Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@danielka2ko no chvalabohu ja s Kubkom problem s pitim nemam , on pije asi aj za 10 tich ...stale chodi s flasou v ruke a cucka a cucka ...na vonok dokonca uz mu nestaci ta 250 ml , nosim 2 ...no tak to mas blbe , ked sa na nic nechyta , skusaj , mozno si to rozmysli a co jej ponukas pit ?
No tak teraz budem trpnut v utorok , az tie teploty nas minu aj ked teda prve ockovania prebehli bez problemov , mal uz teplotu , ked mal 6 - tu chorobu , ale to bolo len necele dva dni a znasal ju dost dobre a nemal ju zas nejako moc velku , tak nad 38 ...
@domusinka2010 vitaj medzi nami! 🙂 Tvoja dcerka sa narodila v ten isty den ako ja 😉. ake je znamenie? 😀D Lebo je to presne na hranici Leva a Panny 🙂, niekde pisu lev, niekde panna.... 🙂
@katka121 ano ani mne mala nepapa vela, tiez si myslim ze je to teplom..... alebo jednoducho neobsedi na tej stolicke tolko sediet, aj ked jej vymyslam vela veci.... prejde asi 10min. a koniec....
Baby ten hrncek so slamkou co ste tu spominali - gabika a este ktosi.... Tak fakt je to paradna vec! 🙂 Ja som to najskor nechcela kupit, lebo mam 2 take srkatka Lovi co som vyhrala, a ze naco dalsi..... ale v jednom ste mali pravdu, ze sa to nemusi nahybat aby sa z toho napila, co je velka vyhoda, a tak som to kvoli tomu kupila..... a fakt je to pre vacsie deticky pisu 18mes. a viac.... a skutocne hned pochopila ako z toho sat 🙂, teda na prvy krat to len kusala, ale potom som jej to trochu nahla aby z toho tieklo, a potom si uz cuckala sama 🙂. Davam jej stale len vodu, nic ine 🙂, aj ked toho nevypije vela, tak cim dalej viac vypije, a stale este kojim, dost aj pocas dna kvoli teplu, takze ju do pitia vody velmi netlacim...... kolko vypije, tolko....
@mima1311 ...som dostala husiu kozu ako som to citala 😲, uplne mi doslo zle.... boze....... a inak fakt by ma to nastvalo keby neprisli z coho to je....... to by chcelo Dr. Housa 🙂......
a ked vravis ze sa mu to este raz stalo nieco podobne - teda ze opuchol atd........... nema nahodou na nieco alergiu? co jedol v ten den, alebo co dychal... ci ste neboli niekde v lese... alebo ho nieco nepostipalo...... Moja teta ma napr. alergiu na vcely, keby si nepichla po tom injekciu ako ju pichne vcela tak moze zomriet.....
ale tak jeho asi nepichla vcela to by plakal........ no neviem fakt, ale boze, to by mi fakt nedalo spavat ako aj tebe..... to je strasne....... by ma porazilo keby som nevedela co to je, lebo nevies ako sa mas branit potom......
a nejaku alternativnu liecbu si neskusala? su vselijaki cinsky liecitelia atd...... resp. ti co sa cinskou med. zaoberaju, napr. kamaratke v tomto jeden taky pomohol, mala uplne vyhoretie organizmu, proste uplne zvnutra vyflusnuta, tiez jej lekari nespravili diagnozu, tak isla tam za tym, ma aj nejaky pristroj co ti spravi komplet analyzu tela.... a potom ju liecil vselijakymi produktami ako cinske huby, a vselijake taketo veci........ a pomohlo, .......
no.... a vycuc od nas...... Mala ma 3 zuby, 4. jej lezie..... a vie chodit 🙂 uz asi 2 tyzdne...... na svoje 10.vymesacie tj.17.6. spravila par krokov, a potom kazdy den viac a viac potom uz take 3 fakt pevne kroky ze ani nespadla.... a teraz uz si pekne chodi z jednej miestnosti do druhej, pri tom si v rukach nesie este hracku, alebo vezme 1,5l. flasu napoly plnu 😀, a este popri tom rozprava.... alebo chodi, a tlieska si popri tom 😀DD ... Hovorim muzovi toto je zena, vidis? 😀DD Dokaze spravit viac veci naraz 😀...... Este stale ale aj lozi, pekne si koordinuje pohyby, rovnovahu......
.. vie si sama zliezt z gauca, to vedela skor nez zacala sama chodit, som ju to ucila od kedy vie lozit 🙂, uz som to tu spominala, aj dalsie mamicky co to robili.... ze vzdy ked bola na gauci liezla a rozbehla sa ku okraju, otocila som ju pomaly zadockom, az boli nohy dole a citila ze je na zemi..... no teraz vie zliezt aj z postele, a ta je vyssia, ked zlieza tak sa rukami este chyti plachty ako schadza 🙂, podarena je.....
inak sa fakt driape hore po vsetkom co sa da, aj po operadle kresla sa nohami tak zaprela ze normalne po takmer kolmom operadle sa vystverala..... asi z nej bude horolezec...... 🙂, ak ju to bude nadalej bavit tak jej asi dam spravit do izby umelu horolezecku stenu 😀DDD Haha.....ale aj s istenim ;-D.....
inak vas nestiham citat, len posl. stranku som precitala, dufam ze vsetky deticky su ok, a kazdy den vam robia radost! 🙂
holky ja neviem čo mam robiť,Nelka si začala trhať vlasky zo zadu hlavičky,riadny chumač vlaskou si vytrhne.Už to trva asi 1tyž. 😢 Som myslele že jej je horuco ale trha aj ked je osprchovana,aj som jej pozerala hlavičku či tam niečo nema ale nič 😒 .Aj by som ju ostrihala na kratučko tak 2-3mm.Neviem ešte počkam.Naša tiež pije vodičku len čistu a na slamku,ale ona ma taku kde je slamka ohybna a super ťaha už od svojich 7m.Fľašu odmieta.A chodiť nam sama ešte nechce ale nebudem ju do ničoho nuťiť ma ešte čas nachodi sa až až.Inač naša vôbec neobsedi v kočari v momente ked ju tam dam otočka a už stoji.môžem ju aj priputať 5b. pasom vymota sa z toho.Tak som rada že mame tem maly bicykel na ručku tam obsedi tak teraz len bicyklujeme na prechadzkach. 😀 😵 Inač už som uhačkovala asi 3 čapic tak ma to zobralo že večer deťurence dam spať sadnem na terasu a hačkujem aj do 24.00.v noci je teraz super von horšie je to cez den. 😵 tak prajem pekne slnečne dni a za chviľu oslavujeme 1rok našich deťureniec.Tak letí ten čas.
@katarina6 MALÁ JE LEV ALE AKO PÍŠEŠ JE TO NA HRANICI. POZNÁM VIAC ĽUDÍ ČO SÚ NARODENÝ V TEN ISTÝ DEŇ. JA SOM STRAŠNE CHCELA MAŤ SYNA A VOLAL BY SI FILIP ALE ASPOŇ SA NARODILA MALA NA TO MENO. MALÁ SA MI MALA NARODIŤ NESKÔR. TERMÍN SOM MALA AŽ 17.SEPTEMBRA ALE ŽIAĽ MUSELA ÍSŤ SKÔR VON, MÁME SICE NEJAKÉ ZDRAVOTNÉ PROBLÉMY STÁLE ALE NAŠŤASTIE TO NIE JE AŽ TAKE ZLÉ A MALÁ NÁM ROBÍ IBA RADOSŤ ;)
@domusinka2010 strasne si chcela mat syna? 🙂 ale co.... ved sa lepsie zahraju dievcata spolu nez chlapec a dievca..... takto maju viac rovnakych zaujmov... babiky a tak 🙂...... Tak hlavne nech je zdravucka a nemate ziadne zdravotne problemy!!! 🙂
@mima1311 tak ja som jej ponukala vodu, aj cajik aj ovocnu stavu riedenu vodou, ale nemyslim ze by to bolo o tom, ze jej to nechutilo, ona sa napila zo vsetkeho, ale ako som pisala, viac islom mimo ako do nej 🙂 ale ked sme boli v piatok u dr. som jej kupila ten Avent pohatik so slamkou a ukazovala som jej ako sa z neho pije a naucila sa to, takze mam velku radost 🙂)) urcite tolko ako tvoj nevypije ale nevadi...teplotu uz tiez nema, ani vcera nemala, takze super, len keby uz horuco tak nebolo, lebo ma vela potnociek, aspon tedy myslim ze su to potnicky...ma ich pod krkom ale aj na tvari a nieco aj na brusku, uz som rozmyslala, ci to ta 6.choroba tiez nemoze byt...
@natalitimk aj Natalka to obcas robi, zatial sa jej nepodarilo vytrhnut nic, a tiez by som ju chcela ostrihat, ale asi len ofinku, no neviem ci si trufnem...ani ona uz dlho neobsedi v kociku a priputat ju tiez nema zmysel lebo ked chce velmi sikovne sa z toho vie dostat,ale najnovsie sa spolu bicyklujeme, to sa jej zatial velmi paci, uvidime dokedy 🙂 presne, teraz je vonku najlepsie v noci, my tiez mame s malou take nocne prechadzky, cez den velmi vonku nechodime.a obdivujem ta s tym strikovanim, ja na taketo veci nie som dost sikovna 🙂
babenky hodte mi tu foto alebo link o akych poharikoch tu pisete 😉
@mima1311 takyto hrncek:
http://www.kojenecke-potreby.sk/kojenecky-tovar...
ale je ich strasne vela, rozne znacky, daj si do google: poharik so slamkou a vyhlada ti vselijake znacky...... tak si staci vybrat 🙂, je to velmi prakticke, to nahybanie flasky a ze dieta musi spravit zaklon hlavy aby si upilo je fakt neprakticke..... Takto si cucne v stoji, v sede, ako len chce, bez namahy 🙂.
@danielka2ko moja mala tiez potnicky tak som ju vyzliekla uplne do naha, len s plienkou beha ked je strasne horuco a uz jej zmizli.... tak skus aj ty tak.... urcite to potom hned zmizne na druhy den......
Caute kocky, dlhsie som nenakukla, prazdninujeme 🙂 Mala je hotove vodnica, ked ju berieme z bazena, tak sa vzpiera a krici o dusu... Po vodnych radovankach spi ako dudok, aj traktory mozu padat naokolo.
@mima1311 uf, v utorok ideme na 3 davku ockovania do noziciek, trosku zacinam mat strach. Ale dohodnime sa kocka, ze Kubik - nas vytrznik ani Dorotka ziadnu horucku mat nebudu 😉
@katarina6 Tali je super zena 🙂neskutocne, ako sa pohybuje, ze zlezie, vylezie - parada.
Zdravim zeny,
davam do plena link na super stranku, na ktoru som narazila, aj ked je to uz o vacsich detoch, je to iny pohlad na vychovu...
@katarina6 ved aj ona tak chodila,len s plienkou, a mala ich aj tak, no hlavne na krku.V nedelu sa vysypala uz aj na brusku a chrbatiku, ale dnes to uz nema, takze moje podozrenie na 6.chorobu sa asi potvrdilo...
a to je super ze ti uz chodi nie?uz je z nej samostatna jednotka 😀
@krhlicka nasa v bazeniku velmi dlho nechce byt, ona je radsej vonku, pri nom a natahuje do neho rucky, hadze hracky a ja pri nej musim stat lebo sa naklana aby do neskocila hlavicku do vody 🙂
tak a môžme oslavovať narodeninky:Nelka už vie sfúknuť sviečku. 🙂 🙂
@evi21 vyzera to super link.... ach keby som tak mala cas precitat tu knihu, musim sa nejako donutit..... inak asi vela veci kym pochopim tak prejde vela vody a ta kniha by mi pomohla......
@danielka2ko ano je super ze chodi 🙂, nechodi tak rychlo ako lozi, tak sa to trosku spomalilo, mam viac casu nieco skryt ked dojde atd.... 😀DDD a lepsie sa unavi takto chodenim......
no baby teraz budte mudre-naša Nelka ma hryzie do bradaviek 😢 ale tak že dnes večer išla spať bez kojenia.2x ma tak uhryzla že som mala strach jej ju tam dať aj 3x 😠 a už to robi aj počas nočneho kojenia ked napol oka spí.už som skušala aj kričať ale to sa rozplače a musim utišiť na rukach. ☹
Ahoj zienky, dlho som nebola, nemam kedy ale citam poctivo...mame sa fajn, len sme prekonali nejake crevne cudo, karolinka hnackovala, matko teplotoval, no a ja som skoncila na infuzkach...maleho som takto aj odstavila a mame dilemu lebo ineho mlieka sa mi nenapije, tak do nho po lyzickach strkam pri ranajkach a ked sa da...vcera sme sa boli ockovat, tak za dva mesiace mi pribral len 500g. to sa mi zda, ze po tej chorobe aj schudol, taky je chuducky, ze vsetky nohavce z neho padaju...ale co uz, ked on sa naje, vzapati to vykaka, alebo vylozi...este nechodime, ani tak skoro asi nebudeme, ani ho nejako nenutim, chodi si okolo nabytku, tak nech si zacne sam kedy chce...najmensie v brusku sa ma fajn, dufam, ze mu ta viroza neublizila...tak asi tak v skratke o nas
chystate sa s malymi, alebo uz ste boli na verejnych kupaliskach, ja nemam odvahu, ale rada by som v tych horucavach niekde vypadla...
caute zeny 🙂 my sme od vcera doma, nemala som moc casu precitat vsetko co ste popisali, ale snad to dobehnem 😉 let bol skvely, Belita ho skoro cely prespala. akurat ze som 2 dni pred odchodom ochorela, strasne ma boli hrdlo a dnes som sa zobudila bez hlasu ☹ to mam z toho rozpravania 😀 vacsinou sa vraciame z dovolenky do extremnej zimy, tentokrat sme prisli do extremnych horucav 🙄 len dufam, ze to coskoro pominie, lebo tu umieram. Bela je nonstop spotena, brckave vlasky ma este brckavejsie 😝 inak ma 5 zubov, stale neje normalnu dospelacku stravu (lebo mama je leniva a na dovoske sa jej s tym zacinat nechcelo, ale uz som si dala zavazok, ze zacnem..), nechodi este sama, iba okolo nabytku, a za ruky ak ju vezmeme, co tiez casto nerobim, cakam, kym s tym zacne sama.
este sa s nou chystam k doktorke, pretoze jej vylieza pupcek, tak chcem zistit, ci to nie je hernia nahodou, v kanade dost dlho kaslala, a na nozickach mala kedysi taku drsnu kozu, teraz sa jej to zhorsilo, ma tam take zacervenane flaky, tak budem musiet asi behnut ku koznemu, ci to nie je atopicky ekzem nahodou. okrem toho vsetkeho nam zatepluju barak, takze mame o zabavu postarane 😅
@ninuska8 nic si z toho nerob, ze tak malo pribral, aj moja len tak pribrala a doktorka povedala, ze je to v poriadku, ved ta kolko energie spali sa cudujem ze vobec pribera 🙂 tiez este nechodi, len ked sa niecoho drzi a na to si dava velky pozor, ked sa nicoho alebo nikoho nedrzi neurobi ani krocik, to hned na styri a ide 🙂
@gabika84 vitajte 🙂 aj Natalke tak vyliezal pupcek ale ked mala asi dva mesiace, doteraz ho ma vonku, nema ho taky vpadnuty, dr.vtedy hovorila, ze ak sa bude velmi namahat- vela plakat, kaslat... tak to moze byt nebezpecne, lebo sa pokruti crevo alebo take nieco a ze to je neskutocna bolest a ked sa to stane mame hned bezat na pohotovost...tak ma vtedy vystrasila, boze ☹ ale ja ta nechcem strasit, ved nasa vtedy bola babatko a teraz uz su z nich kocky, neplacu len tak pre nic za nic 🙂no ale vlastne som chcela len to, ze ak ti povie, ze je to hernia tak nam velmi pomohli Porofix naplaste, Dr. o nich nikdy nepocula, ja som vycitala na nete 😀
@danielka2ko dakujem, kuknem na nete, co to za cudo 🙂 zajtra sme objednane na kontrolu, tak uvidime... Prajeme vsetkym pekny letny den 😎
@krhlicka Tak ako ste prekonali ockovanie ? nas minulo , dr. ma dovolenku , mame ist az 25 teho , akurat na Jakubkove meniny mu budu blizit 😖 😖 😖
Inac sme cerstvunky 11 . mesacnici 😀 😀 😀 chodime , ale ked je niekto oproti nemu , ked pred sebou nikoho nema , rozbehne sa stvornozky 😝
Dnes ho obuvam vonku a on ma vsetky - skoro - topanocky male 😲 😲 😲 alebo skor uzke , neda tam vobec nozku ....to je robota 😖
@mima1311 cauko Mimus, nas ockovanie neminulo. Dva dni bola strasne urevana, zle sa jej spinkalo a chcela iba moje mlieko, nic ine nezjedla ☹ Nastastie nehoruckovala, klop klop klop. Zasa mame doma spokojne, usmiate dieta 😀 Gratulujeme Jakubkovi k 11mesiacikom, nech ho nozky dobre nesu vytrznika nasho 😀
ahojte mamicky 🙂 aj my uz mame ockovanie za sebou boli sme v utorok a ako pise krhlicka tak aj ja som mala drobca ako vymeneneho ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ plac, krik, nic nechcel jest a este stale sa nechce obliekat chuda moje 😢 😢 😢 😢 😢 😢 Dnees sme kupili bicyklik neskor vam pridam foto a sme aj ostrihany na take 1 cm vlasky 😀 😀 😀 😀 😀 😀 je zlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaatucky 😅
@krhlicka DAKUJEME srdiecko 😉 ...som rada ze Dorotka uz je vo svojej koži 😵 , normal sa bojim ako to zvladneme my ...
@majulino tak aj Majko to uz ma za sebou , nas to este len caka ...tesim sa na foto aj bicyklika ale hlavne Majuska , som straaasne zvedava na neho , musi byt isto rozkosny 😀
Jakubko bude mat na dalsi tyzden meniny , tak snad zvladnem tortu , mama ma na nu uz teraz chut 😀 a chcem mu kupit take detske kresielko , kde by sa nan uz mohol sam stverat a sediet v nom v obyvke , taku detsku stolicku a urcite auticko , vsak to je chlap , no nie ? 😀 😀 😀 no a na narodky veru stale netusim ...vsak hadam co to vymyslim 😉
caute maminky-našla som si novu zabavku v hačkovaní tak už tu nestíham tak často.Dnes sme mali grilovačku na dvore a aj Nelka mala svoje mäsko:dala som jej do pacu kuracie prsia oliv. olej a bilinky:petržlen vnat kôpor a prelisovanu mladu cibuľku na 2hod postať a šup ho na gril poviem vem celkom chutne to bolo. 😀 inač my už pomaly musime odstaviť od kojenia mala ma hrozme hryzie do bradaviek tak už večer davam mlieko v noci ešte kojim vtedy nehryzie a cez den kedy ako ked zahryznie tak spi bez. 🙂 no čo už do roka dako pretrpim a potom koniec. 🙂 😒 a pomaličky začina sama stať tak hadam sa aj rozbehne 🙂 a pomaly už chystame oslavu bude dvojita kedže aj syn je augustovy 🙂 už mame pohare servitky slamky baloniky a dufame že bude teplo tak bude kotlikovy gulas a zabava až do rana na dvore 🙂 tak pa idem hačkovať 😀
@natalitimk ahoj, aj ja som mala tento problem s malou, dvakrat, vzdy ma hryzla, ked jej isli zubky. Teraz to trvalo cca 3 dni, potom znovu prestala kusat. Pomohlo skriknut "AU!" (to ti pojde urcite dobre 🙂 ) potom som zvysila hlas na nu a povedala: "Bela, no-no!!" znovu som ju prilozila a ak znovu kusla, odlozila som ju a mlieko jej uz nedala. Tiez sa niekedy zlakla a zacala plakat, ale ono im to zase neublizi na chvilu, neboj. Vzdy som ju rychlo utisila. To, ze som jej vysvetlovala, ze ju lubim, ale nemoze ma hryzt, lebo maminku to boli, to neviem, ci chapala 😀 ale mozno hej, lebo s tym prestala. Prajem pevne nervy 🙂
@danielka2ko chcela som ti podakovat za ten tip na naplaste. 🙂 bola som u dr., je to hernia, poslala ma preistotu na chirurgiu na kontrolu, este som tam s malou ale nesla. Som sa jej tapa zabudla opytat na tie naplaste, ale urcite o nich aj tak nepocula, lebo mi radila pupok zatlacat gazou a niecim tvrdym do toho a prelepit. Porofix v lekarni mali, akurat, ze tiez presne nevedeli, ako sa pouziva. Tak som kupila jeden na skusku. A mozem povedat, ze napriek tomu, ze som bola zo zaciatku trochu skepticka, musim uznat, ze su super! 🙂 tak som dokupila dalsie a rozhodla sa, ze mesiac vyskusam a na chirurgiu pojdem az potom. Aby ju zbytocne a predcasne neposlali na operaciu, ako kedysi poslali mna. Este raz velky dik 🙂
@gabika84 jaj už som jej to skušala aj vysvetľovať aj kričať aj capnuť po plienke a nič nepomaha.ona sa skôr zasmeje ked uhryzne lebo ja to rychle vytiahnem lebo to fakt bolí a ona sa vtedy zasmeje lebo si mysli že sa hrame je dnu a ona zahryzne ja von a ona smiech.vysvetľujem skusim znova a nič ona zas to svoje.Ale mam doma klobučiky po synov.jeeho som kojila na klobučik 1rok v pohode,ale on nekusal.Tak skusim len to už je asi neskoro teraz davať. 😒 ale dakujeme za radu a som rada že to nie je len naše take kusadielko 😀 😝
ahojte 🙂 rada sa k vam pripojim sem tam si vas precitam lebo aj ja mam augustovciatko.. moj Nikolaj je stale kojeny, umele mlieko mi odmieta, kravske vypije troska z pohara... ma 5 zubov a co sa tyka chodenia, tak chodi za pomoci drzania sa a trosku prejde aj sam...a pred par dnami mi zacal stvornozkovat co som sa cudovala, lebo predtym nechcel vobec 🙂

Nas dnesny super vylet. Konecne relaaaaaaaaaaaax 😎