icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

mima1311
16. júl 2012

@1katkas ahoj , vitaj medzi nami 😉 maly je kraaaasny 😵

1katkas
16. júl 2012

@mima1311 ahoj dakujem za privitanie🙂
moj drobec este nespi tak sa ho snazim uspat a medzitym som na internete

mima1311
16. júl 2012

@1katkas no moj zalomil pred hodinou , tak uz mam teraz veget 😀 😀 😀 a to siel dost neskoro spat , dlho spal poobede, bezne chodieva do 20 tej ale rano vstavame okolo 6-6.30

1katkas
16. júl 2012

@mima1311 moj teraz predchvilkou, este ho mam na rukach, teda skor na lavej ruke:D a druhou pisem.. moj zaspava o desiatej alebo o pol jedenastej a v noci sa budi (to som uz prestala pocitat, ze kolkokrat) a rano vstavame o deviatej niekedy az o pol 10

schaja
16. júl 2012

@mima1311 davas malemu pit z flase a co take? ja som skusala babam davat z poharika so soracikom ale to sa im moc nepacilo tiez radsej piju z flase- ja som im vasinou davala cistu vodu alebo detsky cajik ale tiez toho moc nenapiju - nastastie este kojim a tu v uk mame tak maxi teploty 20

schaja
16. júl 2012

@katarina6 super vec- ale nevytecie vsetko z toho poharika cez slamku?

katarina6
16. júl 2012

@schaja no oni sa daju zatvorit otocenim toho plastoveho krytu, je ich vela druhov..... No mne teraz mala pije dost vela vody, normalne som nechapala. a nedavala som jej nic ine pit okrem mm, a vody. ale tu vodu velmi nechcela vzdy len par glgov, teraz doslova hlta... asi z toho horka, ale super ze sa naucila na vodu 🙂.

mima1311
16. júl 2012

@1katkas No teda to pekne potiahnete rano 😀 😀 😀 ale zas na mna by to bolo vecer straaaasne neskoro 😀 , som uz zvyknuta aj od prvych dvoch , ze chodili spat skoro a ja som konecne mala cas na seba - na oddych , chodievali bezne spavat obaja 19-20hod a tento treti to iste 😉 to je super ze si mozes rano s nim pospat , ja pocas skol. roka by som musela vstavat aj tak najneskor o 6,30 az vypravim deti do skoly , takto uz je krpcek hore , kym vypravim je pol 8 , este sa mu chvilku venujem a ide spinkat a ja mozem uvarit a upratat ...ale kazdy mame svoj stereotyp , no nie ? ako nam pasuje ...ale veru su dni , hlavne teraz cez prazdniny , ze by som bola rada byt v posteli do 9 tej 😉 😵
A to s tym uspavanim na jednej ruke pri PC a druhou tukat poznam velmi dobre 😀 😉 u nas to iste 😉
Inac v noci uz spime 2 mesiace super , prespi celu noc , vynimocne sa zobudi , tak nu vtedy dam cucnut par glgov cajiku a spi dalej ...

@schaja ano , pije z flase , on z nej pije uplne od malicka , ja som uz dokrmovala v porodnici , takze na flasku je nauceny, pil bud detsky cajik alebo cistu vodicku , resp. 100 % stavu zriedenu s vodou - cajom , proste som mu to striedala ..ale on vypije podla mna teda velmi vela , cely den chodi s flaskou a upija si z nej , okrem mliecka vypije este urcite pol litra cajiku a potom uz bud stavu alebo vodu ,minimalne liter zarucene ...na ten poharik so slankou ho chcem preorientovat , starsi syn ma taky , maly je do neho uplne hotovy , ale vzdy je komplet mokry 😠 , tak mu idem kupit jeho poharik s tou slamkou , len mne sa skor zdalo ze on to nevylieva , ze to nejde vyliat 😉 , ale ze ked sa napije , potiahne do seba , ze toho potiahne vela a vytecie mu to z ust 😝 a preto je mokry ...musim ho osledovat ... 😀
Co mame taky ritual , je vzdy zaspava pri flaske , cez den mliecko , vypije mi flasku na rukach , dopije - zoberiem mu ju , dam cumwel , otoci sa ku mne a spi , prenesiem ho do postielky , vecer akurat dostava miesto mlieka kasu , alebo krupicu a to iste vypije , polozi , dam mu cumel , otoci sa ku mne , vecne je cely spoteny tak ho po hlavke uhladkam a zanesiem tvrdeho do postielky ...i ked by som uz rada ho naucila zaspavat sameho , zatial protestuje 😝

mima1311
16. júl 2012

@schaja jeeeeej ja som si az teraz vsimla , ze ste dvojmo 😀 😀 😀 tak to teda sa mas co zvrtat 😵 ja si predstavit mat doma este jeden exemplar mojho duracelka , tak veru neviem - neviem 😝 😀

verka
17. júl 2012

ahojte babule,no ja som tu tiez dlho nebola, mame prazdniny, takze vsetky tri deti domka, boli sme na dovce v sturove,bolo super,ale maly si odtial doniesol nejaku infekciu,ma take vyrazky po telicku....ze deti do 3 rokoch by sa vobec nemali kupat v spolocnych bazenoch....my lozime uz asi 3 tyzdne, vsade sa postavime, chodime okolo nabytku, nahaname starsich surodencov, pusta sa sam, no uvidime.....
baby spavate este x cez den alebo uz iba raz?

katka121
17. júl 2012

@verka my povačšinou spíme už len 1 x za deň, ukladá sa okolo 11:30 a spí cca dve hodky, aj naša cica lozí raketovou rýchlosťou, stavia sa aj prejde okolo nábytku ale za rúčku ju chodiť nebaví....chce byť samostatná, takže sa ak sa pustí chodiť tak len sama.....

katka121
17. júl 2012

Ja viem, že sa to tu už rozoberalo ale akosi som to odflákla prečítať - dajte typy na prvonarodeninové darčeky každý sa ma pýta čo kúpiť a ja akosi nemám prehľad čo by sa hodilo...... šup sem dobré nápady

verka
17. júl 2012

starsi syn dostal k rocku hupacieho konika, dcerka buginu, matuskovi ozaj neviem co, sestrinmu malemu sme kupili trojkolku
taky ten spievajuci havko od fisheru je tiez fajn, to by om chcela pre matuska, decka sa s tym vedia hrat este aj v styroch rokoch....mozno aj dlhsie,neviem

verka
17. júl 2012

my spime este 2x, budime sa okolo pol 7 a matus nevydrzi do pol 12, to by bolo o drzku....

1katkas
17. júl 2012

@mima1311 zas kebyze mam viac deticiek, tak by som si to nemohla dovolit tak dlho spat teraz mozem ked mam prve 🙂
a to ti ako zavidim, ze prespi celu noc, tento sa mi v poslednom case stale budi, aj tuto noc kazdu hodinu hore.. teraz sa smeje besni sa tak som ho dala do postielky nech sa hra nec ho to unavi.. a v noci ked sa zobudi skusam mu dat vodu to nechce, cajiku troska vypije..ale len by cecal a cecal

mima1311
17. júl 2012

@verka my spavame 2 x za den , ked je ticho v chalupe tak doobeda 3 hodiny a poobede zo 2 hodky ...uz sa stalo ze spal le jeden krat ale to som bola ja uz z neho na prasky 😀 😀 😀 😝
@katka121 som aj ja zvedava co baby napisu , tiez nemam potuchy 😀
@1katkas tak si to uzi , keby ze sme sami rano doma , tiez sa pelesime 🙂 🙂 🙂 a nejdu mu zubky , ked je v noci nekludny , alebo si len vyzaduje poblizku maminku a jej ,, dobrotku ,, 😉

schaja
17. júl 2012

@katarina6 dnes som kupila ten poharik - je to fakt pecka - som s nim velmi spokojna a male hned pochopili na co to je- je na tom super ze nemusia zaklanat hlavicku a nevyteka to- dakujem za tip 😉

schaja
17. júl 2012

@katka121 no moje rano vstanu okolo 8-9 potom zaspia okolo 11 a poobede okolo 3 a na vecer sa ukladaju okolo 8-9 a to pospia az do rana-ocas sa stan ze sa v noci jedna zobudi ale je to zriedka

katarina6
17. júl 2012

@schaja Mne nedakuj! 🙂 To tu kocky spominali predo mnou, myslim ze Gabika to tu pisala ako prva, a vravela ze je to super, ze sa nemusi dieta zaklanat hlavickou, tak som na to myslela ze to je fakt, a kupila ju 🙂 a fakt sa to deticky naucia hned sat, a mne vdaka tomu vypije aj vela vody, co predtym vobec nepijavala tolko 🙂. Ja som jej davala obyc. slamku z pohara pit este asi ked mala 4mes., aj sa to naucila cez to pit, lenze aj sa naucila fukat do toho a uz potom len bublinky robila a nepila 😀. Do tohoto zatial nefuka 🙂, tak pije 🙂.
Takze ja som tiez povdacna Gabike a ostatnym co tu pisali ze je to super 🙂.

katarina6
17. júl 2012

@katka121 kati, kuk do mojho albumu Co k 1.nar., mozno najdes nejaku inspiraciu 🙂..... tie kociky a babiky si nevsimaj to az neskor 🙂 ked budu mat slecny aspon 2-3r., no ja som neodolala pozriet aj kociky 🙂......

@verka akeho spievajuceho havka myslis? mozes dat link? pozrela by som to tiez.......

verka
18. júl 2012

@1katkas no s tym kojenim to je tak, pokial su deticky kojene,sa proste budia casto, mam to overene na prvych dvoch....matusenka som kojila 8m, a je fakt ze odkedy je na umelom tak spi ovela lepsie,ale zas na druhej strane neni nad ten pocit ked mozes kojit svoje dietatko.....mne to moooc chyba

danielka2ko
18. júl 2012

@gabika84 Nie je za co 🙂 Som rada, že som pomohla a dufam, ze ta operacia nebude potrebna. 😢 Natalke pomohli, asi tak mesiac, mozno o trochu viac sme ich pouzivali a chvalabohu uz je vsetko v poriadku 🙂

danielka2ko
18. júl 2012

aj ja neviem komu 🙂 , ale dakujem za ten tip na poharik so slamkou, mala mi konecne nieco ine okrem mm vypije 🙂
@mima1311 a presne to robi moja pri piti, vela potiahne, nestiha to prehltat asi a tiez je potom cela mokra... 🙂
a k tomu spanku- mala chodi spat o 22:00-23:00, niekedy aj dlhsie potiahne a spi tak do 9:00 rana, cez den teraz uz len raz- dnes vynimocne dvakrat (unavena z nakupov 😀 a celu noc sme neprespali uz davno-idu jej zubky... 🙂

@verka krasna ste rodinka 🙂
@1katkas velmi zlaty chlapcek 🙂

1katkas
18. júl 2012

@verka to mas pravdu som strasne rada, ze kojim, uz to vyzeralo tak, ze nebudem mat mlieko, ale postupne sa spustilo 🙂 a chcela by som ho kojit do roka cize pomalicky odstavovat, no on nechce spolupracovat 😀 tak uvidim dokedy bude kojeny asi sa sam casom odstavi

1katkas
18. júl 2012

@danielka2ko dakujem, je to cela kopia mojho manzela, presne takisto vyzeraju co som videla manzela na fotkach z detstva🙂

tintus
18. júl 2012

Caute kocky, my sme boli na predlzeny vikend v Tatrach, ze si trochu oddychneme ale to sme si dali lebo sme prisli este viac zniceni ako sme isli. Takze nabuduce si berieme nejaku aupair so sebou 🙂 Snad sa da jedna z mojich sestier nahovorit na dovolenku zdarma 🙂
Tot nase zazitky 🙂

tintus
18. júl 2012

Riesite tu spinkanie. Nasa krasavica je teraz v noci hore tiez kazdu hodinu a cuca. Nastastie sa nezobudi len si ju prehadzujem zo strany na stranu ale rano som aj tak ako mumia. Spat chodi teraz okolo 20.00 a rano sa budi v tie lepsie dni az o 7.00 😎 Doobeda si schrupne tak 45 minut vacsinou vonku v kociku a poobede spi tak hodku a pol, ked je maminka s nou tak aj raz tolko 😝
My sa stale trapime s papanim. Mozno sa trapim zbytocne asi jej to kojenie stale staci, pribera stale normalne a je to kus baby 😉 Ma sice aj lepsie dni a cosi spapa ale mne sa to zda strasne malo. 😒

krhlicka
18. júl 2012

A tu sa vyletuje vo velkom @tintus jednoducho parada 🙂 @verka krasni ste🙂spievajuci havko je super, vsetky deti v nasej rodine sa s nim vyhrali. Jedine, co ma odradza je to, ze hocikedy zacne hrat sam od seba 😕nam takto zacal vyhravat v aute, ked sme ho viezli ako darcek pre drobca z rodiny. Manzel hned frflal, ze takuto hracku my mat nebudeme. No to sa este uvidi, kedze nasa Dory zboznuje havkov 😉Krsni jej kupili pohybujuceho sa psika od Tiny Love Freda a karicku pre babiku.
@katarina6 my mame doma taku malicku babiku baby Anabel, babka kupila. Mala sa hrozne tesila, ked sme ju vybalovali. Najnovsie jej stucha do ociek a trubi na nos. Uz asi tyzden sa ucime ukazovat, kde ma oko, nos, usi, tak babika nam v tom pomaha 🙂 Jaj som sa ta chcela spytat kolko trvalo Tali naucit sa pit zo slamky?ja som skusila dat malej asi 3x taku flasu zo slamkou z Dmka a nechyta sa vobec... Ale zato pije z tohto:http://doidycups.com/. Celkom som spokojna, len ked ma viac vody, tak ci tak sa obleje 😝
@gabika84 kocky poprosim, ziadne zdravotne neduhy, ok?drzim palce, nech je pupok tam kde ma byt, nech nevystrkuje rozky 😉
@mima1311 mimus, drzime palce na ockovaci pokus c.2, dobre bude. A teraz ako prazdninujete, ked mas doma vsetky 3 poklady?Aspon ti zabavia Jakubka 🙂

krhlicka
18. júl 2012

@tintus ako keby si pisala o nasej malej. V nosi spi do 22tej v pohode,ale potom je hore po 1 a 1/2 hodine. Rano som tiez ako keby ma presiel parny valec. A tiez toho vela cez den nezje. Ranajky to ano, potom malicko ovocie. Z obeda par lyzic a vecera, tak ta je nazaplakanie....skoro nic. V kuse len moje mliecko, ale tiez pribera, rastie, smeje sa na svet 😎