Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@vanilashot takze dominika je maly zvedavcek 😀 nikolajovi som dala hracky do krabice a stale ich len vybera a rozhadzuje po izbe a ja mozem stale upratovat ozaj a ten velky strom to kde rastie? ta prva fotka 🙂
@1katkas to sme boli v tu v zámkoch pri mlyne pri vode 🙂 nikolajček ešte neskúma maminkine telo počas kúpania??? 🙂
@vanilashot caves kocky, Domca je herecka ako hrom, na skumani tata som sa nasmiala 😀 nasej sa sem tam podari nakopnut tata pri hre, on sa divi, ako sa ta mala vie presne trafit 😎
Dievcence, pridavam vam jeden tip na vianocny darcek - psika Bobbyho:
http://www.mall.sk/elektronicke-interaktivne-hr...
Je to momentalne nasa hracka c. 1, mala ju podedila po starsej sestre. Pisu, ze hracka je vhodna pre deti od styroch rokov a tak som si myslela, ze este Saska nezvladne piskat na pistalkach, ktore ku hracke patria, ale uplne v pohode... Stvorrocneho syna uz ale nezaujima 🙂, ten uz fici na tablete...
@vanilashot Ahoj 🙂 no je to strasne s tymi nasimi detickami , mm sa radsej schovava a zatvara ked ide na wc , lebo nechce aby ho mala ocumovala 😀 ... ja sa nemozem tak stazovat na svokrovcov , ano mame kazdy chyby , ale my spolu vychadzame celkom fajn 🙂 hodime tak tak 2-3x do tyzdna 🙂 .. zato ku rodicom tak casto nemozem , ti byvaju bohuzial trosku dalej :( .. ale tak raz tyzdene niekedy aj viac sa podari 🙂 ... mna caka dnes horsi den , bo som sa slubila strazit synovca 3 rocneho (svagrina musi ist na pohovor, nema ho kde dat , tak co uz) 🙂 ... nebol by to ziaden problem , keby neni taky problemovy a nasu malu netlcie :/ ... a najhorsie je ze ho donesie cca o pol 1 .. takze neviem ani ako malu uspim a co bude robit on :/ oh boze 😀 ...
A co sa tyka hnaciek , tak chvalabohu uz prestali a uz aj lepsie spime 🙂
A mimochodom , Dominika je velmi zlata na fotkach 😀
@vanilashot tam som este nebola 🙂 a neskuma nema moznost hehe ja ho uspim a ked zaspi tak sa idem osprchovat
@12smile12 my sme boli viackrat hore neviem uz presne kolko aj sa to snazim spocitat, ale do rana zabudnem 😀 o piatej mal precikanu plienku tak som ho musela prebalit, neprezliekala som ho, lebo mokre mal len trosicku na tricku a tam mal plienku, takze by ho to nechladilo
@vanilashot @12smile12 @majulino baby dnes vecer som nasla prerezane dve stolicky nikolajovi hore 🙂 tak uz mame desat zubkov
@ninuska8 na to zvládanie 3 detí čo sú tri roky za sebou.... teta moja tak mala 3 dievky a nikedy varj aj tak bolo že bývala taká unavená že to riešila tak, že sa s nimi zavrela do detskej - herne - skontrolovala či tam nie je nič nebezpečné ani nič na jedenie či pitie, lahla si na postel a rukami si zakryla tvár - aby jej nevypichli oko alebo podobne a spala.... deti sa hrali, skákali vymýšlali a ona spala s rukami na tvári......ale to sa vraj stalo len párkrát......prajem vela zdaru .... nemáš nikoho na pomoc, babku, svokru alebo sestru ?
@katka121 no ja som mala dve deti po roku a kustik , dali zabrat teda a to som chodila aj do roboty a min . 11-12 nocnych do mesiaca ...som tak rano este tu starsiu 3 rocnu zaviedla do skolky , samozrejme aj s 2 rocnym krpcom , nakupila cestou , prisla domov , porobila co treba a taaaaaaak sa mi chcelo spat - bola horsia narocnejsia nocna , tak som nas zavrela v detskej , ze sa bude krpos hrat , nema co spravit a ja si len lahnem a trolinku privriem oci , lebo sa mi ich nedalo udrzat , vsak ho budem pocut 😝 keby nieco ....haaaaa, zalomila som do minuty a ked sa preberiem , vidim krpca pobehovat s cimsi v ruke a utiera dlazku , po kresle sucha , po nabytku pucuje , tak som sa snazila ozivit , vstanem este ho chvalim aky je zlatucky , ze je tichucko , pekne sa hra , ,, myslela som ze utiera prach ,, 😉 az ked som si vsimla , ze to co pucuje - rozotiera je hnede 😲 😲 😲 ....haaaa uz asi vies co to bolo 😠 na krpca ,, to ,, prislo , nalozil a rozmazal mi to po cej izbe 😝 ...ti poviem ze som bola v momente prebrata , robota na pol dna a nadavala som si ze som si radsej sparatkami oci nepodlozila 😝 🤐
@vanilashot mala je riadna dracica 😉 zlata , ja si neviem pomoct , na mna posobi tak starsie, ze je velmi vysoka , ale to som ti uz par x pisala , tipovala by som ju ze ma riadnu vysku ....kolko meria ? 🙂 bosorecka mala zvedava 😝...
moj tak je zatazeny na cici 😝 😀 ked sa prezliekam hned s usmevom leti ku mne , smeje saaaaaa,, neviem comu ,, 😠 😀 a musi si ,, sahnut ,, 😀 😀 😀
@1katkas aj ja to tak riesim s tym precikanim 🙂 ... ale u nas aj tak skoro kazdy den prezliekame druhe pyzamko , neviem kao je to mozne ved je v nom len chvilu , ale aj tak sa vzdy zaspini 🙂 .... noo aj my uz mame stolicky 🙂 tiez dve a najnovsie uz aj ocny zubok , druhy sa prerezava , takze mame 11 🙂
@majulino dakujem 🙂 a narastu aj vam.. mne od toho posunu chodi dobre spat okupem ho o siedmej alebo pol 8 oblecem nakojim a hned zaspi (niekedy sa stane, ze este je hore, ale vacsinou poslusne zaspi), len sa mi budi v noci..tuto noc presne kazde dve hodiny hore
@12smile12 ja mam 4 pyzamka pre nikolaja, rozmyslala som ci este pokupim, ale spi v bodynku alebo tricku a v pancuskach.. pyzamko by som musela potom zapinat a jednoduchsie mi je ked mu pri prebalovani len troska stiahnem pancuchy 😀 tak mate o jeden zubok viac 🙂
@mima1311 Ahoj 🙂 no malú som merala a má 83 cm 🙂 ked spomínaš tie cici, tak moja malá dokonca vie ukázať kde má mama didiky 😀
@1katkas katuška, my máme prerezanú hornú stoličku len jednu, a aj tá bola spojená s kakaním, zvýšenou teplou a soplíkmi 😠 takže som zvedavá, či to bude pri všetkých stoličkách....
@12smile12 no ako si si poradila so strážením? poslúchali deti? zahrali sa spolu?
počujte ženy, kedy plánujete druhé? a tie čo už neplánujú, poradte, aký je najlepší vekový rozdiel???
@vanilashot Ahoj 🙂 dopadlo to celkom dobre , chvalabohu nasa malicka je taka , ze sa jej da vysvetlit , takze som jej povedala , ze si musi pekne pospinkat a potom zaspala a maly bol so mnou dobry , to s mamou je ako z divych vajec 😀 ... takze trosku vymyslal , ale posluzchal , cize prezila som 🙂
@vanilashot A k tomu druhemu 😀 my planuje niekedy buduci rok okolo septembra - oktobra zacat , takze by to malo byt tak aby boli medzi malymi cca 3 roky rozdiel 🙂
@12smile12 my neviem kolkokrat sme boli hore zaspal mi az 22:30 dovtedy sa hral..myslela som, ze zato, lebo vcera mi spal cez den dvakrat..dnes iba raz a uz bude pomaly devat hodin a mlademu panovi sa nechce spat tu sa pri mne hra teda skor vsetko rozhadzuje 😀
@vanilashot takze dost problemov narobila stolicka, dufam, ze ostatne vyjjdu bez problemov 🙂 nam este dolna nevysla, ale ma to dobre napuchnute .. a cim mensi vekovy rozdiel tym lepsie pre nich budu si viac rozumiet ja by som chcela mat tri roky rozdiel ako @12smile12
no nasa mala , je chvlabohu uz naucena tak ze vzdy chodi spat o 20:00 🙂 a aj zaspi ... takze som rada lebo aspon vecer si mozem trosku oddychnut pri tv 🙂 samozrejme , este predtym vsetky hracky upratat lebo to je spust po celom byte 🙂 .. teraz akurat travime vikend u mamy takze fajn , mala je spokojna a mam malu sestru 9 rocnu tak sa spolu hraju 😀
@1katkas no ved aj nasa mala by sa hrala s bratrancom 🙂 ma 3-rocneho , len keby ju netlkol a neziarlil , on totiz byva so svagrinou u svokrovcov a aj minule sa svokra pytala , ze ci sa nebojime malu nechat samu sa hrat v izbe 🙂 hovorim a coho , ona sa posadi a hrajka sa , no ony maleho nenechaju ani dve minuty sameho , proste nemozu ... takze asi taky cert to je 🙂
hehe 🙂 tak chvalabohu nam uz sa toto malo stava , ze mala sa zabudi s tym , ze uz je vyspata 🙂 to len ked je chora .. ale aj mne mala tuto noc vymyslala , strhla som sa nato ako strasne plakala a ani utisit som ju nevedela , neviem co to bolo , asi hodinu som bola pri nej a nic , potom som jej zacala spivat tak sa ukludnila a spala do rana pol siedmej 😀
Caute , ja len na skok , citam , pisat sa mi moc nechce 😝 😀 ...
Jakubko uz spava v detskej izbe od novembra , tak si zvykam bez neho 😀
@vanilashot no vidis ake je to klamlive ? mne ta tvoja bambulka pride na foto strasne velka , posobi tak na mna , ze je dlhsia ako Kubko , no a nieje to tak, nas vytrznik ma 85 cm 😝 a myslim ze na surodencovi uz mozete zacat pracovat 😀 😀 😀 😀 😉
@mima1311 No a kto má potom dlháňa 🙂 fotky klamú 🙂 vieš, že niekedy mám aj chuť spraviť súrodenca, ale potom ma to prejde....za jedno by som brala už aj druhé, nebol by medzi nimi veľký vekový rozdiel, vedeli by sa pekne zahrať, ale za druhé, neviem si predstaviť, že by som sa musela menej venovať mojej šuštičke...ešte si ju chcem trošku užiť....sama neviem, čo a kedy poriešime... 😀
Ahojte maminy. Tak nasi drobci (po niektori) uz maju 15 mesiacov. Boli ste uz niektori na ockovani? Ja mam z toho dost stres...Nielen z reakcií, ale aj z toho kriku, co bude v ambulancii. Fuuu.

Ahojte maminy 🙂
Rozprávate, ako deti chodia s vami na záchod 🙂 tak pridám aj naše príhody 🙂 Naša domča tiež samozrejme chodí so mnou na záchod, keď poviem, že musím ísť cikať, tak je pri záchode skôr než ja 🙂 a keď už sedím, roztvára mi stehná, či som už pišala 🙂 strašnéééé 🙂 Horšie to je však s mm, keďže naša malá šikulka zbystrila pri ockovom kúpaní, že jej tam niečo nesedí 😀 Manžel sa normálne pred ňou hambí 😀 Je mi to koľkokrát až smiešne, keďže na kúpelke máme zaťahovacie dvere, Domča si ich bez problémov otvorí a už čumákuje 🙂
Čo sa týka hračiek, najnovšie nás začali baviť kocky, skladáme, búrame jedna radosť....
Baby, cez víkend sme absolvovali výlet u svokrovcov - no poviem vám, na najbližší polrok stačilo...Ja si nemôžem pomôcť, ale keď sa niekto v kuse sťažuje na niečo, tak ma ide bachnúť...Moja svokra vyplakáva, že ju furt bolí hlava, že ona by nevedela a nestačila behať za Domčou....no des!!!!
Ako ináč? už vám detičky nehnačkujú? nám zabrala nakoniec smekta 🙂
Prajeme vám krásne jesenné dníčky 🙂