icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

natalitimk
8. jún 2012

jaj no konečne som to všetko počítala 😉 .Baby bola som 2dni mimo domu.Vzala som Nelku a išli sme stražiť 16m. krsna 🙂 .Kmotra mala skušky,vam poviem hotova som. 😝 Byť sama na 10m a 16m. deti da zabrať. 😝 Ktym topanočkam niečo som si popozerala a začinam rozmyšľať že malej kupim tie celo kožene,len teraz baby radte ktore pretože som stale našla len cele a nedari sa mi najsť take sandalkove aby jej nebolo v lete horuco. 😒 A ešte to ked poprši vonku a mala už bude vedieť chodiť tak to sa jej asi veľmi rychlo zničia ...či 😖 .A kedy už potom môže normalnu pevnu obuv?Na jesen?

natalitimk
8. jún 2012

@katarina6 -tak u nas mufiny atd. veľmi chutia.Pečiem to Erikovi asi od jeho 2r.Teraz som skušala domaci kinder mliečni rez.a parada.Tak rozmyšľam že aj tortu tym naplnim na narodeniny.Ja si to hladam na nete.Je tam aj recepr na sušienky oreo.

natalitimk
8. jún 2012

@gabika84 -ja som tiež bola prekvapena že tu cestovinku papa aj mrkvičku a nedrhne ju,tak teraz je to naše oblubene papkanie do ručky,hamky už nechutia tak jej navarim zeleninku ale už ju davam na zem zeleninku do mištičky a bude aj 15min. sedieť a chrumať.Tak ja vtedy rychle varim. 😀 😀 😀

vanilashot
8. jún 2012

@dadulajda Ahoj Dadík 🙂 priznám sa, že doktorka občas prekvapí aj mňa, a nie vždy sa riadim jej radami. Fakt mi niektoré veci pripadajú skoro, aby som šupla malej do bruška 🙂 Ale tak ešte že sú tu babiny, ktoré keď mamy nevidia, nacápu detičkám všemožné debiliny 🙂 Mne sa minule mamina priznala, že dala malej okoštovať langoš....no skoro som ju zabila 😝 Ja sa tiež snažím malej variť zdravo, necpem ju tými príkrmami z obchodu - nechce mi to vôbec papať, a priznám sa, keď som to okoštovala, ani sa jej nečudujem 😀 čo sa týka mlieka, zatiaľ som ostala na Nutrilone, aj keď do stravy jej dávam normálne. Napríklad mliečnu zemiakovú polievku zbúcha raz - dva. A neskutočne milujeme zeleninkovú polievku s haluškami 🙂 Takže asi tak s našim papaním...V škole sme sa tiež učili, že niektoré potraviny sú príliš silný alergén, že by sa nimi nemal zaťažovať organizmus, ale povedzme si úprimne, ako si vybudujú tie naše deťúrence obranyschopnosť organizmu??? toť môj názor.....

dadulajda
8. jún 2012

@vanilashot no to mi vrav, aj moja babka dala malemu uz slahackovu tortu a halusky... 😠 ale mamina dodrzuje co jej poviem.ja malemu navarim a prip.mamine poviem co mu ma dat.ale on je prakticky stale som mnou,takze nastastie si ho vychovavam sama. 🙂 no a kym je mala zdrava tak neni sa coho obavat.ja sa dost aj bojim vies po tej reakcii co opuchol.

katarina6
9. jún 2012

@gabika84 gabi, moze mala jest kozi jogurt? manzel kupil taky bio, ale tusim take nemozu deti ze?
@dadulajda aky je Patko prekrasny!!!!!!!!! Prekrasne nebesky modre ocicka!!! fakt krasny a dobre sa vysvihol! 🙂))

krhlicka
9. jún 2012

@dadulajda uuu Patik iny lamac zenskych srdc 😉 nadhreny je!

ninuska8
9. jún 2012

@susanq no u nas to je detto, maleho kojim ale kedze som nedavno zistila ze cakame tretie babenko, pomaly chcem odstavovat ale jemu do pusy ziadne um nedostanem:( kase celkom papa, aj jogurty a pred spinkanim ho este kojim, asi budem az do konca tehu ked nebudem mat problemy🙂)) takze tak a potom neviem, aspon do roka by som chcela potiahnut, ale mam kamosku a tej mala nepije mlieko vobec uz od deviateho mes,, malo pribera ale zije a uz chodi🙂 len treba stale vymyslat co tomu decku dat, lebo ked sa napije z flase tak je pokoj, ale kym do neho ten jogurt naladujeme tak aspon ja prichadzam o nervy dakedy🙂

inak chcem sa pytat ako zaspavaju vase deticky, ja mojho este stale hojdam na fitlopte a vecer dakdy staci ked si sadnem ku postielke, ale to musim aj hodinu sediet pokial nezaspi:( uz ma to prestava bavit, ale vyplakat ho nechem nechat, dakujem za rady...🙂

tintus
9. jún 2012

@ninuska8 Jeeeeeeej gratulujeme k dalsiemu babatku na ceste. Uf, ja si teda este neviem predstavit cakat dalsie babo 😀
K tomu zaspavaniu, u nas je to tiez niekedy na nervy. Mala zaspi len na prsniku, ked som sa ju snazila uspat inak tak vrieska o dusu a vyplakat tiez neprichadza do uvahy lebo tak reve az sa zanasa ked sa vzdialim. Ona teraz stale vymysla, skriabe sa po postielke kruti a vykruca a uspavame sa aj hodinu a pol. A to nielen vecer ale aj poobede. No najlepsie zaspi v aute ak mam pravdu povedat 😒 A ja stale dufam, ze ju to coskoro prejde a ŕaz zaspi aj sama.

natalitimk
9. jún 2012

@ninuska8 -jej gratulujem,tak to budete mať doma veselo.A čo sa tyka toho zaspavania tak ja som to vyriešila tak že som posttielku prisunula uplne k nam ku posteli mm odmontoval celu jednu časť postielky, vyšku sme nastavili podľa našej posteli ,maličku dam do postielky ja si k nej ľahnem poležím a zaspí.Je to fajn aj na noc ked kojim len ju pritiahnem a cica. 🙂

tintus
9. jún 2012

@natalitimk aj my sme tak vyriesili postielku a v noci je to fajn ked kojim, netreba vstavat len sa pretacame. Ale ta nasa mala sa vobec nema potrebu tulit alebo nieco, ked si ju pritisnem a hladkam a spievam ona sa stale odtiska a vymysla. Niekedy mam pocit ze ona len tie moje prsia potrebuje, maminka ju vobec nezaujima 😖

katarina6
9. jún 2012

@ninuska8 Jeeeej to gratulujem!!! 🙂 my sme tiez chceli mat za sebou deti, ale ako vidim manzela ze mi velmi nestiha pomahat, tak fakt nechcem mat ani 2r. rozdiel deti, asi by som sa zblaznila, mam doma totalne Tornado, co ta mi stvara......
Ale je to velmi krasne teda 🙂, drzim palce v tehu 🙂, a zrejme budete kupovat surodenecky kocik, tak ja odporucam Baby Jogger City Select 🙂, mam ho aj ja, da sa pouzivat aj ako single pre jedno babo 🙂.

mima1311
9. jún 2012

@katarina6 no to zaujima aj mna , mame doma kozu 🙂
@ninuska8 ahoj , GRATULUJEM k dalsiemu tehulkovaniu ...som bola na tom rovnako , dcera sa narodila v auguste a syn uz o rok v decembry , malá mala 16 mesiacov 😉...popravde viac roboty bolo s nou , syn bol dobrucky , ona bola ako certisko ...s tym zaspavanim u nas tak , ze si sadam pred PC na fit loptu , dam malemu flasku caj - mlieko - kasa , ako kedy a ked je flasa prazdna , otoci sa ku mne zavrie ocka a spi , niekedysi chvilku pobrukuje a prenesiem ho do postielky ...ale ked nam idu zuby , vtedy to byva o dost hlucnejsie 🙂
@katarina6 jasom mala este mensi rozdiel a dcerka uz cupitala vsade pesi 😉 takze netreba vzdy surodenecky , ale ona bola zivel od mala , chodila od 9 mesiacov , tak v 16 tich uz bola skusena chodkyna , presla niekolko km na prechadzke ...

dadulajda
10. jún 2012

@ninuska8 gratulujeeem! je to krasne byt zase tehu a moct si to vychutnavat.aj ti to zleti,ked uz mas doma 2.neni to cakanie take dlhe si myslim. 😉 ja maleho uspavam na rukach.takze asi to iste,proste potrebuje nejake to natriasanie. Ked je schopny maly zaspat sam v postielke,skus naucit muza,nech on pri nom sedava. 🙂 a casom sa to bude skracovat a bude tam uz len nejakych 15 min.a pekne zaspinka. 🙂 alebo ho ukladaj az ked je uz vazne unaveny,ze sa mu ocka zatvaraju.. 😝

Baby neska rano sa mi maly zase zobudil opuchnuty...nic nove vcera nejedol, jedine co sme boli vonku.ale ani v parku,ani nikdy,kde by nejake pele boli a duplom prsi,tak vsetko sa drzi na zemi...ja uz neviem co mu je. 😒 akoze casom po nejakej hodine sa to stratilo.ale ked sa zobudil,tak mal ocka ani cinan...no som z toho mimo 😨

katarina6
10. jún 2012

@ninuska8 a este k tomu zaspavaniu..... meni sa nam to ako aprilove pocasie 😀..... Raz tak, raz tak.....
Ale to co som uz davnejsie ukoncila je tzv."dlhodobe uspavanie", co trva viac nez 10min, to prosto nerobim..... Ja to robim tak ze ked mala nezaspi do 5min. tak ze si ju k sebe pritulim alebo na tej fitlopte ze ju polozim do narucia a ak nezostane pritulena, ze fakt chce spat, tak idem naspat do obyvacky a hrame sa..... az do nemoty.... 🙂 ako vravi dadulajda, jednoducho ukladat az ked je unaveny, oci sa zatvaraju...... Takze ja by som to moje nenazyvala ze ju uspavam, ale ju ukladam do postele, postielky.....
Mne tiez strasne vymysla, sa odtlaca a chodi po mne, div by mi na hlavu sa nepostavila..... co nevie co so sebou... je taka unavena ze by spala ale nevie ako..... TAk jej vzdy poviem: Bud budes spat, alebo sa bude hrat! nic medzitym!
ked som chvilu poskakala na fitlopte to tiez len do 5min., ak sa mrvila, a stavala, tak sme sa isli hrat..... prosto nenutim ju aby spala, a ona sa ani nenecha..... ked nechce spat, tak jednoducho nebude..... to sa neda..... nie som hypnotizer 😀, skakat na lopte polhodinu nebudem, radsej ju unavim hranim sa, to sa rychlejsie unavi, lebo aj lozi, a potom idem znova skusit polozit na postel k sebe, a ked zaspi tak ju prelozim do postielky.....
To s tou odstranenou bocnicou je super napad, aj som to chcela spravit, akurat, ze to by som musela spat vzdy s nou presne v ten isty cas, lebo ked sa mi zobudi, ona aj ked v noci sa zobudi tak lozi, stavia sa behom 2sek, a preliezla by mi rychlo nasu postel a padla na zem.... takze je to dost nebezpecne...... a manzel to tiez odmietol prave kvoli tomu.......
tak mame sice postielku prirazenu k nam, ale bocnicu len nizsie zosunutu ked tam spime, a ked nie, tak je uplne hore......

katarina6
10. jún 2012

Baby, inak pozrite co som nasla? 😀DDD FAkt existuje prilba pre lezunov 😀DDD:
http://www.babymarket.sk/sk/2431/1884/ok-baby-d...

to som nasla nahodou, pozeram prilby k odrazadlu..... ale asi kupim z bazaru, dost su drahe.......

susanq
10. jún 2012

fuuuha, kocky. tak to ma normalne desite s tym vazim uspavanim deticiek. My nastastie od narodenia nemame problem s uspavanim, maly vzdy bud zaspal na prsniku alebo s dudkou. Teraz mame rezim, ze o 19:45 kupeme, presne o 20:15 davame na prsnik predspankove mliecko :D no a maly spi ako dudok po desiatich minutach, co sa napapka, cize len prenesiem do postielky a spi. U vas to tak nefunguje? alebo ste nechceli deticky ucit na zaspavanie na prsniku?

ale je fakt, ze keby som nekojila, tak neviem co robim, lebo maly mi prakticky okrem kocika sam nezaspi. Ked ho chcem uspat, tak dam na prsnik a ci uz doobedny alebo poobedny spanok, pokial nejdeme von, musi zaspat na prsniku.

mima1311
10. jún 2012

@katarina6 uz som tu o nej pisala , aj som ju pozerala v bazariku , je to znacny rozdiel , ale stale cakam , prvy dvaja to nemali a zvladli sme to , mozno ani treba nebude aj ked by som zas popravde s nou bola trosku istejsia , len sa v nej vraj strasne poti hlavicka a moj je ,, extra ,, potivy 😀 😀 😀 on ma stale mokre vlasky , tak neviem ako by bol este v tej prilbicke ...

Tak zacinajuce chodenie sa prehlbuje 😉 podchvilkou urobi zo dva krocky a potom pada- pomalicky do sedu , ked stoji , vydrzi chvilku uplne sam a este sa bavit s niecim , potom sa uz prichyti , ked chodi okolo niecoho , tak uz ,, frajersky ,, sa len jednou ruckou prichytuje ....mam strasny strach az nestastne dako nespadne ...poslednu dobu zacal mat moresy , hadzat sa od jedu dozadu 😠 😠 😠 a uz si poriadne par x natlkol hlavu 😠 😠 😠 akonahle mu nieco zoberiem , nedovolim , presuniem ...praaaask a uz lezi a zvija sa s krikom ....no nepaci sa mi to , aby si uz teraz vydupkaval svoje 😠

katarina6
10. jún 2012

@mima1311 🙂, mojej sa tiez stale poti hlava, vlasy.... neviem preco to je.... divne 😀.....
co sa tyka jedovania sa ked mu nieco vezmes, bohuzial nase deticky este nemaju vyvinutu mozgovu koru - tu rozumovu cast, ktora zodpoveda za to aby chapali co je disciplina, empaticke myslenie, logicke myslenie, riesenie problemov, tvorivost.... atd.... Maju najviac vyvinuty len pudovy mozog - ovlada zakladne telesne funkcie potrebne na udrzanie zivota - ako hlad, travenie, vylucovanie, dychanie, krvny obeh, teplotu tela, pohyb, postoj, rovnovahu, teritorialny pud (to je zrejme to vzatie hracky 🙂, poplachovu reakciu (utok alebo utek - ked vezmes hracku 🙂. a potom maju rozvinuty emocny mozog, ovlada primitivne reakcie typu utok alebo utek, tato cast mozgu aktivuje zurivost, strach, stres z odlucenia, socialne vazby, hravost, potrebu objavovat.
Takze my po nich nemozeme chciet aby chapali ze toto sa nema a toto sa moze, samozrejme hovorime Nonono, toto nie.... a s tym neprestavame, lebo postupne sa im ta rozumova cast mozgu vyvinie a pochopia to...... to ze sa jeduju, je len ich akysi zvieraci instinkt, zvierata maju tie instinkty ktorymi sa oni teraz riadia, tak sa na ne nemozeme hnevat, kazdy to tak ma dane....... a su vo vyvine......
To ze uz sa teraz jeduje ked mu nieco vezmes, je uplne prirodzene.....
co som si ja vsimla pri malej, ze ako dosiahnem aby sa nejedovala, pridem k nej a kludnym tonom poviem Nono Talia, to nesmies, a vystrcim ukazovak, to je spinave, alebo sa to roztrusi po zemi....atd.... a vie mi podavat veci, tak napr. ked mi schyti papucu a chce ju zuzlat, tak jej za tym este poviem, daj mi papucku daj.... Tak mi ju poda, potom aj druhu, poviem dakujem, a ona kludne odkraca hladat si nieco ine..... :-P......
Zacala mi ale otvarat smetiak a uz aj ruku donho dala isla vytahovat z neho, tak to jej nehovoriim aby mi podavala veci 😀DDD...... poviem iba Nono, Fuj, to je spinave, pod ideme sa hrat s hrackami, vsetko v kludnom tone, ale vyrazne!, vezmem ju odtial a prenesiem k hrackam, a ked to takto vzdy spravim, tak sa vobec nejeduje.....

mima1311
10. jún 2012

@katarina6 No ked ja chcem mojho tigra dostat od kosa , to je nadludsky vykon 😀 on ked ho drapne , ho taham aj s kosom 😀
No a este mi nic nepodal 😖 😝 iba raz v posteli mi dal cumel do ust 😀 inac mozem vypytovat kolko chcem , ani ho nehne a ze sme to pekne dlho drilovali ...on hrabe len k sebe 😀 ,, to myslim v srande ,, este sa to nenaucil , toto mu nejde ...

katarina6
10. jún 2012

@mima1311 nevadi ze nepodava, tak iba povedz nono to nesmies ukaz mu inu hracku, alebo nieco z kuchyne, podaj do ruky a potom vezmi od kosa, ak je zvedavy, zaujme ho ina alternativa co mu das 🙂.
uz som dala kos do takeho kumbalku co tu mame, zatvoreny za dverami, lebo uz som ju fakt nestihala.....

mima1311
10. jún 2012

@katarina6 ved ja no - no asi poslednu dobu vravim sustavne 🙂 . on len vsetko zakazane berie , ale zas co mozem schovat schovam hned az ho to nelaka 😉 ...no neda sa vsetko ☹ ...presne to robim , ze mu poviem aha pozri co mam a uz ma nieco ine vtisnute v rucicke , no to je palica tvrda , poobzera to , v lepsom pripade stravi pri tom 1-2 minuty a je zas pri tom svojom ...ja by som musela pol kuchyne vyniest za dvere , aby bol neatakovany tym , co ho laka ...moje prve dve deti to nerobili ...mala som pri nich vsetko normal v polickach , knizky v knihovnicke ..pri tomto nemozem mat nic , on sa na vsetko vrha , je strasne rychly , akoby mu nieco malo ujst ....budem toto obdobie musiet preckat 😝

ninuska8
10. jún 2012

dekujem vam, zienky za povzbudenia, a ja ze uz budem odpisana, nemame to teraz s muzikom lahke, nasi sa k tomu postavili dost zacudovane, ze tretie dieta... uz teraz ste mali dost.... hadam po tretom sa uz naucite ako to treba robit...a nehovorim uz o byvalych spoluziackach, ktorym sa to doteraz akosi hanbim povedat 😒 ale co uz sak to bude nase spolocne zlaticko a nejako to uz zvladneme, aj ked sme to vobec neplanovali, chcela som ist aspon na chvilu do prace, som vystudovana ucitelka, a ucila som asi tri tt. odvtedy som bola na rizikovom, lebo predtym sme o dve babenka prisli...takze uz pojdem asi totalne vymleta do tej roboty, no a tie reci pocuvat, ze naco som studovala, ked mienim rodit kazdy rok...no do placu mi je z toho

inak som rada, ze s tym uspavanim, nie sme sami na tom takto, lebo to sa tiez napocuvam, ze uz je velky a mal by spat sam, ze nech ho necham revat atd. no tak hadam to casom prejde, ako pri malej ta spina uz pekne sama, raz dospela do takeho veku, ze som jej povedala, ze idem pisat a uz som nepirsla🙂 takze vsetko ma asi svoj cas🙂

katarina6
10. jún 2012

@ninuska8 vobec nepocuvaj hlupe okolie!!!! je to fakt neskutocne ako mozu aj tvoji blizki sa k tomuto takto stavat!!!! namiesto toho aby sa tesili, ved mat dieta je pozehnanie, aj ked ja niesom nabozensky velmli zalozena, ine slovo ma k tomu nenapada.... a este ked ste 2 uz stratili, tak toto mate za odmenu 🙂...... Takisto by mi bolo z toho do placu keby sa takto vlastna rodina voci tomu tak postavila.... ved vy potrebujete oporu a pomoc a namiesto toho vami opovrhuju..... skutocne je to do placu, ale ty sa teraz ukludni, nemysli na to, s kojenim vobec nemusis prestavat kvoli tehotenstvu, su mamicky co isli rodit a este pocas porodu kojili - zvysuje to produkciu oxytocinu a tak prislo ku kontrakcii a nemuseli jej podavat umely oxytocin ako napr. dali mne na vyvolanie porodu, lebo som prenasala 9dni.......
Prosto nemysli na nic negativne, fakt sa vyser na okolie, nemas sa za co hanbit, ja som takisto vysla VS, a este som poriadne nic nerobila v tom obore, ale na vsetko pride cas, mysli na to ako mnoho zien je neplodnych, ako uprednostnia karieru, a potom sa ako takmer 40 rocne zobudia v krasnom velkom ale prazdnom byte a snazia sa otehotniet, samozrejme ze uz asi 90% zmeskala svoj vlak a tak davaju kopec penazi na umele oplodnenie a v lepsom pripade sa to aj podari, v tom najlepsom maju naraz dvojcata, trojcata 🙂, kedze sa tych vajicok oplodnenych dava viac, aby sa aspon jedno uchytilo........
no a tak sa potom s takymi "kamaratkami", spoluziackami, ktore sa ti teraz vysmievaju a cuduju stretnes o niekolko rokov a budu ti hovorit ako dobre ze ty si mala skor deti,oni pojdu svojim deckam na maturitu ako stare babky a dedkovia 😀..... a o vnucata sa budu starat asi o palicke :-P....... a tie co budu mat dvojcata, trojcata ti budu tiez zavidiet ze si mala aspon ako taky vekovy odstup pri svojich detoch 🙂......
Takze nenechaj si pokazit tuto radost!!! Ja skutocne poznam zo svojho okolia dost zien ktore zmeskali svoj vlak, dodnes to lutuju.... a aj take co sa roky snazia otehotniet a neviem co by dali zato aby boli tehotne...... takze mysli na to ze kazde zdrave dieta je najvacsi dar na svete, nevyrovna sa tomu ziadna kariera, ziadna dovolenka okolo svet, jednoducho nic....... a ti ludia ktori to nechapu su chudobni, a moze ti ich byt akurat len luto, skutocne luto ze su taki ochudobneni o ten pocit byt rodicom......
a zasa ta ista veta: Cas vsetko vyriesi 🙂.... Pockaj si, vsetko ma svoj cas a na vsetkych pride 🙂..... Len sa pousmej nad hlupymi poznamkami, mysli na to aki su to chudobni ludia, rob si po svojom, a uvidis neskor ako ti ti isti ludia co ti nadavali budu zavidiet..... budes mat sikovne deticky 🙂, budu ti robit radost a uspechy sa tiez dostavia 😉.... Tak len kooopec trpezlivosti a optimizmu prajem! a ked zasa budes mat take otrasne okolie, tak sem pridi, my sme s tebou! 🙂 Su tu mamicky, jedna aj s dvojickami, a je ich tu vela co ma 3 deticky a aj take co mali dietky za sebou, a nikdy by to nezmenili 🙂..... a praca? 🙂 Tej este bude! to sa neboj! ak mate rodinny dom, mozno by som uvazovala zalozit sukromnu vybornu skolku! 🙂 keby som mala rodinny dom tak to spravim 🙂, teraz dobrych skolok este nie je dost 🙂.

evi21
10. jún 2012

@ninuska8 aj ja srdecne gratulujem 🙂 Tak urcite su tie pocity zmiesane, je to krasne mat viec deticiek, aj obetave, nesebecke a odvazne zaroven, lebo urcite to bude velmi narocne, ale zvladnete to a raz sa vam to vrati...

Ja uspavam tiez pri kojeni, ale u my sme ten pripad, ze cim je viac unaveny tym je to horsie, tym horsie zaspava, musim ho nosit, striedat strany pri kojeni, no cirkus, takze u nas cakat na nejake klipkanie oci, je dost nebezpecne, lebo to bude este horsie. Inak mame teraz take obdobie, ze cez den spi sam max. 30 min, potom zaplace, nedotiahnuty, tak ho zase nosim, cucikujem , a pritom mi potom uz len spi, uz od neho neodidem...
A v noci je to vacsinou hruza, niekedy sa aj dve aj viac hodin nosime , cucikujeme , kym zaspi tak, ze sa da polozit...Dnes sme isli na dva spanky, aj ked cez den len kratsie spal, nedarilo sa ho potiahnut, tak vecer o siedmej zaspal rychlo, ale o pol hodku hore, rev, a podarilo sa ho uspat o tristvrte na desat, takze tak nejak sa trapime 🙄 🙄 🙄

natalitimk
11. jún 2012

jablkovo mrkvove mufiny.mnamka,holky skuste vôbec nie je citiť mrkvu,papkala aj Nelka.

natalitimk
11. jún 2012

tak včera som bola pozerať Nelke sandalky,no hrôza.Chcela som čo najmäkšie ohybne.Nič všetky boli dosť tvrde alebo vôbec namali 19-20veľ.Pozerala som aj tie ručne šite kožene celo kožené ale dosť sa toho obavam kedže dnes chcela isť mala vonku už o 8.00 včera pršalo trava mokra tak neviem ako to budem riešiť ked jej kupim tie kožene.Ake kupujete vašim detičkam a ešte tie kožene sa daju len objednať tak neviem.

mima1311
11. jún 2012

@natalitimk no a recept je kde ??????? 😲 😠 😀 😀 😀

majulino
11. jún 2012

@ninuska8 jeeeeeej gratulujem aj ja 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

S tym zaspavanim je to u nas tak ze cez den spi maximalne 2x po polhodine a vecer alebo zaspi na posteli s cicikom alebo ho musim zobrat na ruky a "tancovat s nim' zistila som ze tiez nemozem nechat nech sa celkom unavi lebo si potom nevieme dat rady nevie co by skor robil mam taky pocit ze ak je unaveny a nedam ho spat potom sa mu opat dobiju baterky :D

majulino
11. jún 2012

@ninuska8 jeeeeeej gratulujem aj ja 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

S tym zaspavanim je to u nas tak ze cez den spi maximalne 2x po polhodine a vecer alebo zaspi na posteli s cicikom alebo ho musim zobrat na ruky a "tancovat s nim' zistila som ze tiez nemozem nechat nech sa celkom unavi lebo si potom nevieme dat rady nevie co by skor robil mam taky pocit ze ak je unaveny a nedam ho spat potom sa mu opat dobiju baterky :D