Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@majulino Ahoj , nasa malicka , pila tiez UM , pretoze ja som kojila asi 3 tyzdne a potom som musela odsavat , ale ani to netvralo dlho , takze dokopi som kojila (ak sa to tak da povedat) 2,5 mesiaca :/ .. a potom sme nasadili UM , pila ho do 1 roka a teraz sme tiez na kravskom , pretoze si myslim , ze jej to nemoze nijak ublizit , ved volakedy tiez nebolo UM a nikomu nic nebolo s kravskeho , a prestne ako hovoris , ma vela vytaminov a nasej malickej velmi chuti 🙂
@mima1311 Ahoj , no u nas to uz ustava trosku , ale malicka ma tiez celu ritusu vyparenu a by to nestacilo tak ma dokonca a rituske vyrazky , take ako potnicky , my tiez davame sudocream , myslim si , ze asi najviac pomaha , ale tentokrat to ustupuje pomalsie :( ... ale urcite Sudocream č.1 🙂 odpurúčam ..
@krhlicka Ahojte!!! 🙂 das mi sem linky na tie knizocky co spominas?
co sa tyka toho dupla toho velkeho lega, mame to skryte v supliku, lebo mala to len zuzle, a vytahuje, vie spojit do seba tie casti, ale nebavi ju to velmi.... tak cakame kym bude vacsia..... momentalne ju bavi nastrkavanie niecoho deraveho na nieco..... tato hracka:
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/katarina6/al...
no a potom take nehracky, vrchnaciky od zavarenin preklada z jednej misky do druhej, vysypa a tak dookola.... no a domace prace 😀DD ked mi pomaha vyberat pradlo z pracky tak sa raduje, dufam ze jej to dlho zostane 😀DD, potom suchame kos s pradlom k vesiaku na pradlo a tam mi podava a ja vesiam 😀...... no a robila som poriadky v skriniach, total bordel vsade, vyhadzane veci a to uplne zrala 😀DD videla nove veci neohmatane a rozhadzovala si ich vsade, tiez sa snazila robit poriadky 😀DD.... No cim vacsi bordel doma tym sa viac tesi 😀....
... no veeru je vlemi spolocenska, som sa zasmiala ze vo svete sa nestrati, praveze aby to nebolo tak ze ta chut poznavat bude taka velka ze sa lahko strati.... :-P..... no dufam ze nie, vzdy tak premyslam co z nej bude, aby dokazala uspokojit tu svoju nekonecnu zvedavost, pohyb....... ale deti sa menia, dnes je taka, zajtra onaka, a mozno z nej bude uplny opak toho co je teraz 🙂.....
baby nestiham vas citat.... snad to niekedy docitam ☹
@12smile12 nam pomoha Imazol, mast a ziadne vlhke uteirky, len cista vodicka
Inak som stastna, lebo sme sa pomaly rozchodili, po dome uz celkom pekne beha, vonku je este neisty, no ale rec nula bodov:🙂 vela toho nenahovori, vlastne skoro nic, mama, tata, baba, vie kravicku, psa, vlacik a to asi vsetko, ale myslim, ze je lenivy opakovat, dcerka v jeho veku uz vety davala, ale nemozem porovnavat🙂
baby paci sa vam meno Matusko? my sme stale na vazkach ako nazveme nasho tretieho princa🙂
@ninuska8 rady? 😵 to by som chcela aj ja. neviem ti nejak poradit, hlavne pevne nervy, a organizaciu....a manzela po ruke 😉 pripadne nejake ouperky.... inak mas dost male rozdiely medzi detmi, to by ti vedela povedat moja svagrina. mala tri deti po roku.... to bol zaberak, ale zvladli to 😉 a este jedno. domacnost neutecie, ani zehlenie, umyvanie.... to pocka..a hlavne dost oddychovat s detmi, ked sa da, .... a ako to zvladas? dve male deti a dalsie na ceste? vladzes? ja som spala kade som chodila... teraz je to uz dobre, lebo ti starsi pomozu, aj malu odnesu, Mon uz aj nieco uvari, rada vari...tak sa tesim, lebo ja velmi nemusim....... a zas kym su male, je to take zlate..potom uz skolaci, pisat s nimiulohy, dohliadnut aby mali vsetko 😝
@katarina6 ahoj Kati prosim ta take dobre linky mas na hracky! ponukni sem este daco,lebo ja uz zosaliem...maly ma aj auticka,aj pdrazadlo,aj hudobne hracky,aj lopty, aj neviem co,aj kocky,duplo...niiiiiiic ho nebavi!! ja neviem co kupit na vianoce.som zufala.chcem ten vysavac,ale myslim si,ze ked to nebude dost nahlas hucat,aj tak ho to nebude bavit. tieto kocky na nastrkavanie som pozerala pred par dnami,ale zvazujem...kedze sa pritom musi sediet na riti,co on neexistuje 🙄 neviem co vymysliet.asi zase nejaku tatrovku na ktorej sa bude vozit alebo co..len nato vsetko nemam miesto 😖
@vanilashot aj ja musim malemu opriet stolicku o dres a umyva riad so mnou..lebo to nehrozi daco uvarit,umyt,spravit si kavu.5 min.to dieta nevie vydrzat.. 😀
@majulino keby si citas o mlieku viac ako len nazov na krabici, mozno by si sa zamyslela kym daco vypustis do eteru
@mima1311 ahojte, ako sa dari Kubkovi? nejake nove vylomeniny? pato ma najnovsiu zabavu hrabat sa v zemi ked je naprsane a skakat do mlaciek 😎 vnutri ostat cely den neexist, takze aj ked leje,samozjreme sme jedini kto beha po ulici ako keby bolo leto 😅
@dadulajda 😀 ze ste jedini, kto beha po ulici,ked chcije.....aj myyyy, mna to tusim bavi viac, nez malu 😉
@katarina6 ahojte kocky, tie knizky su momentalne vsade vypredane, ale v novembri vychadza dotlac, tak skus mrknut napr. martinus.sk 🙂tie duplo kocky som este nekupila, ale chystam sa kupit nejaku peknu napichovacku od Haby. Tie ich hracky maju nadherny dizajn. Chystam sa kupit malej aj vykrajovatka na cesto, ci drevenu platnicku, akoze sporak 🙂
@ninuska8 @emily3 kocky klobuk dolu, ja som sa par dni dozadu chvilu strala o dve deticky naraz.. Nasa mala 14mesacna a 8 mesacne babo, vecer som padala na hubu. Malickej velmi vadilo, ked som mala babo na rukach. Len som pocuvala dolu babo 😕
@dadulajda ahoj ja som toho citala velmi vela kopec nazorov ktore sa lisia, nazory mamiciek na sojove, umele a kravske mlieko dokonca som rozpravala aj s laktacnou poradkynou mojej svagrinej 😒 ako bol to iba moj nazor nechcela som nim nikoho nahnevat ani povedat ze sa nim musite radit 😔 no ak si to tak pochopila je to... blbe prinajmensom 😢
@krhlicka jééééj, Ahojte 🙂 ďakujeme máme sa dobre. my si vás aj čítame len nám doma blbne internet musíme si ho vymeniť. tak teraz často nekoníkujem. to je preto. už sme sa zabyvali, konečne 🙂 malinká rastie ako z vody a kecá jedna radosť 😀 ústa sa jej zavrú len keď spinká aj to občas melie 😀 😀
a vy ako sa nám máte?
@dadulajda Ahoj dadus, hmm..... no ani tak nejde detom velmi o hracky ako o to ako sa s nimi hras, mne mala odmalicka sama sa nezahra, ale je to uz o nieco lepsie, ty mas tiez este narocnejsie dieta, takze zrejme tam vela hracky nepomozu ako skor nejaka ziva bytost co sa s nim bude hrat..... skor nejake dieta vacsie opatrovat a to sa ti zahra s nim, alebo mamu poprosit....atd..... Kazdopadne, nam sa tiez hracky hromadia, ale vzdy jej vacsinu hraciek skryvam, do tasiek pod postel a obmienam..... Ja si trochu teraz pozeram Montessori vychovu, su aj montessori skolky, je web kde su rozne rady na vyrobu hraciek, hier po domacky...... je to system, ze si vsimas dieta co ho najviac bavi, a tak mu take typy hraciek ponukas... napr. taliu bavi stale navliekat nieco derave na nieco nastrkavat, tak ma to drevene, no a flase by stale rada zatvarala, vie pootocit kusok s tym uzaverom, len tu flasu s velkym hrdlom ako nestea jej davam, take flase s malym stuplikom, to pcha do puse, a je to male..... tak jej chcem vyrobit hracku s uzavermi roznymi..... Tak teraz zbieram uzavery z roznych flas, misiek, take plastove, co sa da odrezat, a jednoducho potom to chcem nalepit na nejaku drevenu dosku a bude sa ucit zatvarat a otvarat, zistovat ktory k somu patri..... este som taku hracku na nete nevidela, napadlo mi to samej, tak sa tesim ze budem mat svoju prvu original montessori hracku 🙂, montessori vlastne znamena riadit sa zdravym sedliackym rozumom 😀, nechat dietatu slobodu vyberu a v tom ho podporovat....
skus si nieco precitat tuto:
http://www.montessori-doma.sk/
apotom vlavo su vselijake hry rozdelene podla toho na co sa zameriavaju - zrak, hmat atd... problem je ze je to skor pre vacsie deti, ale ked sa v tom prehrabes najdes tam aj nieco co mozes s malym robit... dole su aj vytvarne aktivity.....
daju sa tam vyrobit jedle farby a s tym sa babrat:
http://www.montessori-doma.sk/objavitel/obj_vyt...
no pri vsetkom musis byt s nim ☹, tak asi som ti velmi nepomohla, no skus mozno tam najdes nieco co by ho mozno zaujalo..... taliu vzdy zaujme nieco chvilku.... aj vrchnaciky zavaraninove prekladat z jednej misky do druhej.... a vysypanie.... to by maleho nebavilo? presypat nieco z jednej krabicky do druhej? my mame vsade vela krabiciek, a v kazdej nieco, tak si to presuva z jednej do druhej, zatvara, otvara.... to su take zadarmo hracky 😀DD.... Jednoducho si vsimni s cim sa hra a tu jednu hracku mu nechaj, ostatne zbal a skry pod postel daj do inej miestnosti, ked tam pride moze si to vybalovat odtial sam, aj to ho zaujme, ze akoze objavil nieco nove....
Ja si vsimam malu co ju zaujima, a skusim sa podla toho vzdy zariadit, napr. vcera si vzala babiku a flasu pre babiku a posadila sa na odrazadlo, babiku pred seba a flasu tiez a tak chcela jazdit zo vsetkym 😀, ale nezvladala to vsetko drzat, tak mi napadlo ze jej upevnim nejaky kosik na pred na to odrazadlo, tak som nasla nieco stare v kuchyni, snurkami pripevnila a ma tam taky akoby kosicek na flasu od babiky, aj take kluce hrackarske.... tak teraz sa z toho tesi, vybera to odtial, dava naspat....takisto ten kocik na babiky, vozi tam hocico.... mozno to by si mohla malemu kupit ;-DDDD da sa to tlacit a vkladat don vela veci 😀DD, tahat, tlacit, prevracat, tocit kolesa ked je prevrateny, to vsetko talia na nom uz preskumala 😀DD..... no a ked fakt uz potrebujem nieco si porobit a mala je pri men v kuchyni a chce len na ruky tak jej poviem bez za babikou chyt ju za ruky a spravime Kolo kolo mlynske... to zboznuje, donesie babiku, drzi si ju za ruky a tocia sa spolu, ked je Bac, hodi ju o zem 😀, ja umyvam riad a len spievam, a ona sa toci toci, pada, a tak..... Ja fakt neviem co by ti mohlo pomoct, ja tiez nemam take dieta co sa same prehra dlho..... co ale plati vzdy, je nieco nove..... ak jej dam nieco nove s cim sa bezne nehra, tesi sa, obzera, ohmata, skusa ako sa to otvara, zatvara, funguje..... takze treba tie hracky vsetky skryvat, a davat mu vzdy po jednom, lebo on to berie akoze to uz pozna a nebude sa s tym hrat.....
tak neviem ci som nejako pomohla.... Ja tak raz za 2 tyzdne sa naseriem zoberem vsetky hracky talii z obyvky a zbalim 😀, hovorim jej ze si ich nezasluzi s nicim sa nehra, dam do inej miestnosti do takych skriniek, a pod postel do sacikov.....
a este tu fajn link na fb, na rozne Montessori domace napady.....
http://www.facebook.com/pages/Montessori-doma/1...
@ninuska8 jeej , vy cakate tretie , ci este len planujete?? 🙂 .. mne sa meno Matusko paci , jednoduche a hlavne u mna je dolezite , ze mu nebudes vediet skaredo povedat , iba Matus a to je v poho 🙂 .. synovcek sa tak vola :D ...
No to veru porovnavat je tazko , kazde dieta je ine 🙂 ja sa zase cudujem , ze nasa malicka sa az privelmi snazi , som milo prekvapena , kazdy den si najde nove slovicko 🙂 a my behame asi od 11 mesiacov , takze u nas ziaden problem , ale tym , ze neskor bezka nic nezmeska :D
@katarina6 Kati parada, vdaka za tip na hru s nadobkami a roznymi uzavermi. Dnes som vytiahla vselijake pohare, dozy, plus vitamny, prazdnu zubnu pastu, krem...co dum dal a mala sa s tym neskutocne vyhrala 🙂 Pridavam jeden tip aj ja, vytiahnite akukolvek sporkasu a drobaky a nech krpec hadze peniazky do sporkasy. U nas zabava na pol hodku minimalne. Najprv som jej ukazala, ako na to, potom uz sama vkladala 😉 Mne sa pacia Montesori hracky, ale teda lacne nie su vobec, takze sa priklanam k domacej alternative, co dom da 😉
@1katkas Ahooj 🙂 no uz sme chvalabohu v poriadku , vysledky boli dobre takze nic vazne 🙂 ulavilo sa mi , bo mi vzdy nieco s chorobami riesime .... :/ .. a neviem , ale stale mam pocit , ze to je zo zubkov , vysli jej dalsie dve stolicky takze tak 🙂
Nooo s plienkami to bolo teda fakt horsie , ale co uz 🙂 a my pouzivame s tesca , ale tieto su take ruzove , volaju sa Gaga a velmi nam vyhovuju , tiez som toho nazoru , ze papmpers nieje ktovie co 😕
Ahojte mamičky,vidim ze tu pisete o kravskom mlieku tiez nad tym uz casto romyslam,maly ma uz 14 mesiacov a pije stale UM....chcela by som skusit kravske ale ked nasa lekarka stale ze vsetko moze okrem kravskeho mlieka iba ked trosku do krupici alebo pudingu🙂tiez si myslim ze mu nic nemoze byt stoho..mam aj kamaratku ktorej syncek je alergicky na vsetko mozne a pije 3krat na den 300ml kravskeho a to ma 17mesiacov....poradte co vy nato???
@bejka82 jej caves Bey, to som rada, ze si sa ozvala a mate sa so Sofinkou dobre 🙂 Furt ti svieti v pase, ze cakas babatko v auguste...ale 2011 😀 uz som ti chcela gratulovat, ze hen ako vam to vyslo, zase august, ale nesedi ten rok a este k tomu ani november nie je, takze to nijako nevychadza, sakra 😝 jej Sofinka je takato ukecana, zlatusik, mate veselo 🙂 My sa mame fajn, malicka je riadne sidlo. Su pohodove dni,kedy je ako slniecko, no su aj take, ze od rana nic nie je dobre a len sa zlosti....vtedy cista psychiatria, len sa modlim,kedy pride muz z roboty, aby som si nachvilu vydychla 😉 Tiez sa rozkecava, najnovsie slovicko je ANO, konecne, lebo doteraz odpoved na vsetko bola NE 🙂 Tak sa mi to paci, spytam sa jej, Dory prosis si ham?Ona odpovie ano, to je take mile 🙂
@krhlicka.... no niet zaco... sporkasu by som malej tiez rada dala aj peniaze, ale ona mi stale pcha vsetko do pusy ☹, zadrhla by sa s drobakmi.... takze musim vymysliet nejaku alternativu s niecim vacsim.... vyrezat otvor napr. na tie vrchnaky od zavaranin, a spravit taku vacsiu sporkasu 😀DD.... inak tie zavaraninove vrchnaky zistila ze pukaju ked ich stlaci 😀DD, tak aj to bolo pre nu zvukovo zaujimave.... 😉, potom stlacala kazdy vrchnak a skusala ci vsetky tak pukaju 😉.....
@majulino fusak my mame este z min. roka Kaiser, ja som ho kupovala min.rok este v lete, bola akcia 25 Eur 🙂, ved kto v lete kupi fusak? 😀, a je strasne super, je aj nepremokavy, dole sa da rozopnut na topanky, ked ti uz dieta chodi, ma 1meter, takze este posluzi aj tento rok, ma tam vzadu otvory na pasy do sport. casti aby sa dali prevliect a aby sa nesmykal dole......
Tie fusaky su neskutocne drahhe, ja som hladala ten najlacnejsi, teply, aby mal otvory na pasy, nepremokavy, a velky a vedela som ze ked ho kupim v lete bude omnoho lacnejsi.... skoda ze si aj ty tak nespravila a nekupila v lete..... Ja byt tebou pozriem bazar na MK a kupim odtial, tie fusaky sa nemaju ako znicit, takze vsetky tie z druhej ruky su v super stave, a za dobru cenu..... Skus si pozriet ten Kaiser, napr. tu je inzerat, takyto mame my ale v tyrkysovej farbe:
https://www.modrykonik.sk/bazar/kociky/75w6/fus...
tu je v ciernom:
https://www.modrykonik.sk/bazar/kociky/4pw3/cie...
Je to velmi kvalitny fusak, velmi hruby, zvnutra teplucka taka dekovina, a zvonka nepremokava latka..... tu mam foto z min. roka, ako som malu v nom mavala:
a dokonca este aj na jar v sportaku v nom mala bola ked bolo este tak zimsie a uz bola v sportaku:
je fakt super, ine odskusane nemam..... kamoske iba predavacka v predajni vravela ze Emitex nie su velmi kvalitne, aj ked ich predavaju.... a ine znacky neviem.....
@12smile12 veru uz cakame tretie, neviem si to u nas potom predstavit, ale perzijeme...dufam,dakujem za povzbudenie, asi to naozaj bude ten Matusko, kedze ho uz aj sestricka tak vola a modli za za neho🙂
inak aj vase deti su teraz take "zamamkane"? Matko vobec nechce s nikym byt len so mnou, ked ho ide dat mm spat tak reve o dusu, ked nahodou niesom doma, ale bo rano cez vikend este vyspavam, uz len pocujem zdola mama, mama a fnuky, neviem co ma take obdobie...hadam to rychlo prejde, lebo aj na zachod za mnou dolieza...
@ninuska8 heheh 🙂 noo tak tomuto sa musim zasmiat s tym wc , lebo ani ja sa nepohnem nikde bez malej (mame iba jedno dietatko 🙂 ) ... ked sa sprachujem , je pri mne , aj ked musim na wc je pri mne :D a ked idem na malu , tak dobehne a krici cikat cikat 🙂 .. strasneee , no mas to lepsie lebo ja nemam dovolene pospat si nikdy 🙂 manzel spi ako zabity ked je doma a mala hned ako sa prebudi tak vyskoci na nohy a krici mamiiii mamiiii takze som nutena hned vstat lebo sa to neda dokola pocuvat 🙂 ... a to mamiiii pocujem asi 1000x za den 🙂 niekedy mi to uz ide pekne na nervy :/ a zas ked manzel nieje doma , tak krici stale tatoo tatoo .. mam stoho dost .. a chvalabohu ja som si uz naucila malu , ze zaspi sama lebo do nedavna tomu tak nebolo a samozrejme , ze iba ja som ju mohla uspat 🙂
Ale manzel zas zvykne kupat a tak , ked mu poviem , potrebujem nieco spravit , alebo rychlo upratat byt tak ju zoberie von a vyletuju spolu 🙂 len on ma nanu menej casu samozrejme ked chodi do prace :/
@12smile12 nam uz davno nevysiel zubok, ale vidim, ze dole ma tam kde vyjde stolicka take napuchnute...gaga som este neskusala, mojim cislom 1 su zelene tescove a este ked je na ne akcia tak som rada 😀 predoslu noc bol nikolaj dost casto hore kedy sa dockam prespanej celej noci to netusim
@1katkas booze nato cakam aj ja 😀 kedy konecne bude dobre spat 🙂 i ked nemozem povedat , teraz spava tak , ze dva tri krat sa prebudi , teda ratam od pol noci lebo skor spavat nechodim , tak sa aj trosku vyspim , ale to , ze prespala celu noc sa nam stalo asi 2x 🙂 .... a najlepsie na tom je , ked nemozem zaspat lebo mala vyvadza a este aj manzel do toho chrape 🙂 🙂 🙂 vtedy mam dost :D ... len ho stucham , stipem , capem a jeho ani nehne 😀
@majulino co sa týka UM ja malú v noci prikrmujem umelým, ale cez deň skúšame všetky možný výrobky z kravského ..... inak som minule čítala článok.... téma keby ste si mohli zobrať na opustený ostrov len 1 potravinu - ktorá by to bola a odpoveď bola že mlieko, na tejto jednej potravine by sa vraj dalo dlhodobo prežiť..... vraj obsahuje všetko čo je potrebné komplexne v správnom pomere.... pre mňa prekvapivé......celý život sa učíme... ale ono to nemysleli asi taká to krabicové trvanlivé ale také poriadne, poctivé
@katarina6 ja mam doma uz kopec mon. pomocok , som sa teraz zapojila uz do druhej serie akltovitiek , tak mam svoje aj co sme dostali ....maleho uz zacnem pomaly priucat , zacina uz mierne spolupracovat 😀
@dadulajda jooooj ja by som mohla pisat 😀 😀 😀 ale toho casu tak malo , mam oci ako jastrab , lebo ten zivel je vsade a hlavne ryyyychlo a krok predo mnou , je to vesele ale casto padam uz na hubu ....zrobit viem ako kedy , ked ma svoju lepsiu chvliku vie sa pekne zahrat sam ---- sice bordel nenormalny ale to asi uz patri k tomu , su chvilky ked mi visi okolo krku ako opiciak a koniec , nezrobim nic ....
Co sa tyka mliecka , my sme uz davno na kravskom - domacom , takze viem kde sa kravicka pasie a ako je o nu postarane ...mliecko mu velmi chuti , pije ho niekolko x denne a robim z neho aj kase aj puding , aj do varenia ....
Spavame uz davno celu noc vkuse , cez den spi 2 x aj po 2-3 hodinach , vstava okolo pol 7 ,, vcera o 8 - mej 😲, spat chodi 19-20 hod ....
@katka121 ja som bola raz nutena malemu dat um ked mi robili CT vysetrenie to mal asi 2 -3 mesiace no nechcel ho vobec moja mamka mi priniesla mliecko z automatu prevarila ho a dala minimum mediku a tak to moj drobcek vypil. no urobili sme to ak az na zaklade telefonatu s bratrancom mm ktory pracuje na detskej jis-ke a jeho manzela je zdravotna sestra na oddeleni kde su predcasne narodene deticky... akosi sa neviem stotoznit s tym umelym mlieckom ved uz len ten nazov ze UMELE nevesti nic dobre :( no neviem vkazdom pripade ani a som v predchadzajucich prispevkoch nemyslela nic zle a a ni neodsudzujem mamicky ktore ho svojim babatkam davaju, no tiez som nemyslela mliecko s tetrapakov ale take cerstve napriklad z automatu
@krhlicka no tak aj mna to bavi, len ked sa mi potom pyta na ruky taky zablateny, tak vyzeram,akoby som sa JA hrala s tymi mlackami a blatom.. 😀
@katarina6 jeeeej uz som kukala tu stranku, pozdava sa mi to! 😉 vidis to by ma vobec nenapadlo,ze daco taketo existuje. No ten kocik mas pravdu,segra tu ma u nas odlozeny pre jej malu,tak s nim sa hra. 😀 ale to navliekanie ho moc nebere...teraz sa snazim ho donutit ku vkladacke,lebo rad hadze veci..ale tvary mu moc nejdu. kupila som mu taku rybu do vane a to je vkladacka,tak zatial trenuje len pri kupani. 🙂 ale este mi prisli dobre tie farby jedle..to by on mohol robit cely den v dacom sa babrat. 😎
@mima1311 ten si ta teda uzije kym si na materskej. myslim ze takto schudnes aj prirodzene a nemusis sa trapit dietami a cvicenim ako si raz pisala.. 😉 a dost ti cez den spi. Pato ked vydrzi hodinku je dobre..a vsetci na mna kukaju ako na blazna,preco mi spi este 2x...ale ked on je stale v pohybe,on sa stihne unavit.no neni kazde dieta rovnake proste 🙂 tiez poznas si myslim 😀

@emily3 Ahoj , tak to mate fakt take drobciatko 🙂 ... a ja som si myslela , ze nasa malicka je velmi mala , pretoze ked sa postavi pri deticky v jej veku , tak je vzdy ta mensia a drobnejsia .. no nasa ma 10,5 kg .. 🙂