pokrocila s vybavickou? my sme si dnes dali poziadavku na cenovu ponuku na kocik a jezisko malej doniesol dvojo dupaciek na meninky sme jej kupili jedny teplacky a po vianociach sa podaril spaci vak a kombinezka kedze mam obavu ze zima este len zacina tak nech nam nezmrzne ked sa narodi :D

reni1512
autor
4. jan 2016

@lusswinki absolutne nic 😀

tarniah
5. jan 2016

pomalicky zacinam kazdy den nieco hladat a riesit dnes som si vzala na musku plienky :D chystate sa pouzivat jednorazovky alebo budete latkovat?

bejuska4
5. jan 2016

ahojte, pridavam sa k vam 🙂 Termin mame 20.4., cakame dievcatko. Jedno, Sarlotku, uz mame doma, akurat tento piatok oslavi 3 roky. Budem rada kazdej komunikacii aj rade. Vsetko dobre do noveho roku vam prajem! 🙂

synaps
5. jan 2016

Ja zo začiatku určite jednorázové a možno neskôr prejdem na látkové.

bejuska4
5. jan 2016

@tarniah Ja som pri prvej pouzivala jednorazovky z DM, aj teraz budem pri druhej 🙂

tarniah
5. jan 2016

@bejuska4 jasne vitaj medzi nami aj my sa potesime dalsim podnetom a zivsej diskusii ;)

tarniah
5. jan 2016

co sa plienok tyka ja som stale na vazkach :D chvilu chcem latkovat potom si vravim ta co si sa zosalela :D a dnes som pozerala taku prezentaciu o latkovych plienkach a uz chcem zas latkovat :D takze asi to skusim pre vacsie pohodlie babatka... to by mohla byt dostatocna motivacia i ked somi dost leniva :D

lusswinki
5. jan 2016

@tarniah no tak to ste sa pekne rozbehli, ja som veľmi neposkočila s vybavičkou, akurát čo som dostala od svokry zelenučké ponožtičky, úplne su chutné :D no kočík už máme, postieľku tiež, takže ostatné veci, až sa na istotu dozviem, či to naozaj bude dievčatko :D alebo chlapček.. no momentálne riešime domček, tak vybavička musí "zatial" počkať. Plienočky budem používať jednorázove, aspon dúfam, že nebude mať bábo žiadnu neželanú reakciu, je to oveľa pohodlnejšie, aj keď látkové sú zdravšie. Napr, mojmu bračekovi (bude mať 4 rôčky) vadili všetky slovenské plienky, jedine čo mu nič nespôsobovali boli plienky značky DADA kúpované v poľsku, takže sme tam museli chodiť dosť často 😖 😀
@reni1512
Pekinské placky
1 kg bravčového mäsa (chudého, nakrájame na rezance/ kocky)
5 vajec
4PL kečupu
4 cibule (nakrájať na kolieska)
3stručiky cesnaku (popučiť/ prelisovať)
1 KL sladkej papriky
1 lečo (bez šťavy)
1 dcl oleja
1 krabica solamilu
vegeta, soľ, mleté korenie (podľa chuti)

Všrtko zmiešame a necháme odležať 24 hodin v chladničke. Smažíme na oleji.

Príloha: hranolky, majonézový šalát, ryža, zemiaky...
Poznámka: recept pre cca 15 osôb na cca 2-3 "obedy" resp. dávky 😵