Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
U nás bola včera kočíková rally - okrem toho že sme sa zúčastnili som prihlásila malú aj na preteky v štvornožkovaní.... bo náš kámoš Alexej by musel súťažiť sám..... a cica malá sa posadila a smiala na svet .... štvornožkovanie nehrozilo 😀 😀 - zaujímali ju deti okolo.... tak neslávne dopadlo naše prvé súťaženie... ale aspoň sa všetci dobre pobavili - lebo Alexej dofrčal do polky dráhy a tam sa pre zmenu rozplačkal - bo nevidel mamu - preteky ako lusk - jeden plačkal a druhá sedela ako buchta
@susanq Ja tiež musím mixovať.... malú napína ak má kúsok - čo je ale napodiv, lebo chlebík alebo iné tuhé veci ako napr, včera čerešne, melón a iné keksíky na grilovačke vrátane chlebíka spapala bez problémov .... skôr si myslím že keď má kúsok v kašovitej strave tak vtedy je problém....
Náš jedálniček: ráno chlebíček s masielkom, bambinkom alebo domácim džemikom..... obed dávame okolo 11-tej po 1. spaní , olovrant - ovocie s keksíkom okolo 15:00 , potom okolo 6-tej niečo malé, ovocie čo si odkusne alebe kornútok ..... len také mlsky malinké a okolo 20:00 kaša s mliekom z fľaše - to stiahne asi 200 ml a v noci potom kojím a okolo 1:00 180 mlieka a nad ránom 180 mlieka - cez deň pije čaj - mlieko cez deň nechce- len v noci
caute baby, ja som tu uz tak dlho nebola...nestiham ani vsetko citat....konecne nam narastli zubky..obidva spodne naraz 🙂 sem tam poplakala, ale uz je dobre...a najvacsia novinka je u nas to ze sama prejde uz par krokov od ocina ku mamke 🙂 je to poriadna sranda...
este mam jednu otazocku...chystate sa na dovolenku s drobcami?? chceli by sme ist do grecka autom, viem ze je to dlha cesta...a nasa je este vo vajicku, a tam niekedy nevydrzi ani 5 min sediet ked ideme na nakup 😒 ked bola mensia tak to bolo lepsie...to sme cestovali v pohode s nou, ale teraz...uz sa nudi, chce sa hrat. rozmyslala som uz dat autosedacku ze by sa aspon z okna mohla pozerat...len to by sme ju museli najskor kupit 😒
@lujzabb: my ideme do Chorvatska, v juli, tesne predtym, ako bude mat malinky rocik. Ideme do Sibeniku, co je 760 km... maly nastastie v autosedacke bud spi alebo sa hrajka, takze nemame problem, ale aj tak, minimalne 8 hodin jazdy, a to nepocitam este prestavky, zapchy a podobne. No uvidime, najvacsiu obavu mam aj tak z jedla :D:D ideme do hotela, ale vsetky all inclusive uz boli plne, takze mame len polpenziu, tak snad sa nejako prestravujeme, Beriem malemu take hotove Hipp alebo babylove prikrmy, tyzden na tom snad vydrzi.
@lujzabb Fiha, do Grecka je to fakt dlha cesta. Kolko hodin budete cestovat? A kam presne chcete ist?
Ja uz som inac tiez rozmyslala, kam v lete s detmi. Ci ist k moru, alebo nie. Ked si predstavim tie haldy veci, co treba pre maleho zobrat, aj ma to dost odradza. Alebo ist k moru az na buduci rok. Hmm, fakt neviem...
Mozno tento rok len niekde na Slovensku...Uvidime...
@susanq tak to mas fajn ze vydrzi...my sme povodne tiez mali ist do chorvatska ale potom nas nalakala moja sestra...isli by sme spolu a oni maju skoro 2 rocneho chlapca...tak aspon deti by sa spolu hrali.nasa sa rada hra s detmi, je to lepsie ako keby bola sama ...tiez mam v plane nakupit tie hotove jedla babylove ...ja sa skor obavam vody...kedze uz nekojim, neviem ako by som jej mliecko robila 😒 uz sme parkrat boli vycestovani na dva dni a to bolo batoziny 😅 a teraz este viac...rychlovarna kanvica, krabice s mliekom, na cestu uz vychladnuta prevarena voda v 2l flasiach, trosku komplikovane no aj tak chcem ist 😀 viem ze tam by uz bolo vsetko ok...len ta cesta a balenie 😒
@viva02 asi si to este dobre rozmyslime...som rada ze si to napisala, ja som totiz taka ze rada cestujem a aj ked mm dakde musi ist a moze nas zobrat tak radsej sa trepem s nim aj s malou ako zostat doma...a mame len prve dieta, takze si rada precitam nejake rady skusenejsich mamiciek...nechcem zas aby mala plakala celu cestu a nejako to pretrpela, len pre to aby som ja mohla ist k moru a tak daleko...no uvidime
boze ja som akurat dnes pozerala kam s detmi na dovolenku na slovenksu, ako netrufam si ist s troma detmi niekde moooc daleko, chceli sme ist do madarska, uzasny aquapark, mestecko, vsetko paradicka pre deti, ale 5 hodin cesty, matusko moc auto nemusi....nebudem riskovat, tak radsej to dame na slovensko tento rok a buduci pojdeme niekam k moru....
@lujzabb my ideme do Talinska - Bibione - cez noc sme tam za 8 hodín, plytké more vhodné pre krpčekov, nízke ceny....odkedy máme deti chodíme tam každý rok..... hlavne kvôli krátkej cesta a tomu večernému vyžitiu - kolotoče, skákacie hrady a iné blbinky aj do pol noci každý deň.....
@viva02 to je skvele, ze si odsavas, aby mal maly materske mliecko🙂A preco odmietol prsnik, ci nevies?
@susang cauko, super, ze si sa ozvala a Danielko sa ma dobre 🙂 aj ja hlavne jedlo mixujem, striedam polievky s maskovozeleninovou kasou, pripadne zelenina, zltok. Z jogurtu malu natahuje a pecivo jej davam len tak nasucho. Rano materske mlieko, desiata vacsinou o 10tej - ovocie, obed medzi 12 - 13, olovrant - ked sa zobudi po obednom spanku- planovala som jogurt, ale z toho ju natahuje, tak davam ovocie alebo kusok zeleniny, zapije mliekom. Potom ideme von, v kociku si pozuzle rohlik, makovku alebo marina keksik. O 18tej vecera, zapije vodou. O 19tej mliecko tesne pred spanim. Casto sa mi vsak stane, ze na desiatu alebo olovrant chce tiez len moje mlieko.
Baby, ked citam, co vselico vasi drobci uz papaju a aj kolko, tak nechapem ako nasa mala moze pri mne prezit. Vsak ona je ako vtacatko a pritom pribera. Zeby z materskeho mliecka tolko?kojim ju hocikedy ci cez den, ci v noci 😝
@susanq nas jedalnicek: po zobudeni mlieko, o 10tej ovocie (domaca presnidavka, alebo surove struhane, pripadne banan, niekedy pridam este lyzicu bieleho jogurtu, alebo celozrnne piskoty), obed cca o 12-13tej (zeleninova/ masovozeleninova kasa), na olovranto o 15-16tej len moje mlieko, o 19tej nemliecna obilna kasa s trochou ovocia, pred spanim o 20tej este moje mliecko...
@lujzabb noo teraz sa nechcem vychvalovat, ale o cestovanim s dietatom viem toho uz vcelku dost, tak sa kludne pytaj 🙂 Bela za svojich 10 mesiacov spozna v poradi uz sieste letisko 😎 boli sme spolu v Amerike, Juznej Amerike, Karibiku, o 2 tyzdne ideme do Kanady... ale to je ine, pretoze sme leteli, hoci nic moc, ale leteli sme max. 8 hodin vkuse (potom dalsie prestupy..) ale lietadlo je lietadlo. nemusis stat kvoli jedeniu, prebalovaniu, dieta nemusi byt priputane, mozes sa s nim prechadzat, pripadne dostane malu postielku... ja osobne by som vam taku daleku cestu autom urcite neodporucala... do Grecka je to 24 hodin, ako si uz spominala, plus potom trajekt... je to vela aj pre dospeleho... a babo musi byt stale priputane. na tak dlho ho nezabavis.. moja spavala v autosedacke dost dlho, ked bola malicka, teraz pospi 40 minut a hotovo. ked bude plakat, budete z toho obaja velmi nervozni.. ak chcete do Grecka, skuste radsej letecky, pri dnesnych cenach leteniek (a cenach benzinu) sa mozno cesta autom az tak neoplati.. a hlavne lietadlom do Grecka je to mozno 3-4 hodky? neviem.. ale je to rozdiel urcite.
my sme boli nedavno na vylete na Orave. (v jednom aute dve 9mesacne deti) cesta trvala cca 4 hodiny aj s prestavkou na obed, a poviem ti, ze tie 4 hodiny v aute boli akurat. o moc viac by som uz asi nezniesla 😅
juuj a este som chcela maminy poznamenat, ze ci uz idete na dovolenku na Slovensko, alebo k moru, ci je to na 4 dni, alebo na 2 tyzdne, rozdiel vo velkosti batoziny pre babo moc nebude 😉
joooj letna dovolenka.tak naša bude na Slovensku.K moru pôjdeme až o rok.Ja by som išla aj tento ale finančne nam to každy rok nevychazda takže si ju chcem poriadne užiť takže až o rok ked bude Nelka staršia samostatnejšia a určite all inclusive nech nemusim variť.
@verka -tak v Madarsku sme boli už 2x po sebe a tiež sa nam pačilo hlavne tie vstupne ceny na kupaliska a detske parky super.Len nam Nelka teraz v aute neobsedi takže ostava len SVK.Ale ved aj tu sa da super dovolenka.Takže sa ide na chatu asi do Tatier.Mame do blizko.
@gabika84 -ty kokso dobre, 😲 😲 že 6ste letovisko 😵 😵 -daj navod jak na to 😎 🙂 🙂
@susanq ahoj, hej ja mu uz davam aj take.primiesam tam aj mrkvu,lebo je to suche.a pokvapkam olejom lanovym. dnes som mu robila taku polievku zrovna 🙂
inak moj nazor je,ze by sa deti nemali ucit na jedenie obeda zvlast.Polievka pred spanim a druhe potom.ono im to podla mna ostane...ja som mala sesternice,ktore to tak naucili a ked boli u nas,to bol des. najedli sme sa (oni len tu polievku) a po hodine sme uz museli z vonku utekat zase domov,lebo boli hladne.to iiste v restike.my sme jedli,oni tam polku nechali a potom ked sme boli inde,chceli jest.a to mali uz 12 rokov asi!
ja Patovi robim tak, ze mu dam polievku,jednu slabsiu naberacku.Potom normalne druhe. a potom na olovrant este doje tu polievku.ked ma chut.ked nie,dam mu kasu. 🙂
@mima1311 tak to jje super ze mu nic neni....mam sa "pochvalit" ja co som to za matku? 😒 s malym sme sa blaznili a on zaliezol pod stol.a ja som ho chcela vybrat ako lietadlo a najskor nohy hore,potom hlava hore a treeesk! o stol.no len vies com som mu trafila?? usko! to si uz videla modriny na usku? chudatko mal tam cierne pasy... 😢 😢 som mala co robit aby som to vysvetlila..
@lujzabb ahoj, no aj moj nazor je ze by ste to mali dobre zvaziit.ja so mdo grecka autom isla a mala som dost!a to som bola uz pubertacka, co to miminko... 😒 teda ty vies, ako ti zvlada cestu v aute a ako dlho ju vies este zabavit ked sa zobudi.ale predstav si ze pridete,mala omrncana,dotlacena,dalsie 2 dni ti bude protivna, viac budes mat starosti ako radosti. 😉
@gabika84 ty si teda odvazna, s takym malym babom za atlantik 😉 to by som si ja s malym dovolit nemohla 😀
@natalitimk no my sme tiez chceli ist do madarska ale mna tiez ta cesta odradza.....tak tiez nam ostava slovenso a velky suhlas, ze na slovenksu moze byt tiez krasna dovolenka...
@krhlicka Diky. 🙂 No, veru neviem, preco maly zacal odmietat prsnik, islo to tak postupne. A pritom, prve tyzdne pil uplne ukazkovo, aj pekne priberal. Potom sa to zmenilo, zacal strajkovat, odvracal sa od prsnika a malo pil. Odsavat som zacala cca. od Vianoc, dovtedy sme sa trapili s kojenim. No a ako zacal pit MM z flase, tak zacal opat dobre priberat. A bolo to lepsie aj preto, lebo mal ciastocnu intoleranciu laktozy a mohla som mu do flase s mliekom dat laktazove kvapky na lepsie stiepenie laktozy. Z toho uz nastastie vyrastol, a uz netreba robit nic. 🙂
No a vplyv mohol mat aj pobyt v nemocnici - ked mal presne 2 mesiace, boli sme 10 dni hospitalizovani na JIS-ke, maly bol v kritickom stave, v ohrozeni zivota. ☹ Uz je chvalabohu vsetko v poriadku. 🙂
Kocky, nemate nejaky dobry tip na dovolenku na Slovensku? 🙂
@viva02 Aj my už asi končíme s kojením ☹ - malá sa nechce cez deň prisať vôbec.... a v noci tomu tiež moc nedá.... tak nebudem to znásilňovať.... aj keď som z toho smutná, chcela som dlhšie kojiť ale princezná má zjavne iný názor.....mliečko mi začala postupne odmietať odkedy som dostala po porode mrchu 😒 a s každou ďalšou to bolo horšie a horšie....či jej to mliečko vtedy nechutilo alebo čo.... no čo už, vydržali sme aspoň 10 mes.
- čo bolo malému keď mal 2 mes?

@krhlicka ano , je OK 🙂 a mm snad pochopi ze zabrana je super ....
Tvoja moze kludne zacat liezt neskor ako chodit , moja dcera chodila v 9 mesiacoch , ovela neskor sa naucila lozit 😀 , druhy syn opacne , tento zvlada zatial oba ukony , teda chodit sam este nie , ale nema k tomu daleko .....
@bejka82 no praveze nie 😠 si mysli ze raz a dost , hlava nehlava sa vrha do vsetkeho a skriabe sa ako kocur , snad aj po zaclone by sa vyskriabal ....neuveritelne nieco ......no Sofinka ja daaama , tak ona tak pozvolne , co sa bude plasit ? ale pocitam ze aj ona uz coskoro sa rozpohybuje 😉
@verka nas tiez nechce opakovat , robi si po svojom , ale co chce vie si dat najavo 😀
@dadulajda no to ti poviem ze STRES riadny fuj , uz nikdy viac ...no ale ked ho tak sledujem tak z akcnosti mu to neubralo , teda bud oci na stopkach alebo sa pripravit na dalsie soky ...neboli ho to , dokonca mu aj zacervenanie zislo a ani modrinu nema 😲 som myslela ze chudacik bude mat pol tvaricky ciernej ...takze je to OK sa tak tesim ...
@katarina6 nie , pisala som ze ,, len ,, dva schody 😉 , mm ho chytil , ani nevie ako sa do par sekund dostal k schodom , teda mm myslim , letel asi dvoma skokmi z kuchyne , aj pohar doslova odhodil z ruk a zachytil ho , inac by sa guuuuulal dalej , to by velmi zle dopadlo 😖
No a skriabanie a preliezanie je u nas super zabava ...skoda ze len pre krpca , ja chytam soky 😲 , xy krat uz bol zakvaceny v obyvacke pod stolikom , zvrchu mame sklo tak cakam kedy ho von hlavou vytlaci ...na stole uz daaaavno nic nemame ...dalsia radost velka z kuchynskeho stola , je to taky skladaci stol z kosickami zeleznymi a on vsetko pozhadzuje dole , taku policku , je len na hackoch , je zo zeleza a ten raaaamus kym to zhodi a nasledny buchot 😠 a uz je vyskriabany na spodnej policke a prelieza hore dole , cakam kedy si natrepe alebo tie prednaky vybije , strasne sa mu o tie zubky bojim 😝 a hore schodami len taky fukot , sa ani nestacim divit ako rychlo preklada hore rucky , no ponajnovsom sa zacina stavat a frajer si to chce ist hore po stojacky drziat sa zabradlia ...len dole ide dole hlavou 😠 som mu aj uz ukazovala ze nech dole schodami cuuuva , no nieeeeee 😝 to iste rozbeh na posteli a je schopny dat dole hlavicku 😝 , tak len na neho ciiiiiiham 😀
@susanq ja mu nemixujem , iba pucim vidlickou alebo tym co sa zemiaky stuchaju , pekne spapka aj kusky , varene ma len 1 x za den a spapka vsetko , je to dobry jedak 😉 pokial to tvojmu robi problem a radsej kasickovite , kludne mu to este mixuj , ale skus kazdy x o nieco menej , nie uplne dohladka ...a pises ze ine ti papka aj inac , tak mozno toto varene si tak ,, vychutnava ,, 🙂
@viva02 dakujem , je OK , strasne sa tesim , sme sa vsetci dolakali ....
@natalitimk nas taku misku nema , myslim ze by si s nou aj tak hravo poradil 😀 😀 😀 jedine ju prisrobovat 😀 😀 😀