icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

susanq
2. júl 2012

kocky, nam sa krpec vratil do cias, ked sa budieval 3-4krat za noc... uz som zufala, nechapem, co sa deje. Normalne sa na veceru nadlabne ako dospelak, vydrzi spat maximalne 3 hodiny a znova hore. A furt len na prsnik. Ja uz si zacinam mysliet, ze on len spekuluje, lebo pije naozaj minimalne. No a to nehovorim o tom, ze od piatej sme pravidelne hore uz tyzden. Proste cele zle. Je tu este niekto taky, komu deticky cielene chcu prsnik? A to som si tak mesiac, dva dozadu myslela, ze uz prestanem kojit, kedze maly vobec nechcel pit mlieko. No a teraz by pil hadam len to a nonstop visel na prsniku. Spekulant maly :D dobre vie, odkial tecie...

katka121
2. júl 2012

@susanq ja myslím, že to je teplom, aj moja malá spí nekludne odkedy uderili tie teplá,,,, potí sa a tým pádom nespí komfortne takže sa budí, ani dospelák si v takom horku nepospinká podla svojich predstáv, ale dieťa sa necíti O.K. a tak mrnčí a chce sa ukludniť.... samozrejme na maminke.....

natalitimk
2. júl 2012

holky rozmyšľam že kupime malej na narodky maly detsky stan do izby ferdomravec alebo krtka taky neutral.môže či blbosť?mame dosť veľky obyvak aj detsku izbu.Tak si myslim že by sa tam zahrala a večer by som tam uložila hračky ak by bol v obyvaku.cez leto šup na terasu mame krytu tak by jej tam nebolo horuco.či... 🙂

majulino
2. júl 2012

@bejka82 ahoj 🙂 , mame bazen v byte mm je rybar tak na spacakodeke je velka takze okrem nej nemame mokre nic a majko ej v nom aj 5-6krat na den byvame totizto na 7p a okna mame tak ze v kuse slniecko svieti a spava mi ib av plienocke a cez den uplne nahy je no aj tak sa strasne poti ☹

majulino
2. júl 2012

@natalitimk ahoj tak moj majko si vtedy zacne buchat sisulku o vsetko co ma pri sebe aj o kocik sa hadze alebo spoji rucky a tak sa zacne buchat do cielka ☹ nepomaha nic ani krik ani polaskanie a ani pozadocku 😠 a kupodivu som ja najhorsia mama lebo na neho vela kricim 😢 😢 😢 😢 😢

mima1311
2. júl 2012

Ahojte , ale ste toho popisali ....tieto tepla su na zblaznenie , maly sa poti strasne a to beha cely den len v plienke , na vonku dokonca aj bez plienky , clapta sa vo vodicke a iba ked s nej vylezie tak chvilu ma nieco na sebe ...spavame uz dlho celu noc v kuse . Dockala som sa a tesim sa z toho , vcera ale chudacik pomrnkaval zo 2 x co sa nemohol ulozit , uz nech toto teplo skonci , stacilo by po 30 tku ...
Jakubko je uz ciste chlapcisko , aj vyzorovo , uz by si ho nikto nepomylil s dievcatkom ani keby bol v ruzovom , konecne si rozmyslel a ukazuje mame o co ho poziada , doteraz sa nechal prosit ...teraz na poziadanie ukaze pa - pa , kde je lampa , kozicka , havo , zatancuje , da mi ,, dudu,, cumlik , poda ked nieco pytam ... zacali ho zaujimat nausnice , okuliare zboznuje ...papat sa mu moc nechce , zato cajhika a vodicky vypije neurekom ...citala som vase prispevky , su teda zaujimave , co sa clovek nedozvie , stale sa tie teorie menia , doba vyspieva ...my ale pijeme uz kravske mliecko , aj vyrobky z neho , miluje jogutry , tvarohove mu este nedavam pravidelne ale uz vyskusal ...mliecko pije ale domace kravske a chuti mu ...rozmyslala som uz ale aj o tom , ci by sme nedavali kozie , mame kozicku , ...viem aka je tu vasa mienka o mlieckach , ze su pre zvieratka , ale ked by ste sa cez to preniesli a porovnali kravske a kozie , co by vyhralo ? snad tu nerozputam dajaky skandal ...ako pisala Katarina6 verim ze tu budeme tolerovat jedna druhu aj so svojimi predsavzatiami ...
Co sa tyka chodenia , tak som prekvapena aky je opatrny , som cakala ze bude hrrrr ako do vsetkeho , stat bez pomoci vie uz davno , aj stat a nieco majstrovat rucickami , ci sa postavit bez pomoci prichytenia so styroch , chodit vsak mu je pohodlnejsie po styroch , sem tam si vypyta ruku a chodime sa prechadzajuci , ale z jeho strany to je skor beh , citi oporu a tak leti o dusu , ked ho pustim , spravi 1.2 kroky a uz opät stvornozkuje ...co miluje je skrabanie sa vsade mozne , treba mat oci aj na chrbte ...
Uzivajte si teplo aj s detickami aj ked teda by som uvitala aspon mierne ochladenie ....

majulino
2. júl 2012

@tintus ahoj tak mna to papanie trapi asi 2 mesiace matake dni ze doslova laduje co mu dam no aj take ze nechce nic samozrejme tych je viacej a ja som z toho potom nervozna vtedy mi zaberie kupovana vyziva bolonskych sagiet alebo masovej rolady od hame ☹ , raz sa mi osvedcilo dat mu do jedla trosku mliecka, ssvagrova mi to poradila, no muis davat menej mliecka

natalitimk
2. júl 2012

a skoro som zabudla-dnes ma naša Nelka už 11m.Tak všetko naj. pokladík naš.A najbližšie oslavujeme 1rok. 🙂

bejka82
2. júl 2012

@majulino ahojte 🙂 už som dlho nepísala ale podstivo čítam 😉 ja keď na našu trošku zdvihnem hlas keď už nič nezaberá, tak sa mi rozplače ako keby som ju bila 😅 no ale aj tak ani to nezaberá 😀 a keď jej capnem na riťku, len tak poťapkám zo srandy tak sa mi smeje, herečka jedna. a teraz keď je bez plienky cez deŇ a poťapkám jej po riťke, tak sa pozerá že čo to mama robila a chichúňa sa 😀 a som ju musela zobrať pred zrkadlo aby to videla 😀 😀
herečka už tiež veľa vecí ovláda, tak sa už teším. je veľmi zlatá. už sa to úplne mení, už je taká Kočka 🙂
a na 1.narodky nemám ani šajnu čo jej kúpime.
Dnes sme boli v ZA na promociách, no herečka sa tam samozrejme zase predvádzala a bola stredob.pozornosti 😅 zvládla to bravúrne.
ale moje chúdatko sa tak strašne potí, celá je mokrá ☹
je toho ešte, dopíšem neskôr🙂))

ingmiriama
2. júl 2012

@susanq ahoj presne ako keby si opisovala môjho malého...v noci je stále na prsníku ja som nesprespala celú noc už ani nepamätám naposledy pred otehotnením 🙂 a stále si myslím že to prejde a nič...u môjho si myslím že chce byť blízko mňa lebo si len niekedy cucne a otočí sa od prsníka....a spí dalej inak veľa krát sa zobudím a on stále na prsníku a má ho ako cumlík ...tak len pevné nervy a povedať si raz to prejde a bude dobre 🙂

danielka2ko
3. júl 2012

krasne ranko mamicky 🙂 aj ja som dlho nepisala, ale vsetko poctivo precitane 🙂 tak konecne mame prve dva zubky, mala to zvlada zatial v pohode, akurat noci su zaujimave - aj 4-8 krat hore a ako pisete @susanq @ingmiriama stale na prsniku, ale tak u nas to bude asi tymi zubkami...inak sa Natalke posunul cas odchodu do postielky 😀 chodila spat o cca 21:00, spala tak do 7:00.teraz velke slecna chodi spat o cca 23:00 a vstava o 9:00, cista dospelacka 🙂 este nechodi, aj ked pokus o prvy samostatny krocik uz bol, ale je velmi opatrna, radsej sa hodi na styri a uz jej niet 🙂 zboznuje reklamu na tie slovenke mliecne vyrobky, co v nej deti su na syre, v jogurte a rada si zatrsa na reklamu od T-mobile, tu co aj minuly rok isla 🙂 celkovo, ked pocuje hudbu uz natriasa ritku 🙂 na nocnik nechodi, nechce mi tam sediet, tak ju nenutim, ale teraz co je vonku tak horuco tiez je obcas bez plienky,paci sa jej to 🙂 najnovsie sa kupeme tak, ze vo vanicke stoji, alebo klaci, sadnut si nechce, a vonku v bazeniku dlho nevydrzi, ale ked ju vyberiem von, tak sa nad nim naklana akokeby chcela ist, tak len jej za zadkom stojim, aby do neho nespadla...snazim sa do nej dostat aj ine tekutiny, ale velmi jej pitie ani z flase s naustkom, ani z pohara nejde, skusim dnes kupit slamky 🙂 a este by som mala otazocku- ako umyvate detom vlasky, teda oplachujete cistou vodou, lebo nasa si do vane nelahne ani nahodou, ani hlavicku mi nechce zaklonit , ona sa stale kupe vo vanicke, kedze v sprchovacom kute sa s nou smyka a tak ju musim jednou rukou drzat,a vanu velku nemame.

majulino
3. júl 2012

@danielka2ko gratulujem k zubkom 🙂 aj nam sa uz konecne tlaci treti 😀 od marca do teraz nic, vasky malemu nasilu umyvam no uz sa aj sprchoval dala som mu do sprchy do tej vanicky lienku aby sa mu nesmykalo ale mam aj taky trik ze ho posadim do vane a necham tiect vodu z kohutika tak si ich moci a potom rychlo samponik a dam ho lazkat obcas ale asistuje mm lebo majo mi chyta ruku ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ neviem co sa mu stalo lebo doteraz lezal sam aj cely cas a kopal nozickami a teraz sa boji 😔

katka121
3. júl 2012

@danielka2ko - ja som malú od malinka užila že je zalievam hlavičku krhličkou - pri tom hovorím ááá-šup. už pri ááá zavie očká a nedýcha - vie čo príde.... zvláda to s úsmevom - kúpila som takú detskú krhličku - alebo môžeš aj pohárikom liať..... robila som to tak so synom a ten sa vody tiež nebál pláva suprovo.... naučila som ju aj zatápať ušká pod vodu - potom jej vedľa učka špliecham a vyprávam - pod vodou to počuje inak - moc sa jej to páči aj sama začína vydávať zvuky a pod vodou sa počúva.....leží na vode tak, že tvár má vonku samozrejme.....ale ušká sú zatopené - moc ju to baví......(tieto triky mi poradila kolegyňa čo chodila so synom na detské plávanie...)

veve23
3. júl 2012

@danielka2ko tak ako pise katka121, mam tiez augustoveho a umyvam mu vlasky sprchov ako dospelemu, chodime od marca na plavanie a je nauceny na aaaa sup 🙂 a mozem mu striekat sprchov ako chcem a on je v pohode, chodime sa kupat teraz kazdy den a neviem ho vytiahnut z vody a doma vo vani mi vydrzi aj pol hodinku. Treba zacat poharikom s trochov vody a do tyzdna mozes aj kyblom oblievat a bude v pohode, nemusi to byt aaa sup, niaky signal na ktory sa pripravi ze mu pojde cez tvar voda.

domusinka2010
3. júl 2012

ahojte, idem sa k Vam pridat, ja mam dcerku tiez august/2011 narodila sa 23.08.2012 o 3 a pol tyzdna skor ale je to moja sikulka, snazime sa uz sami chodit ale nejde nam to, pusta sa ale pada na zadok 🙂 vy ste ako na tom?

katka121
4. júl 2012

@domusinka2010 Ahoj, vitaj. Moja malá vela kolenačkuje a dosť si zakladá na samostatnosti... takže prekolenačkuje k niečomu pevnému a postaví sa, prípadne sa presunie niekolko krokov pozdlz stola alebo steny. Púšťa sa jednou rúčkou a stojí opretá o jednu ruku a kláti sa ako opilec....... 😀 Syn nekolenčkoval vôbec takže ho bavilo chodenie skôr, sám vedel už v 10 mes. ale bolo to otras, bo bol ako neriadená strela, pud sebazáchovy žiadny, samá modrina ....... a to sme z ním lietali stále... Dcérka je teraz opatrnejšia a samostatnejšia......a chodenie za rúčky ju nebaví... chce iba kolenačky alebo postaviť sa sama....oproti synovi lážo-plážo

ingmiriama
4. júl 2012

@katka121 @danielka2ko chcem len tomu aaaa šup...najskor ako krhličkou naleješ vodu na hlavičku treba pár krát pri umývaní pusinky pretrieť celú tvár čím pritlačí jemne na noštek a vtedy hovoriť aaa šup...stačí tak týždeň to opakovať a potom by som odporučila tú krhličku lebo ona nevie ako sa zadržiava dych tým že jej budeš umývať tváričku tak sa to naučí ja som chodila 4 mesiace na plávanie s drobcom a je uplne suprový 🙂 vo vode ....

katka121
4. júl 2012

@ingmiriama super info, pre nás je už asi neskoro my sme hneď hupsli na to, ale šlo to aj tak bez problémov... 🙂 ale to bude asi tým, že sme začali skoro - asi okolo 4 mesiacov.....tak sa jej to asi zdalo normálne....

danielka2ko
4. júl 2012

@majulino dakujeme 🙂 mame dva a dalsie dva na ceste, takze u nas to pojde asi rychlejsie...ved to, moja mala si nechce lahnut ani za svet ☹
@katka121
@veve23
@ingmiriama dakujem velmi pekne za tipy, skusime, len dufam, ze uz nie je neskoro ju to ucit 😒
a mamicky, ako vase deticky znasaju ockovanie, my sme boli vcera na ockovani-3.davka (pri prvych dvoch bez problemov) a okolo druhej poobede mala dostala teplotu 39,aj dnes ma, len kazdych 6hodin davam Paralen cipok, zabaly, len sa obavam, ak to bude aj zajtra pokracovat ci by netrebalo na pohotovost ist...je mrzuta, nic len na rukach ju treba nosit, nemoze spat, place-akoby mi niekto vymenil dieta ☹ idu jej aj zubky, ale pri prvych dvoch co vysli taka nebola, neviem...

mima1311
4. júl 2012

@danielka2ko ani nestras , my ideme v utorok , tiez mam strach ako to bude teraz znasat , strasne sa bojim teplot , so starsim synom mam velmi zle skusenosti s teplotou ☹ daj vediet ci sa to do zajtra ukludnilo ...a to zas do nozicky ockuju ?

danielka2ko
4. júl 2012

@mima1311 ved to, este aj to teplo tomu nepridava...ano, do obidvoch noziciek, chudatka nase ☹ a ak sa mozem opytat, ake su tie zle skusenosti?

mima1311
4. júl 2012

@danielka2ko syn mal asi 5 rokov , v utorok vecer dostal teplotu , nic ine mu nebolo , nekaslal , nekychal , nic ho nebolelo , nesoplil , v stredu stale pretrvavala bez inych priznakov , pytala som sa vselikoho co to moze byt , vraj niekedy tak teploty vystupia a ked su bez inych pridruzeni , ze trvaju max . 3 dni a same pominu...moje deti obe zvykli tak steplotovat jeden - dva dni a bolo po vsetkom , rano vstali uplne zdrave a teplota sa uz nevratila .....vo stvrtok ju mal stale , vystupila , klesla a dookola , v piatok som sa rano zberala ku dr. ale rano vstal chlapec uplne bez teploty , behal , hral sa , proste zdrave dieta ...tak som bola rada , ze to fakt bol ten pripad a ze je to za nami ...ked v tom naraz na obed maly dostal neuveritelnu triasku- bolo to behom minuty , naraz ho zacalo strasne triast , omodreli mu usta - ruky , klepalo ho , ocka mal total az prepadnute , volala som rychlo dr. ci tam este je a slubila ze nas bude cakat ,som ho drapla a ani neviem ako som s nim dobehla do nemocnice ,byvali sme vtedy pri nemocnici , stacilo prejst cez parkovisko ...ona ho hned brala ku sebe , vtedy uz mal ruky modre , take velke ,,mapy ,, sa mu na nich porobili , ona mu tam hned nieco pichla , ja som sa triasla , ani som nevedela co s nim robia....behala aj dr. aj sestricka okolo neho , maly dostal strasny smäd , hltavo pil , davali mu tam z termosky caj ...chcela ho hned dat na prijem , s cim som kategoricky nesuhlasila , mali sme uz s nasou nemocnicou nedobre skusenosti a neverim zeby pri nom boli stale na oddeleni ...synovi sa u dr, uz vratila farba , bol potom OK ...tak sme sa dohodli s dr. ze nech ho teda zoberiem domov a pri najmensom naznaku niecoho mame ist rovno na prijem , v sobotu sme sa mali hlasit v nemocnici na oddeleni , ze mu tam porobi kontrolne testy , pozrie a mozme znova ist - mala tam zrovna vikendovu sluzbu ...ked sme prisli domov , malemu total nic nebolo , neverila by som co sa s nim pred hodinou robilo , sedela som pri nom az do soboty , som sa bala od neho odist na wc ....klop -klop nastastie sa to uz nezopakovalo a ani sa nezistilo ale co to bolo , co to spustilo ...ja mam podozrenie aj na febrilne krce ...od vtedy ked mu vystupila teplota , dostavala som doslova ja amok a nespustila som ho z oci ....nemal to odvtedy a dufam ze to uz ani nezazijem .

bejka82
4. júl 2012

och môj ty Bože, tak to si bola duchaprítomná, že si to tak dobre zvládla. Tak to by som nechcela zašiť a ani to nikomu neprajem ☹ ale Chvála Bohu že všetko bolo OK. NO ale ja by som sa neukludnila s tým, že mu nič nezistili. od niečoho to muselo byť?!!!!!

mima1311
4. júl 2012

ja som sa triasla este aj teraz ked som to tu opisala , neda sa na to zabudnut , v reali to bolo 100 x horsie ....uz sme preskakali s nim vela , aj mi uz raz do par minut opuchol v tvary tak , zeby som ho nespoznala , pery mal ako 10 ti cernosi , oci ziadne vidno neboli , hlavicku pomaly o polovicu väcsiu ...ked sme boli po tom u alergologicky , dostala som taku utechu , ze oni nevedia ....a vobec ani nezistili.....z coho to bolo a ze sa to kludne moze zopakovat hocikedy a ze moze byt aj pri nom dr. vtedy a ked mu nezrobi dieru do krku , tak sa zadusi ...KRAVA sprosta , prepacte za vyraz , skoro ma tam musela rozoberat ....potom som od nej odisla ...fuuuj niekto sa teda vedel minut povolanim 😠
@bejka82

bejka82
4. júl 2012

@mima1311 však toto, ja som pri takých prístupoch strašne výbušná, juuuuj zo mŇa to vtedy ide doktor- nedoktor 😝 😅

domusinka2010
4. júl 2012

@katka121 ani moja starsia nelozila a Andrejka lozi, teda ona je ako víchor uz 😀 a kolko mate zubkov? my uz 7 🙂 a dva nam idu

katka121
5. júl 2012

@domusinka2010 Dnes rámo sme objavili zub č. 6 🙂

Kočky, mojej malej v tomto teple moc nechutí jesť - majú to tak aj vaše dietky ? Papá čo jej dám, aj sa tvári že jej to chutí ale oproti predchádzajúcemu mesiacu spapá omnoho menej.......

mima1311
5. júl 2012

@katka121 ano , to je tym teplom , moj by prevazne len pil , spapa omnoho menej , alebo aj menej x casto ako zvycajme a gratulujeme k 6 temu zubku 😉

domusinka2010
5. júl 2012

@katka121 ani mi nechceme papat nic, ale tak aspon mi obe baby vela piju vodicky 🙂

danielka2ko
5. júl 2012

@mima1311 boze to muselo byt hrozne ☹ ja hned ako som to citala som na febrilne krce myslela...to je ze vraj z toho ze infekcia ktora vyvolava teplotu sa dostane do mozgovych drah, ale preco?....este dobre ze to tak dopadlo, ja si ani neviem predstavit co by som robila, kedze nemocnica je v meste 15km vzdialena...stastie, ze ste tak blizko byvali.Ale my sme dnes predsa zasli na pohotovost, mala uz treti den 39st., a nakoniec ma anginu, ze vraj to je reakcia na ockovanie a este k tomu jej tie dva zubky idu...ale ma vela pit a ja uz neviem, z coho jej mam dat pit, ona sa mi poriadne nenapije z nicoho-skusala som flase so sosacikom, slamku, pohar aj normalnu flasu z cumlom, aj striekacku, ale nic moc,viac ide asi von ako dnu ☹