icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

dadulajda
25. jún 2012

@krhlicka ahoj, maly to zvladol peckovo,samozrejme ze na vsetkych chalanov pozeral ako na modlu...boze ten maly si vsade hlada otca.az mi je to dakedy trapne 😅 skeril sa a smial a ukazuje co vsetko dokaze. 😀 Myslim ze niesi s Dori pozadu.niektore deti skor chodia,niektore hovoria..kamoskina mala vraj dllho lozila a ked mala 14 mes.tak sa odrazu postavila a presla ku nej cez celu izbu a nespadla.A odvtedy uz chodi. 🙂 Mne Pato chodi za ruky od 8 mes.a uz som fakt netrpezliva.Lebo tiez mi pride lenivec.dohrabe sa ku mne a pyta si ruku,aby som ho pridrzala...nechce sa mu velmi samemu,aj ked to uz vie.aspon kusok.
najnovsie mi upratuje skrinu s jeho oblecenim,lebo mam len take zasuvacie dvierka na nej,takze pochopil ako ich posunie rukov,hociked ho najdem zahadzaneho trickami 🙄 a frci stale na pracke!ked ju zapnem,mam pokoj na 15 min.urcite 😉

@gabika84 gabi ake je tam teraz vlastne pocko.Moj maly ma tiez sople a malu teplotu,ale to od tepla si myslim.A odsavacka pekne...ja som dala 14 e a kukam nato co je porcelanova?? 😕 Neska sice zacalo prsat-vraj bude niekolko dni. hadam lepsie zvladne ockovanie.o hodinku ideme 😢 😢 a ako zaspavate ked je mala v novom? nema problem po tolkych podnetoch a vzruse? 😝

Baby mam par otazociek..maly uz rozumie na meno, na pood, a no-no. ale dakedy sa mi zda,ako keby uz vedel,ze danu vec nesmie robit(natahovat kabel napr) a pride ku nemu,pozrie na mna,ja spravim Patko no-nooo a on ho natahuje a akoby skusal,co spravim.vidim na nom,ze testuje moju reakciu. ked sa zdvihnem,ze idem ku nemu,tak prestane.potvora mala... 😠 alebo ked nieco nedovolim,ze ist niekam,sadne si a spusti krik aj plac na cely dom,a ked stale nedovolim,odrazu prestane.to ma uz moze skusat take male decko?? 😕
a este ze co ucite deti? lebo my sme zase boli u babky a ona maleho take veci uci ze az... 😀 vie spravit na otazku ako sa mas? tak ukaze len-tak, potoci ruckou. bye bye zakyva,zatlieska, spravi indiana, ucim ho ze aky je velky...mooja sa nevie nejak naucit,stale cape. 🙂 a neviem co ho mam este ucit.nechce sa mu hovorit velmi,radsej ukazuje veci.povie len: mama,ham,ada a ťoťoo. a snazi sa spievat 😀 😀 ale pride mi to malo ked porovnam s inymi detmi.Vraj chlapci su lenivsi,moze to byt v tom?

katka121
25. jún 2012

@dadulajda Tvoj malý je super - môj malý mlčal asi do 1,5 ako partizán - slovka by si z neho nedostala a dnes mu pusa mele a mele a mele..... až sa učiteľky sťažujú že je ukecaný moc.... takže keď maja malá si vie povedať hojda-hojda a bábo a mňam tak ja to teda vzhľadom k synovi pokladám sa veľký úspech... 😀 😀

susanq
25. jún 2012

@dadulajda : Dadi, presne toto robi aj nas Danko 🙂 skusa, ze co to da. Vie, ze nieco nemoze, ja mu to jednoducho vidim v ociach, ze on to setsakra dobre vie, ale aj tak to urobi. Ja pridem, zakazem a hodi sa o zem, pusou zacne akoze pacat po zemi, no proste jed najvacsi na svete :D alebo ked mu nedajboze zatvorim pred nosom dvere. Jezis, to je kriku. A co sa tyka ucenia, priznam sa, ze ja proste maleho nic neucim. Mozno som leniva a ignorantska matka, ale ja nechodim a neukazujem mu a dookola mu nehovorim, ze toto je strom a podobne. Ja sa s nim rozpravam, ale proste nic cielene. Ucime ho s manze,om zliezat z postele a uz sa vie otocit a zist krasne dole rituskou, cize nie po hlave. Ucim ho skladat a rozkladat hracky, vkladat take tie vkladacie do seba, ale co sa tyka slov a takyto som velky, to proste nie. On uz chape, co je ham ham, no-no, pocuva na meno, vie, co je havo, lebo mame hava doma a ked poviem, Kde je havo? tak sa rozbehne a hlada Tavinku 🙂 proste taketo veci ho ucim, ale nic extra cielene. Maly este nema zaujem sa nejako cielen hrat, ze pod sa hrat so mnou alebo mi vysvetluj, stale je v stadiu, ze ja sam, ja sam. Cze den, ked ide pustena televizia, akonahle ide reklamny blok, to mate vidiet. Zbystri pozornost, postavi sa pred telku a pozera cely reklamny blok. ked posledna reklama skonci, maly sa otoci a dovi telka :D ja to nechapem. ako to dieta vie, ze idu prave reklamy? no a inak filmy a rozpravky nula bodov, ale ked ide vedomostna sutaz, napriklad Duel na STV1, tak baby, pozera celu pol hodinu! a aj ked ide 5 proti 5 za tym, takisto :D cize vecer mame o program postarane, snad z neho bude sikovny vzdelany chlapcek :D

co sa tyka chodenia, tak my tiez uz pomaly prve krociky za nami, ale vacsinou zatial este potrebuje ruky. inak je nonstop na nohach, popri nabytku, na niecom vis, minule sa zavesil na stol a normalne sa vytiahol, urobil proste taky ako keby zhyb... nieco ho zaujalo na stole, tak to musel mat :D

vieme uz vyliezt na gauc, otvarat skrinky, zasuvky a podobne kusky. momentalne sme najvacsi machri v schovavani dudla... minule som ho nasla v pracke :D

no a to je asi vsetko, uz ma nic nenapada. Mame sa fajn, tesime sa na dovolenku do Chorvatska. snad to zvladneme 🙂

pekny den, dievcence!

natalitimk
25. jún 2012

@susanq -tak naša tiež fičí na rekalmnych blokoch 😀 😀 Takže ked je už na nevydržanie tak rychle hľadam ovladačom či niekde nedavaju reklamu,nepozera všetky ale ma svoje obľubené 😉 a naš najnovši pokrok už nechce chodiť za 2ručky ale len za jednu ale stať sama nechce ☹ a už veľmi dobre chape skade jej maminka dava mlieko ,ked mam tričko s väčším vystrihom tak odtiahne tričko a mľaska pusinkou 😀 tak hadam najvyšši čas odučať,lenže pruser 😒 naša nechce fľašu ani vidieť raz potiahne a koniec.Tak to bude problém. 😖

susanq
25. jún 2012

@natalitimk : Danko robi presne to iste. vcera sme boli u svokrovcov a chcel mliecko, tak sup mi rovno medzi prsia do vystrihu :D a zacal robit take tie "prdiace" zvuky ust o kozu :D ako ked sa blaznite s deckami a robite mu to na brusku :D takze aj maly uz vie, ze co je mliecko priamo od zdroja. Ja sa ale prestat nechystam, zda sa mi to este skoro a pokial bude chciet mliecko, tak kludne aj do dvoch rokov. My mame tiez ten problem, ze maly nechcel nikdy flasku, nevie z nej pit, vodicku pije priamo z poharika, takze proste u nas nula bodov. A navyse Danko na prsniku zaspava, co by bol asi dalsi problem. Takze zatial budeme kojit 🙂

lujzabb
25. jún 2012

@dadulajda ja mam niekedy pocit ze moja rozumie uplne vsetko co jej poviem, tak napr. hadze si hracky pod postielku a potom hovori "de je?" a ja jej vravim: tak sa zohni a vyber si to a ona sa zohla a vybrala. ma svojho oblubeneho macka a ked dopije mliecko tak ho krmi z flasky, alebo mu da cumlik a ked jej poviem ze macko ide buvat tak mu zabori tvaricku do deky 🙂 ale tiez ma skusa...poviem no no a ona spomali a tou ruckou chyta zakazanu vec a sleduje ma.a vzdy ked vidi alebo pocuje psa tak krici: ado ado 🙂no je to sranda

lujzabb
25. jún 2012

@dadulajda a tiez sme ju naucili zliezat z postele zadkom dole ako pisala @susanq takze uz vie krasne zist sama..ja ju len strazim pre istotu..vzdy sa kukne kde je kraj postele, otoci sa tam ritkou a cuva az kym nedojde na kraj a potom jednu dohu da dole a ked je na zemi tak zosuchne aj druhu... 🙂

lujzabb
25. jún 2012

este mam otazocku.co si myslite o tom ze ked zacne dieta skoro chodit,ze to ma zly vplyv na vyvoj kosti ci klbov? ze bude mat krive nozky??? ja teda neviem ale casto sa s tym stretavam. ci uz rodina alebo znami, ked malu vidia chodit tak ze to by nemala este chodit, to je skoro, moze mat krive nohy a ja neviem este co...vzdy ma to mrzi lebo to tak hovoria ze ja za to mozem a ja som ju to naucila a ona sa mala teraz este len na zemi pekne hrat a nie cely den na nohach 😒 lenze ja som ju nasilu neucila chodit..zacala sama a prvykrat sa postavila v 7 mesiaci a odvtedy to skusala az sa proste naucila chodit.to by som ju musela priviazat aby sedela na zadku...je pravda ze chodi strasne nasiroko ale nema krive nohy...co si o tom myslite?

yashmin
25. jún 2012

@lujzabb netrap sa moj mrnus tiez uz beha a co som ho mala priviazat???tiez sa mi postavil v 7 mesiacoch a od 6 mi lozil neboj sa nic ja som chodila od 8mesiacov aj moje sestri a nic nam neni....netrap sa s tym.... 😎

dadulajda
25. jún 2012

@katka121 ahoj,no presne tak to je..ze teraz by sme chceli aby hovorili a potom,ked budu mat 3 roky,tak co zato dame aby chvilu nehovorili... 😀 mame okolo bytoviek kopec deti,tak to vidim,tie matky uz ani nepocuvaju lebo uz maju aj dost toho blabotania. 😝

@susanq no podla mna nevadi ze ho nic neucis.to neznamena ze nebude vediet pisat a citat...len zase si myslim,ze ked sa takto matka venuje dietatu,skor pochopi jednoduche veci okolo neho a potom ide skor na tie zlozitejsie.nejake hlavolamy sa mu zapacia..alebo knihy...ale ked vam to vyhovuje ako ste zvyknuti,ja si myslim ze je to ok. 😉 ja zase maleho ku telke nedavam.a ani ho nejak nebere..zato laptop...za nim sa vyskriabe na postel,alebo taha deku,aby si ho prisunul... 😅 a psa nemame radi..reve pri nom ako divy! ☹ No mas teda pekne obdobie ze uz sa ti vyskriabe kade-tade...som zvedava na co vsetko sa bude liepat ten moj. 😅 a pracka este frci? pato uz objavil,ze ked sa zmyka,voda ide do zachoda. tak zdvihne veko a kuka..zakazala som mu to chytat,napodiv este som ho nenasla s mokrymi rukami..len dufam ze raz mi neskydne dolu hlavov do vecka... 😖

@lujzabb sikovna.tiez ta skusa ze pokial moze a co spravis.no si predstav ze aj maly,ked sa mu lopta zakotulala pod postielku,tak sa zohol..som skoro odpadla! ze nato prisiel ako ju uvidi 🙂 a nepadavala velmi z postele?lebo maly sa velakrat strieskal 😔 tak ide na kraj a vyhukuje.ale nepojde dole za pana..ked som pri nom,otocim ho,ze nohami dolu..potom uz pokracuje sam.ale ked tam niesom,nenapadne ho to este.a s chodenim sa netrap.aj ja si myslim,ze je to o detoch samych.oni vedia naco sa citia.je tam vela faktorov..ak neni tazka,moze skor zacat chodit,mozte mat geneticky tvrdsie kosti.pozri keby nebola nato pripravena,ta chrbtica by ju proste nedrzala!no nie? 😕 sesternicina mala zacina 5.mes a uz sedi chvilku.potom sa oprie a zas chce sediet...a ked ju zdvihne na ruky,drzi spevnene cele telo,akoby sedela.takze je to individualne 😉

dadulajda
25. jún 2012

aaa este ma napadlo..neska sme boli na tom ockovani.zvladol to necakane dobre.priam fantasticky!! zase viac stresovala maminka ako babo 😔 plakal len v ambulancii a potom ok.pobede sme uz aj na prechadzke bez kocika boli 🙂 inak vaha 10,1kg a 81cm.ani ma moc neprekvapila 😉

lujzabb
26. jún 2012

@dadulajda z postele nespadla nikdy, zato raz z gauca a potom boli uz len pady z chodenia.my sme ju to s tou postelou ucili od 7 mesiaca...teda manzel zacal a mne sa zdalo ze to je uuuplne zbytocne, ze to je skoro a vidis naucila sa to. vzdy sme boli pri nej a ked sa rozbehla (po styroch) na kraj tam sme ju otocili zadkom...a tak dokola.rychlo sa ucia tie nase deturence, sikovnici su to 🙂
inak maly ma pekne miery...moja je taka mensia, ma 9 kg a meria asi 73-74
minule sme tiez isli von bez kocika, teda len k autu ale aj to je asi 100 metrov, no poviem vam ze to trvalo riadne dlho 🙂

tintus
26. jún 2012

Caute kocky 😎 ja tiez nestiham velmi citat. Mala sa koncene rozlozila tak ju stale treba strazit a vecer padam mrtva do postele.

@dadulajda My sme boli tiez vo stvrtok na ockovani a zvladla to v pohode akurat sme mali teplotku 2 dni a stale je nejaka mrzuta odvtedy ani papat nechce velmi. My mame vahu uz 10,5 kg no a vcera ma tak bolelo brucho akoby svalovica som nic dvihnut nemohla. Tak nasa princezna sa uz musi presuvat sama ak sa da🙂
Tiez sme kupili poharik so slamkou a som myslela ze az bude vacsia je j to pojde ale ona na to prisla skor ako maminka veru. A pije sa z toho lahsie ako zo srkalky si myslim.
My sa uz teraz vozime na bicykli. Riesili sme ci sedacku dopredu alebo dozadu a nakoniec nam svagrina pozicala tu dozadu a malej sa v tom naramne paci.

yashmin
27. jún 2012

baby moj sa s nicim nezahra ale fakt s nicim nic ho neba /no okrem telefonu a pc ten rozobere na suciastky/ uz neviem ake hracky mu mam kupit ma vsetko od vymyslu sveta... ale kedze chodi tak uz najnovsie chodi k tv a tam bastrnguje....tak poradte ako ho zabavit aby sam sa zahral....

krhlicka
27. jún 2012

@tintus Jej, vy sa takto vozite, to je super! aj ja chcem, daj vediet ako sa vam dari a ci sa osvedcila sedacka vzadu. Nevadi ti, ze na malicku nevidis? a samozrejme gratulujem k lozeniu🙂nasa sa rozlozila tento tyzden, mame z nej obrovsku radost.
Tiez som uz mala pocit, ze som Rambo, ked som ju vsade vlacila na rukach 😉 Osvedcil sa poharik so slamkou, nehryzie slamku?Planujem ho tiez kupit. Ale som ta zahltila otazkami, vsak 😝
@yashmin pocitaco manii uplne rozmumiem, nasa mala sa ide roztrhat za mojim notasom....aj lozit zacala kvoli nemu 😀

dadulajda
27. jún 2012

@lujzabb tak aj tak sa to super rychlo naucila,zliezat dole 😉 my mame zase pieskovisko za domom,tak to je polhodinova prechadzka.dakedy mam pocit ze je unaveny len z toho,ze sme tam dosli 😀 cestou musime pozdravit vsetky lampy,stromy,auta,kanale,smetiaky...vsade bucha trasie...no jeho len tak lahko von asi nepustim 😅

@tintus aj ja asi kupim ten so slamkou.dnes maly nevypil ani deci vody!! ma slahne...cikal 3x.cele poobedie bol na jedinej latkovke....ale je zivy,aktivny,tak nechapem ze mu to nechyba.uz aj nasilu mu pcham cumel do ust a nechcel ani z flase vecer...dokonca mi chodi spat bez vecere! a potom si to v noci pyta,co sme uz nemali..nechapem co mu je 😒

@yashmin tak to pozname aj my...a dokonca mi to vela mamiciek tiez hovori,ze ich deticky nic nebavi.ale vycitala som jednu peknu vetu v knizkach a to ze"aj hrat sa treba dieta naucit" takze ja malemu vzdy robim prezentaciu,co by ho mohlo bavit..co sa naco pouziva(naco ma kocky,naco kladivko,naco hrablicky) a uz je to lepsie. 🙂 ale tiez vsetko co svieti,alebo hra je TOP hracka! 😝

tintus
27. jún 2012

@krhlicka Sedacka je podla mna super, dostanem sa vsade rychlejsie ako s kocikom a aj si zasportujem🙂 No vsetko ma svoje vyhody a nevyhody. Podla mna sedacka vzadu je dobra lebo na dietatko tak nefuka a nespapa tolko musiek 😀 a tebe sa lepsie slape lebo nemusis byt rozkrocena 🙂 No a tiez nasa slecna je taky klidas a nevymysla vzadu len kuka okolo seba a okrem toho mi MM objednal spatne zrkadlo na bicykel 😀 No a sedacka dopredu je asi dobra v tom ze sa s malou mozes rozpravat a kontrolovat ju, i ked za jazdy si myslim, ze ta to moze aj viac rozptylovat. No a este co sa tyka vyvazenosti na bicykli je to vpredu mozno lepsie lebo sa mi vidi, ze vzadu ma to trochu taha. No ale bacha musis davat tak ci tak.
Z lozenia mame aj my konecne velku radost aj ked bordel sa uz u nas neda ustrazit, mala je vsade. Minule sa mi pri vareni plazila popod nohy a ja sa otocim a ona si na seba leje celu 2 litrovu flasu oleja. Stihla sice vyliat len polovicu ale naramne sa jej pacilo ze sa v tom moze cvachtat ako vo vani. Som zostala ako obarena, ze co skor aby ten olej nebol vsade 😀 Som mala hodinku roboty navyse samozrejme a malu som suchla rovno do vane a co cert nechcel tiekla nam len studena voda 😎
K tomu pohariku, mne sa to strasne paci lebo to nemusi prevratit aby sa napila. A ide jej to aj lepsie. Slamku hryzie to je jasne aj ten s naustkom rozhryzla predtym.
Nasu princeznu velmi telka ani pocitac nezaujima ona ked je doma viac ako hodinu uz je nervozna a ked ju idem vyvetrat cela natesena je.

@yashmin Hracky ani u nas velky uspech nemaju este tak knizka alebo leporelo ju na chvilu zapavi. Ja som vymyslela, ze jej dam do igelitky vselijake somariny typu varechy, misky a pod. a ona si to vytahuje a susti na taske. Mam pokoj aspon an 15 min 😀

Kocky co kojite sa chcem opytat ako papaju vase deticky, myslim prikrmy. Lebo moja mala nechce skoro vobec papat nic. Mozno teraz ju zase zuby trapia viac ale nic do nej nemozem dostat. Mliecko je stale No1.

katarina6
28. jún 2012

@lujzabb
@susanq
lujzi, ja som urobila to iste co tvoj manzel 🙂! Takisto som ju zacala ucit zliezat z postele, gauca od kedy vie lozit, od 8.mes., vzdy ked sa rozbehla ku okraju, tak som ju zastavila, resp. len malo pridrzala a nechala ju akoze padnut, ale nepadla len tak spomalene akoby padala, ja som ju pridrzala 🙂, aby pochopila ze to nie je prijemne hodit sa o hlavu z takej vysky..... no a ked zacala chapat kde je koniec sedacky, postele, vzdy som jej otacala zadocek, pri tom hovorila, takto otacame zadocek, a takto uz si na nozickach! a a aj muzovi som to povedala nech to robi, ukazuje jej ako sa ma zliezat, tak a pred 4dnami to skutocne pochopila 😀, normalne sa zastavi pred koncom postele, gauca, nakukne hlavou dole, nieco si zagegla, a zacne sa pomaly po bruchu otacat zadkom dole, jednu nozku zvesi, potom druhu a sup je dole! 🙂 Tak som muzovi ukazovala - vidis ze to pochopila! nebolo to zbytocne! 🙂 a clovek si fakt mysli ze tie decka este nic nemozu chapat, ale ta nekonecna trpezlivost opakovania im toho, to proste im vlezie do hlavy ci chcu alebo nie 🙂.... TAkisto som to jednej mamicke poradila, nech to maleho pekne uci, len neviem ci chlapci v tomto nie su viac kamikaze.... 😀....

@yashmin tiez mi mala pri nicom nevydrzi, ako tu radili mamicky davnejsie treba zbalit vsetky hracky, a po tyzdni, dvoch z nich vytahovat a prezentovat akoze nove hracky! 😀DD uvidis tu radost 🙂.... Sice to dlho netrva, ale fakt to pomaha..... nechavaj len par hraciek na hratie, a ostatne si zbal, a obmienaj ich....

no a inak u nas - co ju najdlhsie zabavi.... Hmmm..... vytahovanie jej oblecka z komody, vzdy ked potrebujem tak aspon 10min. casu, tak jej otvorim suplik a nechavam to vyhadzat....
Alebo skrinka v kuchyni s hrncami, pokrievkami, s tym sa trochu zabavi.....
no a dnes som asi po 2 tyzdnoch jej dala staru hracku co som skryla tak s tym sa zahrala asi 10min....
ale inak mne nevydrzi tiez pri nicom dlho... jedine ze by som ju nechala zozrat papier - akykolvek - ci je to karton, toaletny, krabica, dokaze to rozzuzlat a normalne to zut v puse.... vsetko musim davat prec..... ani igelit, plast jej tak nechuti, ako papier...... a to je plne tlaciarenskych farieb, tak aj ked sa s tym dlho zahra, ze to krci, trha, natahuje, ked uz ide davat do puse, zbalim a vyhadzujem!

@tintus mne mala prestala totalne jest, chce len mater.mlieko, ja neviem ci z toho tepla alebo co...... totalne je alergicka na lyzicku, ked ju mam krmit, uplne otaca hlavu, potom ked jej tu lyzicu uz nejako dam tak jej zachuti a papa par lyzic, potom jej musim dat do ruky nieco na zahratie - lyzicku, alebo jednoducho nejaku stravu - jablko, kusok masa - proste rada uz papa len velke casti.... take pomixovane veci z lyzicky mi uplne problematicky je.... tak ja fakt neviem....
a musi to byt fakt velky kusok, ak jej nastruham jablko tak to len sa s tym hra, neje to.....

TAk mi teraz menej kaka 😀DD tak 2x za den.... pre nas to je malo, ona kakava tak 4x za den 😀DD, ma rychly metabolizmus ako ja 😀.....

Baby, ten Avent poharik aj so slamkou asi aj ja kupim, no uvidim.... mne mala pila kedysi cez slamku, potom uz len do toho kusala.... mozno skusim este obyc. slamku, aby som zbytocne nevyhadzovala peniaze..... Mame Lovi srkatka dve, sice som ich nekupovala, ale vyhrala, ale aj tak by som ich rada vyuzila.......

a inak som citala nejaku diskusiu o kravskom mlieku, ze je absolutne nevhodne pre cloveka, ze tam nema ziadne vitaminy, ze do kravy pichaju hormony aby mala dlhsie mlieko, a vlastne chudatko teliatko pre ktore je to mlieko, tak to ho ani nedostane..... tak mi z toho bolo tak divne, ked som si to takto citala, ze kravy znasilnia, aby mali mlieko, ked maju teliatka, ale mlieko predavaju ludom, ktorym je nanic vitaminovo, a chudence teliatka maju nejake nahrady...... Ale vraj aj nejake vesele a spokojne kravy nemaju mlieko co je pre cloveka zdrave... prosto tam nie je nic pre nas, je to dobre len pre teliatka....

Tak som sa pytala ake je dobre, vraj jacmenne, da sa v DM kupit.... potom tusim aj sojove.... len su to vsetko drahe veci, ja ked pijem kazde rano kakao, muz dava mlieko na cornflakes, za tyzden spotrebujeme 3l, a zbavit sa mojho ranneho kakaa fakt nechcem, ja kavu nepijem.... som dost zavisla na mlieko tak neviem....
a takisto som to chcela davat malej ked uz nebudem kojit, ale teraz fakt neviem...... a bude to zrejme pravda, manzel mi to hovoril pred asi polrokom, a to mal uplne iny zdroj, no mlci sa o tom, inak by mliekarensky priemysel skrachoval.....
No neviem...... mozno naucim malu na caj, to bude mat na rano..... a ja sa tiez na to nejako preorientujem......

Iba som sa chcela spytat ci nahodou ste o tom nieco viac nepoculi?

krhlicka
28. jún 2012

@katarina6 cauko, o mlieku...jasne, ze poculi, preto pijeme Zajice - sojove mliecko 🙂 Kravske mlieko aj zahlienuje, takze ako sme s nim skoncili, presli aj caste kasle. Neda sa mu uplne vyhnut, napr. syry jeme, sem - tam jogurt, ale uz omnoho menej ako kedysi. Tiez pri vareni nenahradim vsetko sojovym mlieckom, je trosku sladsie ako klasicke.
Ale to skor pouzijem smotanu na slahanie alebo varenie. Inak nasa mala neznasa dobre mlieko, kvoli nej som ho prestala pit - koliky, reflux. Ved si to pamatame 😉
@tintus dakujem ti za postrehy ohladne flasky a sedacky, si zlata 🙂 Uz mi chyba len vybehnut na nakup a sedacku budeme mat pozicanu od kamaratov. Myslim, ze vozili dcerku vpredu. Tak dam vediet, ako sa nam dari. S jedlom u nas rovnako ako pisala aj Katka @katarina6 lyzicu nechce ani vidiet, vsetko len rozpapre rucickami. Dovolim jej sparat sa v miske s jedlom, nech sa aspon trosku nakrmi rucickami. To jedine u nas momentalne funguje. Jedalensku stolicku a bordel okolo nej potom cistim pol hodinu 😀 Stale chce materske mliecko, no a v noci to ani nehovorim....8-10x hore. Tipujem tiez na zuby. A to mame ist dnes na ockovanie, nechce sa mi. Mala ma aj trosku soplik, tak budem volat lekarke, ci ho mozme odlozit.

yashmin
28. jún 2012

@katarina6 ze zomrem to opisujes maleho presne a inak toaletny unas frci denne rozdriape jeden a este si z neho aj uje 😀
@tintus u nas uspech s vecami v igelite nemalu je to vetsia zabava z kuchynskej linky len lutujem tych pod nami ale co uz chapu to ich mala to tiez robi 😎 ,ale inak to sa aj moj maly zahra 😀
@dadulajda sak aj ja mu ukazujem hracky aj mu ich popisujem ale to je priam neuveritelne ako rychlo ju mi vytrhne z ruky a otrepe o zem ☹ a uz sa dohral...

Babule dik hned som kludnejsia ze nemam nejake opozdene dieta lebo niektore pisu co ich deti vsetko dokazu s cim sa zahraju a moj nic ,ale asi je to normalne.... inak tak moj je lenivy ze sa mu nechce ani flasa drzat ale ked je smadny a neni som na blizku tak si ju podrzi a vypije cely caj 😉

krhlicka
28. jún 2012

@yashmin cauko mozes byt pokojna, urcite je maly ok 🙂 kamosky maju augostove babatka a stale sme spolu vonku. Kazde z deti je uplne ine...jeden lozil od pol roka, ale zato je nemy ako ryba, druhy uz chodi, ale hracky ho absolutne nezaujimaju....iba pracka, riady, vselijake skary, kam pcha prsteky. No a nasa mala je ukecana, ale rozlozila sa az teraz a je hraci tip. U nas frcia akekolvek hracky, a comu sa najviac tesim, tak citame knizky 🙂 Takze pohoda, klud, ku vsetkemu sa dostanete.

dadulajda
29. jún 2012

@katarina6 ahoj, mne raz daaavno kamoska toto hovorila,ona je na zdravu vyzivu hrozne..ale nechcelo sa mi tomu verit.ved vsetko je z mlieka! aj syry a jogurt,no vsetko...zase uplne vylucit sa to z jedalnicka neda.nejaky ten vapnik to ale mat musi podla mna,inak by sa to prevalilo skor a vo vacsom.pozrem sa po tom sojovom a jacmennom.a to sa kupuje v tekutej forme?ci praskovej?
ked som citala od nestle taku brozurku u dr. tak tam bolo,ze kravske mlieko neni vhodne pre detti min.do 3 rokov!! a zase som ja tuna za divnu,ze sak od roa sa moze davat a neviem co...Tak vidis,nakoniec je nas viac co zalezi na tom,co nase deti jedia. 🙂
@krhlicka ahoj,a kde kupujes to sojove? to asi nevydrzi dlho,co? kamoska ma 2 male deti po roku a vraj presli na kravske a ze tyzdenne 12l mlieka kupuju! comu kludne verim.taka normalna spotreba. 🙂 len sojoveho tolko nakupit si neviem predstavit.ja budem robit asi na striedacku..kupim od nestle pokracovanie mlieko,aj toto a jogurty a zvysok bude mat z kravskeho.
Inak kocky vsimla som si,ze najlepsie bodyna a tielocka v tychto teplach su od HM. su tenucke,vzdusne,z tesca a lindexu su strasne hrube,aj ked bavlnene.skor na zimne obd.lebo aj ked dam malemu tielocko,chrbatik ma aj tak mokry ked mi vstane.takze idem do HM.co som doteraz moc nemusela ja. 🙂

katarina6
30. jún 2012

@krhlicka pijete zajice? ;-O to som nepochopila....
a ty si dori davala kravske mlieko uz? ked ti prestali kasle? ci to ty si kaslala? ano to je pravda ze sa mu neda uplne vyhnut, hlavne syry, tie ja zboznujem, aj ked aj ovcie su dobre.... ale tie tvrde syry su vacsinou kravske nie?
ak je sojove sladsie, tak to mi nevadi 😀.... a do jedla aj ked bude sladsie, vacsinou to nevadi aj ked to bude nakoniec slane jedlo... niekedy je to fajn pomiesat ;-D... Jedine co mi asi bude vadit je cena, to sojove je 2x drahsie nie?

@dadulajda ... prevalit sa to neprevali, lebo su v tom peniaze, to je to iste co aj s cigaretami, ktore su skodlive a navykove, no velke tabakove koncerny to popieraju, ze nie su, a par protestujucich to nedokaze vsetko presadit.... a zakazat...... keby bolo omnoho viac prezentacie o tom ze kravske mlieko neposkytuje ziadne vitaminy pre cloveka, tak si predstav tie katastrofalne nasledky, ved by v podstate kazda krajina stratila miliony, lebo kazda krajina chova kravy, produkuje mlieko a mliecne vyrobky, a keby sa to zakazalo, tak by si kazda krajina len uskodila, museli by prepustit vsetkych zamestnancov mliekarni, atd, proste bol by to taky dominovy efekt.... preto sa nikomu nechce nieco take robit, lebo by vlastne poskodili kopec ludom....... tak z toho nie je Haloo, a kazdy kto sa o to viac zaujima si sam vypatra pravdive info a sam to zmeni....... no vzdy to bude minimum ludi, ostatnych 95% je lenivych robit nieco navyse, skutocne je velmi tazke menit zauzivane zvyky, je to praca navyse, aby sa clovek vyznal vo vitaminoch. zlozeniach produktov...... a jasne ze clovek nemoze spravit zo seba otroka informacii..... aby potom mu z toho nesibalo, vsetkeho vela skodi 😀........ Tak ale sme na materskej, a trosku studovania niecoho nam nezaskodi, nepracujeme v praci, nechodime do skoly, tak aspon takyto nacvik hlavicky makovicky mozeme.......
to jacmenne mlieko musi byt normalne tekute nie prasok, ved to by bolo divne nie? :-P
Ja teda malej nebudem davat kravske pit vobec. skusim sa zamerat davat jej na ranajky caj, ked bude vacsia, resp. ked uz nebudem mat materske mlieko.... Bylinkovy caj by mal byt ok. no a ked bude treba niekde zamiesat mlieko ci na cornflakes atd, tak bud to sojove ci jacmenne budem kupovat......

Neviem ci nas je tu viac takych divnych 😀DDD co viac sleduju tu stravu..... ale tak je to jedno, hlavne aby sme sa tu nehadali, kazda mamicka je ina, ja nebudem sudit druhe co davaju jest, nas nech tiez nesudia a budeme zit v mieri :-P. Amen.

@krhlicka
@dadulajda
a ake jogurty budete davat ked nie z kravskeho mlieka? ja som malej davala tu lyzicku do jedla z bieleho jogurtu a vobec jej to nechutilo..... tak moja mala vobec jogurty neje..... a cestoviny tiez nema rada, no uz preslo viac casu co som jej davala naposledy, skusim znova, mozno jej to teraz bude chutit......

krhlicka
30. jún 2012

@katarina6 😀Zajic, tak sa vola sojovy napoj v prasku🙂my s muzom sme kaslali, mala je ok, sem tam mala vodnate sopliky, ale to zo zubkov. Kravske mlieko nedavam vobec, ved pije moje. Jogurty mi tiez nechce jest. Skusala som Zvolensky, Banovecky, tie su vraj huste a maju v sebe ozajstne ovocie. Pozor na take zbrndy ako su aktivie, to okolo ovocia ani len neslo 😒 Tiez sa snazime doma zdravo stravovat. Moja mamina varila tak klasicky....gulas, rezniky, vepro - knedlo, zelo a pod. (prosto masko, kedze bolo v dome viac chlapov). Take nam treba mozno 5x za rok 😀
@dadulajda Sojove napoje v prasku (vacsinou to maju medzi vecami pre diabetikov a vselijakymi sucharmi) najdes v hociktorom obchode, ci mensom, ci vacsom 🙂 ja kupujem v tesku, jednote...

evi21
30. jún 2012

@katarina6 - aj ohladne toho caju sa vedu diskusie, pretoze su to predsa len prirodne latky, niektore este ani neobjavene a nepotvrdeny ich ucinok, tak si len vybrat mensie zlo...

http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/12/pitny-...

mima1311
30. jún 2012

baby kuk , aj tu su super niektore interaktivne hracky a fakt za super ceny http://www.mimibazar.sk/bazar.php?strana=1&albu... docitam vas neskor 🙂

dadulajda
30. jún 2012

@katarina6 ahoj, ved viem ze by museli prepustit kopec ludi a kravy su niekde posvatne zvierata...ja som myslela skor to,ze ako do skol robia projekty "pite mlieko", mliecne automaty, na granku je ze co vsetko je dobre v mlieku a podobne dristy. A jogurty budem davat normalne.samozrejme smotanove,kym sa bude dat,s co najmensim percentom umelych zloziek,arom a prisad.kupujem len prirodzene chute,ako vanilkova, kakaova,ziadna straciatella a piskotova a neviem co.. a malemu som raz skusila dat tolko okecavanu activiu a vobec mu to nechutilo.takze si nemusim vycitat,ze malemu odopieram nieco,co mu chuti 🙂
@krhlicka kupim,skusim,ochutnam a uvidime. 🙂 dikes
@evi21 mne sa hrozne paci ta tabulka ze rocne dieta 400mlaz 700ml tekutin...a vacsina doobeda 😀 pato ak za den vypije 150ml caju,tak skacem 2metre 20.a to mu stale pchame do ust cumel.uz ani ten naustok nedavam ked ho nechce.

Inak kockyyy!! neska sme boli piknikovat a sedime si tak a kecame...a odrazu maly zacal brat do ruky pohar,normalny skleneny..a hrat sa s nim a akoze pije a napodobnovat nas.Tak sme boli v uzaase,ze ako si vsima.a to neni vsetko.prisli sme dom a mamina ho mala na rukach a isla sa napit a on jej zobral pohar do ruk a naklonil si ho.a nevytieklo mu!! napil sa a straaasne zaxichtill......mala tam totiz pivo!! 😀 😀 😀 😀 takze dnes mame velky den,a este aj alkoholika si to chovam! 😝

katarina6
1. júl 2012

@evi21 hmm.... ten web poznam, no uz som tam dlho necitala.... v podstate s nimi suhlasim, cas su skutocne bylinky ktore maju rozne ucinky na rozne choroby, preto ich povazuju za drogy.... no tak ja neviem, asi teda dostane po ukonceni kojenia len vodu 😀DD, a skusim robit obilninove mlieko, jedna baba mi poradila takto:
"Zalejem pol salky ovsenych lociek s 2 salkami horucej vody, necham par hodin (alebo cez noc) postat, rozmixujem a precedim. Je inac dost huste tak tej vody mozes dat aj viac, ale uvidis sama, ako ti bude nalepsie vyhovovat ."
Tak to mozno by bola fajn alternativa, este som to neskusala 🙂.
@dadulajda no s tymi jogurtami, ty si tu vtedy davala ten clanok, a tam sa pisalo ze najlepsie je kupit biely jogurt a davat si tam potom cerstve ovocie do toho, v zime odmrazit atd.... ze je to zdravsie...... je to vsetko viac roboty ako sa tam pise...... tak je to otazka komfortu,....... ja tiez nehovorim ze to tak budem robit stale, ak sa mi bude dat, a malej to bude chutit tak ano......

mojdend
1. júl 2012

Aj nas maly zboznuje slnecne okuliare, to ho zabavi na dlho. ale naposledy sa mi stalo, ze ako ich cele obhryzaval ci cmulal ci co robil, tak si zacvikol peru do nich, tam ked otvorite naplno to, co sa dava na usi, no a tiekla mu normalne krv. neskor ich zas chcel a zacvikol si jazyk. teraz si ich uz skor dava na oci ako vidi u nas 😀

yashmin
1. júl 2012

baby to je bomba ked uz nemusim za mrnusom chodit a davat na neho pozor juj este keby sa vedel zahrat tak uz to mam vyhrate 😀