icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

gabika84
19. okt 2012

@krhlicka caute koceny. My sa mame s Beli vcelku fajn, volneho casu pomenej, ale snazime sa. Po 3,5 mesacnej pauze jej konecne vyliezol 8. zub. Inak u nas presne to iste: ked jej nieco zoberieme, nedame, ...tak sa jeduje, pisti... Snazim sa ignorovat, aby sa z nej nestal uplny manipulator. Schovavanie veci, orvaranie skriniek detto.
. Bela si vykracuje s ukoristenymi dedkovymi svajciarskymi hodinkami, po 5 tich min sa ma tato pyta, ci som ich nevidela. Hovorim:" pred chvilou ich mala Bella na ruke." "Beli, kde su dedove tik-tak?" Bela ukazuje na odpadkovy kos v rohu kuchyne.. No co uz, babka nasadila gumene rukavice a pod ho cely kos polozku po polozke vylozit. Boli samozrejme uplne naspodu 😝
S nocnikom sa nam tiez uz nedari ☹ odkedy sme prisli s Kanady, takmer vobec ho nepouziva ☹ a to sa mi predtym stavalo, ze kolkorazy som za 1 den iba 1 plienku pouzila.. Na rozdiel od inych deticiek, ona tam aj obsedi, aj 20 min, ked ju zabavam, nic nespravi, potom ju necham bez plienky behat po byte a do 2 min najdem pod nou mlacku 😠 vtedy ma ide porazit. Teraz je to s nocnikovanim slabota, bo ked je s dedkovcami alebo u opatrovatelky, ti ju na nocnik daju malokedy ☹
@katarina6 nieco som zachytila o ovsenom mlieku. Raz som ho robila, pomer bol tusim cca na 1 salku pomletych vlociek 3 salky vriacej vody. Nechat odlezat, vychladnut, precedit cez jemne sitko/ cez gazu. Bolo to vcelku chutne, urcite by sa dalo osladit ovocim, medom...ja to ale riesim jednoduchsie. Kupujem Beli tie 0,25l sojove mliecka v tetrapacku z DMky. Aby bola istota, ze vypije, kupujem tie ochutene (vanilka,banan,jahoda). Beli ich pije, ked som na nocnej a ona spi s babkou. Uz pochopila, ze babka ine mliecko nema, tak je dobre aj to sojove 🙂 inak este kojim, ale uz to asi dlho nebude. Vzdy iba pred spanim a raz nadranom. Pred spanim si tak 5x cucne- viac uz ani nechce, nadranom tiez nic moc, ak sa prestane budit uz aj nad ranom, tipujem, ze to bude aj koniec kojeniu. Ked idem na nocnu, takisto nekojim anu rano, ani vecer. A Beli sa zda, to ani moc nechyba- az mi je to luto ☹
Takisto kvoli casu asi skoncime s nasim plavanim, ale planujem chodit k nam do prace do wellnessu. Ja to mam so zlavou, Beli zadara, su tam naviac 4 sauny, takze parada. Chcem skusit saunovanie aj s nou, uvidime 🙂
Co sa tyka Vianoc, ulohy som uz rozdelila: stryco kupi dreveneho havka na tahanie, dedkovci sanky a ja hupacieho konika 🙂 a Beli bude mat este meniny, tak to kupujeme spolocne plysoveho vlka, ktoremu ked otvorite brucho (zipsom, nie nozikom 🙂 ) najdete tam prehltnute vselijake veci plus Karkulku 😀 )

gabika84
19. okt 2012

Za tie hrubice sa ospravedlnujem 😖 pisem z mobilu..
.

12smile12
20. okt 2012

@1katkas Fuuu teraz prave neviem kde to je 🙂 .. na rybnikoch 5?? 🙂 ... no my byvame pri sanate , tam kde boli stare kasarne volakedy 🙂 A ani na nasej autosedacke sa neda polohovat opierka , ked tam zaspi tak jej zvyknem naklonit celu sedacku trosku :D

katka121
20. okt 2012

@gabika84 sauna je super, nech sedká alebo leží na podlahe - tam je najchladnejšie - ja som takto chodievala so synom.... do 4 rokov - odvtedy sa mu nezdajú čudné nahé ženy.... berie ako normál..... 😀 😀 😀

čo sa táka vianoc my kupujeme hip-hop zebru Fisher price a mini reporelká truhlička na prvé slovíčka a Ohrádka pre zvieratka .....

krhlicka
20. okt 2012

@vanilashot Dory sa tiez mota v kuchyni, ked prave nieco potrebujem robit, pyta sa hopa, ked ju nezoberiem, tak vresti 🙄 ale musi si zvyknut, ze nie vzdy je vsetko podla nej. Sikovna je Domi, ze sa krasne pyta, u nas je to skor o tom, ze mala sice oznami, ze kaka, ale nalozi do plienky 😎
@gabika84 caves kocky, som rada, ze sa mate dobre.S kojenim je to aj u nas vselijake, hlavne uz to nie je o hlade, ale skor o mojkani sa......lenze vstavat 5x za noc v 14 mesiacoch sa mi zda dost. Popri tom patra po babu a mackovi, s ktorymi spi. Niekedy je to dobry adrenalin, ked ich neviem rychlo najst, to riskujem,
, ze sa prebere a spusti bengal. Inak dnes sme svadbovali s muzom a malu strazila jeho sestra. Obvykle sa zobudi do 2 hodin od zaspatia, dnes potiahla 4bez zobudenia.Normalne som z toho paf, vsak to by som bola vyspata doruzova 😀
na Vianoce:kupujem hlavne knizky, skladacky, pripadne auta, tie u nas frcia cele dni 🙂

katarina6
21. okt 2012

@gabika84 ahoj GAbi, super ze sa ti dari a Belli si uziva aj s inymi ludmi nez s mamou 🙂.... Ja keby som toto spravila Talii tak tiez nema problem.... ona je taky obrovsky objavovatel vsetkeho noveho - prostredia ludi..... odide hocikam ani sa za mnou neotoci, ked ju niekto zavola ide tam, pristavi sa pri okoloiducemu hocikomu a cumi mu div nie do tvare narazena 😀.... ona mrnci len ked mna vidi 😀..... diky za pomoc, takze ty davas sojove mliecko a ako to belli pije? davas jej to z poharika a potom ide spat? alebo z tej flasky so slamkou? ci z flase pije a pritom lezi? a tak zaspi? ci ako zaspava ked ju uspava babka?

toho vlka s bruchom paracim, posli link na to sa chcem pozriet 😀DDD..... Toho hupac. konika jej chces kupovat? ja si myslim ze je to blbost, zabera to veeela miesta, je to velmi kratkodobe, nebude ju to dlho bavit, a nema to velke vyuzitie, napr.ak kupis odrazadlo, tak s nim moze niekam prejst, trenovat svaly na nohach, vidiet nove veci tym ze sa bude posuvat dalej tak uvidi viac nez roh steny kde bude konik..... a mate odrazadlo? ak nie kup radsej to, je to super vec, my mame Puky Wutsch, take kvalitne kovove a spratne... nie plastove..... kolecka nehrkocu po vonku su gumene....
ten dreveny havko na tahanie je tiez super vec, to asi tiez malej kupim nejaku kacicku..... lebo tu po byte si rada taha kable, a take dlhe nieco a pozera sa co to za nou ide.......

@krhlicka .... tie auticka ma zaujali.... veruze v rodine co su chlapci tak tie auticka berie..... ale nebojis sa ze odpadne koliecko z toho a zje to Dori? mne talia este stale vsetko pcha do pusy, zerie karton, papier..... vsetko musi ochutnat.....

vianoce.... hmmm..... no ja zatial asi tieto kocky su strasne pekne, a su v nich aj dierky tak sa daju aj navliekat nielen na seba stavat, to by sa malej mohlo pacit 🙂:
http://www.kids-world.sk/index.php?page=product...
a tieto rybicky som jej kupila v tescu este v lete, to ma skryte na vianoce:
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/katarina6/al...
a mozno na nejake zvukove hracky sa zameriam, lebo nemame ziadne, ja kupujem take co sa daju oprat alebo umyt vo vode, a tie elektronicke umyvat moc nemozem.... tak ale nieco skusim pozriet mozno nejaky klavir alebo co.......
Maci a nechcela si Puky kupovat? mne sa mala na tom po byte vozi je podarena 🙂. a kocik s babikou u nas tiez je super, dnes si v kociku vozila flasu a skladacky, topanku 😀D, vie s nim uz pekne soferovat 😀... babike da papat a tak.....

krhlicka
21. okt 2012

@katarina6 cauko kocky, Tali je takato spolocenska baba, sa nestrati vo svete 🙂 Dory skor odstrkuje cudzich ludi, musia sa jej najskor zapacit, az potom im venuje svoju pozornost - baronka 😀 Takze aj u vas je to tak, ze krpana najviac reve pri mame, aj u nas 🙄Neviem, ci ma skusa, ze kolko vydrzim to jej jedovanie a place. Niekedy je to o nervy 😒
Tie rybky z tesca su super, aj ja sa chystam nieco take kupit. Odrazadlo som chcela, ale mame plastove odrazadlo auticko a to ju bavi, takze nebudem kupovat ine. Az ked bude vacsia kupim bicyklik bez pedalov. Vrelo ti odporucam tie knizocky, co spominala aj @katka121 Truhlicka na prve slovicka a Ohradka pre zvieratka. Su super na rozvoj slovnej zasoby, opakovanie zvieratiek a pod. My mame tu Ohradku a Dory ju ma hrozne rada. Este chcem kupit take tie farebne, plastove Duplo kocky. Vy ich tusim mate, vyhra sa s nimi mala, ci este nie?

Inak baby, vcera sme boli malej kupovat zimnu bundicku. Vobec to nie je take lahke, ako sa zda. Prisla som na to,ze nebudem objednavat taketo veci z netu, lebo sa nedaju vyskusat. Jedine, ak nieco vyskusam aj v obchode a potom to objednam cez net. Vyskusali sme sice 4 bundicky, ktore sa nam pacili, ale vsetko sa tak zle obliekalo. Pre mna je co najjednoduchsie obliekanie dolezite, lebo mala sa pri tom zlosti. Padla jej az 5ta bundicka, super sa oblieka a je teplucka 🙂Zimne topanocky sa chystame ist kupit buduci tyzden, tak som zvedava, co nas caka 😝

1katkas
21. okt 2012

@12smile12 ano tusim rybniky 5 su tam 3 trojposchodove cinzaky a potom je cirkevna skola a dalsie dve skoly 🙂 to neviem kde je ten sanat nenapadne ma to, pozeram to v googli a to je nejaka nova nemocnica nebude to ta vedla perecu? a to ma nenapadlo naklonit sedacku vyskusam nabuduce 😀 teraz predchvilkou mi konecne zaspal, dnes sa mu zaspat nejak nechce

katka121
21. okt 2012

@krhlicka Duplo kocky nemeáme ale máme niečo veľmi podobné po synovi - také velké kocky napchadé v macíkovi plastovom - malá neskladá - iba rozkladá........ 😀 😀 syn jej niečo poskladá a ona to s gustom rozkladá......

Momentálne najoblúbenejšia činnosť je jééééé hra. Dá si na ofinu pukačku, roztiahne ruky a povie jééééé, alebo si čokolvek na hlavu alebo okolo krku a jééééé- chválte ma všetci a pretriasa sa v tom pred zrkadlom.... 😀 😀 minule vykopla vrch z plastového koša na smeti a ten rám si navliekla cez hlavu a jééééééé a včera prišla - kolo krku ramienko z mojej podprsenky - jéééé a že ja mám malé padáky tak to bolo 😀 😀 😀

krhlicka
21. okt 2012

@katka121 mala modelka 😀 Viem si predstavit, aku ma Matusko radost, ked mu Hanka rozlozi stavbu, alebo zdrhne s kockami 😝 Citala som si tvoju kratku spravu ohladne prepichnutia usiek. My nemame prepichnute, zatial sa na to ani nechystam. A tiez ma vonku sem tam niekto pobavi s tym, ze aky pekny chlapcek. O tom potom, ze ma na sebe fialovu ciapku s maslou, riflicky s ruzovymi mackami a pod.
Minule ma sused takto nahneval, ze ako sa ma maly?pritom som mu uz 3x hovorila, ze je to Dorota. Uz to neriesim, povedala som, ze dobre a vo vsetkom je po ockovi 😀

katka121
21. okt 2012

@krhlicka ani mne sa už nechce dookola vysvetlovať že náušnice pre nás nie sú až tak podstatné..... veď keď bude vascia a bude chcieť dáme nastreliť... ja som mala náušnice až od 12 r. a moja sestra si dala nastreliť na 40 narodeniny 🙂 Ked malá vyrastie a bude dospelá nech si so svojim telom robí čo chce.... aj tak tomu nezabránime.....

12smile12
22. okt 2012

@1katkas fu vies co , neviem kde tam su take male cinzaky 🙂 to asi volakedy boli lebo teraz tam byva moja spoluziacka na saratovskej a to su normalne 7pos. :D ... hej hej , Sanat je taka mala poliknilika vedla perecu a my byvame este kusocek dalej 🙂 .. My sme teraz dosli od doktorky , mala ma nejaku crevnu vyrozu , prehana ju stale , hnackuje a vcera nam aj vrackala .. prv som si myslela , ze su to zubky , ale vcera ked vracala tak mi to nedalo a teraz nam brali aj vyter tak som zvedava co to bude :/

1katkas
22. okt 2012

saratovska je dost dlha ulica a ja si pamatam, ze volakedy namiesto sanatu tam bolo zdravotne stredisko, teraz neviem ci to zburali alebo zrekonstruovali... asi crevna chripka prvy den prva noc je najhorsia potom to bude stale lepsie a lepsie so sabinkou 🙂

veron_
23. okt 2012

Ahojte mamicky, mozete mi poradit kam chodievate s deturencami v Bratislave a okoli? chcela by som vyskusat nejake detske centra, ale kedze ich je tu pozehnane tak neviem kde zacat 🙂 . zima sa blizi ryychlo a vysedavat s drobcom doma, no asi by som sa zblaznilaaaa 😀

vanilashot
23. okt 2012

@12smile12 ahoj 🙂 aj my sme mali presne túto formu črevnej chrípky 🙂 lenže nakoniec to boli zúbky 🙂 teda neviem ako veľmi to zmohlo tvoju malú, ale naša bola šantivá, besná, akoby jej ani nič nebolo...len kakala a sem tam - raz za deň vrackala. trvalo to týždeň, nepomáhal ani kulíšek, ani bio gaya, nakoniec nám zabrala obyčajná smekta 🙂 odvtedy nedám na ňu dopustiť 🙂

12smile12
23. okt 2012

@vanilashot Ahoj 🙂 ... no nasa mamicka , je tiez vesela , teda chvilku je vesela a chvilku place len tak znicoho nic :/ proste vidie na nej , ze ju nieco boli , aj ja som si hned myslela , ze su to zubky , ale tak uvidime , zajtra by mala mat vysledky z vyteru , tak som zvedava , co zistia 🙂 dufam , ze to nebude nic zlee ... doktorka nam dala nejake lieky proti hnacke , zatial to celkom zaberaa , len v noci zle spavame , i ked to my vlastne vzdy :D

12smile12
23. okt 2012

@1katkas no to dufam , lebo nestiham ani prat 🙂 chudatko tolko kaka , ze vzdy ju musim celu prezliect , ale uz je to lepsie 🙂 i ked v noci nespavame , ale my sme vzdy zle spavali , neviem kedy sa jej uz konecne zacne chciet dobre spavat 🙂

mima1311
23. okt 2012

no tak sa hlasime do klubu ,, akcia plienka ,, to je hotovy masaker , len riedke a kopaaaaaa , zacalo to vcera asi v noci , nakolko nas spava uz davno celu noc , neviem kedy sa pokakal a rano som uz nasla vyzratu ritusu , cely den ho podchvilkou sprchujem , lebo inak sa ani neda , je az po chrbte spinavy ....len ta ritulka , co mu na to dat ? proti zapareninam natieram pravidelne a menime ich , teraz ma Niveu , asi imazol teraz najviac pomoze , ci ?
@vanilashot , @12smile12 , @1katkas

majulino
23. okt 2012

ahojte mamicky 🙂 chcem sa vas opytat ako ste na tom s fusakom... kupovat ci nie? a ked tak aky? nasla som neskutocnemnozstvo chcem nieco take co by islo aj na sportovu cast kocika no bolo by dobre aj na sanky ci bobi. hladam uz 4 den ☹ a nenasla som teda nasla, no neviem, ktory z nich je najlepsi a najvhodnejsi 😖 😠 . ten co sme mali minuly rok tak je nam malinky 😒 dakujem za pomoc

majulino
23. okt 2012

@krhlicka ahoj 🙂 my uz zimne topanocky mame kupovali sme v jednej bardejovskej firme a su super pevne ale nie tazke vyteplene a nepremokave a nestali ani vela 17 e vrelo odporucam ak si z vychodu no maju aj internetovu stranku http://www.slovobuv.sk/ stranka je o nicom zle urobena 😖 ale aspon tam vidno ako vyzeraju topanky 🙂

majulino
23. okt 2012

@susanq @mima1311 este stale nic cielene nehovorite? lebo aj u nas je to tak mrmle si sam pre seba hra sa sam knizky si prezera sam rozpravky pozera sam tak ze mu poskladam paplony a vankuse do takeho akokeby kresielka sadne si zoberie ovladac do ruciciek a tak pozera alebo si lahne na brusko a podoprie si bradu 😀 😀 😀 😀 to ma po tatovi 🙂 aj kocky si sam sklada🙂 nocnik nechce ani vidiet... jedine co chce robit s nami je to ze ho tato chiti za rucky a mama nahana po byte 😀 boze,tak preplieta nozicky a kruti zadockom 😅 😵 😵 😵 na spapkanie 😅 ale rozumie vsetkemu aj ked nie vzdy posluchne 😖

mima1311
23. okt 2012

@majulino ano , partizancime , on je uvraveny az to pekne neni 😀 , tak sa mu rychlo jazycel kmita , najradsej hovori ryyyyyychlo za sebou ...likalikalikalika ...ani ja mu nestacim , vselijake schomoleniny , aj ich opakuje niekolko dni , povie aj bezne mama , tata , baba , duda atd ....no nie cielene ...skor sa mi zda ze uz par x volal na mna baba 😠 😝 😀 , rozumie co m vravim , ked ma naladu aj mna posluchne 😝, so mu dnes dala do ruky cumel a vravom pod , ideme spat a o ho zobral , poobzeral a zistil ze je to tvar dudla co on nechce , tak siel do svojej kapsicky na postielke a vymenil si ich , zlaty strasne bol ....u nas jeto ze on sa hra , zabavi sa s cim kolvek a keca pri tom , ale akonahle chcem aby po mne nieco zopakoval , zasmeje sa a NIC , uz to nezopakuje ....nocnik ani vidiet , ani sa mi teraz ho nechce dajako nitit , este pockam ....dcera bola ina , ona vyzadovala citat , recitovat , ucit sa , on nie , ani nahodou , on je samostatny clen a chodi si a robi veci po svojom ....na prvom mieste je prekladanie , ale uz v brutalnom stadiu , az mamstrach ci to neni daka uchylka 😀 ked ho ticho sledujes co robi , otvori sufepl , rukami v nom pomrvi a nieco si ,, vylosuje ,, zoberie a utekaaaaaa o dusu , vojde do inej izby , otvori sufel , vec tzam vlozi , vyberie od tial inu a beziiiiiii dalej , zas otvori nieco ine , alebo aj odhrnie zahlavok a tam to schova ....
Je to o nervy , stale na neho ciham , lebo fakt vystihne zlomok sekundy a uz nic nenajdem , dnes ho prichytil syn ked sieol do skoly , ako vopchal banan do sufla s dokumentami v obyvacke 😠 😠 😠 keby tam tak zhnil , manzelovi sme hladali mobil vetci prezvananim , mal ho v spajzke , lyzicka pod chladnickou , cumel za taburetkou , mm meter na skrinke od pocitaca co je pod stolom , v skrinkena chodbe naberacka , v skrinke s hrncami lopatka na smeti a mozem tu menovaaaaaaaaat aj do zajtra ...ono to je sranda , ale ja uz si pripadam ako schizofrenicka ,len kricim kde je to a ono .... 😝

katka121
23. okt 2012

@majulino ja som kúpila taká čo sa dá dole otvoriť aby tržali spodky čižmičiek... nieviem si predstaviť, že keď budeme bežkať po solanke a potom zhora do fusaku.... dúfam, že takto to bude jednoduchšie.....náš je tuším Kaiser značka...

majulino
23. okt 2012

@majjka1985 ahoj mamicka 🙂 aj my sme mali takyto problem a pomohlo nam poobednejsie vynechanie spanku aj nam tiez zacal okolo 16:00 zivat ale preslo ho to ked sme vymysleli nahananie po byte tato ho chyti ja nahanam vydrzi nam to cca hodinku a potom sa ide najest a kupkat (samozrejme sam mam vo vani protismykovku,lebo ked som pri nom tak si pyta cicu 😉 nahadzem kopec hraciek necham curkat vodicku dam zubnu kefku a vydrzi mi tam minimalne polhodinku) tato vyberie oblecie ucese mamka ide opat nahanat teda kym este vladze, no ak je uz celkom unaveny tak ideme rovno spinkat 🙂 hoci aj o siestej a takto mi spinka do rana do siedmej 🙂 drzim palceky

majulino
23. okt 2012

@mima1311 😀 😀 😀 😀 no s tym skryvanim a prekladanim veci to je hroza aj u nas vsetko vsade len nie tam kde to ma byt 😀 😀 a cielene len mama a ta( tatik) a este mnam :D dnes sme boli von a v kabelke na kociku som mala ovocne cukricky co sa volaju Lipo chutia mu tak som mu ich vcera kupila a ke dprisiel tato tak mu vravi ta mnam a utekal ku kabelke 🙂) inak velmi mi pomaha s upratovanim 😉 povysava riadne sam so zapnutym vysavacom, najprv s aho bal no teraz si ho pritiahne spoza skrinky dotlaci do spalne z pride ku mne ze mama vrrrrrrrr 😀 😀 😀 😀 ale dovedy to bude opakovat azho nastvem hodi trubicu o zem a vyiahne si kabel a da ho ku zasuvke a zase mama vrrr 😀 😀 aj prach utrie dam vlhcenu utierku ukazem ako a on ide jedna radost 😀 😀 s opakovanim je problem aj u nas iba sa zacne usmievat teraz najnovsie zacne chodit po byte a z nicoho nic sa smeje normolne je to pocut ze nasilu ale smeje sa ostosest 😀

majulino
23. okt 2012

mamicky chcem sa vas opytat ci si myslite ze UM je vhodne pre taketo deti. nechcem ani jednu z vas urazit no skuste si spatne precitat ako ste si zlozenia kazdeho jedneo vyrobku studovali a overovali na internete... nic nebolo dobre dokonca ani kravske mlieko na ktorm smeodchovani takmer vsetci, ja som volala jednej uznavanej laktacnej poradkyni, ktora mi jednoznacne po odstaveni dietata od prsniak odporucila kravske mlieko z automatu a ziadne UM pytala sa ma ci s ami zda normalne ze UM obsahuje takmer vsetky vitaminy a mineraly plus zelezo... a pravdupovediac nieje to normalne a takisto tie sojove jogurty,ved oni maju este viacej ecok ako bujon 😔 😔. dnes somnasla mliecko ktore ma zaruku len 7 dni kupovala som ho v coop jednote od firmy sabi a stalo 0,70 e za liter. ozaj si myslite ze um je ta najlepsia alternativa?/?? 😕 😔

susanq
23. okt 2012

@majulino ahojky, stale sme ticho, maly vie iba mama, mnam, mnam, ham ham a take vselijake baba, dede a podobne. rizumie mi, ale nic ine nehovori, hrat sa nechce, iba on sam. sam si cita, sam preklada, sam rozhadzuje, skladat samozrejme nie, iba robit neporiadok 🙂 na nocnik sme skusili iba raz, rozplakal sa, takze kaslem na to, ja ho nutit nebudem, na co?

a ty si uz maleho odstavila? ako to islo? my stale zaspavame na cicke, obavam sa dna, ked ho nasilu odstavim, ze to bude peklo :(

majulino
23. okt 2012

@susanq no s nocnikom sme na tom rovnakoaz na to ze onaj povie sa kaka alebo piska aj si prinesie nocnik no hned ako ho dam sadnut je to hotova pohroma place akoby som ho tyrala a skladat tiez nechce iba sam si postavi vezicku zo 6 kociek takych penovych a potom ju zhodi :D nie neodstavila som ho 😖 skusala som to no nedalo sa plackal a mne ho bolo luto iba co som si sposobila ze staci ze idem na wc a hned krici mama de???

1katkas
23. okt 2012

@12smile12 aj spotrebu plienok mate teraz vyssiu ozaj ake plienky kupujes? u mna su jednotka zelene tescove lepsie jak pampers.. daj vediet ako dopadli vysledky 🙂 my spime ako kedy niekedy spi hodinu, niekedy dve, tri

@mima1311 ja pouzivam sudocrem, krstnej dcerke davaju pytiol a svagor so svagrinou si ten pytiol strasne pochvaluju, ze hned zaberie v lekarni ho dostat

emily3
23. okt 2012

Ahojte maminky, nase drobatko dnes oficialne zacina chodit, 😵 taka je zlata ked sa snazi, plienky pouzivame z Lidla, tie su tiez dobre, a na nocnik skusam ju posadit, ale zatial sa jej nepodarilo...ale velmi ju nenutim, skusame....a boli sme v poradni...nas drobec ma 8,5kg a cca 75cm,