Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
este s tymi dalsimi surodencami.... ja som chvalabohu prehovorila manzela ze tento rok uz nic nebudeme zacinat... a tiez az tak v oktobri, resp. novembri mozno decembri skusime zacat znova..... tak aby to mohlo byt zasa augustove 🙂, ale tak to clovek nikdy nevie ako to vyjde.... a co som si vsimla v okoli tak vela kamosiek uz mamiciek ma velke problemy prave s tymi druhymi a dalsimi tehu... predsa len to je zaberak na telo a uz tolko tych vitaminov, sily uz nie ako pred prvym.... tak sa treba viac casu zregenerovat a nevrhat sa prilis rychlo......do toho....... ja som tiez chcela mat po sebe deti, ale nezvladli by sme to... muza mam dost leniveho a nevezmem si na seba este dalsie dieta co potrebuje moju 100% starostlivost, to sa proste neda...... takisto aj so spanim, neviem ci by mi dvojrocna uz sama spala v izbe..... a ak nie, vsetci by sme sa tlacili v spalni, jedno dieta by budilo to druhe.... atd, atd..... takze chcem aby talia bola ako tak samostatna - vedela sama spat v izbe, bola bez plienok, vedela sa obliect, obut, mala ako take spravanie poslusne, pomohla trochu aj s babatkom, zahrala sa.... a to teda musi mat fakt aspon tie 3r., a myslim ze to nie je ani taky velky vekovy rozdiel..... no uvidime ako sa nam zadari, clovek nikdy nevie ako vsetko dopadne, ale my teda skor ako o rok neplanujeme zacat s dalsim.......
@vanilashot .... ak mas ale skveleho manzela co ti absolutne vo vsetkom pomaha, mas aj stale po ruke mamu, ci svokru, alebo dalsiu pomocnu ruku, a sama sa uz citit na to mat dalsie, tak odvazne do toho bezte 🙂, ono tie deti ak budu dve, viac sa zahraju, a ono to nemusi byt taka nekonecna nahanacka ze kde skor ist..... takze dolezity je fakt ten zaklad - mat pomoc, ak ju mas, tak kludne uz aj zacnite ..... 😉
@1katkas No nad tym ja uz rozmyslam davnejsie , ale nemam sajnu 🙂 nechcem ju velmi rozmaznavat hrackami pretoze viem , ze to dostane od starych rodicov , uz teraz ich ma plno , ale zase bez hracky to nejde 😀 .. mna skor trapy , ze co mojmu muzovi :-/ to teda vooobec nemam sajnu .. tak som zvedava co vymyslim do vianov 🙂
A my mame doma dudle len 4 , stoho len dva mava pri seba a pouzivame len jeden , to ma taky okruhli 🙂 ja sa jej snazim dudle davat len na spanie a zatial nemame problem a uz by som ju pomalicky chcela aj oducat lebo cim bude starsia , tym horsie 🙂 aspon myslim , videla som to na synovcovi ...
Včera sme boli na očkovaní - výška 80 cm a váha 10,2 kg - naše drobátko...... ale aspoň čosi sme pribrali......
@katarina6 aj naša je taká akási v poslednej dobe - snaží sa presadiť si svoje - piští a štípe...... minule tak silno chytila syna za líco - stisla mu trojklanný nerv že od bolesti nemohol ani kričať ani dýchať..... museli sme ho ratovať.... normálne že chvat špeciálnych jednotiek sa jej podaril.... vraj sa tým dá aj zabiť..... v extrémnych prípadoch......
Môj manžel je na ňu makký moc.... on je taká dobrácka povaha - radšej jej ustúpi ako by sa mal popasovať s krikom..... 😠
.... veru musím mu dať inštruktáž lebo doma budeme mať malého generála...
@vanilashot je veľmi tažko odporučiť niekomu vekový rozdiel..... kolega má dvoch chlapcov - 2 roky rozdiel - v jednom kuse sa klbčia , kričia a bijú sa o hračky.... rodičia sú z nich na prášky.... ja mám 7,5 roka rozdiel, malý sa tešil na súrodenca - minule nebol manžel doma, ja som potrebovala urobiť množstvo práce, ktorá si ma počkala ... keďže pracujem na plný úvazok.... a syn sa mi postaral o malú, krásne sa hrali niekolko hodín - ani som o nich nevedela.... malý nežiarli a moc sa lúbia , majú nádherný súrodonecký vzťah, ale zasa viem, že príde obdobie kedy syn bude pubertiak a naozaj neviem, či to bude takto aj dalej alebo si nebudú mať čo povedať....netuším..... medzi mnou a sestrou je dokonca 9,5 roka a tak sme sa lúbili a sa lúbime že sme si nikdy nepovedali škaredé slovo... a to doslova (keď mala ona pubertu tak ja som netušila čo to je a ja som mala pubertu jeden deň 😀 )....tým ta samozrejme nenahováram na vyšší vekový rozdiel, iba sa snažím naznačiť, že to ako sa budú k sebe deti mať je naozaj individuálne.....
tak dnes poradna.Ja že čo ma už tak chrbat bolí a naša herečka už ma 87cm. 12kg 😀 som mm vravela že už bude len zeleninu a ovocie jesť. 😀 očkovanie prebehlo bez jedinej slzičky.Zlata bole ked zbadala lekarku tak otvorila usta a že aaa.nam už poradne skončili už najbl. očkovanie na 3r.pytala sa ma na vigyntol či davama.tak cez leto som nedavala a teraz neviem že čo.čo myslite aku bude mať v. na jar Nelka...chcem jej popozerať tu na MK dake kabatiky ale ked tak rychle rastie už teraz ma 86-92v. 😝 tak neviem98?
@katarina6 -naša sa mi tak hadzala asi take 3m. dozadu,prešlo to samo.tiež som nevedela ako reagovať kedže syn taky nebol.ale som si ju nevšimala nechala ju tak a prešlo to.čo som rada lebo keby že sa mi hodi na zem teraz ked je všade mokro a blato... 😨 😉 a svoje si tiež skuša vydobyť krikom ale nepomaha jej to.ja sa nedam.no ale niekedy aj ja povolim ked chcem niečo spraviť.
@katarina6 u nas je takisto vzdor, resp. rev za vsetko co sa mu neda...a vymysla aj pri spani, normalne nechce ist spat...ja to riesim ked sa uz inak neda, tak fakt tym krikom a ked niekam nesmie napr. ku krbu, teraz aktualne, tak normalne dostal po zadku tak riadne, ze aj si poplakal,no a teraz ho staci len upozornit a sam si tak podarene na zadok ruckou tlapka, takze ja som za take vychovne po zadku, lebo toto najskor pochopia, ale samozrejme, ze treba detom vytvorit take podmienky, aby to nebolo len o obmedzovani, aby mali svoj priestor na objavovanie a rozvijanie svojich patrcich a skumacich potrieb🙂))
@katarina6 no veru zacina obdobie vzdoru, asi tak od 15 mesiacov do nekonecna....u niekoho aj cely zivot 😒
🙂
Ale pise sa ,ze najhorsie je od 18 do 24 mesiacov,a u nas to tak bolo,ale v tom case mu pribudol aj surodenec tak to mal tazke..Doporucujem od Karpa knihu Najstastnejsie batola v okoli,ale neviem ci je na Slovensku dostat,ci nie je len ceska verzia,ale hlavne pevne nervy,zda sa ze mas temperamentneho jedinca 🙂
Ja si myslim,ze mensi surodenecky rozdiel je lepsi pre deti,vacsi pre rodicov 😨
My sme s bratom od seba tri roky,a nemam pocit,ze by sme detstvo prezili spolocne,jednak rozdielne pohlavie,ine zaujmy,aj neskor sme mali ine partie,vyrastali sme tak nejak popri sebe,nie spolu 😒
@evi21 a prosim ta nepovies mi nejaky taky vycuc z toho Karpa? ze co si si ty zapamatala a pomohlo? co presne treba robit? Ci na dieta kricat viac alebo ignorovat? Mne sa velmi malu nechce bit, lebo vidim to u synovcov ich rodicia capaju rukami, a decka to potom robia tiez im.... nechcem aby mi mala potom capala rukami na mna, bila ma.... myslim ze sa to niekde potom vrati ak budem takto riesit problemy..... ak sa nebude zahanat rukou na mna ci muza, tak to bude robit detom v skolke atd.... uz teraz je dost agresivna, a jednoducho agresiu riesit agresiou si nemyslim ze z toho nieco dobre vznikne..... ju to este viac rozculi a bude este horsia.... skor by som potrebovala ju nejako zaliat vodou ten jej ohen.... schladit..... to ignorovanie zatial funguje najviac, ale nie vzdy......
@katarina6 je to o sposobe komunikacie,musis dietatu ukazat ,ze mu rozumies,skor gestami ,mimikou vyjadrujes jeho pocity frustracie,kratke jednoduche vety opakovane, a ked sa dieta chyti tak odvedies pozornost a pod.
Autor pripodobnuje vyvoj dietata vyvoju cloveka v priebehu evolucie a teraz su v stadiu roztomilych opiciek az do veku mudreho vidiecana,ktory uz spolupracuje,je socialne zdatny...cca vo veku 4 rokov.
No a opicka ked nieco chce tak vresti,az kym to nedostane,nevie sa delit,domysliet dosledky konania,vsetko chce teraz a hned.....verbalne siahodlhe vysvetlovanie este nema vyznam
@katarina6 aj u nas rev piskot,ked nieco nepovolime, pripadne nedame to, co mala prave chce 😉 Napr. na tablete jej pustam spievankovo. Na kazde video, ktore som jej pustala, povedala ne-ne-ne, pripadne zacala piskotat. Tak som povedala, ze dobre, tak odlozime tablet a neskor, ked si rozmysli, ze chce pozerat, tak jej ho znovu dam. Samozrejme rev, zacala ma normalne buchat rucickami. Tak som jej povedala, ze sa mi to nepaci a posadila som ju dalej odo mna, a nevsimala som si ju. Vacsinou to zaberie a po chvili sa priplichti ku mne a robi mi moja-moja. Neviem,dokedy to bude fungovat. Uz som raz urobila aj tak, ze som ju posadila do postielky a odisla z miestnosti. Dvere som nezatvorila, poplakala si. Vzdy som po 2 min. prisla a spytala sa jej, ako sa ma. Ked revala dalej, znovu som odisla...
Tieto tipy mam z knihy Jak naucit deti pravidlum 😉Vrelo odporucam.
Kati o planovani surodenca si mi napisala z duse, takze ja len tolko k tomu, ze tiez si momentalne neviem pri malej predstavit dalsie tehu. Mala je cely moj vesmir, ale niekedy som unavena jak po sichte v bani. Ja neviem, co na tej materskej cele dni robim, aj vy ste na tom podobne kocky, ci len ja? 😀
@natalitimk jej Nelka je uz takato dlhana 🙂 nam naposledy namerali 78cm, ale sa mi to teda vobec nezda, kedze mala ani poriadne nestala na mieste a nosi bodynka 86-92 😉 My sme este na MMR ockovani neboli, ako to Nelka zvladla, mala nejaku reakciu po ockovani, ci nie?Z tohto ockovania mam hrozny strach...vsetky tie bu bu bu s autizmom a pod., rada by som ho odlozila, co najdlhsie sa da.
@evi21 no ved presne to robim, aj som robila doteraz, aj to pomahalo, ale uz dva tyzdne teda nie, zvysila decibeli piskotu aj urychlila proces hnevu, ze jej nestihnem nic povedat, uplne ma prekrici, telo vyvrati do zadu, neda sa s nou nijako komunikovat, tak ju normalne necham lezat na zemi a odidem, lebo ani neviem co mam robit, ked pocuva moje alternativy, ani preco to nemoze robit...... len teda neviem na verejnosti co budem robit, lebo na zemi ju asi v obchode alebo tak len tak lezat nemozem nechat 😀DD........
S tym vyvojom som to iste hovorila aj muzovi, ibaze som malu prirovnala levovi 😀DDD, ktory si chytil svoju koryst, a jednoducho ty k nemu prides, a vezmes mu ju, je jasne ze zautoci... a tie deti stale tu mozgovu koru nemaju vyvinutu tak aby chapali socialne, logicke zitie ludi, riadia si takymi zvieracimi instinktmi, ktore su v tej emocnej casti mozgu, ta racionalna nie je vyvinuta..... a preto som mu povedala, vzdy musis k nej prist pomaly a vyjednavat, aj to fakt dlho pomahalo..... ale teraz? absolutne nic.....
@krhlicka no hej, asi to tak bude najlepsie ignorovat...... a nevenovat pozornost ak sa tak rozculi a nechce pocuvat,... ja to ignorujem, a robim si svoje, po chvili pridem a akoby sa nic nedialo zacnem hovorit o niecom inom, hrat sa s babikou, atd... prosto odvediem pozornost, ani potom neviem preco vlastne reve, a pride sa hrat.......
ale vadi mi ze ani ten zaciatok toho zachvatu neviem velakrat zastavit, nestihnem..... ma zrychlenie ako formula 1 😀DDD
Mamicky ak budete mat nejake dalsie konkretne tipy ako to vy riesite, tak piste.... take fakt konkretne, napr. kamoska mi poradila ze ked budem vonku, ma mat pri sebe sacik malych hraciek, ona vzdy nosila sacik dinosaurov nakupila 😀, a ked sa schylovalo ku kriku, tak rychlo jedneho vytiahla a dala synovi, vraj sa jej nikdy nehadzali o zem..... tak to nejako stihla predtym.... asi nieco take aj ja zavediem, ale musia to byt fakt hracky co nikdy nevidela, su nove a budem to mat len na taketo urgentne pripady.... akonahle ich uz pozna a bude sa snimi hrat nebude to pre nu zaujimave......
@katarina6 Moj syn taketo silne odbobie vzdoru nemal - iba 1x sa stalo, že sme boli vonku na prechádzke - bolo okolo 8 stupnov a malý zbadal fretku - niekto ju venčil vonku a chcel ju silou-mocou pohladkať. Samozrejne som mu to nedovolila, a taktiež majitel vravel nie lebo fretka je divoch...... malý začal vrešťať a hodil sa mi o zem - pristál hlavou asi 7 cm od začiatku kaluže a ležal na zemi a hučal - nevšímala som si ho a o 3 sekundy naštastie išla okolo známa - taká zlatá tetuška čo kedysi robila v centre volného času s deťmi a pochopila čo je vo veci a rýchlo sa dla som mou do reči, kecali sme o počasí, potom o tom ako bolo na jej dovolenke ........dobre sme sa bavili - inak celý čas mi som trpla aby malý neprechladol na tej zemi ale naštasiel bol naobliekaný a tak som ho tam nechala, jednoducho sme klebetili a ani sme sa nanho nepozreli, asi cca za 15 min. bez slova vstal a chytil ma za ruku, držala som ho a ešte chcvílu sme klebetili a potom sme bez slova šli domov - a do večera bol ako med. Podotýkam že som mu nič nevyčítala ani sme sa k tejto téme nevracali, jednoducho sme šli dalej - odvtedy to už nikdy nespravil....... Neviem s istotou povedať, či to preto lebo som vydržala vnútorný boj a nepostavila ho alebo to bolo iba ojedinelé..... skôr si myslím, že za tých 15 min si to v sebe spracoval a a uložil info, že toto mu naozaj nepomôže.......
@katka121 no mne sa tak sama uplne doslovne nehodila na zem ze by padla, lebo som pri nej, ked ju berem odniekial tak mi to robi ako ju drzim ze sa vykruca ako most...... ale fakt sa bojim ze vonku mi to spravi a tam ju nechat na zemi ja by som sa asi hanbila, a ludia by na mna pozerali divne ze nechavam decko na holej zemi, by som sa bala ze namna socialku pozenu 😀DD... ale ty si super ze si to vydrzala ja fakt neviem co budem robit, ale asi to nevydrzim.... Doma ano ale vonku neviem.... ☹..... ale fakt perfektne ze potom uz to nespravil.
@katarina6 ja som zase citala ze ked dieta zuri treba ho zobrat a silno objat - dieta citi ze ho mas rada a zaroven citi ze ti si ta silnejsia a paradoxne to ho ukludni lebo citi v tebe istotu a oporu- skus uvidis ci zaberie - ja moje tiez nechcem capat lebo tiez si myslim ze potom oni budu capat mna a kricat tiez nechem - potom sa ma dievcatak budu snazit len prikricat.
@schaja no.... take silne objatie je dost nebezpecne pri nej 😀DD v takej zurivosti! skrabe, stipe, kuse..... a teda ju tak akoze znasilnit aby sa nehybala takym akoby uviazanim do kazajky narucia ;-DDD, neviem ci ju to ukludni 😀.... ja ked sa na mna zahana alebo mi capne tak zdviham ukazovak a akoby ju odhodim niekde do rohu, nech sa teda "vyřádí" a ked sa skludni zacnem znova komunikovat....
akoze mozem to skusit, ale je to taky dost boj, tak neviem ako to dopadne, ale teda mozno to tak ma byt..... ono je to logicke ze je to akoby ukazat ze si silnejsia..... no uvidim, skusim.....
@12smile12 vsak to, mas pravdu bez hracky to nejde a zas deti sa lepsie zahraju s hrncami, vareskami so vselicim co najdu 😀 ja mu kupim penove puzzle celkom sa mi pacia kym ich nezacne rozoberat 😀 uz ich sice mame, ale dokupim a bude ich viac.. ja mam dudlov minimalne 10, ale stale ich hladam tak dudle sa zidu..este som rozmyslala nad sankami dufam, ze snehu bude dost 😀 ja este neoducam, ono je lepsie ked ma dieta radsej dudel ako by si malo davat prsteky do pusinky to sa oduci tazsie a manzelovi som darcek uz vybrala, lenze kupil si to iste skoro ma porazilo 😀 tak mozem dalej rozmyslat cim ho prekvapim
@timka156 no to aj ja dufam ,ze mala nic nechyti , pretoze sme dost casto chory , ale odkedy davame inunoglukat je to dobre 🙂 len tiez sme dnes rano dost prskali 🙂
To je fajn ked do ramienka , dufam , ze to mala zvladne , ale doktory ju chvalia tak snad ... a ja Vam , zelam vela stastia 🙂
@1katkas haha 🙂 to sa aj mne stalo uz , tak som potom vracala naspet 😀 ale nevadii ... no ja urcite malej kupim tu kresliacu magneticku tabulku , strasne sa jej to paci a je to lacne 😀 potom by som jej chcela asi golfovy detsky kocik lebo mala len taky plastovy a ten uz dala do poriadku 😀 .. a tiez som uvazovala aj nad sankami , to jej kupime s manzelom ako spolocny darcek lebo je to dost drahe podla mna , neviem aj mi luto dat nejakych 60e za drevo 😀 ale co nespravime pre nase ratolesti , ze?? 🙂
Žienky, otázočka - kukajú vaše detičky TV ? Dúfam, že ma tu neukameňujete, ale naša malá má rada takého plyšového dinosaura Barney - hlavne pesničky s ním spieva, pochoduje s deťmi v TV opakuje po nich smiech a iné úkony - myslím že viac sa jej páčia tie deti ako ten plyšák........kúká asi cca 20 min denne, keď mm potrebuje niečo súrne v kuchyni alebo sa obliecť či umyť zuby......
Inak na vianoce jej idem takého plyšového Barney kúpiť - to bude radosti.
@12smile12 ja to nevratim bude mat dve 😀 ja som bola v draciku a ked som videla, ze detsky kombinovany kocik ze 50 eur, podla mna dost drahe.. sanky to by mohlo vydrzat niekolko rokov to je dobra investicia 🙂 len aby bolo snehu 😀 vsak ano radsej kupim dietatu nieco ako sebe
@katka121 moj pozera videa na youtube takze ja ta neukamenujem 🙂 nech pozeraju 🙂
@1katkas No my mame kočík ako novy , po sestre taky väčší , ale sa s ním nehra , viac sa jej pači ten golfáč . Videla som v tescu maju taky fajn a stojí asi okolo 7e , to je vyborna cena 🙂 ... No to teda dufam , ze bude sneh , sankovat sa chodime všetci cela rodina 😀 .... a strasne sa už teším na Vianoce , zvedavá som ako to všetko bude Sabinka vnímať 🙂
@katka121 Myslim , ze je to v pohode , ved kazdy ma chvilku kedy potrebuje nieco surne spravit a toto je dobry napad ako zabavit dieta 🙂 Naša mala pozerava tiez youtube videa , strasne rada ma vlačik - vola sa to Doodle baby , je to kratke video , ale nenormalne sa teší ked to vidi 😀

Mamicky,
ako vam deti (ne)posluchaju? Ja myslim ze nam uz zacalo pred 2 tyzdnami obdobie vzdoru, este som si o tom necitala nestudovala, ale budem musiet zacat, lebo zacala som byt z toho spravania dost v soku, nervozna, aneviem co robit, pripadam si, ze som nie dobra mama..... resp. neskusena, mam sa co ucit.....
Doteraz ked sa mi mala jedovala, zakricala, nechala sa "prehovorit" na inu alternativu hry, hracky,.... este som aj manzelovi nadavala nech na nu nekrici, ale normalnym tonom s nou diskutuje a vysvetli preco to nemoze, ponukne inu alternativu, a naozaj to fungovalo aj som mu to predviedla, jeho kricanie nepomohlo....
no uz dva tyzdne sa to uplne zmenilo, ak jej nieco zakazem, vylezie niekam nebezpecne poviem Nono to nesmies a vysvetlim v neutralnom tone ako ju beriem odtial, tak totalne dostane zachvat hnevu, vystrie cele telo, hlavu zakloni, a ide sa hadzat o zem, ja ju tak necham na zemi a odidem..... chvilu este jaci, potom zrazu prestane, a len tak tam lezi, potom jej nieco ukazem ze aha tam je babika blabla, a ide k tomu a zarehoce sa akoby sa nic nestalo.....
niekedy ale jaci dalej, postavi sa a taha ma prstom na miesto kde chce byt, odkial som ju vzala, a dozaduje sa.... tak jej hovorim ze nemoze, neda sa, stale diskutujem, ale vobec neprestava..... trva to dost dlho, zacne sa jedovat, byt fakt agresivna - trha si vlasy od hnevu, bucha rukami o vsetko co je okolo nej, a trva to celkom dlho, kym ju ukludnim, som z toho nervozna a dost v soku, neviem co mam robit, ci ju ignorovat, ako ju jednoducho skludnit.....
A taketo vystupy ked mi spravi na verejnosti tak sa dost z toho hanbim.... fakt neviem co robit, zatial to spravila len u svokry, ale to bolo kratke, a dnes ked som mala kamosku na navsteve, tak to bolo dlhsie, a ona potom zakricala na nu Talia to ti nedovolim a ona ztichla, a normalne uz potom nerevala..... tak neviem ci preto lebo bola cudzia a zaujal ju iny hlas, alebo preto ze fakt skrikla a ja po nej tak nekricim......
Kazdopadne skusim teda aj ja skriknut striktne, ale skusala som to na zac. a aj muz hlavne a vtedy to nepomahalo.....
Kym zacnem citat mudre knihy, tak mi dajte vediet ake vy mate tipy..... hlavne mamicky co si tym uz presli pri svojich starsich detoch, urcite budete skusenejsie a povedat co robit......
Fuuu..... je to teda fakt zle, si pripadam dost zla matka, lebo mojej mame sme to my so segrou nikdy nerobili, ani v rodine co mam tety, tak si nepamatam ze by nieco take spominali......☹...
@vanilashot Mas prekrasnu slecnu! 🙂)) sranda s nou!!!