icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

peta111
25. máj 2012

Tak to si mala superr dufam ze aj moj porod prebehne tak hladko a ze coskoro sa nad tym iba pousmejem ako som stresovala 😉

mima1311
25. máj 2012

Babenky dnes ten moj lump zavrel dceru na balkone , bola by koli nemu zmeskala rano skolu 😝 😀 ona pre nieco vybehla na balkon a on hned bol pri balkonovych dverach a uz ich aj zaklapol , postavil sa , drzal sa ruckami za sklo a este po nom trieskal 😀 ona z druhej strany vykrikovala az ide prec ...no mohla kricat aj cakat 😀 ten len trieskal este viac ...bola by dvere odtisla , len by ho bola vyvalila dozadu , tak vykrikovala na mna ......este ze som ju zacula 😝 😀 😀 😀

Neviem ci by jej to ako vyhovorka preslo v skole , ze ju 9 mesacny brat ,, vymkol,,

ikusa11
26. máj 2012

@mima1311 😀 😀 😀 betarisko male 😀

katka121
26. máj 2012

Naša malá zo sna vykrikovla "bábo, bábo....." lebo včera sme ju to učili hovoriť.....mali sme záchyvaty smiechu z nej...... 😀 😀

mima1311
26. máj 2012

@ikusa11 😀
@katka121 fiiiiha , tak to krposka este zo sna drilovala 🙂 ....nas teda ma bohaty slovnik , ale nie cielene a ucit sa veru nechce , nezopakuje co by co bolo tvrdohlavec jeden .....

danielka2ko
27. máj 2012

@gabika84 tak to je super napad, skusim kamosku co je tiez na materskej a ma rocnu dcerku, aspon by sa spolu zahrali , mala zboznuje deti 🙂
@viva02 v septrembri by som mohla, ja ucim na prvom stupni, preto len tak doobeda to je.ale ani potom by nemal s malou kto byt, skusim sa teda kamosky opytat, mozno bude suhlasit...Je tu vysoka nezamestnanost, kedze som z vychodu 🙂 a sanca to teda je, ja fakt neviem, musim zvazit este vsetky pre a proti, ale dakujem vam za rady 🙂

mima1311
27. máj 2012

Babenky , dnes sa nam maly zroloval dole schodami 😲 ☹ 😖 , to tak byva ked je vela ludi pokope a kazdy sa spolieha na toho druheho 😠 , som sla do izby zaniest dake veci a nikto v kuchyni na neho neprizrel , maly vysiel na chodbu a rovno na schody , az vtedy zacali vsetci s krikom za nim utekat , no on uz letel ☹ dcera zacala histericky revat , mm ho zachytil az na druhom schode zvrchu ,vravel ze ked sa otocil , uz mu videl len nohy v lufte .... inac by sa kotulal az na sami spodok 😢 ...to bolo placuuuuuu, ja som pocula len buchot a poriadny a strasny krik 😖 nastastie to boli len dva schody ,no maly ma pas od ocka cez lice , uz mu to mierne napuchlo a ocervenelo , bude tam mat modrinu ..mm panikaril ci nema kost zlomenu , som este musela vsetkych utisovat ....hadam tfuj - tfuj to bude OK , uz mu to bledne , ale este teraz mam hrcu v krku ...toto je prvy uraz , som zvedava ci to primeje mojho mm aby sme dali na schody zabranu , sme v prerabke a vravel ze to neni treba 😠 ze tam budu dvere ...no len kedy tie budu ☹

bejka82
27. máj 2012

@natalitimk ahojte, až teraz píšem celý týž. tu mám mamu na výpomoc a akosi nič nestíham 😀 😅 ešte nelozí ale už to čakám každú chvíľku 🙂 ale už všetko opakujem, už dáva aj pápá konečne 😅 babka ju naučila posielať pusinky (nie s ručičkou ale len tak pošle cmuk 😀 ) no na zjedenie 🙂
zúbky máme 1 a 1/2 😀

bejka82
27. máj 2012

@natalitimk no to máš pravdu, že čim-skôr začneš tým ľahšie to ide. tak uvidím ako to zvládneme my, ešte chvíľku nechám a uvidím o mesiac 😅

krhlicka
27. máj 2012

@mima1311 uf, to ma mrzi, dufam, ze je nas maly vytrznik v poriadku!ta zabrana je fajn vec, kym nebudu tie slubene dvere 😉
baby je tu nejake babatko, ktore nelozi?nasa mala bude lozit asi az, ked zacne chodit a dolu jej budeme davat nejake mnamky 🙂 Ja aj muz sme llozili az po chodeni. Mala to ma tiez otocene. Najskor si sadla, potom sa plazi dozadu, ale dopredu jej to vobec nejde...

krhlicka
27. máj 2012

@bejka82 😀 jej ze 1 a 1/2 zubu a aka je sikovna Sofinka!to je tak mile obdobie ako vsetko drobci opakuju , u nas tak isto, a pusu sa ucime posielat oddnes. Vy mate doma posilu, tak si uzivaj, my si zase uzivame u dedkovcov 😉

bejka82
27. máj 2012

@mima1311 jujha, moje malinké dúfam že bude vš. v poriadku. 😉 malý beťár a aspoň sa už tým schodom vyvaruje alebo ani nie?
my ešte tiež nelozíme ale už náznak toho je a ešte sa mi ani sama neposadí. síce sa jej to už pár x podarilo ale ešte to veľmi neide. 😅

bejka82
27. máj 2012

@krhlicka 😀 😉 tak to sú úžasné tie detičky, naozaj je to najkrajšie obdobie keď sa tak rýchlo a tak veľa vecí učia 🙂
no ešte sa pokúsim prehovoriť babku aby ostala do piatku 😝 a v sobotu ideme na týždeň k svokrovcom 😅 takže zase oddych 😎 už konečne, však som už hvorila mm ,že toho nášho drobca nahlásim do reklamy na duracelky... však to nie a nie vypnúť 😀 😀

verka
27. máj 2012

boze ja ucim maleho pomaly od 5mesiacov pa-pa, moja, tap-tap...je to taky maly lenoch, cisty chlap. da papa,ked sa mu chce, moja mama spravi uz dlho a este baranky buc.... lozit sa mu akosi nechce,ale prave vcera zacal konecne uz chodit samozrejme ked ho drzime....

verka
27. máj 2012

vcera mal akurat 9 mesiaocikov, nase zlatko, a dolne aj horne predne zuubky, jeden ocak uz prerezany, druhy na ceste,nas to trapia tie zuby jak hrom...uz nech je to za nami

dadulajda
27. máj 2012

@mima1311 ahoj, akoze stres citat co s vam prihodilo 😨 dufam tiez ze bude ok.ale sleduj ho.a ci ho to na dotyk neboli.babatko male... mne sa Pato raz zacat valat dole kopcom na luke.chcel zacat lozit a podlomila samu rucka na trave a uz valal sudy...tiez bol v riadnom soku a my vsetci s nim,takze ta chapem ☹

My sme boli teraz naposledy u mojej segry na par dni, ktora ma 6 tyzdnove babo.a poviem vam kocky som rada ze maly ma uz skoro tych 10.mes.!! 😅 akoze ja by som to vsetko od zaciatku vazne nechcela prezit. Fuch vazne je to narocne vychovavat babo.a sama 😒 ten moj krpec je na mne ako pijavica fuurt,takze vdaka bohu za maminku,ktora mi navari 🙂 A uz sa mi podarilo schudnut na 50kg(ked som najedena) 😀 vraj vyzeram hrozne,ale to ide nejak samo pri tych detoch. 🙂 KONECNE sa prerezal druhy horny zub,lebo som ho ani fotit nemohla takeho upirika 😅 aj ked nevim ake to budu fotky,lebo asi by som ho musela zmrazit aby sa nechal odfotit a nebola to rozmazana machula 😝 chodi stale s rukami,ale niekedy skusame uz s jednou. to je vitazstvo ked spravi 2 krociky a dostane sa niekam.to keby sa mi podarilo odfotit tak som straaasne happy!! 😵 😵 😵

katarina6
27. máj 2012

@mima1311 no teeda!!! najskor som smiala ako Jakubko zasa vystrajal a zavrel sestru na balkon 😀DD, a potom dalsia lumparen 😲 , tak to som sa vystrasila.... ale nepochopila som teda z kolkych schodov spadol? len z dvoch? ci z viacerych? no ked z dvoch tak to este by snad nebolo take strasne, ale keby z celeho ci polky schodiska, to bezte urcite k lekarovi dat ho prezriet, ci je vsetko ok......
My schody nemame, ale ked mame pod sedackou vankus, tak mala cezen vylezie na gauc, prelezie ho a za nim mame take kreslo a vlezie az tam, to mm dnes skusal ci to prelezie, dal jej na to kreslo ovladac a preliezla to za par sekund, aj video sme natocili.... je to teda riadna horolezkyna, a keby mame schody tak verim ze je to pre nu hracka 😀.... skusim ju dat vyliez na schodisku na chodbe co mame v panelaku.....
mne sa mala predvcerom postavila zo spodu o stol 😀, boze tak som sa smiala, ona vzdy ma taku polohu ze klaci na kolenach a z toho sa stava, tak sa zvnutra stola chytila za boky a postavila sa tam o to a drzala sa proste zo spodu stola....uplne šiši 😀......
s tym rozpravanim u nas to je nijake, nehovori nic cielene..... aj ked skusame kazdy den... .vie iba zopakovat s pusou take napodobnovanie rybicky.... 🙂..... inak si drkoce svoje slabiky a po svojom......

Baby, co sa vam tazko fotia krpci ked sa hybu, skuste si tam nastavit blesk, aby vam fotil blesk a to vam odfoti potom ostro aj ked sa bude vela hybat...... a skuste viac z dialky fotit, aby ste mali dost miesta po okrajoch na fotenie, keby zmenil pohyb..... no a chce to hlavne poznat svoje dieta a skusit predpokladat jeho pohyby 🙂, viem ze to je tazke, ale trochu sa aj to da natrenovat....... no a potom treba fotit vela za sebou tych zaberov a jeden sa musi z toho podarit 🙂.

@krhlicka ja som tiez nelozila, ale rovno chodila v 10.mes., tak mozno aj Dori tak bude 🙂.... a neskusala si ju stavat na styri? Ze ju jednoducho chytis za brusko a nozky jej podopries zo zadu aby zostala klacat na nohach a na rukach... a kazdy den par sekund ju tak podrzat aby si zvykla na tento postoj......ja som tak malu davala, potom sa vzdy rozcapila ako zaba 🙂..... a potom asi tyzden som ju ucila lozit 😀, ked uz tak vedela pekne drzat a nerozcapit sa.... tak jednou, druhou rukou vpred, potom jednym druhym kolienkom vpred.... a strasne ju to bavilo sa smiala ako sa tak pohla k nejakej hracke co som dala pre nu..... a to som len tyzden robila a potom uz spravila krok sama......samozrejme nic nasilu..... vsetko proste zlatou strednou cestou....... a mne chodi aj taky mailing list od Nivea, a tam bolo este davnejsie ked deticky len lezali na chrbte take video ze sa ma cvicit s nozickami akoby bicyklovanie vo vzduchu, take ze raz dva, raz jedna raz druha nozka..... aby si zafixovali ten pohyb noh..... to som s malou robievala tiez......

@verka ti tvoji anjelici su taki krasni!!! 🙂 a chlapci su tusim rovnaki podobaju sa 🙂.... prekrasne dietky! sa opakujem ale fakt su krasni! 🙂

@katka121 😀DD podarrena 😀DD ze aj sa jej o tom snivalo 😀DD
@dadulajda ja zasa naopak, kamoske sa teraz narodilo babatko, syncek, a ked som ho videla, tak mi bolo luto ze mi uz mala vyrastla 😀, by som chcela znovu take malinkate 😀.... mne mala praveze na zac. bola dobra, super spavala, od vecera do popoludnia v kuse, iba na kojenie sa zobudila ale to papala so zatvorenymi ocami a potom spala dalej..... az od toho 4.mes. to zacalo byt horsie.... s tymi zubami......
a zasa ked tvoj Pato je taky strasny cert, neverim ze aj druhe dieta by si take mala..... ja verim ze vzdy jedno je take, druhe onake...... ja mam tiez hyperaktivnu slecnu co chce nonstop pozornost a stale nieco robit, pozorovat, byt s ludmi, detmi...... no keby som mala druhe verim ze Talia by sa s nou vyhrala, bola by plne zamestnana, a to dieta by bolo kludne lebo by malo co sledovat....... takto ked mame len jedno tak je to narocnejsie......

susanq
28. máj 2012

ahojte kocky, vsetky vas pozdravujem... strasne dlho som tu nebola, uz ani neviem, co mate nove, snad sa mate vsetky aj so svojimi takmer 10-mesacnymi ratolestami dobre. juj, ten cas leti, vsak?

mam na vas jednu otazku, respektive dve. Mixujete este detom papanie? ja musim, lebo maly mi jednoducho nechce jest len tak nakrajane veci, dokonca ani pomackane, musi to mat tak light mixnute. Ale je to zaujimave, lebo masko normalne zuje, aj chrumky, aj jablcko, aj ovocie, piskotky, proste vsetko, len to hlavne jedlo odmieta. Aj nam na 9-mesacnej poradni schudol, hoci papa ako kyselina kazde dve-tri hodiny, tak musime ist na prevazenie. Doktorka to pripisuje jeho pohybu, lebo ten nas drak lieta ako na baterky, takze tak 🙂

no a moja hlavna otazka, ako vyzera vas denny jedalnicek? ja som uz zufala, co malemu varit, a hlavne uz teraz, ked ma mat uz dvojzlozkovy obed :( mam dost problemy s polievkami, ale hlavne my ma zaujimalo, co davate proste cely den a ci uz davate tiez druhe hlavne jedlo, napriklad ryzu, masko a podobne. Podotykam, ze nas maly zatial nema zuby, ale uz mu len tak na dotyk vysli horne zuby, ale dvojky :D a maly to znasa bombovo, ani nevieme, ze idu zubky... tuk, tuk, klop, klop .D

ikusa11
28. máj 2012

@susanq ahoj,tak ja musim mixovat stale,nelka ma rada redsie jedla a ked nahodou zaciti kusok nemixovany,tak ju ponapina a semtam sa aj pogrkac,presne ako jej sestra ked bola mala 🙂 .dvojzlozkovy obed zatial nevarim.

verka
28. máj 2012

ja uz nemixujem aj hadam vyse mesiaca, len popucim alebo nakrajam, maly s tym nema problem....a veru dvojzlozkovy obed tiez malemu nedavam, moj 6rocny syn ma problem zjest naraz polievku aj druhe,takze tak...neni to trosku skoro?

dadulajda
28. máj 2012

@katarina6 no tak to sa ti necudujem ze chces druhe,ked si 4 mes nevedela ze mas mimi 😝 😀 😀 😀 ja som si s malym zsae prve 4 mes uzila len place,len dudkanie, stale hladna..nestihacky...juuuj to bol iny stres.teraz je to tiez stres,ale ci stihnem navarit,aby sa niekde nestrepal...nieco nezjedol(zo zeme) a celkovo aj ma bavi sa s nim viac hrat.hovorit s nim.to predtym vsetko strcit do ruky,len to kuka..za vsetko reve..ach jaj.no tesim sa druhe.ako vravis,vacsiinou to byva potom naopak,no tak som zvedava. 😉 len ci nebude ziarlit! lebo na malu sesternicku hroozne ziarli.vzdy spusti taky lutostivy mrnkot ked ju nosim. 😒 aj ked sa hram s kamoskinou malou,tak ona sa musi s nim..inak by plakal.vydierac 😉

@susanq ahoj,kludne mixuj si myslim,ak mas nato cas...podla mna je to jedno ake to prijme.ved do puberty mu to robit nebudes. 😉 ale ak chces radu,tak citala som,ze v 10.mes treba dietatu ukazat finger food. teda natrhat im to,pripravit,a nechat,nech jedia same.ja som tak Pata naucila sameho jest chlebik.natrham mu to,natriem maslom a necham na tanieriku.a ja si jem popri nom.alebo z polievky mu vyberam zemiakiky makke.bavi ho,ze sa podiela aktivne,nesedi len tak a neotvara usta.sice je vsetko zababrane,on cely mastny od masla,na nohaviciach omrvinky a dlazka ani nnehovorim..ale bavi ho to,krasne papa 😉
a co sa tyka 2-zlozkoveho jedla,tak ja davam.lebo si varim dopredu vzdy na 2 tyzdne,takze mam nachystane.ale aj mamina mi dost pomaha,lebo ked robi polievku,vzdy mu odleje predtym,ako ju ide dochutit.a tu zamrazim.takze polievky velmi ani nemusim varit.alebo maso...ked podusi,odobere a potom dochucuje to nase.a maly ma cerstve,papa to co ja,co velmi rad a netrapim sa s vymyslanim. 😉

susanq
28. máj 2012

@dadulajda : Dadi, no nas maly tiez na ranajky sam papa chlebik s masielkom alebo roztek s masielkom. Dokonca uz aj s domacim marhulkovym lekvarikom. Jablcko papa sam, nektarinku, bananik, on je v tomto macher. Dam mu vsetko do misky na stolicku a papa. Ale len to hlavne jedlo jednoducho nechce inak, ako trochu pomixovane. Masko mu tam vzdy nakrajam alebo natrham, ale on proste musi mat este taku kasu. Ale tie veci mimo hlavne jedlo je krasne sam, hryzie, nema s tym problem, tak nechapem, ze preco zrovna to hlavne jedlo mu problem robi 🙂

Dadi, cize ty mu davas uz aj udusene masko s ryzou a tak?

susanq
28. máj 2012

@verka: no dvojzlozkovy v tom zmysle, ze ma dve hlavne jedla denne. O jedenastej mu davam riedku polievku, a potom za dve hodinky normalne tuhsie jedlo s maskom... jasne, ze mi to nezje naraz, by ho asi rozdrapilo :D no tak mi vravela doktorka, ze deti by uz mali prejst na dve hlavne jedla denne. Hlavne teda u nas, ked drobec tak ako 8 mesiacov priberal ako dabel, odkedy chodi, tak proste schudol. Takze uvidim, co bude na prevazeni 🙂

verka
28. máj 2012

no ja som to pochopila, ale takto mi deti zacali jedavat tak po roku, pred spankom obednym dali polievku a ked sa zobudili, tak druhe....ale vsak v pohode, to je kazdeho vec, ked malicky tak papa, tak dobre pre neho....

viva02
28. máj 2012

@mima1311 Juuuj, chudatenko male, dufam, ze je vsetko v poriadku!

natalitimk
28. máj 2012

@susanq -jaj aj naša by mohla troška zhodiť 😝 ,tych 10kg nosiť ked je mrzuta da riadne zabrať na moju chrbticu 😒 .A čo sa tyka jedla tak naša to ma tak poskromnejšie 😉 (nechapačka z čoho tak pribera) rano ked vstane par krat zobne chlebik ale musi sama z tanierika inač nechce 😵 ,potom kojim, hlavne jedlo raz je to polievka inokedy mäsko 🙂 potom ide spať kojim a olovrant to skušame ovocie vločky jogurt... 🙂 🙂 🙂 ja už len pomačkam vidličkou 😵 a holky idete kupiť alebo už mate tie mysky čo držia na stoličkach same aby ich decka nezhodili???Pri Erikovi som to nemala tak neviem či to mam kupiť?

susanq
28. máj 2012

@verka : no z tej polievky mu robim take kremove, napriklad tekvicovo-zemiakovu, brokolicovu, mrkvovo-cukinovu, a to mi zje tak 220, ale to je riedke, takze z toho je za chvilku hladny, no a z druheho hlavneho jedla zje tak 160 ml, takze to zase asi nie je taka tragedia. Medzitym este jeden biely jogurt, rano polku rozka alebo krajec chleba maly, alebo polku z velkeho, potom ovocie, polku nektarinky, hrozienko, jablcko, polku banana no a na veceru len okolo 160 ml riedkej kase. Ono asi zavisi aj od toho, kolko ti dietatko spapa na jeden nasup, nas maly prave potrebuje menej a castejsie. On napriklad jedaval 200 ml polievky uz ako 6-mesacny, ale odvtedy jednoducho mu tie porcie nejdu zvysit. Jednoducho nechce, alebo nevie narza viac spapat.

aha a zabudla som, ze uz skoro vobec nekojim, maly totalne odmieta mlieko, iba pred spanim a v noci, aj to sa budi len raz, max dvakrat. na to, aka bol nasoska, prvych 5 mesiacov, ma to uz aj mrzi... jednoducho, ked ho dam na porsnik, tak iba dudla, ale mliecko uz ani za nic 🙂

viva02
28. máj 2012

@susanq Ja musim tiez vsetko mixovat, maly neznesie nieco ine v puse, hned ho napina. Ovocie (jablko, hruska) dostava nastruhane, banan popuceny vidlickou, ale hlavne jedlo mixovane. Dokonca ani pecivo a baby susienky nevie spracovat. 🙂) Ozuzlava to, ale ked sa mu nahodou dostane kusok z peciva/susienky do pusy, hned sa s tym drhne. Takze mu to nedavam. Ale neriesim to moc - starsi syn bol rovnaky a vyrastol z toho. 🙂
A tiez nemame este zubky.🙂
Nas jedalnicek vyzera asi takto:
rano po zobudeni mlieko, potom cca. o 8:00 ovocie, potom o 12:00 obed - masovozeleninovy prikrm (bez polievky, namixovane vsetko spolu), o 15:00 biely jogurt, o cca. 18:00 mliecna kasa a pred spanim este mlieko. No a niekedy mlieko aj pocas dna. (Ja odsavam materske mlieko, maly odmieta prsnik, takze dostava MM z flase a obcas aj Nutrilon HA, ked nestihnem odsat.)

viva02
28. máj 2012

@verka Krasne deticky mas! 🙂

viva02
28. máj 2012

@peta111 Neboj, bude to OK, hlavne bud ty v pohode a tes sa na babatko! 🙂